d79cd798d7a7d7a2d7a1 d792d796d7a8 d792d79ed793d7993 - לביבות גזר גמדי

לביבות גזר גמדי

d79cd798d7a7d7a2d7a1 d792d796d7a8 d792d79ed793d79931 1 - לביבות גזר גמדיהרעיון הזה בא לי פתאום . רציתי להכין לביבות ירק אז הכי קל היה לעשות ממשהו חצי מוכן וכבר מבושל חלקי. ההחלטה נפלה על שקית גזר גמדי של סנפרוסט.

מצרכים ללביבות גזר גמדי:
שקית 800 גרם גזר גמדי
2 בצלים קצוצים דק
3/4 כוס קמח
3 ביצים
מלח ופלפל שחור לטעם

אופן הכנה:
קוצצים בצל ומזהיבים בכף שמן
את הגזר מרככים במים רותחים או במיקרו
מסננים ומקררים. מגררים במגררת הגדולה (אפשר ורצוי את השלב הזה לעשות במג'ימיקס)
לשים בקערה את כל המצרכים ולערבב לבלילה דלילה
לי יצאו 16 קציצות גדולות
אפשר להכין רוטב אדום מתקתק ולצקת את הרוטב בזמן ההגשה על הקציצות ה ח מ ו ת.

"טיפ" מאמא
ה"טיפ" הוא לבצל קצוץ קפוא
קודם לטגן ולערבב את הבצל הקפוא במחבת/סיר ללא שמן עד שכל הנוזלים מתנקזים והבצל יבש, ורק אז להוסיף את השמן.

תהנו

19 תגובות על “לביבות גזר גמדי

  1. אמא שלי עושה את זה כבר שנים! (ואני מכורה אליהן)
    אבל היא משתמשת בגזר טרי- בערך בקילו ובמקום בקמח היא שמה פירורי לחם מלא (בפסח היא שמה קמח חומוס).
    אמא לא שמה בצל וזה טעים גם ככה…
    המלצה אישית- אחרי שמכינים את הקציצות, להשאיר את הבלילה בקערה (במקרר או בחוץ, תלוי עד כמה חם) למשך כשעה או יותר. כך פירורי הלחם סופחים את כל הנוזלים שיוצאים מהגזר.
    אנחנו אופים את הקציצוץ בתנור ב 180 מעלות, עד להבשלה (בערך 20 דקות, אבל צריך לבדוק)

    הכי טעים עם רוטב עגבניות ;)

  2. איזה קטע..
    בדיוק השבת בישלתי גזר גמדי מתוק כתוספת, ולצערי אף אחד מילדיי לא אהב את זה

    ואתמול חשבתי לעצמי: מה אעשה עם כל הסיר שנשאר? לזרוק? לא חבל..

    והבוקר אני פותחת את המייל ורואה את המתכון הזה.. חחחח מדהים פשוט מדהים איזה השגחה!
    היום אני הולכת לנסות את הקציצות האלה.
    פירגה תודה רבה, את אלופה smile

    • מיכל בקר טוב
      אני מקווה שיאהבו. זה טעים.
      אחרי הטיגון את יכולה להשלים באפיה שיצא יותר קריספי.
      לבריאות ותספרי לי אם אהבתם smile

      • היי פירגה,

        תגובות: שלושה מתוך ארבעת ילדיי אהבו וגם אני ובעלי אהבנו מאוד :lol:

  3. הכנתי ויצא טעים ונפלא.
    מתכון פשוט אך יפה בצבעיו ובצורתו.
    כל פעם אני מופתעת מחדש מנין צצים לך רעיונות חדשים ומפתיעים :|
    תבורכי :lol: :lol:

    • יעלי,יש לי ;) את זה.לא יודעת מאיפה. אני כל פעם מתרגשת מכל מתכון שלי מחדש.תודה smile

    • הי רעות
      לא אפיתי
      תאפי בשיטת האפייה שלי. את כל הקציצות אפשר גם לאפות.
      תפרסי ניר אפיה על תבנית שטוחה גדולה של התנור ותרססי במעט שמן.
      תאפי צד אחד 15 דקות ותהפכי לצד השני.

      אפשר לרסס מעט שמן על הקציצה שתהיה יותר עסיסית
      לבריאות. smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *