מצרכים ל-25-30 לחמניות
300 גרם סרדינים חריפים (אני קונה בקופסאות) ומסננת מהשמן.
שמים בקערה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
שקית קמח תופח קטנה=350 גרם
1/2 כוס מים
כף תבלין פטרוזיליה + מלח לטעם
לשים בצק ועוטפים בניילונית. מאשפזים שעה במקרר
בוצעים כדורים וממלאים בסרדינים . מכדררים שוב.
מסדרים על ניר אפיה כשהפתח למעלה.
מברישים ביצה מהולה בקצת שמן ומפזרים שומשום –השומשום לא חובה.
אופים בחום 175 עד הזהבה כמו בתמונה. לא קורה כלום אם תפתחו לבדוק במהלך האפייה.
"טיפ"
לפתוח כל פעם קופסת סרדינים אחת ולסנן אותה מעודפי השמן
אפשר למלא במליות מגוונות.
תהנו
אחלה רעיון
אהבתי!
בכיף אילניתוש,לילה טוב
אני מאוד אוהבת את הלחמניות שלך, אבל אני לא אוהבת סרדינים
אפשר להחליף בטונה או סלט טונה פיקנטי? :?
את יכולה להחליף בכל מלית
לילה טוב
נראה מעולה באיזה תוספות אחרות היית ממליצה? על מנת להכין ממבחר לחמניות. :?
ציפי יקרה
כבד, עוף, דגים,ירקות גם אנטיפסטי,חצילים ובצל מטוגן.
בוקר אור לך פירגה היקרה,
כל בוקר אני פותחת את המחשב ומיד מחפשת איזה מתכון טעים את שולחת, וכמובן מעבירה אותו הלאה לחברותי היקרות, שממש נהנות גם .
המשיכי לחדש כל יום ותדעי לך שאת משפיעה על הרבה הרבה מטבחים.
יום טוב לך פירגה ממני לאה וקסמן החיפאית והמעריצה ליצירות כפייך. :lol:
לאה,תודה רבה את נהדרת . פשוט תני להם את כתובת האתר.
אבל זה בסדר גם כך. את נהדרת.תודה
בוקר טוב פירגה יקירתי.אני מצטרפת לכל מילה שכתבה לך לאה וקסמן.אין עלייך,את נפלאה ותמיד מרעננת לנו את היום עם המתכונים הנפלאים שלך.
אורנה יקרה
תודה גם לך מקסימה. באמת מחמם ת'לב לקרוא אתכם.
שרק נהיה בריאות ונמשיך להנות את כולם במתכונים פושטים וטעימים
נהדר!!
אימצתי בחום – רק את הסרדינים אחליף בטונה עם כל מיני גודי'ס.
(אני אוהבת – אבל לא כולם – אז אולי אשים בחלק?).
בכל אופן, זה לא יהיה לך חידוש אם אגיד שאני מצטרפת בחום לדבריה של לאה וקסמן.
אני חושבת שאם תבקשי אחוזים מכל מי שמכין משהו שלך – ומכל מי שטביעות האצבעות שלך מצויות במטבח שלו – חשבון הבנק שלך יוכל להתחרות עם חשבון הבנק של שרי אריסון, נגיד.
מה את אומרת???
רותי יקירתי,תמלאי בכל מלית שנראית לך. תגווני.
מרגש אותי לקרוא את המילים החמות שכתבת. טוב, אני לא עשירה ולא אהיה עשירה כנראה שאושר ועושר לא הולכים ביחד ;) אמשיך להיות מאושרת בחלקי ושולחת לך חיבוק מקרב לב.
אם כך, תדעי לך שאת מאוווודדד עשירה.
זה העושר הכי טוב.
חיבוק בחזרה ♥
מכל הלב
שלום פירגה
המתכון מאד נראה לי, ואני מתכוננת להכין. יש לי 2 שאלות:
1.למה " כשהפתח למעלה" בד"כ אני שמה את הפתח למטה כדי שהלחמניה תהיה חלקה מלמעלה. האם זה כדי שהלחמניה לא תתפוצץ?
2. האם אפשר להכין ולהקפיא
תודה אני מאד מאד נהנית מהמתכונים
הי תמי
אפשר להקפיא
תנסי לעשות חלק למעלה וחלק למטה. יצא לי טוב עם הפתח למעלה.אבל את צודקת שבד"כ שמים את הפתח למטה.
איזה בלבלה חהחהחהחהחה
כל המילים כבר נאמרו………………….אז שאפו יקירה……מאיפה הרעיונות הנפלאים האלה???
תמשיכי כך לעוד המון שנים……….כייף האוכל שלך….עדי.
תודה עדי,זה מה שיש,כל אחד בורך במשהו אחר….חהחהחהחהחה שנמשיך להנות
בוקר טוב פירגה יקרה,
מאחר והבצק אינו בצק עלים, ואנחנו משפחה קטנטונת, האם ניתן ???
להכין את הלחמניות, לאפות, להקפיא ולחמם במיקרו ? או שרק לחמם בתנור/טוסטר אובן ?
האם צריך להפשיר אחרי ההקפאה ? או ניתן להוציא מהמקפיא ומיד לחמם/לאפות ?
סליחה על הבורות.
המשך יום נעים וסוף שבוע יצירתי בתוספת חיבוק
בקר אור מירי
תאפי ותקפיאי. מתי שתרצי תוציאי לחימום .
אני מחממת לחום 200 מעלות את התנור/אובן וסוגרת את החימום.רק אז מכניסה את המאפים ומשאירה כמה דקות עד שיתחממו. לא כדאי מאפי בצק לחמם במיקרו.
יום נפלא לך
בוקר טוב פירגה יקרה,
באיזה גודל בערך כדורי הבצק שבוצעים?
חתימה טובה וכל טוב,
רותי
רותי
בגודל ביצה
חתימה טובה
שוב שלום,
מצטערת על הנדנוד,אבל רציתי לדעת אם אפשר "לאשפז" את הבצק ללילה במקרר ולא רק לשעה?זה לא יכול לשנות משהו במרקם של הבצק? :?
אולי כן.לא בטוחה