העוגה ממלאה את כל התבנית ויותר. העוגה יוצאת רכה מאד וטעימה מאד.
תבנית משומנת היטב עד למעלה, חד פעמית/רגילה 27X33 בעומק 6 ס"מ.
מצרכים:
5 גביעי גבינה לבנה 5% = קילו ורבע גבינה
מיכל שמנת חמוצה = 200 גרם
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור
3 כפות גדושות מאד קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
3 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל שלמה
מי שרוצה יוסיף צימוקים/קליפת לימון לארומה לימונית
הכנה:
להקציף במיקסר חלבונים וסוכר לקצף גמיש ולא קשה מדי.
בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים כולל החלמונים.
מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה לאט לאט בתנועות קיפול
אופים בחום 160 מעלות שעה
אחרי שעה מכסים ברפיון בניר כסף וממשיכים לאפות עוד 30 דקות מ כ ו ס ה.
אפילו אם העוגה קצת רועדת,זה הזמן להוציא , לקרר , ולשמור במקרר לפחות 4 שעות.
מעבר להוראות הפשוטות שרשמתי אין צורך לאפות במים אין צורך לשנות טמפרטורה,אין צורך לסמן את העוגה.לדעתי לא צריך כלום. תנו לה את הזמן שלה וזהו.
העוגה נהדרת גם בלי שום ציפוי.
אופציות קישוט:
פירות יער, קצפת, גנאש שוקולד לבן , גנאש שוקולד מריר, ציפוי שמנת חמוצה עם קצת אינסטנט פודינג וניל.
ציפוי שאני אוהבת להגיש ל י ד העוגה ולא מעל.
מקציפים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה לבנה 9%
2 כפות אבקת סוכר לטעום ולהוסיף עוד לטעמכם.
אפשר להוסיף קליפת לימון מגוררת או שקית נוספת של סוכר וניל
תהנו
פירגה בהמשך לשאלתי לא כתוב על התבנית את המידות האם 33X27 זאת התבנית הגדולה בחד פעמי או הבינונית? תודה על התשובה ;)
27X33 היא בינונית אבל עדיין גדולה. אני ממליצה להכין את העוגה בתבנית הזו,כי העוגה יוצאת גבוהה ויפה.
הגדולה הענקית במידה של תנור סטנדרטי היא: 40X35 ולא מתאימה.
לכן,ממליצה בחום לקרוא את המידות שרשומות על התבנית.
בהצלחה
איזה גובה תפסההההה
יאמי
שבוע טוב
אילניתי,היא גם טעימה מאד.תענוג.
נראית ממש כמו עוגה קנויה, ואני בטוחה שהיא יותר טעימה…תודה על המתכון, מאמצת ושומרת.
תקווה,את ממש צודקת . היא כל כך רכה ונימוחה.נהדרת אמיתית
שלום פירגה
1.עשית את העוגה בחד פעמית?\
2.את עשית בחום של 160 מעלות,כידוע כל תנור זה משהו אחר ,איך אדע איזה חום מתאים לתנור שלי?
ציונה בתמונה הגדולה רואים את העוגה בתבנית החד פעמית.תלחצי עליה, גדילי אותה.
תכיני בחום 160 ועדיף בחום נמוך , כך שאין בעיה אם התנור שלך לא מדייק.
בהצלחה
היי פירגה
הכנתי את העוגה היא מדהימה – אני הורדתי 250 גרם גבינה ובמקום הוספתי אותה כמות במעדן בטעם וניל
הטעם יוצא מעודן ואליפו לא צריך את הציפוי. :lol:
קרן
הרעיון שלך אליפות .
אכין משהו דומה במקום……השמנת החמוצה אשים מעדן וניל. את כמות הגבינה אשאיר ,כי זה נותן את הגובה לעוגה.
תהנו ממנה.איזה כיף שכבר הכנת אותה.
תודה
פירגה שלום !
מאחר ויש לי כבר ניסיון שהוכיח את עצמו עם המתכונים שלך כלומר, הכל הצליח לי אז אין מצב שעוגת הגבינה לא תצליח אבל, שאלה לי … לאפות בטורבו או רגיל או שכלל לא משמעותי ?
תודה להשתמע וחג שמח כמובן
בת-שבע.
בת שבע,מאז שאני זוכרת את עצמי אני אופה בטורבו.אף פעם לא שיניתי את התנור.
בהצלחה גם למתכונים הבאים.כיף לקבל מחמאות :lol:
חג שמח ומתוק לכם
פירגה יקירה סליחה על החפירות שלי הייתי בסופר והמידה הכי קרובה שמצאתי היא אורך 32.2 ורוחב 26.2 עומק 5 האם תבנית זו מתאימה זאת הבינונית כי החד פעמי הגדולה היא גדולה יותר במידות
תודה על הסבלנות לאה ;)
לאה יקרה, אוקיי . אז תכיני איתה.
את הבלילה צקי כמעט עד למעלה תשאירי מרווח של 1/2 1 ס"מ שלא יגלוש.
את יתר הבלילה (בטוח שתשאר לך) תאפי בתבניות מאפינס או בתבנית אינגליש קייק.
בהצלחה
תודה אישה יקרה
הי פירגה, הכנתי את העוגה והיא כרגע בתנור ,הכנתי גם את עוגת הגבינה על בסיס בראוניז מהאתר שלך. רציתי לדעת האם זה בסדר שהעוגות ישהו במקרר מהיום ויאכלו רק ברביעי בבוקר?עדיף להקפיא?כמה ימים נשמרת עוגה כזו במקרר?
תודה רבה וזה מריח מעולה!
כוכבה ערב טוב
רק לעטוף ולשמור במקרר.לא להקפיא.
עד יום רביעי העוגות יהיו טעימות מאד. אפילו עד שבוע.
העוגות שבחרת נהדרות,תהנו וחג שמח
תודה!ארוחת השבועות מורכבת מהמון דברים מהאתר שלך, פיצות אישיות, לחמניות גבינה שום שמיר, העוגות שלך.
תודה רבה וחג שמח!! :lol:
כוכבה מקסימה בקר אור
אני מאחלת שכל מתכון יהיה טעים מקודמו ויבורכו ידייך שהכל יצליח
חג שמח וטעים
ערב טוב או לילה טוב הכנתי את עוגת הגבינה כל ביס והסיפור שלו נאכלה עד הפירור האחרון נסיון לפני חג שבועות ואכן ילדי ובעלי מבקשים אותה לחג וכן היא בטוח תהיהי על שולחן החג תודה וחג מקסים. :lol:
הי ענת בקר טוב
אני כל כך שמחה שהכנת אותה ושאהבתם. אני קיבלתי מהמשפחה המון מחמאות ולא פלא שגם את.
המשך טעים לכיוון שולחן החג ;) חג שמח
פירגה שלום,
חזרתי מחו"ל והפסקתי לקבל את המתכונים שלך, מה אני צריכה לעשות כדי לקבל אותם כמו פעם?
תודה
סופי תירשמי מחדש
להשתמע
ניתן להכין בתבנית עגולה? ואם כן באיזה מספר?
רוית בקר טוב
תכיני את זו שיש בה פחות מצרכים:
http://pirge.co.il/בלי-קמח/מתכון-עוגת-גבינה-גבוהה
תבנית עגולה מספר 28.
בהצלחה
בעלי הוא סוכרתי האם יש מצב שיש לך בקטגוריה עוגת גבינה ללא סוכר עם תחליף או משהו בסגנוןןןןן?
כמה שאלות 1 תגדירי את עצמך מה זה מעדן וניל תני לי דוגמא או שאני ישאר עם השמנת חמוצה ?
שאלה מס' 2 יש לי פיירקס ארוכה ועווה שהגודל 28 זה בסדר ?
שאלה מס' 3 הכי חשוב ניראה לי עם אני ישים 750 גבינה ולא קילו ורבע זה ממש ישנה את העוגה את הטעם
ולמה לא צריך מים לשים בתנור ?
סליחה על החקירות וחפירות חג שמח פירגוש
חגית,אף פעם לא הכנתי עוגה עם מים.לדעתי העוגה יוצאת מאד רטובה ולא טעים לנו.
לגבי התבנית שאת רוצה…..צקי את הבלילה לגובה 1 ס"מ פחות מגובה התבנית (כמעט עד למעלה) את יתר הבלילה את יכולה לאפות בתבנית קטנה או מאפינס.
בעוגה הזו לא משנים כמויות.
מעדן וניל כתוב עליו : מעדן וניל
יש לי קטגוריה גדולה לבלי סוכר.כנסי להתרשם
למשל:
http://pirge.co.il/בלי-סוכר/עוגת-גבינה-רכה-ועדינה-ללא-סוכר
חג שמח
לא נגמרות ההפתעות כאשר מדובר בעוגת גבינה.
אכין את העוגה הזו, למרות שגם אכין את זו שנתת פעם ובה תחליף סוכר. אני מכינה אותה לעיתים מאוד קרובות, מביאה לאירועים וכולם מופתעים ונהנים.
זו גם התשובה לחגית. תחפשי במאגר המתכונים ללא סוכר – שם תמצאי אותה – היא נפלאה.
חג שמח לכולנו.
שרה יקרה
חבל לי שאנשים לא מכירים את הקטגוריות של האתר.
הכנתי אותן במיוחד בשביל לעזור ולהקל על כולם.
בכל אופן,תכיני את העוגות ותהני. הן באמת משהו מיוחד.
תודה על העזרה והכיוון ;) :lol:
חג שמח
יש לך מושג בטיפות של ללא סוכר הסוכרזית מה כמות שלו ?
והאם מרגשים בטעם של סוכרזית כי בכל זאת לאורחים?
אני לפי דעתי אפשר לעשות את אותו עוגה הרגילה שלך בקטגוריה של עעכשו שהוצאת לשבועות
עם גבינה 750 וכוס ורבע סוכר כי שאלתי אותך עם אפשר להוריד בכמות של הגבינה אז אני אורמת שלדעת אפר לעשות את המתכון של הללא סוכר (אבלעם סוכר +750גר גבינה ולא קילו ורבע מה דעת על הסיבוך שעשיתי חחחחח
אי אפשר להשתמש בטיפות בעוגות שמקציפים בהן. רק בעוגות בחושות.
לגבי הורדת הכמות,לא מציעה אבל כמובן לשיקולך בלבד
בהצלחה
חג שמח
מעדן בטעם וניל, ככה קונים או שיש לו שם? ממש מעדן, או? מהר, רוצה להכין עוגת גבינה עוד היום…
אני מציעה להשאר עם השמנת וזהו
פירגה בוקר טוב.
העוגה מעולה.
רכה . טעימה ויפה.
אני ממליצה עם גרידת הלימון זה מוסיף מאוד וגם הציפוי.
כל ביס תענוג אמיתי.
תודה מוריה.
מוריה,תודה רבה על התגובה הטעימה לעוגה . המלצתי שמי שרוצה יוסיף לימון לטעמו,בכיף
תהנו ממנה
חג שמח
איך מכינים גנאש שוקולד לבן?
תודה וחג שמח
גנאש לבן :
300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות עדיף לקצוץ קטן
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל
מרתיחים 100 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על הקוביות מערבבים לקרם חלק ומצננים.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת לתוך הקרם הלבן.
מצפים בקרם את העוגה.
תהנו
כמו תמיד, את חושבת באופן פרקטי, איך להאכיל עדה גדולה של אוהבי עוגות גבינה.
העוגה נראית יפהפיה, צחה בלובנה וגבוהה.
אכן עוגה לשבועות המכבדת את החג.
תודה
ורד היא מתיישרת בשניות.חהחהחהחהחהחה
שיהיה חג טעים
שלום פירגה
אני גרה בארה"ב ורציתי לדעת באיזה גבינה אני יכולה להשתמש כאן, כי אין לנו 5%
סליחה אין לי מושג איזה גבינות יש אצלכם.
תכיני בדיוק כמו שאת מכינה עוגת גבינה
ל me
את יכולה להשתמש בפארמר צ'יז או אפשר גם בקרים צ'יז. יצא לך קצת יותר כבד אך גם טעים.אני גרה בברוקלין ויש פה הכל.
הייתי רוצה להכין את אותה עוגה בתבנית עגולה,איזה מס',כמה זמן אפיה?האם מוציאים את העוגה מייד אחרי האפייה או משאירים בתנור עד שתיתקרר?
תודה,חג שמח לאה
לאה תכיני ב-2 תבניות אותו דבר.
לא חייבים להשאיר בתנור.איך שאת רוצה.
חג שמח
בוקר טוב
הכנתי את העוגה אתמול בלילה , הכל לפי ההוראות אך העוגה " נפלה " איפה טעיתי?
תודה
נילי כמעט 200 אחוז שטעית בערבוב בקיפול. זה החלק הכי חשוב שהעוגה לא תיפול.
בהצלחה להבא
תודה לך
בעבר לא היתי מתקרבת לכזה מתכון זה היה נראה לי מפחיד אך כיום בעזרתך יש לי אומץ להתנסות, אני מודה לך מאוד על הסובלנות והעצות, ובעתיד אשים לב לנושא הערבוב טוב יותר.
חג שמח
נילי יקרה בהצלחה , אני בטוחה שאם תיצמדי להוראות הפשוטות הכל יצליח ב-100 אחוז.
חג שמח מתוקה
פירגה היקרה!!!
אפיתי את העוגה יצאה לי מעולה!!
האתר שלך ,והמתכונים מוצלחים ביותר,ואני כל הזמן לומדת.
תודה !!!וחג שמח .
אילנה תודה רבה
אני כל כך שמחה שהכל מצליח לך.אושר גדול.
תהנו בחג חג שמח
ואווו איזה עוגה ואיזה גובה אהבתי ושמרתי במעודפים חג שמח ליאת
ליאת,אשמח לשמוע חוויות טעימות .תודה
חג שמח
וואי וואי וואי פירגה,העוגה מעולה,התחסלה בשניות.ממש רכה וטעימה. :lol: :lol: תודה על המתכון.ביקשו נוספת ליום שישי הקרוב :|
שירית תודה רבה
אני שמחה שהכנת אותה היא באמת נהדרת
תהנו גם בסוף השבוע
העוגה יצאה פשוט מעולה!!!!
קלה להכנה ומאוד טעימה…
אני השתמשתי בתבנית חד פעמית 32*26 לא מצאתי את התבנית שרשמת במתכון, במקום 6 ביצים שמתי 5 ביצים L ושכחתי להוסיף גרידת לימון…היא הייתה בתנור בדיוק לפי הזמנים שציינת…מעדן!!!
דרך אגב הכנתי גם את הפיצה עם בצק אשל,יצאה טעימה מאוד כולם אהבו…
דורה בקר טוב
גם בגודל התבנית שהכנת יכולת להכין עם 6 ביצים. ההבדל לא גדול.
בכל אופן,אני שמחה שהעוגה טעימה לכם. תענוג גדול.
הפיצה אשל שלנו מדליקה תמיד,
תודה גם עליה ;)
פירגה'לה, רציתי לעדכן אותך שהכנתי את העוגה הזו לשבועות, ללא שמנת כי לא היה בבית (בד"כ אני מאוד אוהבת שמנת בעוגות). למרות זאת יצא מעולה. כך שגם מי שרוצה לוותר על השמנת יכול.
אנושקה,תודה רבה
בד"כ שמנת חמוצה וגבינה רכה זה די דומה במירקם.
אני שמחה שיצא טעים תהנו
פריגה היקרה
הכנתי את העוגה לשבועות פשוט נהדרת חוסלה במהירות – הצלחה
זהבה,כמו שאצלינו חוסלה במהירות הבזק ;) בהחלט נכין אותה שוב
תודה וסופ"ש נפלא וטעים
הכנתי את העוגה יצאה מצןיינת בהחלט לאמץ את המתכון. :oops: :lol:
מלכה תודה חמודה ואימוץ נעים ;)
פירגה יקרה ברגע זה הוצאתי את העוגה מהתנור, נירא מהמם, תודה תודה ושוב תודה . דרך אגב ,בעלי הכין אותה, : :lol: :lol:
היא מהממת דליה
תודה לבעלך שהכין ואני בטוחה שיהיה לכם ממש טעים
תהנו ושבת שלום
אשמח לדעת למה הכוונה תבנית גדולה
כיוון שאני בראשית צעדי במטבח אשמח לדעת מידות
תודה!
אבל רשמתי במתכון :|
צודקת,סליחה שלא שמתי לב.
היי,
ניסית את העוגה והיא פשוט יצאה מדהימה :P
תודה רחלי.כיף לקרוא
איך העוגה לא תהייה גדולה
עים כמות כזו של גבינה וביצים
אבל בהחלט אפיתי אותה ואכן יצאה טעימה וגדולה
תודה לי
לפירגה קודם כל העוגה מאוד טעימה אני הכנתי אותה
במקום קמח שמתי קורנפלור ן750 גרם גבינה ואפיתי אותה לא בטורבו
בתוך אמבטיה של מים חמים 180מעלות
כוכי,אישית לא אוהבת אמבטיות.העוגות יוצאות לי מאד רטובות בפנים.
אבל כיף שהצליח ושאהבת.
פירגה יקרה,
תודה על שיתוף וחלוקה במתכונים המצוינים.
האם אפשר להכין אותה עוגה בחצי כמות בתבנית קטנה ( אנחנו רק 3…)?
תודה ושבת שלום
מיה,צריך לחתוך כמויות לחצי.
בהצלחה
שלום פירגה, לא ראיתי שכתבת לאפות בטורבו. אם זה לא באמבט מיים אז זה אומר בטורבו?
גם אני אופה מתחילה…
תודה
אני הכל אופה בטורבו.
היי פירגה שבוע טוב וחג שמח.הכנתי ביום שישי.יצא סוף הדרך אין דברים כאלה חוסל בשבת לא נישאר פרור.
אחלה מתכונים.לא טועים אף פעם. :lol:
צביה,שמחתי לקרוא את התגובה על העוגה.
שתמיד יצליח ושתמיד יהיה טעים על שולחנך
שבוע מתוק לך
פירגה אני צריכה עזרה בטעות עירבבתי את הסוכר עם הגבינה מה אני עושה
עדין לא הקצפתי את הביצים
אז תקציפי בלי הסוכר ותמשיכי כרגיל
בהצלחה
תודה רבה פירגה
פשוט חששתי על העוגה המעלפת הזאת
עכשיו אני רגועה
שיהיה לך ולבני משפחתך שבת שלום . :lol:
לבריאות ובהנאה.
יש לי שאלה לגבי ציפוי. אני מכינה ביום שישי ומגישה בשבת בבוקר. איך לשמור אותו? אולי כן למרוח על העוגה?
אידה,לא קורה כלום ולא מתייבשת. תמיד אפשר להכין ציפוי אבל פה זה לא הכרחי.
בהצלחה ובהנאה.
חג שמח.
שלום רציתי להכין כמאפינס את העוגה הזאת
אפשר?
הגיונית,אפשר.אישית לא ניסיתי.
עברו 20 דק' העוגה בתנור והיא נישברת. למה?
טוב,עברה כמעט שעה היא נישברה בצורת מסגרת וגם באמצע :| ניהיה זיג זג, ובצדדים היא ניהיתה שחורה ושרופה,הולכת לכסות אותה בנייר כסף מקווה לטוב.
ליאת הי,
גם אצלי כפי שרואים בתמונה היא נסדקה. היא מאד גבוהה וממלאה את כל התבנית.
צריך לכסות בניר כסף כדי שלא תשחים מהר ויהיה לה מספיק זמן להיאפות.
העוגה טעימה מאד ויפה כשחותכים אותה .(ראי את התמונה של הפרוסה)
אני מאד מקווה שתהיי מרוצה כפי שאני מרוצה מהתוצאה.
תמשיכי לעדכן אותי,תודה
גם אני מקווה שהיא תהייה טעימה,או :P לי אפזר עליה אבקת סוכר כדי שתראה יפה,לגבי הטעם אעדכן בהמשך,תודה.
יש לי תחושה שהיא תהיה מעולה ע"פ התיאורים הקודמים שלך ;)
ממשיכה לחכות כי תגובתך חשובה לי :lol:
העוגה יצאה טעימה,אבל עכשיו שמתי לב ששכחתי להוסיף את השמנת החמוצה! ממש מבעס! ועברתי על כל המצרכים,לפני שהכנסתי לתנור,לא נורא,אז כנראה זאת הבעיה.
תודה על הכל.
נקווה לטוב
בהצלחה להבא
הי פירגה
אז ככה
בעלי הוא אוהד מושבע של עוגות גבינה
וכאחד שמכיר 'כמעט' את עוגות הגבינה של כל הקונדטוריות
והוא נותן אישור שזה מתכון מנצח!
למי שמחפש עוגה על טהרת הגבינה עם מרקם נכון, לא מידי רך ולא מידי דחוס. פשוט קטיפתי!
הכי טוב שיכול להיות.
ועל כך תודתי נתונה לך!
הדס,קלאת "בול" בתאור של העוגה.
תודה על ההמלצות הנפלאות ושאף אחד לא יפחד להכין ;) :lol:
באהבה ולילה נפלא
ניראה לי שאבחר בעוגה הזו לחג שמתקרב. המתכונים שלך פשוט מעלפים ומזמינים! אחרי כל מתכון אני אומרת "יו, זה נהדר"! תודה רבה לך פירגה! האתר שלך מככב אצלי ולמי ששואל אותי, תמיד מפנה אלייך! שיהנו כולם!
נשמונת,בחרת בעוגה נהדרת.
תודה לך ואני מקווה שגם זו תהיה מנצחת וטעימה.
חג שמח והמשך טעים ביחד
היי פירגה,
אני מעונינת להכין את העוגה הזו לגן של בתי בשבועות.
האם זה יהיה בסדר לעשות אותה בחד פעמית הגדולה? מדדתי וראיתי שהיא 37*30.
פשוט חייבת שזה יספיק ל 40 ילד בערך כולל הצוות.
לא להגדיל אולי כמויות ב 1.5???
אודה לתשובתך…
בד"כ העוגה הקבועה שלי היא של דודו חמוד אבל מאוד רוצה לנסות את זו היות והיא מהוללת!
מירי,באמת העוגה יוצאת ענקית אבל בתבנית הבינונית.27X33
לא ניסיתי עדיין להגדיל כמויות לתבנית הגדולה החד פעמית.
לשיקולך
תודה פירגה….הולכת להמר עליה!!!!
אעדכן אותך איך יצאה…
מירי,אם את מגדילה את הכמויות לתבנית 30X37,רשמי בדיוק איך וכמה ואוסיף בשמך למתכון.
תודה ובהצלחה
שלום פירגה. אני רוצה לנסות לעשות אותה בתבנית קפיץ עגולה. איזה קוטר מתאים? והאם כדאי להגביה דפנות עם נייר אפיה כדי שתצא גבוהה?
הי מורן
לא ניסיתי את העוגה הזו ככה. יכול להיות שכן.
יש עוגה גבוהה
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-גבינה-אפויות-במגוון-טעמים/מתכון-עוגת-גבינה-גבוהה