פתאום בא לי רעיון.הרי אני ממלאת טחינה וסילאן בעוגות,רולדות ועוד…אז למה לא למלא גם פירות?
יצא מאד טעים .
הכמות ל- 2 תפוחים/אגסים חצויים לאורך ומנוקים מליבה
מגדילים את כמות המלית לפי כמות הפירות.
מכינים את המלית
שמים בקערה:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן
1/4 כוס אגוזים קצוצים גס
מעט קינמון
2 כפות צימוקים
מערבבים.
ממלאים את התבנית עם 1/2 1 כוסות יין מתוק מהול במים (חצי+חצי)
ממלאים את חצאי הפירות
מניחים את חצאי הפירות בתוך התבנית
אופים בחום 175 30 דקות
לפני ההגשה יוצקים מעט מהיין על הפירות
מגישים עם : זילופי סילאן/ קצפת/גלידה/אבקת סוכר
"טיפ"
המלית נהדרת כממרח/נישנוש לכל דבר
תהנו
זה רעיון גאוני ,חבל לא הגיעה לטו בשבט. :P
נירית, לא "התיישב לי בראש" קודם. אבל לא נורא….זה לכל השנה…. ;)
נראה טעים חבל"ז :lol:
באמת טעים ומיוחד
תודה אילניתי :lol:
תודה!
"סגרת" לי את הקינוח לאורחים בשבת.
לא צריך להכין מראש..אין כאן מה שלא יצליח.
שאלה: מה לגבי הקליפות? עם או בלי?
אילנה בקר טוב
אני השארתי את הקליפות.מה שאת רוצה.
מעורר את האבון,,,נפלא,,,נכדתי תגיע היום לצהריים ונכין ביחד- תודה :lol:
מלי,תהני מהעשייה המשותפת ומהטעימות המיוחדות ;)
אשמח לקרוא שוב את חוות דעתכן.
קינוח כלבבי!!! כמו שאני אוהבת
מעולה זהבה
תכיני ותהנו
פירג יקרה, האם מספיק להוציא את הליבה אין ורך "לחפור יותר" כדי שיכנס המילוי. תודה
שושי,הפעם לא הכנתי שלמים כמו תמיד….
חתכתי את הפירות לחצי לאורך ומילאתי בנדיבות
הוצאתי די הרבה השארתי שוליים של 1/2 ס"מ מהפרי.
תודה תודה, האמת שאני עושה את זה לפעמים בראש השנה אבל לא עשיתי עם סילאן אלא עם דבש, למרות שזו אותה גיברת עם שינוי אדרת.
תנסי לפעמים עם סילאן.נותן צבע מיוחד ועשיר.
נשמע ונראה מדהים.כמו כל המתכונים הבטוחים והמבטיחים שלך.
איך לא חשבו על זה קודם.
אנסה בהקדם, חוששת כי רק אני אוכל ………
למה שלא תכיני רק תפוח אחד ?
חבל להכין כמות אם את לא בטוחה…..
חצי תאכלי ותהני ומהחצי השני תכיני להם טעימות ;) שיחליטו…..
התכוונתי שאני אכין ואוכל הכל עוד לפני שהם יספיקו להבין.
נראה מפתה
חהחהחהחהחהחה
תכיני ומקווה שכולם יהנו.
זה ממש טעים
יצא לי מתוק מדי והרוטב דליל ..אשדרג ואשתף
טל,זה מתוק בגלל הטחינה והסילאן .
לסמיכות להוסיף אגוזים/שקדים/ביסקוויטים וכו'…..
תהנו ושבת שלום
תודה רבה, רעיון שבוצע וקיבל מחמאות, הן מועברות אלייך בחדווה. :cool:
תודה רבה תמיד מרגש אותי מחדש לקרוא כאלה תגובות טעימות
תמשיכו להנות ושבת שלום
מה אפשר לשים אם אין יין? זה ייצא טעים אם ממלאים את התבנית רק במים?
רק יין
חיפשתי מתכון לקינוח מהיר, והמתכון הזה התאים מאוד מבחינת המהירות והחומרים.
(אני עשיתי תערובת של ליקר דובדנבים, ברנדי ויין אדום).
יצא טעים מאוד ועלה הצפיות.
תודה על עוד מתכון טעים.
ירון,זה יאמי
תודה על העדכון והשיתוף הטעים
בשמחה ושבוע נפלא
היי פרגה ,תודה על הקינוח החורפי ,נראה נפלא.
למי שלא אוהב צימוקים אפשר משהו אחר ? אולי חמוציות ?
ערב טוב שרון, למעשה אפשר להוסיף או לגרוע. שימי מה שאתם אוהבים. בכיף.
תהנו