d790d795d79bd79ed7a0d799d795d7aa 800x600 - עוגת גבינה קרה עם ציפוי

עוגת גבינה קרה עם ציפוי

d790d795d79bd79ed7a0d799d795d7aa 800x600 1 - עוגת גבינה קרה עם ציפוי
עוגה ק ר ה – חגיגית , עושה רושם ובעיקר טעימה מאד. אידיאלית לחג שבועות או לעוגת השווצה.

מצרכים לתבנית עגולה 26:
500 גרם גבינת שמנת במשקל (במעדנייה)
250 גבינה לבנה רכה 5%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
שקית ג'לטין 14 גרם (מי שנגד יכול לוותר אבל עם הג'לטין העוגה גבוהה, ישרה ויפה)
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל

לציפוי:

2 כוסות עוגיות אגוזים/שקדים

אפשר להכין פירורי בצק אפויים לקרר ולפזר.
או:

פירות יער

אופן הכנה:
על להבה קטנה ממיסים ג'לטין ב- 1/2 כוס חלב
מערבבים כל הזמן עד שהג'לטין יימס לגמרי ואין בכלל גושים
שמים בצד ומקררים היטב
אחרי קירור חובה לסנן במסננת דקה כי אולי בכל זאת נשארו אי אילו גושים קטנים
מקציפים במיקסר את כל המצרכים ובסוף מוסיפים את הג'לטין הקר
יוצקים לתבנית בכל צורה (לא גדולה) או תבניות אישיות ומפזרים עוגיות מגוררות.

עוד אופציות לציפוי:
פירות יער/אוכמניות/תותים
הכנת פירות יער לציפוי עוגות גבינה לפי פירגה:
צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ+ממרח אוכמניות קנוי מוכן
מערבבים 3 כפות ממרח אוכמניות עם 1/4 כוס דובדבנים חמוצים ולפחות 3-4 כפות נוזלים מהדובדבנים.מערבבים במחבת עד שמתמזג ויוצקים על העוגה.
גנאש שוקולד:
ממיסים כמויות שוות של שוקולד ושמנת מתוקה וכשנמס יוצקים על העוגה.
או: מרסקים  שוקולד מקופלת שבורה או מגררים שוקולד מריר. נחמד גם פשוט לצקת סירופ שוקולד מוכן.

"טיפים"
1. את הציפויים לפזר על העוגה רק אחרי שהיא מתייצבת במקרר,אחרי מספר שעות.
2. ניתן להכין עוגת גבינה בשכבות "פתי-בר" בכוסות אישיות או בתבנית אינגליש קייק.
3. כדי להעשיר עוד יותר את העוגה , ניתן להמיס או לגרר 150 גרם שוקולד לבן ולהוסיף לגבינה.d7a4d799d7a8d795d7a8d799d79d1 300x225 1 - עוגת גבינה קרה עם ציפוי
שומרים את העוגה במקרר
תהנו

100 תגובות על “עוגת גבינה קרה עם ציפוי

  1. פירגה יקרה, שאלה לי ברשותך לגבי רישום חדש של מייל.

    יש לי מייל חדש ואני רוצה להסיר את הישן מהרשימה שכביכול "נמצאת" אצלך. איך עושים זאת?

    תודה מראש על התיחסותך.

    • גילת הי,
      באימייל שקיבלת עם העידכון היומי יש בתחתית לינק "unsubscribe now". יש ללחוץ על הקישור ולהמשיך לפי ההנחיות על מנת לבטל את העידכון היומי.
      לי אין אפשרול לבטל רק את יכולה.
      בהצלחה עם המייל החדש smile

  2. פירגה – גם אני חושבת שאת מקסימה!!!
    ובקשר לעוגה: שתי שאלות:
    באיזו תבנית מומלץ להכין אותה?
    וגם: באיזה ג'לטין את משתמשת? לאחרונה לג'לטין שמצאתי בסופר היה טעם לוואי…

    • הדס תודה על המחמאות smile
      אין לי ג'לטין קבוע .כל פעם אני משתמשת בג'לטין אחר.אף פעם לא שמעתי שלג'לטין יש טעם,זו פעם ראשונה.
      כל תבנית מתאימה זו בתמונה זו אינגליש קייק.
      בהצלחה ותהנו smile

  3. פירגה יקרה,
    אני לומדת ממך המון.
    יש לי שאלה של עקרת בית צעירה וחסרת ניסיון: איך את יודעת מתי להפסיק להקציף שמנת מתוקה כדי שלא תתקבל חמאה? והאם יש הבדל כשאת משתמשת גם באינטנט פודינג?
    ותודה עבור האתר הנפלא שלך!!!
    שירי

    • שיר פשוט רואים שהקצף יציב . מאד לבן ונפוח.

      בפודינג העוגה פחות יציבה ,אבל יש לי עוגות שאני מכינה רק עם אינסטנט פודינג בלי ג'לטין.

      לבריאות ותמשיכי להנות. smile

  4. הצעה שלי להקציף קצת בשביל לקבל קרם חלק.
    אם תקציפי הרבה יישבר הקצף ויהיה לך קשה לעבוד.
    אבל אם מוסיפים קצת מים זה מתרכך

  5. רציתי לתת ציון 5 ובטעות כנראה היה זה 1 שלחצתי. אני כל כך מצטערת, איך אפשר לתקן?

    והעוגה פשוט יפיופית – מגיע לה 5+ …..

    תודה

  6. אם לא הייתה לי עוד עוגת גבינה משבועות הייתי מכינה את זו !
    נראה משהו :lol:

  7. ערב טוב פירגה אני רוצה להכין את קוראסוני שוקולד מהממים ורוצה לעשות רק חצי מכמות הבצק כמה זה חצי קילו קמח בכוסות? ויש לי שימרית כמה לשים? תודה. smile

  8. תודה פירגוש על העוגה המשגעתתתתתתתתתתתת…
    אין עליך אשה מקסימה כל מתכון פיצוץ..
    שבת שלום /לינדה. smile :lol:

  9. בקשר לג'לטין.לא ציינת פירגה שזה דפי ג'לטין שהם לא כשרים.אני אישית משתמש באבקה ללא בעיה.
    העוגה מתאימה לתבנית 24 או 26 או כנראה לשתי אינגליש קייק.
    אני רשום אצלך זמן רב ואני נהנה.
    ביי ושבת שלום לכולם.

    • ניר,ברור שיש ג'לטין כשר.אתה יכול להתעמק בנושא באתרים המתאימים.
      מכינים את העוגה ומתאימים לפי המסה את התבניות.אצלי נכנס בתבנית גדולה אינגליש קייק.תמיד אפשר להוסיף כמה תבניות מאפינס מסיליקון.
      המשך טעים ופעיל לכולנו
      שבת שלום smile

    • ממש לא גבוהים . יש החל מ-5% גבינת שמנת גם במעדניה וגם על המדפים בסופר.

  10. פירגה שלום.
    הכנתי את העוגה הזו לחברה ליום הולדתה.
    היא אמרה שהעוגה התחסלה כל כך מהר שהיא רוצה את המתכון להכין גם.
    תודה ושבת שלום.
    מוריה

    • מוריה יקרה
      תעבירי את העוגה לכולם שכולם יהנו :lol:
      תודה ומזל טוב לחברה
      שבת שלום smile

  11. פירגה בוקר טוב

    בקשר לעוגיות , איזה עוגיות בדיוק שמת ? אפשר פתי בר טחון ? מערבבים עם משהו שלא יהיה יבש ?

    שבוע טוב

    • גלית בקר טוב
      אין פה כללים . כל העוגיות או הביסקוויטים יכולים להתאים.

      לי היה בבית שאריות של עוגיות שקדים,אז גררתי אותם.

      תהני מאחת העוגות היותר טעימות שלי……באהבה smile

  12. פירגה,
    האם אפשר להשתמש בדפי ג'לטין, יש להם פחות טעם לוואי מזה שבסופר?
    עוד שאלה: צריך להקציף לקצף יציב 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה?

    תודה רבה , יאנה

    • יאנה,כל ג'לטין מתאים בתנאי שהוא יימס היטב.
      לגבי השמנת,אני קציפה הכל ביחד. אבל….. אם את לא בטוחה , תקציפי קודם את השמנות המתוקות לקצף יציב ואז תשדכי את היתר כולל הג'לטין.
      צריך לערבב טוב שכל המצרכים יקבלו מירקם חלק ואחיד.
      בהצלחה smile

  13. היי פירגה :lol:
    עשיתי את העוגה הזאת לשבת, כולם טרפו!! smile smile
    איזה מתכון נהדר — ומי שעוד לא הכינה, חבל על הזמן, ממש כדאי!!! smile smile דרך אגב, אני הקצפתי את הכל ביחד ובסוף הוספתי את הג'לטין מומס עם החלב כפי שציינת, יצא פיקס. :lol:

    • סוזן הי חמודה
      אני כל כך שמחה שזו התגובה ששלחת לי, למרות שלא חשבתי אחרת :lol: המתכון מנצח בגדול.
      תעבירי הלאה שכולם יהנו.
      לילה טוב עם חיבוק ממני smile

  14. פירגה כמה שהעוגה טעימה :lol:
    טחנתי פתי בר עם 2 עוגיות שקדים שהכנתי הבוקר , פשוט מעדן !
    כדאי להכין בתבנית 24 , תתקבל עוגה גבוהה , יפה והכי חשוב טעימה !
    העליתי תמונה אצל איה אם בא לך להציץ ;)

    סופ"ש טוב smile

    • גלית יקרה,אני שמחה מאד שעוגה טעימה לכם.
      ואיזה המלצה נהדרת נתת אצל איה. כל הכבוד.העוגה נראית גבוהה מאד.
      חיבוק תודה ענק smile תהנו ושבת שלום

  15. מקציפים במיקסר את כל המצרכים ובסוף מוסיפים את הג'לטין הקר

    היי פירגה
    ציינת להקציף את כל המצרכים . האם כולל את השמנת המתוקה ? או רק את הגבינות עם השאר ( ללא הגלטין)? ואם את הכל , אז האף צריך לצאת קצף יציב (הגבינה לא מפריעה בהקצפה?)

    חשבתי שבדר"כ מקציפים את השמנת עם האינטרנט ואז מקפלים לתוך הגבינה ?

      • גיל שלום
        אני מקציפה הכל ביחד.
        אם אתה מכין אחרת, אין בעיה להכין אחרת.

        יש עוגות שאופן ההכנה שונה.
        בהצלחה smile

  16. אחלה תודה
    עכשיו ראיתי שעלתה השאלה גם בתגובה מעליי.. אני אנסה את האופציה שלך
    smile

  17. יש לי הרגשה שיש ייצא כמו העוגות פירורים של פעם שהיו מוכרים ( ועדיין) בתוך קופסאות פלסטיק קטנות בכל מיני דוכנים של מלבי למינהם בצמתים וביפו .
    אכלתי כאלה כ"כ טעימות עם ביסוויט פשוט בתחתית ולמעלה פירורים..לפי המרקם בטוח היה בזה גלטין אבל עדין כזה ..ראיתי על אחת הקופסאות פעם שהיה כתוב את הרכיבים : חלב ,שמנת מתוקה, גבינה, עמילן ,חומר מייצב וחומרי טעם … המיצב אני מניח שזה הגלטין והעמילן כנראה בא מהאינטסנט פודינג .

    :lol:

  18. מאת אביטן עינת:
    7 ביוני 2011 בשעה 05:53 (לערוך)
    ניסיתי פעם ראשונה מתכון שלך עוגת גבינה בתבנית גדולה פשוט מעולה כל הכבוד לך
    חג שבועות שמח

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

  19. דידי Reply:

    יוני 7th, 2011 at 08:55

    עוגת הגבינה קצרה מחמאות גם אצלי!!! כיף מאחר וזו פעם ראשונה שאני מכינה בכלל עוגת גבינה!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

  20. פירגה שלום.
    עוגה מאוד טעימה ויפה.
    בהחלט עשתה רושם כשהגשתי , קצרתי מחמאות רבות.
    תודה שיר.

  21. שלום פירגה

    פשוט אין מילים על האתר כל הכבוד
    פירגה המתכון לאיזה תבנית מתאים , כי רוצה להכין השבוע בתבנית מרובעת אין לי מושג של איזה מידה להשתמש ?

      • נירית את צריכה לכתוב למטה אחרי כל התגובות ולא פה.
        תודה.

        זה מה שכתבתי במתכון:

        מקציפים במיקסר את כל המצרכים ובסוף מוסיפים את הג'לטין הקר

        אז להקציף. ;)

  22. שקית ג'לטין 14 גרם תספיק לכמות גדולה של גבינה smile
    תודה אוהבת מלא בוקר נהדר ושבוע מקסים smile

  23. היי םירגה ,
    אם אני רוצה לשים תותים מלמעלה אז להכין את העוגה כמו שרשום ולהכניס למקרר ורק אחרי כמה שעות להוסיף פרוסות של תותים למעלה ?
    זה יהיה יפה וטעים עם תותים או שעדייף כמו שאת הכנת ?

  24. היי פירגה בוקר-טוב !
    קניתי מלית אוכמניות ..
    זה בסדר אם אמרת את המלית על העוגה ?

    • כן שאפשר יהיה למרוח בקלות.

      לא ממש לבשל , רק לערבב עד שיהיה קצת דליל.

  25. פירגה שמוסיפים את הגלטין גם אותו מערבבים עם הדברים שעירבבתי במיקסר?

    • כן,אחרי שהג'לטין מומס וכבר קר,אז אין בעיה להוסיף אותו לכל נוזל.

  26. אוף אני לא יודעת למה.. העוגה ממש לא יציבה למרות ששמתי גלטין.. למה זה ?

    • הג'לטין אמור ליצב את העוגה כמו בתמונה. המסת אותו היטב ללא גושים? לפני כמה זמן הכנת אותה?

  27. הכנתי והבאתי לאירוע משפחתי. יצא מצוין. אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. ביתיים ומוצלחים. תודה!

    • לולי,תודה גדולה על המחמאות לעוגה.המשך נפלא וטעים ביחד.
      חג שמח.

  28. בוקר טוב.. כן המסתי כמו שרשמת עם החלב ואחר כך גם סיננתי. אתמול הכנתי אותה. אולי אני אעביר לכוסות אישיות כי לא אצליח לחתוך ?

    • יפה הי,
      כיוון שהעוגה במרקם בווארי עדין,היא לא יציבה כמו עוגת גבינה רגילה. היא בוודאי לא נוזלית או דלילה.
      המרקם באמת של ג'לי ולא ממש יציב, אבל ככה זה עוגות קרות עם ג'לטין.
      תוכלי לחתוך ולהעביר וזה ייראה כמו בתמונה. לדעתי זה יהיה בסדר.
      אם את רואה שממש אי אפשר,אז כן,תעבירי לכוסות אשיות .
      תעדכני אותי שוב.תודה.

  29. היי פירגה מה שלומך? יש לי רק שמנת מתוקה אחת.. וממש בא לי להכין את העוגה. אפשר לותר על החצי או שחייבים?

  30. היי פירגה יקרה.

    כמו תמיד גם הפעם,
    נדלקתי על עוגת -הגבינה והפירורים ,התמונות עשו לי חשק להכין אותה .,

    השאלה שלי,
    איך להתאים את עוגת הגבינה המופלאה, כדי שתתאים גם לסוכרתיים ?

    פירגה אשמח לעצה, וסומכת על הכישרון שלך ,

    בברכה,
    דניאל.

    • הי דניאל,פשוט תחליפי את הסוכר לכמו סוכר
      יש בעיה שהפודינג הוא עם סוכר,לדעתי אפשר לוותר ולהוסיף עוד קצת ג'לטין שייצב את העוגה.
      המלצתי היא: כנסי לקטגוריה ללא סוכר וראי שם עוד אופציות להכנת עוגות גבינה ללא סוכר .
      אישית,אני לא ממליצה לסוכרתיים לאכול עוגות,והנושא חייב לעבור אישור דיאטנית מתאימה.
      אבל לשיקולך.
      smile חיבוק לילה טוב

    • אילנית ערב טוב,
      חמודה, כתוב במתכון שאת העוגה שומרים במקרר
      תהנו smile שבת שלום

  31. שלום פירגה.
    הכנתי והבאתי לעבודה טרפו אותה הייתי צריכה להביא שתיים.
    מתכון שאי אפשר לתת לו פחות ממעולה.
    תודה ענקית.

    • ניבה יקרה,אני מאושרת שבחרת להכין אותה ועונג לי לקרוא שכולם אהבו.
      שימשיכו העשיות והשמחות smile smile
      באהבה. smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *