d791d795d79cd7951 - עוגיות תפוזים גדולות ומתוקות

עוגיות תפוזים גדולות ומתוקות

d791d795d79cd79511 1 - עוגיות תפוזים גדולות ומתוקות

להכין תבנית אחת בלי תוספות שתהיה מתאימה גם לקטנים.

טעמי בחירה: תפוז קלמנטינה או לימון.

מצרכים ל-60 עוגיות :
למיקסר עם וו לישה שמתאים ללישת בצקים:
קילו קמח מעורבב עם 1/2 1 שקיות אבקת אפיה
כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות או לימונדה/לימונענע
כוס שמן
5 ביצים (להוריד קצת לקערית קטנה להברשת העוגיות)
3/4 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קליפות מסוכרות/אגוזים/ צימוקים או כל דבר אחר לפי בחירה
כפית קליפת לימון או 2 שקיות סוכר וניל לטעם
או כל ליקר בכמות של 2 כפות .למשל אמרטו ליקר שקדים . מפתיע.

אופן הכנה:
להכניס את כל המצרכים למיקסר ולערבל תוך כדי הוספת המיץ רק עד שמתגבש ונאסף מסביב לוו הלישה.
אם הבצק לא מתגבש לגוש מסביב לוו הלישה, אפשר להוסיף מים/קמח ולערבל שוב .הבצק אמור להיות ממש טיפה דביק ולא יבש.

לכסות את הבצק בניילונית ותת לו לנוח במקרר ל פ ח ו ת שעה.

לקמח את הידיים וליצור כמו לחמניות צ ר ו ת באורך 10 ס"מ .
להבריש ביצה

לטבול ולגלגל  את העוגיות בקערית סוכר (סוכר נוסף) + קורט קינמון למי שאוהב….אפשר לטבול רק את החלק העליון ולא את כל העוגיה..

הסוכר נותן לעוגות קראנצ'יות נעימה וטעימה.
העוגיות יתפחו ויגדלו במהלך האפייה.
לאפות 30- 20 דקות בחום 180 . עדיף לבדוק אחרי 20 דקות .
שומרים בקופסת העוגיות

תהנו

34 תגובות על “עוגיות תפוזים גדולות ומתוקות

  1. ניראות נהדר יפות, בהזדמנות ראשונה הולכת להכינן. תודה על המתכונים הנהדרים, כן יירבו………. :lol: :? :P

  2. שאלה :eek: – האם אפשר להכין את הבצק במגימיקס, או שחייבים במיקסר. ואם במגימיקס באיזו וו לישה? laugh

    • ציפי הי
      להכין במיקסר כמו שרשמתי
      ממליצה בחום לפני האפייה, להבריש בחלבון ולפזר בנדיבות סוכר (אפילו לטבול בסוכר) זה מוסיף עוד קראנצ'יות נהדרת לעוגיות.
      תהנו smile

  3. בוקר טוב
    נראה ונקרא טעים מאד.
    שאלה – האם מתאים להוסיף שוקולדצ'יפס שחור ולבן במקום הקליפות מסוכרות והתוספות האחרות שבמתכון?

    תודה ויום נפלא smile

  4. פירגה בוקר טוב האם אפשר להפחית את הסוכר זה יותר מידיי 1 +3/4 גם שומשום יכול להוסיף מלמעלה
    את עשית עם האמרטו לדעתי נכון?
    גם לדעתי אםשר לעשות שתי או כמה שיוצא רולדות ארוכות ולחתוך לפרוסות אני אוהבת על ההתחלה בשביל ליראות עם הבנותיאהבו חצי מכל הכמות אז בערך כמה כוסות קמח זה יוצא חצי מהכמות יכוללהיות 4 כוסות נכון?

    • חגית בקר טוב
      אם את עושה 1/2 כמות אל תכניסי את כל הקמח.תתחילי להוסיף תוך כדי ערבול עד שהבצק מתלפף על וו הלישה והוא טיפונת דביק ולא יבש.
      את יכולה לעשות איך שאת רוצה וכמה סוכר שאת רוצה. הבצק נוח לעבודה.
      בהצלחה smile

  5. אל תצחקי פירגה שאני שואלת את אמא שלי שהיא כמובן מהמטבח המרוקאי שואלת נגיד על תבלינים היא אומרת לי קצת מזה קצת מזה אני אומרת לה אני צריכה מדויוק כף כפית בגלל זה אני לא אוהבת שאומרים לי תכניסי קצת קמח ועוד קמח עד שיהיה בצק טוב אבל אני אוהבת דייקנות כמו כל המתכונים שלך אנ עושה אחד על אחד ויוצא טוב בגלל זה שאלתי על הקמח מה ניראה לך הרבה 4 כוסות קמח ?

    • אני לא צוחקת אבל אין לי פה דייקנות
      קמח תכניסי כמה שצריך. תכניסי לאט את הקמח תוך כדי ערבול עד שהבצק כולו נדבק לוו. יותר פשוט מזה אין. ברגע שנדבק הוא מוכן.
      תנסי ותראי.
      אם אני אגיד לך 4 כוסות זה לא בטוח מדוייק אפילו יכול להזיק לבצק.
      אוקיי?

  6. פירגה ,העוגיות נראות משהו אני רוצה להכין אבל אין לי מגי'מיקס האם אפשר ללוש ביד
    תודה smile

  7. טעים מאוד, ואני מתעתדת להוסיף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ.
    אוהבת מאוד את החריפות-תיקות של הג'ינג'ר.
    הן נראות נפלאות : העוגיות שלך, מעוררות תאבון.
    smile

  8. שלום רב פירגה,
    לאתר שלך התוודעתי רק לאחרונה והתרשמתי מהתגובות האוהדות.
    מחפשת זמן רב מתכון טוב לבצק עם שמן (בלי מרגרינה או חמאה )שיהיה פרווה וישמש להכנת כרוכיות ממולאות באגוזים או פרג וכן להכנת העוגה ההונגרית הידועה ג'רבו האם לדעתך יכול מתכון זה לשמש לצורך זה?תודה על תשובתך

  9. לפריגה שלום אפשר לאפות את העוגיות בלי טבעול אם סוכר בעלי לא אוהב אם סוכר תודה :

  10. חן-חן על התשובה המהירה. אנסה בזמן הקרוב.
    ובנושא אחר: איזה פלפלים (צהובים,ירוקים וכו' ) עדיף לקלות בתנור כך שיתנו א את התוצאה הטובה ביותר למרקים,רטבים למאכלי דג ועוד?
    בברכה רחל ר.

  11. לפריגה שלום ! אפשר לאפות את העוגיות בלי לטבעול אם סוכר בעלי לא אוהב אם סוכר תודה

  12. הי פירגה,
    איך ידעת לשלוח לי מתכון שיעזור לחסל את התפוזים המסכנים ששוכבים כבר חצי שנה בקצה המקרר? :lol:
    עשיתי (כרגיל…) עם קמח 70% מלא, סוכר קנים אורגני, מיץ תפוזים, הוספתי קצת ליקר שקדים ותמצית שקדים טבעית לאפייה. מחצי כמות הכנתי בלי כלום. בחצי השני ערבבתי אגוזי מלח ושקדים קצוצים. עשיתי אותן קצת יותר קטנות ממה שהמלצת, ויצאו לי 96 עוגיות לא קטנות בכלל… יצא מעולה!!!
    תמונה מצורפת בפורום אוכל חלבי בתפוז.
    שווה ביותר! תודה! smile

    • אנה שלום חמודה
      תודה על הפירגון וההמלצה. איזה כיף. כמה שמחתי לראות את העוגיות שלי בחלבי.
      תודה ותהנו smile

  13. פירגה יקרה, בא לי לגור בתוך האתר שלך, אפשרי??????????????????????????????????

להגיב על רחל ר. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *