d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794333 - לחמניות מאפינס לפסח

לחמניות מאפינס לפסח

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794333 1 - לחמניות מאפינס לפסח

הנה קישור לעוד סוג של לחמניות שלי.

http://pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/לחמניות-לפסח

מצרכים:
3 כוסות קמח מצות מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה
5 ביצים
כפית אבקת מרק בצל או פטריות
תפוח אדמה קטן מקולף ומעוך לפירה
1/2 2 כוסות מים רותחים
3/4 כוס שמן רגיל
מלח לטעם

אופן הכנה:
לערבב:  3/4 כפית מלח , תפוח אדמה,3 כוסות קמח מצות,שקית אבקת אפיה,כפית אבקת מרק.
להרתיח 1/2 2 כוסות מים וברגע שרותחים לצקת לתוכם את קמח המצות   ולערבב   ב נ מ ר צ ו ת
במידה ויוצא פירורי אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים ר ו ת ח י ם. (אחרי שתוסיפו את הביצים יתקבל בצק רטוב יותר.)
להוסיף כל פעם ביצה שלמה ואחרי כל ביצה לבחוש עד שהביצה נעלמת בעיסה.
להוסיף את השמן.  לבחוש היטב    לעיסה    א ח י ד ה.
להשאיר את העיסה 20 דקות על השיש.
אחרי 20 דקות ללוש שוב ולהכין בעזרת ידיים רטובות כ-20 כדורים . הלחמניות אמורות לצאת כדוריות ולא רכות מדי.
לחורר כל לחמניה למעלה בעזרת קיסם עץ. 4-6 חורים. להבריש ביצה ולפזר שומשום.
במידה והבצק לא נוח לקריצת כדורים אפשר להוסיף כף מים רותחים וללוש שוב.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הלחמניות כ-40 דקות
לבצוע לחמניה אחת ולראות שהיא מוכנה מבפנים. במידה ולא, לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
להשאיר את הלחמניות בתנור כשהדלת 1/2 פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט ובביטחה בתנור.
הלחמניות נהדרות גם אחרי הקפאה.   המתכון מקומבינציה של כמה מתכונים בנט.
חג שמח
תהנו

54 תגובות על “לחמניות מאפינס לפסח

  1. פירגה יקרה האופן הכנה קצת מבלבל,
    את יכולה להסביר לי מה עושים אם הקמח מצות, laugh
    לערבב אם תפוחי אדמה או לערבב אם המים. :P

    חוץ מזה ניראה שיגעון laugh

  2. פירגה חזרתי אליך – נוסף על כך שאת "שפית" מעולה את גם מאד זריזה קבלתי את תשובתך לגבי סינרולים גבינה.
    ועתה לשאלתי לגבי לחמניות מאפינס לפסח – גם לי לא היה ברור כי זה נכתב בשתי שורות נפרדות
    האם להוסיף את מחית תפוח האדמה לקמח מצה
    מה הציפוי על הלחמניה
    ביי…………..אילה

    • אילה אוקיי, רשמתי הכל באותה שורה. ולגבי הלמעלה,את יכולה להבריש ביצה ולפזר שומשום.
      הוספתי למתכון. תודה.
      בייי smile

  3. בדיוק היום שמתי לב שיש לך כבר 3 שנים לאתר!
    מזל טוב!
    תמשיכיפ להפתיע!
    laugh laugh laugh
    smile smile
    :lol:

  4. פירגה יקירתי!
    ראיתי את המתכון הזה וזה הזכיר לי שבשנה שעברה אף אחד לא נשאר רעב אצלנו בפסח….בזכות המתכונים המדהימים שלך לפסח. הלחמניות שלך החליפו את המצות (וזה קשה כי אוהבים אצלנו מאוד את הדיקט הזה….) והכושית לפסח ניצחה את כל העוגות. שלא לדבר על שאר המתכונים שנתנו לנו חוויה קולינרית נפלאה.
    עכשיו הציפיות גבוהות. אני מקווה שאעמוד בהן בזכותך. ;)
    חג שמח ונפלא
    smile smile smile

    • נורית חמדתי smile
      תודה וחג שמח לכם.
      בהצלחה בכל מעשי ידייך ואשמח לשמוע חוות דעתכם אחרי החג.
      smile

  5. תודה רבה פירגה, נראה מצויין, נאם ניסית בתבניות שקעים מסיליקון?
    בהחלט נראה לי שהשנה לחמניותייך יימצאו מקום גם על שולחני………smile
    חג אביב שמח!

    • רחלי,יש לי רק סיליקון.כבר מזמן.
      ברור ;) שיוצא מעולה בתבניות סיליקון.
      תכיני תהנו וחג שמח וכשר smile

      • תודה רבה…….. :lol: בעבר סיפרתי שטני משתמשת בששון ובחדווה בתבניות סיליקון…..נו נו חטפתי מאחת מחברותי מנה……וואלללה צחקתי והיא נאמה בלי פסיקים ונקודות….מאז אני שואלת, אז טוב לדעת שעוד מישהי חיה במאה ה-21…….. smile
        כעת אני מסודרת……….אחלה אחלה ;)

        • רחלי,אצלי יש עידן חדש מאז תבניות הסיליקון.איך אפשר בלעדיהן?
          תהני ובהצלחה smile

  6. פירגה יקירתי..ביקרתי במתכוני הפסח שלך כבכל שנה…הכל : :lol: פ-נ-ט-ס-ת-י…

    • אפיל'ה יקירתי,איזה יופי שנכנסת והגבת. תודה :lol:
      תודה רבה וחג פסח נפלא לכולכם smile

  7. פירגה שלום!
    נכנסתי למתכוני הפסח שלך – שאבתי הרבה רעיונות. תודה על מאמציך להנעים ולגוון לנו את שולחן החג.
    ברכות לבביות לך ולמשפחתך לחג פסח כשר ושמח והמשך עבודה פוריה-מועילה ומגוונת.

  8. בוקר טוב פירגה יקרה,

    האם חייבים לאפות את הלחמניות בתבנית שקעים,או שאפשר ליצור כדורים ולאפות אותם בתבנית שטוחה רגילה?

    חג שמח לך ולמשפחתך ותמשיכי להנעים לנו עם מתכונייך הנפלאים, :lol: smile

  9. היי פירגה,
    מתנצלת שאני קצת נודניקית היום,אבל לאחר ניפוי קמח המצה נשארת בנפה כמות של כ-1/3 כוס.האם להוסיף עוד קמח מצה להשלמת הכמות לשלוש כוסות או שאין צורך? :?

    שוב חג שמח, smile
    רותי

  10. היי פירגה,
    שמעתי שלחמניות פסח מקמח תפו"א מוצלחות יותר, מכירה? יש לך מתכון מומלץ? או להמשיך לדבוק במתכון הקלאסי עם קמח מצות.
    תודה!
    אני מתה על המתכונים שלך כל הזמן אופה בזכותך…. :lol:
    מיכל

    • מיכל שלום
      2 המתכונים שלי טובים. לא הכנתי אף פעם מקמח תפוחי אדמה. לשיקולך ותמיד כדאי לנסות עוד אופציות כדי להגיע למושלם.
      חג שמח smile

  11. בוקר טוב לך יקרה
    הכנתי הלחמניות והקפאתי אבל לפני ההקפאה הייתי חייבת לטעום.
    יצא מ-ע-ו-ל- ה :lol:
    היום אכין עוד מנה כי צריך שיהיה מה לטבול בחריימה של ערב החג ולא רק בחג עצמו.
    כמו תמיד כל מתכון שלך הצלחה ולא היה פיקשוש אף פעם.
    תודה וחג שמח וטעים.
    יעל

    • יעל יקרה
      smile
      לא כתבת לי איזה הכנת כי יש 2 סוגים . אלה עם התפוח אדמה? או בלי?

      בכל אופן,תודה על הפירגון והמחמאות ושיהיה לכולכם חג שמח וטעים smile

  12. הכנתי את הלחמניות עם תפוח האדמה.
    הנגלה השניה כרגע נאפת בתנור ובטוחה אני שתהיה מוצלחת כמו הראשונה.
    ושוב חג שמח וטעים.
    יעל :lol: :lol: :lol: :lol:

  13. אני מקווה שהשאלה לא טיפשית.. לפני שאני מוסיפה את הביצים אני מורידה מהגז ומצננת וכמה זמן? תודה וחג שמח smile

    • מאיה אכן,תורידי מהגז. לא לקרר. תוך כדי בחישה ב נ מ ר צ ו ת תתחילי להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה כשאחרי כל ביצה בוחשים היטב עד שהיא נבלעת לגמרי בבלילה.
      חג שמח smile

    • אורה הי חמדתי
      תודה על הפירגונים ויבורכו ידייך שאת מצליחה בכל מה שאת עושה.
      חג שמח וטעים לכולכם smile

    • תודה על המחמאות לפרגיות.אני אעביר את המחמאה למקום המתאים.תודה רבה.
      לא חובה להבריש ביצה ולפזר שומשום.
      בהצלחה smile

  14. לפריגה שלום אני נהנית מכל המתכונים שלך רציתי לדעת אם לרבב את קמח המצה אם תפוח אדמה חג פסח שמח וכשר

  15. ערב טוב פירגה
    רציתי לשאול אותך על איזה מתכון ללחמניות את ממליצה שהכי מזכיר את אמא
    תודה smile smile smile smile

  16. שלום פירגה
    אינני יודעת לאילו לחמניות ג'מבו לפסח את מתכוונת
    תודה smile smile smile

  17. שלום פירגה. אולי שאלה מטופשת אבל תסבירי כי בבקשה מה זה אומר לנפות את הקמח

  18. שלום פירגה
    אני רוצה להכין את הלחמניות כי הלחמניות המסורתיות של פסח יוצאות כמו פחזנית, ריקות מבפנים אומנם טעימות אבל רציתי לחמניות מלאות מבפנים כמו לחמניה לכן שאלתי היא האם הלחמניות האלה עם תפוא' יוצאות מלאות מבפנים
    תודה smile smile smile smile

  19. פירגה היקרה!הכנתי את הלחמניות יצא מעולהההההה.
    אני אישית כול כך שמחה שאת קיימת .
    חג שמח לך ולכול אוהביך

    • שובה,תודה חמודה.איזה כיף לשמוע.
      זה הדדי ;) :lol: בהחלט. כיף לי להיות אתכם בכל שעה ורגע נתון.
      חג שמח והמשך טעים ונפלא בחיק משפחתך. smile

להגיב על יפית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *