אחרי ההצלחה הגדולה של תפוחי האדמה בזעתר, הוספתי שלל ירקות ולמעשה כל אחד יכול להתאים לו את המנה לטעמו .
מצרכים לתבנית גדולה של התנור:
אין צורך לבשל תחילה את הירקות ועדיף שאחרי האפייה יישארו קצת קריספיים.
חציל מקולף חתוך לאורך ולרבעים
בטטה מקולפת פרוסה כמו לצ'יפס גדול או עיגולים
קופסה / מארז פטריות עדיף גדולות=200 גרם (רק טריות)הבהרה:פטריות רצוי לשלב באפייה/טיגון/הקפצה רק ברגעים האחרונים של הבישול.
גזר מקולף חתוך לרבעים לאורך
כרובית בינונית מחולקת לפרחים (שוטפת אותה מספר פעמים עם מים רותחים שהחיות יברחו)
בצלים מיני קטנים שלמים– או בצל גדול פרוס
2-3 ראשי שום שלמים
עגבניות שרי כמה שרוצים
2-3 גמבות צבעוניות חתוכות לרצועות גסות
2-3 קישואים מקולפים חתוכים פרוסות גסות
קולורבי מקולף פרוס לפרוסות
שומר מקולף פרוס לרצועות או נתח כרוב ירוק
למעשה אין גבול לירקות שאפשר להוסיף זה תלוי בטעם אישי שלכם.
שמים בכוס:
שמן זית בכמות נדיבה
כף תערובת עשבי תיבול לירקות ועוד (יש למטה תמונה של הזעתר ועשבי התיבול- ניתן לקנות גם בתפזורת).
1/2 1 כפות תבלין זעתר עם שומשום
מערבבים .
אופן הכנה:
מברישים את הירקות בשמן המתובל. מוסיפים לטעם מלח פלפל ופפריקה.
אופים בטורבו 180 מעלות כ-20 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את הירקות בפנים עד להגשה.
תהנו
תודה.
אני רוצה בריאות ולהנות מהמשפחה. זהו…..
:lol:
נראה צבעוני וטעים. :lol:
חן חן אילניתי
מושלם!!
ואואווו יעל,
כמה צודקת ;)
תודה
נראה מעניין וטעים
תודה דיצה
ואם תכיני בבקשה,תשתפי אותנו בחוות דעתך
תודה
אחרי שניסיתי את המתכון הקודם של תפוחי אדמה עם זעטר ומאוד נהניתי אנסה גם את זה , אגב טיפ למי שמעוניין לנקות כרובית מחשש לתולעים אני משרה את פרחי הכרובית במים עם כחצי כוס חומץ,מתאים גם להשרות ארטישוק עם מתכוונים לבשל אותו בשלמותו,זמן ההשריה כחצי שעה.
חנה תודה על הטיפ והמשך הכנות טעימות
אני מכינה כעת את הירקות אך אין לי בבית עשבי תיבול כפי שצינתת יש לי בתפזורת שמיר טרי, פטרוזיליה ונענה האם זה יכול להיות כתחליף.? אין עליך פירגהץ מתכונים אחד אחד.תודה תודה
בטח רחל,מעולה.
תכיני ותהנו
יאמיי תודה
לבריאות
אני בהלם איך זה שכל יום יש לך מתכון חדש…. זה מדהים, וגם טעים.!!!
זה כיף ותענוג אמיתי בשבילי תודה
שוב אני רחל ששאלתי אותך לגבי המתכון, אם לשים ירק טרי במקום תערובת עשבי התיבול. תודה שענית לי מיד. עשיתי לפי עצתך ויצא מ ד ה י ם. בכלל כל מאכלי השבת שהכנתי היום הם "פירגיים". הכנתי עוף באננס עם רבקת בצל. עדין לא טעמתי אך עושה רושם שזה יהיה טעים במיוחד. כעת גמרתי לאפות את העוגה שלך "עוגת גבינה דלת קלוריות וטעימה להפליא". אני אוהבת לעיין בתגבות לפי שאני מכינה כל מתכון שלך ולצערי לא מצאתי את העוגה הזו בשום מקום. {חיפשתי ב"בלי קמח" בעוגות גבינה במתכוני דיאטה ולא מצאתי. לפני שיצקתי את העוגה לתבנית היא היתה ממש טפלה ולא מתוקה {צריך לשים חצי כוס סוכר} העוגה נאפית עכשיו בתנור. מה לדעתך כדאי לשים עליה אחרי האפיה כדי שתצא מתוקה יותר? שבת שלום ומחכה לתשובה
הי רחל,תהנו ממעדני השבת שהכנת. תודה על הפירגון והמחמאות.
לגבי העוגה או שתמרחי עליה ריבה או אבקת סוכר.
את יכולה לשדרג אותה עם פירות וג'לי .
שבת שלום
תודה על התגובה המהירה. אין עליך….לא כתבתלי היכן אני יכולה למצוא אצ המתכון. כל הבית ריח ניחוח מהעוגה.אני מקוה שהשכנים הלכו לישון ולא ירצו לטעום.מה יכולה להיות הסיבה שהעוגה מתפוצצת. אולי כי שמתי יותר מדי קונפלור או שקצף הביצים היה חזק מדי? את מוזמנת לטעות מהעוגה….
רחל,לגבי מתכון שאת רוצה תכתבי בחפש באתר את שם המתכון שאת זוכרת.
מה השם?
עוגות מתפוצצות לפעמים,זה הסוד שלהן. גם אצלי לפעמים זה קורה.גם אצל שפים.
אפשר להפוך אותן ואז לא רואים….. תהנו מהעוגה הטעימה
שבת שלום
פירגה בוקר טוב
אני כבר כמה זמן מחפשת את המתכון של עוגת הגבינה הדיאטטית ולא מוצאת
תוכלי לעזור לי?
תודה ושבת שלום
ריקה הי חומד
יש לי קטגוריה בלי סוכר :lol: אז זה שם:
http://pirge.co.il/בלי-סוכר/עוגת-גבינה-רכה-ועדינה-ללא-סוכר
פירגה מה יש בתערובת? אני גרה בחו״ל. בטח יש פירוט על הצנצנת?
מירב ערב טוב
תערובת עשבי תיבול: מיורן, בזיליקום , אורגנו , קורניט — מתאים למאכלי גבינה,מרקים, ספגטי וירקות.
לילה טוב ושבת שלום
ערב טוב.
תודה רבה על המתכון הטעים , אני לבד חיסלתי תבנית שלמה.
לבריאות,עונג לי לפתוח כך את הבקר.
תודה
היי פירגה..
אני אני אשים פחות מכוס שמן זית זה בסדר ?
אני פשוט רוצה ממש לשמור.
דרך אגב אתמול הכנתי את הקינוח עם הדובדבנים ויצא פשוט מעולה !!!!!!!!!!
הדס יקירתי
את המחמאות על קינוח הדובדבנים אשמח שתכתבי במתכון עצמו כדי שיראו שהכנת וטעים.פה הוא ילך לאיבוד ולא מבינים על מה ולמה. תודה.
שימי פחות ותראי אם יוצא טעים. ככה תדעי לפעם הבאה. ;)
היי פריגה,
אני רוצה לנסות מתכון זה, לא הבנתי בקשר לראשי השום – האם לקלף אות השום? או להשאיר אותו עם הקליפה.
תודה על כל המתכונים הנפלאים
אירית
אירית לא לקלף
באהבה והמשך שבוע טעים
פירגה!
אנטיפסטי מדהים!
הכנתי היום וליקקנו את האצבעות יאמי
תודה!
אודליה,את נהדרת שהוספת עוד מחמאות למתכון שלי.
תודה רבה לך.באהבה.
הכנתי בערב חג.
יצא מעדן, עשיר, צבעוני, ובעיקר טעים טעים.
אם היה אפשר הייתי מעלה לכאן צילום של המנה.(לפני ואחרי האפייה).
הוספתי גם ראש פטרוזליה וראש כוסברה.
לא היה לי "תבלין" עשבי תיבול.
הוספתי עשבי תיבול היישר מגינת הירק שלי שעדיין פורחת (לפני השרב הכבד של הקיץ באילת).
תודה לךפריגה על השיתוף.
הי ריקי
טעים לערב חג. תודה רבה ואני אשמח תמיד לכאלה תגובות טעימות ומפרגנות.
חיבוק להמשך טעים ביחד
שלום פירגה,
זה נראה ממש מעדן.
האם אפשר להוסיף "תימין"?
תבלין לפיצה – יוסיף משהו או יקלקל?
אפשר בלי ברוקולי?
תודה פירגה.
אני די חדשה במטבח,
ואת ממש עוזרת לי להכנס אליו בבטחה ועוד לקצור אינסוף מחמאות.
ה' יברך אותך.
אסתר חמדתי
בבישול יש המון טעמים וחישוקים ;) לכל אחד התבלינים שהוא אוהב. תזרמי….
את יכולה ל"שחק" עם התבשיל ולהכין אותו לטעמך.להוסיף או לגרוע תבלינים או למשל ברוקולי שכמובן שאפשר בלי.
מה שאת אוהבת,שימי יותר…….
בהצלחה בדרכך ואני בטוחה שבאתר שלי תוכלי להיעזר המון.גם בי.
תודה פירגה.
האם ראשי השום נועדו לאכילה או לטעם?
כי איך אוכלים בלי לקלף?
תודה רבה
אסתר שום אפשר לאכול אחרי בישול/אפיה ולהוריד את הקליפה בקלי קלות.את יכולה להוריד לפני לא שזה משנה הרבה
בבקשה ולבריאות
היי פירגה, אני לא מוצאת בסופר שלנו את תערובת עשבי התיבול שרואים כאן. במה אפשר להחליף אותה?
את יכולה לקצוץ מעט נענע, כוסברה ופטרוזיליה או כל דבר אחר שעולה לך לטעמך.