הנסיכה דג שנוי במחלוקת של טעם,טיב, ארומה,ובריאות. מי שלא שלם עם עצמו לגבי הנסיכה , פשוט מאד שיכין עם סוגי פילטים אחרים .
מצרכים:
מחבת רחבה ועמוקה להכנת הדגים
6 נתחים עבים ויפים של דג הנסיכה ללא עור
4 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות קצוצות דק בלי קליפה
6-8 שיני שום גדולים – לפרוס דק
כפית פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה או פלפל חריף קצוץ קטן.
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
מלח
כפית כמון
אפשר לבזוק קורט סוכר
אופן הכנה:
משרים את הדגים 10 דקות במיץ לימון מהול במים, מייבשים במגבות ניר.
מכינים צלחת עמוקה עם קמח .טובלים את הדגים ,מנערים את עודף הקמח ומטגנים מכל הצדדים
מוציאים את הדגים לצלחת ומכינים רוטב:
מטגנים את פרוסות השום ב-4-5 כפות שמן ומזהיבים
מוסיפים : כמון , פפריקה מתוקה וחריפה ומטגנים בבחישה כמה שניות.
מוסיפים את הרסק ואת העגבניות ומטגנים עוד דקה
מוסיפים 2 כוסות מים ומרתיחים
טועמים ומוסיפים מלח וטיפה סוכר
מכניסים את הדגים ומבשלים על להבה נ מ ו כ ה כ-10 דקות או לפי הצורך, כשמידי פעם מנערים את הסיר למנוע הדבקות של הדגים לתחתית המחבת. טועמים ומשפרים טעמים.
מפזרים כוסברה או פטרוזיליה טריים.
סוגרים מכסה עד לארוחה. מגישים עם פלחי לימון טרי.
תהנו
זה מזכיר לי בזמנים שהייתי ילדה הייתי מחכה כל יום שישי
לדג הזה לא היה שידרוג כזה שאפו פירגלה. :P
כהיום שאני אישה אוכלת רק מושט.
נירית
תודה רבה ושבת שלום
לא לשכוח לטבול חלה ברוטב.
פשוט גן עדן!!! ;) ;)
ברור נגה,טבלנו חלה והיא חוסלה עד הפירור האחרון ;) עם הדגים הטעימים.
תודההההההההה
שבת שלום
אין לי תגובה כי עוד לא הכנתי ;)
רק
כי מזמן לא
נשיקותתתתת
טוב טוב טוב לשמוע ממך שוב.
נחמד להשמיע קול גם אם לא מכינים כלום.
נשיקות מכל הלב ושבת שלום
גררר
תיכף מביאה את החלה לטבול
מעולההההה
נהדר עם חלה
תודה אילניתי
שבת שלום!
מה יכול להיות רע?מתכון מעולה עם כל פילה של דג.
נכין לפסח לאילו שאינם אוכלים גפילטה פיש.רק מאיפה ניקח חלה להתענג על הרוטב הטעים?
אולי יש באוצרותיך מתכון טוב ללחמניות כשרות.
המון ברכות לחג כשר ושמח בחיק המשפחה והידידים.
הי אלה
קודם כל תודה מקרב לב על המחמאות. תודה ממוש.
בליל הסדר שלנו יש תמיד חריימי עם לחמניות.
אין שנה בלי הלחמניות הנפלאות לפסח :
http://pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/לחמניות-לפסח
חג שמח וטעים
הולך להיות על השולחן בפסח .
תהנו ניר,בטוח שיהיה טעים. חג שמח לכולכם
טעים לי וחריף לי וטוב לי ושמח.
כף אמחא.
פשוט וטעים ועושה שמח בלב ובפה, מה עוד אפשר לדרוש ממתכון וממנת אוכל?
תודה
הי ורד,העונג רב ובשמחה. יופי שאתם נהנים.
לבריאות
,תודה על התשובה! המתכון כבר הודפס! רציתי רק לדעת אם ניסית להקפיא את הלחמניות האילו?
שוב חג שמח ותבורכי!
אלה שלום
להקפיא את הלחמניות של פסח? נראה לי שאין בעיה.
חג שמח ומוצלח
לי זה מזכיר ילדות ומי שאוהב מוסיף מעט חומץ…………….
סיגל ערב טוב
אני שמחה ומקווה שאם תכיני זה יהיה בטעם של פעם
לפירגה הגדולה ראשית חג שמח וכשר והרבה אוכל טעים.גם אני מכינה הרבה מדג הנסיכה לפעמים מבשלת עם ירק ורוטב. ולפעמים מטגנית ואחר כך מכינה רוטב אדום או עם פיטריות.
יש לך רעיון לעוגה לפסח ללא סוכר. תחשבי עלינו. :lol: :lol: :lol: מחכה בקוצר למתכון
בולגריה חג פסח טעים ונעים.
תראי מהמגוון הגדול מה ניתן להמיר לכמו סוכר. אישית בפסח אני לא מכינה עם תחליפים.
הי פירגה, אם לא רותים חריף , פשוט בלי הפפריקה החריפה?
תודה רבה וחג שמח :lol:
נכון מאד קרן
לבריאות וחג שמח
פעם ראשונה אני באתר והכלללללללללל נראה מדהים!הוספתי אותך למועדפים שלי…. ;)
שרונה יקירתי,איזה כיף שהצטרפת אלי לאתר. תודה
מאחלת לך שהות נעימה וטעימה וחג שמח נפלא לך ולמשפחתך.
נשתמע
טעים במיוחד. חבל"ז !!
תודה ניר יופי שחזרת לשתף אותי
שבת שלום
פירגה היקרה בוקר טוב,
האם יש לך מתכון לדג טונה?
תודה, שרי
שרי,אין לי
הכנתי שבוע שעבר ויצא מעולה !!!!!!
יש לך אולי מתכון לדג אמנון ?
תקישי בחפש באתר את המילה: מושט או את המילה אמנון
בנוסף יש קטגוריה של: דגים
אופס…. אני אליה
אפשר בלי שום? :?
אולי בצל?
בהצלחה.
היי פירגה, מה שלומך?
אני רוצה להכין את הדגים האלה לשבת כנסיכה ברוטב בלי החריף.
אפשר להשמיט את הפלפל חריף? עדיין יצא טעים?
תודה..
ברור שכן. יצא לך ל א ח ריף. תהנו חמודה.
פירגה יקרה,
טיגון רק עם הקמח בלי ביצה ?
מרינושקה הי,
במתכון הזה כן.