d79bd795d7a9d799d7aa d792d79cd799d793d794 - עוגת שוקולד עם גלידה

עוגת שוקולד עם גלידה

גלידה - עוגת שוקולד עם גלידה

הכנתי עוגת יום הולדת מהירה וטעימה , עוד ש י ד ר ו ג לשוקולדית הרגילה שהפכה לשוקולד גלידה
א ל ו ה י ת כדי שיהיה טעים במסיבה. אחחחחחח איזו עוגה לתפארת וכמה מחמאות.
וגם לזו יהיו עוד אלף אפשרויות. יש עוד למה לצפות , רק תנו לי ימי הולדת ואכין לכם עוד הפתעות.
תוכלו כמו כלום, להחליף את הנוטלה בממרח אחר ולהוסיף הפתעות כמו אגוזים.צימוקים,או ממתקים אחרים.

חשוב: העוגה צריכה להיות במקפיא לפחות 8 שעות ולהישאר שם עד חצי שעה לפני האירוח.

שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
לערבב את המצרכים היבשים
לשים בכלי עמוק:
2 ביצים טרופות
כוס שמן מערבבים ומוסיפים:
2 כוסות מים פושרים (אפשר להמיר חלק 1/2 כוס לפחות ליין מתוק)
מערבבים לבלילה נוזלית אחידה
יוצקים את הנוזלים על המצרכים היבשים ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם דליל ואחיד.
חשוב:    ערבוב     י ס ו ד י     ו ל א להוסיף קמח.

לצקת לתבנית ע ג ו ל ה קפיץ מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 כ-35 דקות
בודקים בעזרת סכין שמחדירים לעוגה באלכסון .מוודאים שהסכין יוצאת י ב ש ה כדי להיות בטוחים שהעוגה מוכנה.
מקררים את העוגה.
מוציאים את התוכן מהעוגה (בעזרת כף רגילה) ומשאירים בסיס ושוליים בעובי של בערך 1/2 1 ס"מ

1/2 מהתוכן שהוצא מהעוגה יתווסף לקרם הגלידה והחצי השני ייכנס לפריזר למתכון אחר (כמו למשל הכנת כדורי שוקולד)

מכינים את הקרם לגלידה :
מקציפים 2 שמנות מתוקות עם 300 גרם ממרח שוקולד נוטלה /השחר או כל ממרח אחר…עד שנוצר קרם
מוסיפים לקרם את ח צ י העוגה שהוצאה ו מ ע ר ב ב י ם עם כף .
ניתן להוסיף כף ברנדי,ליקר,רום או כלום……
מחזירים את כל הקרם לתוך העוגה החלולה ומיישרים. העוגה גבוהה עד למעלה
מכסים ומקפיאים.
לפני ההגשה אפשר לקשט כיד הדמיון
או…..
להקציף עוד מיכל שמנת מתוקה עם 1/4 כפית אבקת נס קפה + 2 כפות סוכר דק + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מצפים את העוגה ומקשטים .
כאמור שומרים את העוגה בהקפאה עד חצי שעה לפני ההגשה.
"טיפ"
אם אין אבקת שוקולית ניתן להכין את העוגה עם כוס אבקת קקאו+2 כוסות סוכר
תהנו

47 תגובות על “עוגת שוקולד עם גלידה

  1. אם אני רוצה להמיר את השוקולית לקקאו,
    לא הבנתי מה זה התוכן מה חותכים את אמצע העוגה,
    אם אני ריצה יבשה זה אפשרי,
    שבוע נפלא, smile

    • הסברים לנירית:
      מוציאים כמעט את כל העוגה ומשאירים רק שוליים בצדדים ולמטה.
      מכינים את הקרם ומחזירים אותו לחלל של העוגה .

      במקום אבקת שוקולית שימי אבקת קקאו ותוסיפי עוד כוס סוכר (ס"ה שיהיו 2 כוסות סוכר בעוגה)

      כדי להכין עוגה כושית רגילה כנסי ותבחרי אחת מתוך הקישור ששמתי.

    • העוגה נראית נפלאה, השאלה שלי היא, האם העוגה צריכה להיות כל הזמן במקפיא, גם אחרי שפרסנו אותה ונשארה עדיין כמות גדולה?

    • תודה קרן יקרה
      השבוע אני מכינה אותה למפגש משפחתי אבל…..

      במהדורת פסח כשרה…….

      שיהיה בחג טעים ;)

      תודה smile

  2. בוקר נפלא פירגה, הייתי בחו"ל מעל חודש ימים והתגעגעתי, איזה כיף לקבל על הבוקר עוגה מדהימה ומעוררת תאבון , תנוסה בקרוב…..בייייי והמשך יום נעים..

    • הי איבונה יקרה
      טוב שיש למה להתגעגע ;) אם תכיני אותה תחזרי לשתף אותי
      טוב שאת פה smile

  3. פירגה בקר טוב,
    תודה ונראה על הכיפק .
    אשתף לאחר ביצוע , ובקרוב
    בכל מקרה אשמח אם תשתפי בפרטי השדרוג הכשר לפסח שבצעת……

    • בקר טוב יפה
      תכיני ואני מאחלת לכם שתהנו כמונו.

      זה יהיה המתכון לפסח. אשים בקרוב באתר…
      עוגה כושית במלית אגוזים – לפסח

      גם בפסח אני מייצרת עוגות כושיות לתפארת החג…..
      לעוגה אפשרויות גיוון / המרות רבות.

      כושית גלידה בטעם אגוז

      מצרכים בקערה:
      כוס סוכר
      כוס אבקת שוקולית
      כוס קמח מצות
      כוס קוקוס
      שקית אבקת אפיה
      ל ע ר ב ב.
      בכלי אחר לערבב:
      3/4 כוס שמן
      2 ביצים טרופות
      ל ע ר ב ב היטב ולהוסיף:
      2 כוסות מים פושרים
      ל ע ר ב ב שוב לבלילה דלילה. אין להוסיף קמח.

      לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת

      להשאיר על השיש למנוחה— 20 דקות.

      לאפות בחום 175 כ-40 דקות
      ל ק ר ר
      להוציא את התוכן מהעוגה בעזרת כף רגילה ולהשאיר שוליים ותחתית של 1/2 1 ס"מ
      את התוכן שהוצאתם לחלק ל-2.
      חלק אחד להכניס לפריזר (יכול לשמש בהזדמנות להכנת כדורי שוקולד)
      ואת החצי שנשאר לשמור לקרם הגלידה.

      להכין את קרם הגלידה למלית:
      להקציף במיקסר 2 מיכלי שמנות מתוקות עם 300 גרם ממרח אגוזים או שקדים
      להוסיף 1/2 מכמות העוגה שנשארה ולערבב.
      למלא את חלל העוגה בקרם וליישר
      להקפיא לפחות 8 שעות
      לקשט כיד הדמיון

      אופציה לעוגה יותר מרשימה להקציף עוד מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר+1/4 כפית נס קפה+2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל ולצפות את העוגה

      מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.

      "טיפים"
      1. ניתן להחליף את אבקת השוקולית בכוס אבקת קקאו אבל אז צריך להוסיף עוד סוכר (ס"ה 3/4 1 כוסות סוכר בעוגה)
      2. ניתן להחליף את ממרח האגוזים בממרחי שוקולד שונים כמו : ממרח קקאו, רוזמרי,נוטלה, השחר או ממרחים אחרים לא שוקולדיים .
      תהנו

  4. שאלה לגבי ציופי לעוגה:
    האם אפשר להקפיא את העוגה עם הציפוי שהצעת?

  5. הכנתי את העוגה ליום הולדתה של ילדתי ה-12, יצא פיצוץ!!!
    מתה עלייך, שרי- מעריצה שרופה!

    • שרי בשמחות חמודה.בחרת עוגה פיצוץ, אז יצאה פיצוץ ;)
      נשיקות ובשמחות smile

  6. הי פירגה רציתיי לדעת איפה אני יכולה למצוא את המתכון לכדורי שוקולד שציינת שאפשר להכין מהעוגה? תודה ושבת שלום…

    • לילך לא צריך מתכון
      שימי את העוגה בפיסות קטנות במיקסר עם וו לישה (לא מקצף) ותתחילי להזרים שמנת מתוקה ממש לאט עד שיהיה לך כמו בצק.
      אני מוסיפה גם כמה כפות ממרח שוקולד השחר או נוטלה .
      יוצא מעלף.
      תהני.

  7. היי פירגה
    יש לך מתכונים מצויינים ואני לא מפסיקה להשתמש בהם
    רק רציתי לדעת מה אפשר במקום נוטלה בשביל שיהיה פרווה
    תודה רבה
    מחכה לתשובה כי אני צריכה לעשות אותה היום אם לא אני עושה את בעוגת כושית ליום הולדת
    עשיתי כבר כמה פעמים ויצא מעולה
    גלית

    • גלית תבררי בסופר כל ממרח שוקולד מתאים וטוב . יש מבחר די גדול.
      אני מאמינה שיש ביניהם גם ממרח שוקולד פרווה.
      במידה ואין,פשוט תמיסי שוקולד פרווה. התוצאה תהיה אותו דבר.
      תודה על המחמאות ותודה על הפירגוניישן ;)

  8. תודה לך
    אני פשוט בחו״ל ( פריז)
    ואין הרבה מבחר בכשר
    אם אני עושה עם שוקולד מריר כמה צריך לשים?
    ותודה רבה על התשובה המהירה
    ישר כוח ותמשיכי לשתף אותנו במתכונים שלך הם מעוליםםםםםם

  9. הי פירגה,
    שבוע הבא יש לנו יום נישואים ואם אני לא אלד עדאז מתכננת להכין אותה בעז"ה,
    בגלל שאנחנו רק 2 מבוגרים וילד זה נראה לי כמות גדולה מידי, אם אני יקטין כמויות זה יהרוס או שעדיף לעשות מתכון אחר?

    תודה ענקית על המתכונים המדהימים שלך…………. smile

    • חגית הי
      קודם כל לידה קלה ומהנה והרבה נחת ואושר
      תכיני את כל העוגה ותקפיאי את מה שנשאר.תמיד היא טעימה לזלילה , גם אחרי הקפאה והפשרה טבעית מחוץ למקרר.
      באהבה גדולה והמשך טעים

  10. פירגה היקרה,
    הכנתי את העוגה המשגעת הזאת ליום הולדתה של אחותי (מחר ב"ה)
    מתי להוציאה מהמקפיא, מאחר ומדובר בחורף?
    תודה שרי

  11. פירגה שלום
    הכנתי את העוגה ליום הולדת של נכדתי בת ב-18 ולא הפסיקו להתפעל.
    בבית כמובן שלא השארתי אבל הבטחתי לבעלי לאפות לו לפסח לפי המתכון שמופיע בתור התגובות.
    מקווה שאכן שתהיה טעימה כמו הקודמת
    שיהיה לך חג שמח
    רות :lol:

    • רות,מזל טוב לנכדה.
      זו עוגה חגיגית ומיוחדת אחת מיצירותי שהגשמתי.
      חג שמח ונפלא והמשך חגיגות ושמחות.

  12. היי פירגה
    האם אפשר להמיר את קמח המצה בקמח תופח של פסח והאם עלי להוסיף א. אפיה וכמה.
    תודה וחג שמח
    רותי :lol:

    • לא ניסיתי אחרת. לדעתי העוגה מדהימה כפי שהיא ולא כדאי להתחיל לעשות בה שינויים. כמו שכתבתי כל שינוי גורע.
      חג שמח.

  13. ראית מה השעה? אז אני יושבת עכשיו ומלקקת את הקערה משאריות המילוי.
    יצאה עוגה גבוהה וטעימה.. מעלפתתתת
    וכמובן העוגה מיועדת למחר. יומולדת של הבן שלי. בן שנה smile

    • הי מגי,מזל טוב לבן והמון אושר ונחת לכולכם.
      אני בטוחה שהעוגה תהיה לכם טעימה ושכולם יהנו
      חיבוק ונשיקות ושבת שלום לכם smile

  14. שלום פירגה, איך את מרגישה? מתגעגעים למתכונים שלך
    אם אני רוצה להכין את הגלידה פרווה – מריצ' עם שוקולד מומס, לא ממרח שוקולד, כמה שוקולד לשים והאם צריך להוסיף לו משהו?
    תודה רבה

    • הי עידית,
      שלומי לא כל כך ולכן אין כרגע פעילות.צר לי.
      שימי 300 גרם שוקולד מהחפיסות בכל טעם שאת אוהבת. אין צורך להוסיף דבר.
      העוגה מעולה ובטוחה שתהנו מאד.
      לבריאות blum

      • תודה רבה
        שתהיה לך רפואה שלמה ותחזרי לכוחותיך בעזרת ה'!
        את בעלת אתר המתכונים השימושי והמעולה ביותר שאני מכירה
        במשך שנים מכינה את העוגות הכושיות שלך ועוד שלל מתכונים!
        המון בריאות ושמחה!

  15. היי פירגה
    אפיתי את עוגת שוקולד עם גלידה והיא תפחה אבל לא גבוה מה הסיבה יכולה להיות?
    אניח מתכננת אותה לשבועות
    אודה לך אם תעירי את תשומת ליבי לשגיאות
    תודה רותי

    • הי רות,
      העוגה עצמה די גבוהה.

      כדי ליצור עוגה גבוהה יש לערבב היטב את כל המצרכים ביחד (בלי הגלידה) עד שיתקבל סוג של קרם שוקולד ואז לאפות.
      אני מערבבת ביד ולא במיקסר.

      אחרי כל המילויים העוגה יוצאת גבוהה.

      kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *