בצק ל-16 יחידות:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
חלמון ביצה
מיכל שמנת חמוצה
3 כוסות קמח בלי אבקת אפיה ולהכין עוד קמח לזמן לישה
מעט מלח
לשים לבצק חלק ונעים . מכדררים ושולחים למקרר לשעה
מלית:
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
גבינה טוב טעם=250 גרם או קוטג' או טובורוג
200 גרם גבינה פיראוס חמד
חלמון ביצה (את החלבון שומרים לציפוי)
10 זיתים מגולענים קצוצים דק או במקום אפשר קצת בצל ירוק קצוץ או שמיר
4 גבינות משולשות מותכות בכל טעם שאתם אוהבים/אפשר לוותר.
2 עלי עירית קצוצה
לטעום ואם צריך להוסיף מעט מלח ומעט שמנת חמוצה או יוגורט לדילול.
לערבב.
להכין מהבצק נקניק שמן באורך 40 ס"מ ולחלק אותו ל-16 חלקים (כל חלק בערך 1/2 2 ס"מ).
כל יחידה לרדד על משטח מקומח למלבן קטן
למלא לאורך ולגלגל לכרוכית כמו שמגלגלים בלינצ'ס. אחרי גלגול אחד סוגרים קצוות וממשיכים לגלגל.
להניח על ניר אפיה כשהתפר למטה ולהבריש חלבון מוקצף במזלג (אפשר להניח צפוף כי הם לא תופחים)
לפזר שומשום
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד שמשחימים קלות.
ניתן להקפאה. תמיד להגיש חם .
(אם אתם מכינים עם גבינות אחרות,תדאגו שהגבינה לא תהיה דלילה.)
תהנו.
יאמי יאמי
איזה חג טעים יש לנו
חג שמח.
תודה אילניתי
חג שמח וגבינתי ;)
פעם ראשונה שאני נתקלת באתר הזה והוא נראה כייפי והכי חשוב קל להכנה וברור מאד.
המשיכי כך!!! :lol:
הי דניאלה
אני מבינה אותך.אני לא שפית.אני סבתא שמבשלת להנאתה בבית למשפחה ומעבירה את המתכונים לאתר כדי שכולם יהנו.
הרוב זה מפרי דמיוני וחלומותי. הכל פשוט וקל בשפה פשוטה.
אני מקווה שתמשיכי לאהוב ותשתפי אותי במעשי ידייך
יש המון אתרי מתכונים, המון בלוגים של בשלנים אבל אחרי שקראתי המון, וניסיתי המון שלך הכי הכי.
אתר מדהים, קל פשוט אוכל ביתי וטעים ולא פלצני.
עשיתי כבר כמה דברים שלך כולם מוצלחים וטעימים
יישר כוח, וחג שמח
תודה כוכי.מרגש אותי לקרוא מה שכתבת.
מאחלת לכולכם חג שמח ונפלא ובעיקר טעים
ניסיתי פעם ראשונה מתכון שלך עוגת גבינה בתבנית גדולה פשוט מעולה כל הכבוד לך
חג שבועות שמח
עינת יקרה
אני כל כך שמחה. אני מקווה שכל מה שתכיני מהאתר שלי יצא לך טעים
תודה וחג שמח
עוגת הגבינה קצרה מחמאות גם אצלי!!! כיף מאחר וזו פעם ראשונה שאני מכינה בכלל עוגת גבינה!
נפלא דידי. שמחתי שחזרת לעדכן אותנו. אנ י בטוחה שתהנו ממנה כי היא טעימה מאד
חג שמח ומתוק
איזו גבינה אפשר ל: 4 גבינות משולשות מותכות בכל טעם שאתם אוהבים(יש לייט).
אפשר רעיונות?
מתחת לגבינות המשולשות כתוב: קצוצות דק – למה הכוונה?
תודה וחג שמח
את המשולשות לחתוך אבל גם אם לא, הם יתערבבו בגבינות כי הן רכות.
זה נראה טעים טעים!!! נראה לי מוסיפה את זה לתפריט של הערב
תודה וחג שמח
תודה פירגוש וחג שמח. ♥♥! אני אכין להערב…… – חלק מהם אמלא בתרד עם פרומעז…
מה הייתי עושה בחג בלי הבלוג העשיר והמקסים שלך?????????????
תודה רבה על אלפיי מתכונים מוצלחים-ומומלצים!!!
חג שמח,אילה :lol:
תודה אילה
את מקסימה ומפרגנת.
לבריאות ושימשיך להיות טעים
חג שמח
פריגה שלום וחג שמח
המגולגלים לא יוצאים קשים בלי אפיה או מעט שמרים
ושוב חג שמח
לא. את יכולה להוסיף טיפונת.אבל לא.
חג שמח
הכנתי לשבועות יצא נפלא!
לבריאות אילנית
תודה רבה על המחמאות למתכון
חייבים גבינה משולשת? לא בא לי לקנות סתם…
לא חובה
צריך לשים משהו אחר במקום? לא יהיה חסר בכמות?
לא יהיה חסר.
בהצלחה
יצא מעולה!!!!
תמר
כל הכבוד
תהנו
נראה טעים
אם אני מכפילה את כמות הבצק, צריך גם לחכות כפול זמן?
לא צריך לחכות.
הכנתי אתמול לארוחת ערב יצא טעים ביותר והמנה (הכפולה) חוסלה…
מנצלת את ההזדמנות להודות על המתכונים הנהדרים
יום נעים מיה
מיה
תודה על ההמלצה והמחמאות.
איזה כיף.
לבריאות והמשך טעים.
פירגה שבוע טוב..
אני רוצה להכין לשבועות.
אם אכין יומיים קודם ואקפיא ואז אחמם לפני הגשה יהיה בסדר ?
במידה וכן להפקיא אחרי שאפיתי נכון ?
ירדן,להקפיא ולחמם לפני הגשה.
פיגרה שלום מה אפשר לשים בבצק אם אין בבית שמנת חמוצה??
אשל,יוגורט,גבינות לבנות
פירגה שלום , הבצק פשוט מעולה ! יצא נפלא
בהזדמנות זו תודה רבה על ההשקעה באתר העשיר והמפורט , אחד הטובים ברשת.
אני נהנית בכל פעם מחדש
הי גלי חמדתי
האתר ביתי וחמים ובעיקר מאד משפחתי וכל עקרת בית גם הצעירה ביותר מתחברת אליו בגלל הפשטות.
זה המוטו שלי וזה הכיוון . שכולם יהנו ויהיה קל ונעים להיכנס למטבח ולפנק את כולם.
לבריאות עם המון אהבה ממני.
אפשר להכין ולהקפיא ללא אפחה ולאפות כשרוצים? והאם אפשר להוסיף אבקת אפיה? תודה
יפה,תכיני פעם עם ופעם בלי אבקת אפייה ותחליטי מה יותר טעים לכם.
לדעתי ניתן להקפיא ולאפות כשרוצים. מקווה שיצא מוצלח באותה מידה.
בהצלחה
היי זה נראה מעולההה מתכננת לעשות את זה כנשנוש למשחק כדורגל לגבי הגבינות המותכות מדובר בארבע חבילות או ארבעה משולשים?
חהחהחהחה נראה לי שיספיק 4 משולשים קטנים ;) .
תהנו מהמשחק
פירגה, יבורכו ידייך… הילדים שלי שהם לא אכלנים כלל וכלל, חיסלו את הכל, תודה על אתר מדהים
שרית,תודה וחיבוק לילדים שאהבו.איזה כיף.
ממש שימחת אותי,תודה
שאלה קטנה. האם חייבים לאפות לפני ההקפאה או שאפשר להכין ולהקפיא ולאפות עפ"י הצורך?
רגינה,תבחרי את הדרך שאת רוצה.2 האופציות מתאימות.
לא ענית על השאלה הקודמת. בכל מקרה עשיץי חלק ואפיתי וחלק הקפאתי לפני אפיה. במהלך האפיה בגלל שהבצק רך הגבינה נוזלת החוצה וזה מרגיז. מה ניתן לעשות שהגבינה לא תיהזל?
רגינה ערב טוב
בצק רך ? תוסיפי תמיד כף קמח ותמשיכי ללוש.תוסיפי כל פעם טיפה קמח (תוך כדי לישה) עד שהבצק כדורי ונעים ולא רך.
אין אפשרות למלא בצקים במליות נוזליות. יש לשאוף שהמליות יהיו סמיכות למדי. ניתן לווסת ע"י סוגי גבינות.
אופציה נוספת זה להכין כרוכית גדולה ולהניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. כך גם אם נוזל,הכל נשאר במעטפת של התבנית.
בהצלחה
תודה רבה
פירגה שלום רב לך ! מרוב מתכונייך אני הולכת לאיבוד. רציתי לשאול בעצתך, מה דעתך אם אחליף את הזיתים בעגבניות מיובשות קצוצות, או אולי יש לך עוד אופציה. מחכה לתשובתך בשמחה ובהנאה להכין !
מרים שלום,מבחינת המאפה אין מגבלה לשים הכל.
כל מה שאת אוהבת לטעמך האישי.
בהצלחה
פירגה בוקר טוב, הכנתי את הגלילות עם עגבניות מיובשות קצוצות במקום הזיתים, יצא נהדר !
כל מה שאכתוב ואשבח אותך על המתכון, יהיה מעט מדי בשביל להלל אותך. מתכון מצוייייןןןן וקל להכנה
בצק מעולללההה. תודה על המתכונים הנהדרים שאת מספקת לקוראי הבלוג שלך, יישר כוח להמשך !
מרים ערב טוב.
אני שמחה שאתם מגוונים לטעמכם.אין סוף למה שאפשר לעשות.
לבריאות ושבת נפלאה לכולכם