מתכון מעל עטיפת אטריות רחבות של אוסם
בטוח לחלק מכם יזכיר את נשכחות הנוסטלגיה
מצרכים:
400 גרם אטריות רחבות אוסם
2 כפיות מלח לבישול האטריות. אני שמתי רק כפית אחת
כף שמן – לערבב את האטריות אחרי סינון ושטיפה
50 גרם חמאה
כוס אגוזים טחונים (הכנתי בלי)
1/2 כוס סוכר
קינמון לפי טעם
אופן הכנה:
מבשלים אטריות לפי הוראות ההכנה
שוטפים ומחזירים לסיר.
מוסיפים את החמאה , האגוזים, הסוכר.
מערבבים 3 דקות על להבה נמוכה
מגישים בנפרד עם אבקת סוכר
תהנו
לא מכירה
נראה טעיםםם :lol:
;) אני התחברתי לזה מיד. אוהבת מתוק
:x ולמתכון המוצלח הזה אני מוסיפה חבילת כנענית חבל'ז
ניתן להמיר את הוכר בכמו סוכר גם טעים מואד
בתאבון!!!!!!!! :oops:
שרי,נקרא פגז עם כנענית
כמה מזכיר את הבית …הבעיה שלי שזה לא מספיק להגיע לצלחת… :cool:
צודקת,זה מאד טעים ;)
מכירה את המתכון והוא אהוב עלי במיוחד ובהחלט בעל נינוח נוסטלגי

עדי הי,אני מאד שמחה שיש כאלה שמכירים ;)
פירגה גדלתי על המתכון הזה גם בלי אגוזים. טעיםםםםםם
תכיני,תתפנקי לך
היי פירגה!
גם אני מכירה את המתכון מילדותי ויש לו באמת טעם נוסטלגי.
אמי היתה מכינה אותו לפחות פעם בשבוע, פעם עם פרג,ופעם עם אגוזים.
לפעמים עם גבינה לבנה בארוחה חלבית. :lol:
הי עדנה
אני שמחה שהנוסטלגיה עדיין נוגעת בחלק מאיתנו. אני מאד מתרפקת עליה.כל מתכון שנכנס לקטגוריה מבורך מבחינתי.
שבת שלום
עוד אופציה היא להחליף את האגוזים בכמה כפות של פרג טחון, שיוצר קראנץ' נחמד על הפסטה ומוסיף את הטעם המיוחד שלו.
אופציה שווה ונהדרת. אוהבת פרג
מאד.
תודה
מוכר וחביב.
לא ידעתי שזה מתכון הונגרי. גדלתי בבית פולני טהור…
אבל…היו לנו שכנים הונגרים. אז אולי אימי אימצה אותו מהשכנה.
זהו למעשה הבסיס לקובל האפוי. הכנתי אותו ביום העצמאות עם תוספת שמנת חמוצה, צימוקים ותפוח-עץ.
ההצעה להוסיף פרג מעניינת…
תודה!
התכוונתי ל ק ו ג ל כמובן
אילנה,נשמע טעים ברמות על. אין על קוגל.יש לי באתר מבחרי קוגלים בטעמים שונים.ראית?
גדלתי בבית תימני. וגם אצלנו אכלו את המאכל הזה.
פירגה אין עלייך :lol:
החזרת אותי 40 שנה אחורה. איך אהבתי אטריות עם אגוזים או עם פרג. ההורים שלי אוכלים את זה עד היום. כל פעם כשאני נוסעת לניו יורק אני לוקחת פרג מהארץ לבן הדוד כדי שיוכל להכין את זה.
כן, קראתי על תוספת הפרג ומאד התלהבתי.
אני שמחה שהבאתי את המתכון להזכיר לחלק מכם נשכחות טעימות
שלום פירגה,
תודה על התזכורת למתכון הטעים.
אשמח אם תמצאי גם מתכון הונגרי
דומה של אטריות עם פרג.
נשמע לך מוכר?
תודה
אילת,זה אותו מתכון רק שבזמן העירבוב עם האטריות מוסיפים לכל המצרכים גם 3-4 כפות פרג טחון טרי.
בהנאה
בוקר טוב פירגה,
אני מכירה את המתכון הנהדר הזה דרך חברים,
מכירה אותו עם פרג אבל בהחלת נישמע לי טעים ומיוחד עם אגוזים,
ינוסה בקרוב מאוד, המון המון תודה על המתכונים הניפלאים שלך. :lol: :lol: :lol:
פנינה ,עם המון אהבה ושרק ימשיך להיות טעים
כ"כ אוהבת …. אצלנו בתפוצת פולין { כנראה שהשכילו לקחת מהשכנים ההונגרים את המטעמים הטעימים , ויש כאלה שאפילו שודרגו לטובים ומוצלחים יותר … כמו הבלינצ'ס למשל , כאכלתי פלצינטה בהונגריה ממש לא אהבתי …. }
אכלנו בעיקר עם פרג והרבה , או עם גבינה מתוקה וצימוקים עם או בלי קינמון …
תוך כדי כתיבה , נזכרתי בעוגה נפלאה שכנראה מוצאה גם מהונגריה , שכבות בצק ועלכל שכבה מלית של פרג , שכבה של אגוזים ושכבה של ריבה , אולי לא דווקא בסדר הזה . שכחתי את שמה , צריכה לחפש במחברת הישנה שיש בה אוצרות …..
תודה על התזכורת הטעימה , התגעגעתי …. יוכן בקרוב …
חיבוק אוהב עם געגוע גם אליך יקירתי ♥♥♥
שרית-ב
♥.
שריתי
:lol: שמחתי מאד והתרגשתי לראות אותך.
אני מקווה ששלומך טוב .
את מתכוונת לעוגת ז'רבו?
יש לה כמה וורסיות….אשמח לקבל ממך את המתכון המקורי והנוסטלגי.
שמרי על קשר
מתכון אהוב נקרא בהונגרית מקוש טסטה (איטריות עם פרג) הילדים אוהבים מאוד
את הפרג מערבבים עם אבקת סוכר, אפשר במקום הפרג גם קקאו ואבקת סוכר.
ענת בקר טוב
תודה רבה על השם :lol: טעים בכל התוספות ;)
היי פירגה,
באמת מתכון מאוד נוסטלגי,שמחזיר מעל 30 שנה אחורה כשסבתא שלי ,שמוצאה מרומניה ,היתה מכינה את זה לארוחת הערב כשהיה לה בא לפנק או סתם כשביקשתי.
מיכאלה יקרה
תודה
משהו הנוסטלגיה הזו
אצלינו היינו מבשלים איטריות וכל אחד מוסיף בצלחת מה שהוא אוהב. אחד פרג , אחד קינמון, קקאו, גבינה. אכן נוסטלגיה. יאמי
מעולה,העיקר שאהבת
היתה בתל אביב מסעדה הונגרית ששכחתי את שמה ובפעם היחידה שאכלתי שם קינחנו באטריות מתוקות עם
פרג ואגוזים. טעם בלתי נשכח
באמת טעם בלתי נשכח. כל התוספות טעימות מאד.
אני קוראת את כל התגובות כאן ומתחילה להרהר שמא המנהג של ילדיי (שבא מבית הוריי) לאכול פסטה עם חלב וסוכר או עם גבינה לבנה, וניל וקינמון, כרוך בחלקיות השורשים ההונגריים שלנו… מה דעתכם? ;)
יש משהו בדברייך :lol: חהחהחהחהחה
שבוע טוב פירגה.
!
בהחלט נוסטלגיה
אימי יוצאת הונגריה נהגה להכין את האיטריות ה"מתוקות" עם מספר תוספות.
קקאו+קינמון, פרג, גבינה או אגוזים.
את האגוזים אימי נהגה לקצוץ דק ולא לטחון!
נראה טעים מאוד!
אימוש,יאמי
תכינו ותהנו :lol:
היי
לא הבנתי האם אפשר להכין בלי אגוזים?
תודה
אני כתבתי במתכון שהכנתי בלי
יפה ענת שאת יודעת את השם ההונגרי. לא חשבתי שאת זוכרת.
תוסיפו על הכל קליפת לימון מגוררת, ותראו שדרוג אמיתי
שיהיה לכם רק טעים
יונה,בטוח שמוסיף.
הטעים
תודה על השידרוג
וואו מזכיר את טעם הבית. אמי עושה גם עם קקאו וסוכר, סולת וסוכר מעולה…..
אם אפשר לקבל את המתכון של איטריות עם פרג הונגרי
מרגו, תחליפי את האגוזים ב-3 כפות פרג.