הנה קישור לעוד סוג של לחמניות שלי.
http://pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/לחמניות-לפסח
מצרכים:
3 כוסות קמח מצות מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה
5 ביצים
כפית אבקת מרק בצל או פטריות
תפוח אדמה קטן מקולף ומעוך לפירה
1/2 2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס שמן רגיל
מלח לטעם
אופן הכנה:
לערבב: 3/4 כפית מלח , תפוח אדמה,3 כוסות קמח מצות,שקית אבקת אפיה,כפית אבקת מרק.
להרתיח 1/2 2 כוסות מים וברגע שרותחים לצקת לתוכם את קמח המצות ולערבב ב נ מ ר צ ו ת
במידה ויוצא פירורי אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים ר ו ת ח י ם. (אחרי שתוסיפו את הביצים יתקבל בצק רטוב יותר.)
להוסיף כל פעם ביצה שלמה ואחרי כל ביצה לבחוש עד שהביצה נעלמת בעיסה.
להוסיף את השמן. לבחוש היטב לעיסה א ח י ד ה.
להשאיר את העיסה 20 דקות על השיש.
אחרי 20 דקות ללוש שוב ולהכין בעזרת ידיים רטובות כ-20 כדורים . הלחמניות אמורות לצאת כדוריות ולא רכות מדי.
לחורר כל לחמניה למעלה בעזרת קיסם עץ. 4-6 חורים. להבריש ביצה ולפזר שומשום.
במידה והבצק לא נוח לקריצת כדורים אפשר להוסיף כף מים רותחים וללוש שוב.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הלחמניות כ-40 דקות
לבצוע לחמניה אחת ולראות שהיא מוכנה מבפנים. במידה ולא, לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
להשאיר את הלחמניות בתנור כשהדלת 1/2 פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט ובביטחה בתנור.
הלחמניות נהדרות גם אחרי הקפאה. המתכון מקומבינציה של כמה מתכונים בנט.
חג שמח
תהנו
פירגה יקרה האופן הכנה קצת מבלבל,
את יכולה להסביר לי מה עושים אם הקמח מצות,
לערבב אם תפוחי אדמה או לערבב אם המים. :P
חוץ מזה ניראה שיגעון
כתבתי לערבב:
אופן הכנה:
לערבב 3/4 כפית מלח עם התפוח אדמה,
3 כוסות קמח מצות + שקית אבקת אפיה + כפית אבקת מרק שבחרתם
בבקשה.
פעם הבאה אני אקרא בקפדנות
תודה נירית
נראות נפלאאאא :lol:
תודה אילניתי
פירגה חזרתי אליך – נוסף על כך שאת "שפית" מעולה את גם מאד זריזה קבלתי את תשובתך לגבי סינרולים גבינה.
ועתה לשאלתי לגבי לחמניות מאפינס לפסח – גם לי לא היה ברור כי זה נכתב בשתי שורות נפרדות
האם להוסיף את מחית תפוח האדמה לקמח מצה
מה הציפוי על הלחמניה
ביי…………..אילה
אילה אוקיי, רשמתי הכל באותה שורה. ולגבי הלמעלה,את יכולה להבריש ביצה ולפזר שומשום.
הוספתי למתכון. תודה.
בייי
בדיוק היום שמתי לב שיש לך כבר 3 שנים לאתר!
מזל טוב!
תמשיכיפ להפתיע!
:lol:
שילונת,תודה רבה.
הזמן עובר מהר מדי ;)
פירגה יקירתי!
ראיתי את המתכון הזה וזה הזכיר לי שבשנה שעברה אף אחד לא נשאר רעב אצלנו בפסח….בזכות המתכונים המדהימים שלך לפסח. הלחמניות שלך החליפו את המצות (וזה קשה כי אוהבים אצלנו מאוד את הדיקט הזה….) והכושית לפסח ניצחה את כל העוגות. שלא לדבר על שאר המתכונים שנתנו לנו חוויה קולינרית נפלאה.
עכשיו הציפיות גבוהות. אני מקווה שאעמוד בהן בזכותך. ;)
חג שמח ונפלא
נורית חמדתי
תודה וחג שמח לכם.
בהצלחה בכל מעשי ידייך ואשמח לשמוע חוות דעתכם אחרי החג.
הי פירגה,
אפשר לשם בלחמניות שמן זית?
קרן,אין לי מושג
תודה רבה פירגה, נראה מצויין, נאם ניסית בתבניות שקעים מסיליקון?
בהחלט נראה לי שהשנה לחמניותייך יימצאו מקום גם על שולחני………
חג אביב שמח!
רחלי,יש לי רק סיליקון.כבר מזמן.
ברור ;) שיוצא מעולה בתבניות סיליקון.
תכיני תהנו וחג שמח וכשר
תודה רבה…….. :lol: בעבר סיפרתי שטני משתמשת בששון ובחדווה בתבניות סיליקון…..נו נו חטפתי מאחת מחברותי מנה……וואלללה צחקתי והיא נאמה בלי פסיקים ונקודות….מאז אני שואלת, אז טוב לדעת שעוד מישהי חיה במאה ה-21……..
כעת אני מסודרת……….אחלה אחלה ;)
רחלי,אצלי יש עידן חדש מאז תבניות הסיליקון.איך אפשר בלעדיהן?
תהני ובהצלחה
פירגה יקירתי..ביקרתי במתכוני הפסח שלך כבכל שנה…הכל : :lol: פ-נ-ט-ס-ת-י…
אפיל'ה יקירתי,איזה יופי שנכנסת והגבת. תודה :lol:
תודה רבה וחג פסח נפלא לכולכם
פירגה שלום!
נכנסתי למתכוני הפסח שלך – שאבתי הרבה רעיונות. תודה על מאמציך להנעים ולגוון לנו את שולחן החג.
ברכות לבביות לך ולמשפחתך לחג פסח כשר ושמח והמשך עבודה פוריה-מועילה ומגוונת.
אורה יקרה
תודה רבה ואאחל לך פסח טעים ונפלא בחיק המשפחה.חג שמח.
בוקר טוב פירגה יקרה,
האם חייבים לאפות את הלחמניות בתבנית שקעים,או שאפשר ליצור כדורים ולאפות אותם בתבנית שטוחה רגילה?
חג שמח לך ולמשפחתך ותמשיכי להנעים לנו עם מתכונייך הנפלאים, :lol:
הי רותי יקרה
אפשר לאפות כדורים.בהצלחה וחג שמח וטעים לכולכם
היי פירגה,
מתנצלת שאני קצת נודניקית היום,אבל לאחר ניפוי קמח המצה נשארת בנפה כמות של כ-1/3 כוס.האם להוסיף עוד קמח מצה להשלמת הכמות לשלוש כוסות או שאין צורך? :?
שוב חג שמח,
רותי
היי פירגה,
שמעתי שלחמניות פסח מקמח תפו"א מוצלחות יותר, מכירה? יש לך מתכון מומלץ? או להמשיך לדבוק במתכון הקלאסי עם קמח מצות.
תודה!
אני מתה על המתכונים שלך כל הזמן אופה בזכותך…. :lol:
מיכל
מיכל שלום
2 המתכונים שלי טובים. לא הכנתי אף פעם מקמח תפוחי אדמה. לשיקולך ותמיד כדאי לנסות עוד אופציות כדי להגיע למושלם.
חג שמח
תודה ,אנסה את המתכון הנוכחי…
בשמחה מיכל,אשמח לחוות דעתך אחרי טעימות
חג שמח
בוקר טוב לך יקרה
הכנתי הלחמניות והקפאתי אבל לפני ההקפאה הייתי חייבת לטעום.
יצא מ-ע-ו-ל- ה :lol:
היום אכין עוד מנה כי צריך שיהיה מה לטבול בחריימה של ערב החג ולא רק בחג עצמו.
כמו תמיד כל מתכון שלך הצלחה ולא היה פיקשוש אף פעם.
תודה וחג שמח וטעים.
יעל
יעל יקרה
לא כתבת לי איזה הכנת כי יש 2 סוגים . אלה עם התפוח אדמה? או בלי?
בכל אופן,תודה על הפירגון והמחמאות ושיהיה לכולכם חג שמח וטעים
הכנתי את הלחמניות עם תפוח האדמה.
הנגלה השניה כרגע נאפת בתנור ובטוחה אני שתהיה מוצלחת כמו הראשונה.
ושוב חג שמח וטעים.
יעל :lol: :lol: :lol: :lol:
את נהדרת ואני שולחת חיבוק מהלב חג שמח לכולכם :lol:
אני יכולה לוותר על אבקת המרק? לשים עוד משהו במקום?
תודה וחג שמח!!!
לוותר ולא צריך כלום
חג שמח
אני מקווה שהשאלה לא טיפשית.. לפני שאני מוסיפה את הביצים אני מורידה מהגז ומצננת וכמה זמן? תודה וחג שמח
מאיה אכן,תורידי מהגז. לא לקרר. תוך כדי בחישה ב נ מ ר צ ו ת תתחילי להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה כשאחרי כל ביצה בוחשים היטב עד שהיא נבלעת לגמרי בבלילה.
חג שמח
אין מילים פשוט טעימות
שבת שלום
אורה הי חמדתי
תודה על הפירגונים ויבורכו ידייך שאת מצליחה בכל מה שאת עושה.
חג שמח וטעים לכולכם
יחג שמח פירגה
בערב חג בישלתי את פרגיות עם שיזיפים ויצא חבל הזמן.
שאלתי האם חייבים לשים מעל הלחמניות ביצה עם שומשום ?.http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_redface.gifhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_redface.gif
תודה על המחמאות לפרגיות.אני אעביר את המחמאה למקום המתאים.תודה רבה.
לא חובה להבריש ביצה ולפזר שומשום.
בהצלחה
לפריגה שלום אני נהנית מכל המתכונים שלך רציתי לדעת אם לרבב את קמח המצה אם תפוח אדמה חג פסח שמח וכשר
זה ב ד י ו ק מה שכתבתי.
חג שמח
ערב טוב פירגה
רציתי לשאול אותך על איזה מתכון ללחמניות את ממליצה שהכי מזכיר את אמא
תודה
שלום פירגה
אינני יודעת לאילו לחמניות ג'מבו לפסח את מתכוונת
תודה
ריקה הי
זה יותר מזכיר טעם של פסח
הנה פה עוד מתכון.
תכיני את שניהם ותראי מה יותר טעים לכם.
http://pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/לחמניות-לפסח
שלום פירגה. אולי שאלה מטופשת אבל תסבירי כי בבקשה מה זה אומר לנפות את הקמח
לסנן.
יש מסננת מיוחדת ?
לא.
שלום פירגה
אני רוצה להכין את הלחמניות כי הלחמניות המסורתיות של פסח יוצאות כמו פחזנית, ריקות מבפנים אומנם טעימות אבל רציתי לחמניות מלאות מבפנים כמו לחמניה לכן שאלתי היא האם הלחמניות האלה עם תפוא' יוצאות מלאות מבפנים
תודה
קצת יותר מלאות.
המשך טעים וערב טוב
פירגה היקרה!הכנתי את הלחמניות יצא מעולהההההה.
אני אישית כול כך שמחה שאת קיימת .
חג שמח לך ולכול אוהביך
שובה,תודה חמודה.איזה כיף לשמוע.
זה הדדי ;) :lol: בהחלט. כיף לי להיות אתכם בכל שעה ורגע נתון.
חג שמח והמשך טעים ונפלא בחיק משפחתך.