d790d79ed7a4d7a0d793d7a1 d79ed798d795d792d79f1 - אמפנדס

אמפנדס

4 - אמפנדס

אין לי הקדמה ארוכה , רק אסכם במילה אחת ….אמממממדהיםםםםם.

אין כמו המטוגן. ממליצה בחום.

מצרכים לבצק בתוך קערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל ומכינים עוד 1/2 כוס לזמן לישה
כפית אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה רכה
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כפית מלח לטעם

אופן הכנה:
ללוש לבצק נעים וגמיש ולשמור בדיוק 30 דקות במקרר
לחלק ל-3 ולרדד כל חלק על מעט קמח
הבצק מנוצל עד תום והוא נוח לעבודה.
ניתן לקרוץ עיגולים בכל גודל שרוצים. למלא , לקפל ולהדק עם האצבעות
בנוסף לסגירה הידנית צריך להדק שוב את השוליים עם שיני ה מ ז ל ג.

טיגון:
מטגנים בשמן עמוק. הטיגון רק כמה שניות.
תוך 5 שניות הופכים כי משחים במהרה. להוציא על ניר סופג .

הבצק מתאים גם לאפיה:
אופים בחום 175 כ-30 דקות או עד שמזהיב (הבצק לא נהיה ממש שחום)
תובנות לגבי תוצאות באפיה: הבצק לא פריך ,הוא יותר קשה ויותר דק.
לפריכות ממליצה להוסיף וללוש עם תוספת ביצה + שקית אבקת אפיה שלמה.

מלית טונה:
שמים בקערה קופסה טונה קטנה מכל סוג אבל על בסיס ש מ ן – לסחוט את השמן.
בצל קטן מגורר גס – לא לטגן
חלמון ביצה (לשמור את החלבון לציפוי)
כוס תירס
כפית מיונז
1/4 כוס אגוזים כתושים (מכל סוג) מי שלא רוצה יוסיף קצת זיתים.
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק מאד או כפית תבלין פטרוזיליה
קצת מלח ופלפל שחור כי גם הטונה וגם התירס לא כ"כ אוהבים תיבול חזק

מלית בשר לאמפנדס:
1 בצל גדול
300 גרם בשר בקר טחון
3 כפות צימוקים
1/2 כפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ומעט פלפל שחור
ביצה קשה חתוכה לפרוסות
ביצה טרייה
1/4 כוס זיתים קצוצים

מטגנים על מעט שמן את הבצל וכשהוא מזהיב מוסיפים את הבשר ומפוררים.
כשהבשר מוכן מוסיפים את יתר המצרכים מערבבים ומקררים.

"טיפ" למאפים מתוקים

ניתן להמתיק את הבצק עם 2 כפות סוכר דק ולהכין ען מליות מתוקות כמו:פרג (גם בטיגון)

לדוגמא: כיסוני בצק מתוקים – מטוגנים – במלית פרג

קישור:

http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסונים-מתוקים-מטוגנים-במלית-פרג

d790d796d7a0d799 d794d79ed79f d79ed798d795d795d792d7a0d799d79d 300x225 - אמפנדס

כיסוני בצק מתוקים עם פרג-פירגה

תהנו

58 תגובות על “אמפנדס

  1. זה נירא מדהים,
    זה ארגרטיני בטלנובלות של ויוה מראים את זה,
    חשבתי שזה לא כשר.
    ישר כוח laugh

  2. ניראה מצויין smile
    פירגה האם אפשר שתוסיפי מלית חומוס?
    אני יודעת שגיסתי מכינה אבל אף פעם לא יצא לי לשאול אותה

    רחלי.ג. :lol:

  3. פירגה שלום
    לא שייך למתכון אני רוצה לעדכן אותך שיש בעיה בכניסה לאתר שלך צריך לנסות מספר פעמים עד שנכנסים
    תודה smile smile smile

    • תקלה כזו יש גם לי מהבקר.אני עושה כמה פעמים…רענן….ומנסה שוב.
      נקווה שזה יעבור במשך היום.זה לא תלוי באתר שלי.

  4. איזה דבר ממכר זה.נהנית לאכול מידי פעם אצל חברות שמכינות זה מסוכן מידי לידי……………… smile smile

    • יהודית יקרה
      אפשר להכין מדי פעם.זה טעים ולא משמין כל כך ;)

  5. היי פירגה
    האם במקום מרגרינה ניתן להמיר לשמן? ומה היחס?

    תודה

  6. כמו תמיד אושר גדול נראה ערב לחך..

    כמה פוגמת האפיה במקום טיגון?

    יומנפלא

    smile

    • כתבתי שהבצק יוצא דק ויותר קשה מפריך רגיל ולכן כדאי להוסיף ביצה+אבקת אפיה
      לשיקולך.

  7. הכנתי כעת במילוי בצל ופטריות. שחיתות!
    מדגדג לי באצבעות להכין במילוי בצל ותפוחי אדמה…
    בקיצור: בצק מצוין!

  8. פירגה יקרה.
    סוף סוף אני משיגה אמפנדס. אני מכורה לויוה ושם אני רואה אותם אוכלים מהמאכל הלאומי שלהם.
    תודה רבה על המתכון אני אכין את זה עם בשר. :lol:

  9. אני ארגנטינאית עם הרבה ניסיון של הכנת "אמפנדס" מכל סוג ועם כל מיני מילואים,
    המתכ :lol: ון מעולה .
    שבוע שעבר הכנתי אמפנדס עם מלית של בשר והבצק של כרוכיות עלן בסיס שמן מתוק/ מלוח
    שלקתי מהאתר שלך.

    אפיתי אותם , ממליצה בחום.
    פירגה תודה על אתר הנפלאה שלך !!!!!!!

    • פלוריטה,תודה מתוקה
      את חייבת להכין את הבצק הזה מטוגן. אין כמוהו.באמת.

      תודה על ההמלצה לבצק עם השמן.הוא באמת נפלא.יופי שהכנת ממנו אמפנדס.
      המשך טעים טעים smile לכולנו

  10. שלום,
    זה נראה נפלא – רק בעיה אחת – לא אוכלת בשר, מה אפשר במקום?

    איך מכינים עם מילוי עוף עו צמחוני? מה מומלץ?
    ואיזו כמות יוצאת ?

  11. במלית של הטונה כתוב מתחת: חום תנור 175 כ-30 דקות או עד שמוכן.
    האם הכוונה לאפות את המלית או הכוונה לאפייה של הבצק?
    תודה מראש על המתכונים הנפלאים שלך.

  12. הכנתי שלשום לארוחת שישי עם מלית הטונה, והיה מאוד מאוד טעים… הבצק פשוט מ ע ו ל ה.
    אכין איתו בקרוב גם סמבוסקים במילוי חומוס ומליות מתוקות שונות, ואעדכן.
    פירגה, המון תודה על המתכון וההצעות המגניבות. פשוט כיף להיכנס לכאן מדי יום!

    • מעיין שלום
      תודה לך.
      כדאי בהחלט לגוון את הטעמים ולהוסיף טעמים מתוקים
      שנה מתוקה וטובה לכולכם

  13. היי פירגה,
    אני רוצה להכין עם המילוי של הבשר.
    אם אכין בלי הצימוקים זה בסדר? או שלשים משהו אחר במקום?

  14. היי, ממש אוהבת את המתכונים שלך. לראשונה טעמתי את המאפשה גבינות סגור אתמול, ומאד נהניתי. קראתי את המתכון של האמפנדס. אני ממליצה לנסות לשים כמון למלית של בשר, מאד מוסיף! וגם אפשר פלפל אדום מטוגן יחד עם הבצל.
    לגבי הבצק, אני בדרך כלל עושה קצת אחרת: כוס קמח, 1/3 כוס של מים פושרים 1/3 כוס שמן רגיל/זית, קצת מלח. זה בצק שהוא קצת יותר קשה, אפשר להוסיף ביצה טרופה ועוד קצת שמן, ללוש, ועם צריך להוסיף עוד קצת קמח. הבצק הזה יותר פריך. אני מכינה אותם בתנור, לא ניסיתי מטוגן.

    • מריאלה,תודה על המחמאות למאפה גבינות. אני מקווה שכל מה שתכיני יהיה לכם טעים.
      חג שמח ונפלא.

  15. הי פירגה,
    האם ניתן להמיר את המרגרינה בחמאה או שמן? ואם כן, מהן הכמויות?

    • לא נראה לי שאפשר. לא ניסיתי.
      אבל אפשר לנסות אולי בחמאה באותה כמות.

  16. אהלן פירגה smile קודם רציתי לומר לך אלפי תודה אני כמעט כל יום מתנסה במתכון חדש שלך ואני כל כך נהנת גם להכין וגם להאכיל עד היום לא הייתי מצליחה להכין שום דבר עקב כך החלטתי שזה לא בשבילי היה לי קשה מאוד להיכנס למטבח אחרי כל כך הרבה כישלונות עד שבמקרה הכרתי את האתר שלך והתגובות היו מדהימות אמרתי לעצמי בואי ניתן ניסיון אחרון ועכשיו אין שמחה יותר ממני אני חושבת כבר מתחילת היום מה אני הולכת להכין וכך אני מארגנת לי את היום כל כל שמחה שהכרתי אותך שתהיה שנה טובה מלאה במתכונים חדשים ממלאים ושנצליח לשמור על הגזרה ;) תודה תודה ושוב תודה אהה ושאלה קטנה אם אפשר הביצה במילוי הטונה אני שמה אותה ככה בלי שום בישול ומתי בדיוק משתמשים בחלבון???
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • סיון יקרה,אני מתרגשת לקרוא כאלה תגובות. אני לא שפית ולא מאסטר שף,
      אני פשוט סבתא שמבשלת ואופה להנאתינו הפרטית.
      אולי פה טמון הסוד. פשטות ובגובה העיניים לכולנו.
      אני מאחלת לך ולכל החברים שלנו המשך טעים ובעיקר מוצלח. שנה נפלאה ומתוקה.

      מלית טונה לאמפנדס,אפשר להוסיף לטונה ביצה קשה.

  17. פירגה הכנת את אפנדס ועלו זכרונות מבית אמא שהיתה מכינה לנו הכנתי כמות כפולה והקפאתי אותם רק להוציא ולטגן או לאפות כול כבוד פריגה

    • תודה חיים,
      זו הרגשה מאד טובה שאתה חוזר לשתף בתוצאות. אין כמו הנוסטלגיה.
      המשך טעים smile

  18. אחרי שעברתי על כל התגובות ולא מצאתי תשובה- אם אני רוצה לאפות לאירוח של צהריים- האם אפשר יום קודם ( או בבוקר לפני) , לשים במקרר ולחמם בתנור לפני האירוע, או שעדיף שהמנה הזו תהיה מתוזמנת לצאת באירוח עצמו?
    תודה

    • בקר טוב שניצל,
      חמותי היתה מטגנת ומשאירה בסיר עד למחרת. בלי מקרר.

להגיב על רינה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *