d79ed790d7a4d794 d797d7a6d799d79cd799d79d d790d798d7a8d799d795d7aa d7a1d791d7aad79011 2 - מאפה חצילים ופטריות על אטריות סבתא

מאפה חצילים ופטריות על אטריות סבתא

d79ed790d7a4d794 d797d7a6d799d79cd799d79d d790d798d7a8d799d795d7aa d7a1d791d7aad79011 2 1 - מאפה חצילים ופטריות על אטריות סבתא

המתכון הזה בא לי בהזיה חטופה כשהחצילים עמדו על השיש ומהמזווה הציצה שקית אטריות דקיקות כאלה שאני שמה בד"כ במרק.
זה מה שהשתלב לי באותו רגע…..תטעמו ותשתפו אותי. מקווה שתהנו.
אגב, לא תדעו שיש חצילים במאפה. תהיתי לאן הם נעלמו…..

מצרכים לבצק:
400 גרם אטריות סבתא דקיקות וקצרות מבושלות בהרבה מים רותחים .אחרי 5 דקות לסנן.
להוסיף לאטריות:
2 כפות שמן זית
2 כפות קטשופ
2 עגבניות מגוררות ב ל י הקליפה
2 ביצים גדולות
מלח ופלפל
מערבבים
מפרישים 3 כפות מהאטריות לתערובת המלית ואת היתר יוצקים לתבנית משומנת 27X33
אופים את בצק האטריות בחום 175 15 דקות עד הזהבה ומוציאים.
בזמן שהבצק נאפה מכינים את המלית.

מצרכים למלית:
מפרישים 3 כפות מהאטריות של בסיס המאפה (אחרי בישול ותיבול)
2 חצילים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
כף רסק עגבניות / קטשופ
2 ביצים
100 – 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
50 גרם גבינת פטה מפוררת
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל

אופן הכנה למלית:
במחבת גדולה מטגנים את הבצלים ב-2 כפות שמן ומזהיבים. מוסיפים לבצל המוזהב גם את השום לבחישה של 1/2 דקה.
מוסיפים את החצילים והפטריות ומטגנים בבחישה עד שרכים. מערבבים בקערה את כל המצרכים של המלית , טועמים ומשפרים טעמים ויוצקים על האטריות האפויות.
בוזקים פפריקה מתוקה ותבלין פטרוזיליה לצבע.
אופים בחום 170 כ-30 דקות
כשהחלק העליון שחום המאפה מוכן.
מגישים חם

הנה השקית של האטריות:

d79ed790d7a4d794 d797d7a6d799d79cd799d79d d790d798d7a8d799d795d7aa d7a1d791d7aad79011 300x225 - מאפה חצילים ופטריות על אטריות סבתא
תהנו

24 תגובות על “מאפה חצילים ופטריות על אטריות סבתא

  1. וואו נראה טעים אש,גם אצלי על השיש במטבח מציצים להם 2 חצילים אז….אנסה את המתכון ואספר איך יצאsmile smile

  2. היי פירגה
    כל הכבוד על הרעיונות החדשים והיצירתיים מדי יום. :lol:
    האם לא עדיף להכין כמות כפולה של המלית, ולערבב הכל עם האטריות?
    במקום לאפות בתחילה את הבצק ואח"כ להוסיף את המלית ולאפות שוב ?
    המשך יום נעים ויצירתי עם חיבוק smile smile

  3. שלום לך פירגה
    באיזה גודל תבנית לאפות כדי שלא תהיה מאוד שטוחה ?
    תודה על תשובתך
    תמר

    • תמר רשמתי על איזה גודל תבנית.אני לא בטוחה שתבנית קטנה יותר יצא טוב יותר.צריך לנסות.
      בהצלחה smile

  4. הי ,אפשר גם עם סוג רחב יותר של אטריות שי ש לי כרגע בבית,תודה

  5. שלום לכולם.
    מאפה מיוחד, שונה ויפה.
    הכי חשוב טעים טעים. מומלץ מאוד.
    תודה פירגה. מוריה.

  6. היי פירגה
    ערבבתי את כל התערובת יחד בתבנית ואפיתי יב-2 תבניות קטנות, צא מדהים, אחת חוסלה כבר אתמול וכעת כדי לחמם את השנייה חשבתי להוסיף למעלה פרוסות גבינה צהובה, האם זה יתן משהו לדעתך? אודה לך אם תוכלי לענות לי מהר כי זה לאחה"צ. תודה לך על כל הרעיונות היצירתיים והטעימים…….. smile

    • מעולה אילנה
      שימי לב שאת הגבינה את רק מקרימה למספר דקות שלא תישרף לך. קודם תחממי אולי בלי הגבינה.
      תהנו smile לבריאות

  7. מממ… בעיני חבל לאבד את הטעם החצילי, אבל זה ענין של טעם. אני בטוחה שכך או כך יוצא טעים.

    • איילת,אם כלתי היתה יודעת שזה עם חצילים היא לא היתה נוגעת.אז זו שיטת הסתרה טעימה במיוחד.
      אבל יש באתר שלי מגוון ענק של מאפי ומאכלי חצילים את מוזמנת להציץ עליהם. גם אני חולת ;) חצילים.
      שבת שלום smile

  8. ערב טוב פירגה.
    רצית להמליץ.
    יצא טעים מאוד ממש שווה לנסות. ישר כח.
    תודה רבה.

  9. פירגה בוקר טוב

    נראה מעולה

    באיזה גבינה 5% אפשר להחליף את הפטה?

    יום טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *