אתמול הכנתי פעם ראשונה כי הטעם המשולב של הזעתר והשומשום על תפוחי אדמה היה לי הרבה זמן בדמיון. על פיתות זה טעים מאד, אז למה לא לגוון?
לא התאכזבתי . תנסו. כדאי.
אז………
תהיו אתם הראשונים שתטעמו ותחוו דעה. ממממממממש טטטטעים.
אפשר להכין זריז במיקרו או לאפות בתנור
מצרכים:
5 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות די דקות – הכנתי תפוחים עם הקליפה האדומה.
להכניס לשקית ניילון את הפרוסות ( ולא משנה איזה שקית כי זה רק לערבוב וזורקים) .
להוסיף שמן זית (בנדיבות)
2 שיני שום כתוש– אפשר יותר
1 בצל פרוס
כפית תבלין פטרוזיליה קצוצה (לבדוק שהתבלין בצבע ירוק עז ולא עכור).
כפית פפריקה או כפית גריל עוף
כפית או יותר זעתר שמכיל כבר שומשום או להוסיף שומשום בנפרד
מלח – לא הרבה רק להשלמת הטעם
פלפל שחור – לא הרבה
אופן הכנה:
לערבב מבעד לשקית שכל תפוחי האדמה יצופו בתבלינים – לטעום ולשפר
להכין קערה גדולה שמתאימה למיקרו או תבנית שמתאימה לתנור ולצקת את תפוחי האדמה לתוך הכלי
(את שקית הערבוב לזרוק לפח)
לאפות במיקרו או בתנור
במיקרו לכסות בנילונית ולאפות כ-10 דקות בהפסקות (כדי לבדוק שמוכנים)
ובתנור לעטוף בניר כסף ולאפות עד שתפוחי האדמה רכים.
"טיפ"
בתנור יש את האופציה להשחמה.בשלב האחרון להוריד את ניר הכסף ולהשחים מספר דקות.
תהנו
כול הכבוד לך פירגה תמשיכי לעשות חיל.
לאה תודה רבה
אחלה.יצא באמת טעים ומיוחד. אני מקווה שתכיני לנסיון במטבחך.
נראה טעים ומזמין
שבוע טוב. :lol:
שבוע טוב אילניתי
ניראה טעים. האם אפשר לערבב הכל בתוך שקית קוקי ואז לאפות עם השקית? :lol:
תנסי פנינה
היי פירגה, לרוב הזעתר נאכל בדרכינו לירושלים עם הבייגלה הניפלא ומלא השומשום
ותמיד היינו חוזרים עם שקית מלאה בזעתר.
וכמובן שלא היה לי מה לעשות עם הזעתר והייתי זורקת
עכשיו אני לא אזרוק ואנסה בהחלט להכין את המעדן שנירא ני]לא
נשיקות,
רחלי.ג.
בכיף רחלי
מה זאת אומרת כמובן שהיית זורקת את הזעתר לפח?? איזה בזבוז…. (טוב אני גרה בחו״ל וקשה לי להשיג…) אבל תאכלי את זה על לאבנה ועל חומוס… קצת שמן זית… מממ מעדן! אפילו על ביצים, סלט, או סתם עם לחם או חלה. בתיאבון!
בוקר טוב,ושבוע טוב ינוסה בצהרים תוספת לעוף שתכננתי לעשות תודה.
לבריאות ענת.
תהנו
בוקר טוב,
אנחנו כבר שנים "מעסים" כרעיים בזעתר ואופים כשעה וחצי שעתיים (שעה מתוכן מכוסה בנייר אפיה כדי שלא יתייבש) בתנור. זה אחד המעדנים שהילדים שלי הכי אוהבים בתנאי שאוכלים ישר מהתנור.
והערה קטנה למען איכות הסביבה – ותרו על שקית הניילון ו"עסו" את תפוחי האדמה ביד.
כדור הארץ מודה לכם.
ראיתי ברשת מתכונים דומים עם תוספת זעתר על עוף , צלי בקר, או קציצות מטוגנות.
תנסי להוסיף ליד המתכון שלך תפוחי אדמה כאלה. תהני.
תודה על השיתוף
אה…..יש היום שקיות מתכלות,אז אין בעיה. בסופר יש מדפים מיוחדים עם מוצרים מתכלים. שימו לב ותפנימו .
תודה אורנה
שבוע טוב פירגה,
מה שלומך.
נראה מגרה, אין על הרעיונות שלך, תבורכי.
רשמתי לעצמי את המתכון, בלי נדר, בהזדמנות אכין
ואדווח לך כמובן.
תודה
רותי
רותי, אשמח לשמוע ממך שוב אחרי שתטעמו ,תודה רבה
היי פירגוש
רציתי לעדכנך שהכנתי את המתכון הזה אבל במקום פטרוזיליה הוספתי כוסברה ויצא חבל על הזמן
אני ממליצה לאוהבי הכוסברה
ביי
.ד.ב.
הי ד.ב.
תודה על השיתוף הטעים.לאוהבי הכוסברה זה נפלא. (אצלי לא אוהבים)
כיף שנהניתם
הי פירגה יצא טעים מאוד התחסל עד הפרור האחרון והזוללים ביקשו להגיד לך תודה.
ענת,בשמחה גדולה ושימשיך להיות לכם תמיד טעים
הי פירגה
לא התאפקתי והכנתי הוספתי פטריות שעמדו להתקלקל יצא מדהים לדעתי אפשר לרכך במיקרו ולהזהיב בתנור אבל אני לא יכולתי להתאפק הריח גבר על יכולת האיפוק שלי כל הכבוד רעיון נהדר וטעים .
מעולה חנה
נהדר על הכל והכי כיף שיצא טעים
הי פירגה.
יצא טעים שינוי מרענן.
תודה מוריה.
באהבה מוריה
can be done in a non-stick utencile?
לפריגה שלום תודה על כל המתכונים הכל מוצלח לתפוחי האדמה צריך להוסיף מים
לאה
אין במתכון הזה מים
צהרים טובים
אין כמוך , נוסה ביום חמישי שעבר,מיד עם יציאת התבנית מהתנור ,נטרף, נאכל, "לוקלקו האצבעות"
רציתי שישאר לשבת כתוספת אז רציתי לא נשאר כלום , יכנס לתוך התפריט השבועי.
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים.
עינת
:lol: :lol: :lol:
עינת יקרה תודה על המחמאות והפירגון.
אגב, שידרגתי את המתכון והכנתי תבנית מלאה בירקות עם אותו עקרון של הזעתר,
ראית?? זה כבר באתר.
תמשיכי להכין ולשמח את המשפחה
תודה לך
מומלץ, הילדים טרפו את כל התבנית…. מתכון קליל ופשוט ובעיקר טעים. תודה
שרית תודה חמדתי
חיבוקים לילדים שאהבו. ולך שאת מפנקת אותם במטעמים :lol:
תודה על ההמלצה ושבת שלום
פירגה בוקר טוב,
הכנתי אתמול ואהבנו מאודדדדדד
חן חן על הרעיון
המשך יום נעים
י.כ.תודה יקירתי בעונג.
היי פריגה
רעיון מעולה וזה נראה נהדר… אנסה את המתכון ובהזדמנות זו גם אוסיף שאני מאוד אוהבת את המתכונים והאתר שלך….
המון הצלחה ותודה על המתכונים הנפלאים
לימור
לימור
תודה וספרי לנו אם אהבתם
לבריאות
פירגה יקרה
היום בושל ונאפה על בסיס המתכונים האהובים שלך, תפוחי אדמה בכל צורה אני אוהבת אך מתכון זה גם יפה למראה וגם טעים, הזעתר הינו תבלין נהדר, יצא מעולה
שבת שלום
:|
אסתי,באהבה ואני שמחה לחדש ושכל הזמן יהיה פה טעים
חיבוק ושבת שלום
הי דליה היקרה,
האם יתאים למתכון הזה זעתר טרי?
תודה על תשובתך, מליסנדה.
מליסנדה,אני לא מכירה טרי
נראה טעיםםםםםםםםםםםם !
באמת גיליתי שיש קטגוריה לצמחונים ותודה על כך!
לימור,שווה להציץ בקטגוריות.יש מגוון ענק וזה מקל על מציאת המתכונים הרבים שיש באתר.
תכיני את התפוחים בזעתר , זה נהדר.
חיבוק מקרב לב והמשך יום נפלא לך
בטח שאני אכין!היום הכנתי את התבשיל עם הנקניקיות..טעיםםםם
לא שמתי לב לקטגוריית הצמחונים :shock:
חיבוק בחזרה והמשך יום טוב
היי (:
האם יש תחליף אחר (מומלץ) במקום תבלין הפיטרוזיליה למי שאין?
והאם ניתן לשים פיטרוזיליה טרייה קצוצה?
תודה רבה!
אהובית,אפשר טרייה
המעדן הזה נכנס לתנור…אדווח איך יצא…
הי לימורי,
אני רק יכולה לקנא בכם. איזה עונג.
יצא ממש טעיםםםםםםםםםםםםםם
נפלא לימור
פירגה שלום
זה נראה מעדן . רק רציתי לשאול כמה זמן צריך לאפות את זה בתנור? (לא רשום ואני רוצה להכין .יש לי טיימר בתנור ואני רוצה לדעת כמה זמן בערך…) תודה
פזית,אופים עד שזה קריספי ומוכן.כל תנור והקצב שלו.
זה לא נראה רק מעדן זה מעדן אמיתי, הכנתי בסוף שבוע וכולם אהבו אפילו הילדים. תודה.
נפלא טובה
תודה על השיתוף
הכנתי שבוע שעבר יצא מדהים… רוצה הפעם להוסיף בטטה האם זה קשור????
שרית,לבטטה יש לי המון מתכונים יותר מתאימים.זעתר ובטטה פחות מתחבר לי.
רשמי בחיפוש : בטטה ותקבלי מגוון ענק של אופציות.
חג שמח.
פירגה בוקר טוב,
כדאי לבשל את התפו"א לפני האפייה בתנור?
אודליה הי,
במתכון הזה לא צריך, אם את חותכת ממש דק,זה יהיה בסדר.
פירגה
חזרתי לשתף:
הכנתי את התפו"א בתיבול הזעתר ,עם הרבה טבעות בצל,שהוסיפו המון,
תיבלתי בכול התבלינים שבמתכון ,
תיבלתי 2 כפון שמן-זית ב-2 שיני שום כתושות,וערבבתי עם התפו"א ,
השום הוסיף המון.
והשתמשתי בפפריקה חריפה ובפפריקה מתוקה.
פירגה,
תודה על המתכון המוצלח,והעשיר בטעמים.
דניאל,תודה על השיתוף
תודה על השידרוגים
המשך חג שמח