פשטידת תפוחי אדמה וכרובית
מצרכים:
תבנית עגולה 24 משומנת עד למעלה רצוי לשמן בשמן זית.
כרובית קטנה מבושלת ומעוכה קלות
2 בצלים קצוצים
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים גס
4 ביצים שלמות
רבע כוס שמן
3/4 כוס קמח
שקית אבקת אפיה
כפית חרדל
מלח ופלפל שחור לטעם
אופן הכנה:
בחלק מהשמן להזהיב בצלים .
לערבב את כל המצרכים ולטעום. לשפר טעם.
לאפות בחום 175 40 דקות
אפשר להוסיף 300-400 גרם גבינות אבל לא חובה
תהנו
פירגה יקרה שלום רב לך. המתכון פשוט מהמם נראה יפה להפליא והיום הוא יוגש לארוחת צהריים יום טוב לך והמשך יום נפלא והמשיכי לאתגר אותי ביום יום תודה ציפי. :lol:
ציפי,הפשטידה מאד טעימה . אני בטוחה שיהיה להם בכיף. בתיאבון.
תנסי להכניס הרבה מאד שמיר קצוץ דק. שדרוג נפלא!
חנה תודה
אם אני משתמשת בכרובית קפואה(סנפרוסט)איך להוסיף אותה לפשטידה?
הי נעמי,להבא , רשמי את התגובה אחרי כל התגובות הקיימות. בסוף. למטה.. תודה.
כרובית קפואה כמו טרייה רק פחות זמן בישול וריכוך. אפשר במיקרו ולהוסיף כוס מים בתחתי הכלי.
בהצלחה
האם יש אפשרות להכין את הפשטידה במחבת על הגז במקום בתנור?מטעמי חיסכון?
תודה
נילי
הי נילי
לא ניסיתי כך
אני הולכת לנסות….מקסימום אני אצליח
בהצלחה, הגיוני שיצליח. כשמכינים פשטידה על הגז כדאי לשים מכסה על החלק העליון.
תודה
עשיתי והוספתי מעט גזר מגורד להוספת צבע יצא נהדר. תודה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
שרה ערב טוב
את יכולה להוסיף סרטי בטטה עם קולף ירקות. יוצא מעולה. לא צריך לבשל אותם . מכניסים ישירות לעיסה.
תהנו ולילה טוב
נפלאה ! :lol:
בעונג חמודה
הי פירגה, זאת שוב אני האנונימית.
כבר מזמן לא כתבתי לך.
הפשטידה נראת עשר. בעז"ה אני מתכוונת להכין אותה.
לשבת כבר הכנתי את קנישס הבצל שלך, יצא נפלא.
שיהיה לך רק טוב ויום טוב.
תודה יקירתי,כיף לי לפתוח כך את הבקר.
תודה ותהנו מהמטעמים שהכנת
יום נפלא ומחובק
פירגה בוקר טוב
ניראה ונשמע טוב
מחר ינוסה למנה ראשונה
אך שאלתי האם אפשר לוותר על חרדל מאחר ואני לא אוהבת ?http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif
עופה תוותרי ותהני
פירגה יקרה שתהי' בריאה!
אפיתי את עוגת הגבינה שלך עם הפירורים ויתאה פשוט מעדן כל המשפחה התלקקה !
הוספתי לה פירורי קוקרט אגוזים ושוקולד צי'פס.
פשטידה זו נראית משהו בשביל מה תפוחי אדמה? האם בשביל חסכון או סתם גיוון
אני עושה הרבה פשטידות כרובית אבל בלי תפוחי אדמה. רוצה לחסוך בקלוריות. :lol: :lol: :lol:
בננה יקרה,אני עושה מגוון פשטידות כרובית שיתאים לכולם.
רשמי את המילה כרובית ותראי את כל הפשטידות ומאכלי הכרובית שלי.
תהני
בננה אם לא קשה לך רשמי את המחמאות לעוגה במקום המתאים ואם לא,אז לא נורא,תזכרי לפעם הבאה.
בברכה,פירגה.
פירגה ערב טוב.
גם את הפשטידה הזו עשיתי.
היא יצאה טעימה והחרדל הפתיע.
תודה על המתכון הפשוט , ניפלא.
מוריה.
מוריה,לפעמים טאץ' קטן כזה עושה את ההבדל
תודה
היי פירגה
הפשטידה נוסתה לערב, אך לא יכולתי שלא לטעום
חבלללל על הזמן מהממת שאין מילים אפילו בעלי טעם
אז כל שבחים מגיעים לך אישה יקרה.http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif
עופרה יקרה,כל האתר שלי בנוי על כאלה מתכונים תמים תמים קליל קליל אבל טעים טעים ;)
תודה רבה לכם
פירגה יקירה,
הפשטידה הזו לא פחות ממושלמת! מי היה מאמין ששילוב של כרובית ותפוחי אדמה הוא שמימי כל כך!
הכנתי אותה לפני פחות משבוע לראשונה, הארוס טעם, ליקק שפתיים וחיסל חצי לפני שהספקתי למצמץ, ויום אחרי ביקש שאכין שוב.. עכשיו הכנתי שוב, הוא מבסוט עד הגג, ואני אפילו יותר :P
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
שירה,המשך טעים ומוצלח.
חיבוק ותמסרי תודה לארוס שאהב.
פירגה שלום
ניסיתי את הפשטידה ובן ה- 8 הבררן בד"כ טרף אותה.
אפילו ביקש שתי חתיכות לבית הספר (קרות כמובן)- והכלי חזר ריק.
מעולה.
החלפתי חצי מהקמח בקמח מלא ויצא טעים מאוד.
תודה
ליאור
הי ליאור
מה שלומך?
תני חיבוק לילד שטרף ;) העונג שלי שהצליח לך ושיצא טעים.
בריאות ובכיף.
מפירגה.
הכנתי את הפשטידה עם בולגרית וקשקבל ויצא מדהים!!
רעבה הי,אני משערת שעם הגבינות יצא מעולה.לבריאות
תודה על ההמלצה והשיתוף
בתנור!!! מתפללת שלא יצא לי מלוח
לא שערתי שהכפית חרדל תוסיף המון מליחות
:twisted:
החרדל לא השפיע על המליחות אך לדעתי קלקל את הטעם.
רונית,
להבא לא להוסיף.,
בתגובות של אחרים מאד הפתיע וטעים,כי זו שאלת טעים אישי.
בהצלחה ויום נפלא
מליחות זה לא מהחרדל אולי מהגבינות ואז לא להוסיף מלח.
היי
הכנתי ללא גבינה עם החרדל יצא נהדר.תודה!
תודה לך אתי מקסימה שחזרת לשתף אותי ואותנו ;) :lol:
פירגה אהובה שאת! הכנתי את הכרובית לפני שנה ויום אחרי הכנתי תבנית נוספת.
היום אצל הירקן חייכה אליי כרובית ומיד נזכרתי בפשטידה הנפלאה הזאת. אני מכינה ללא חרדל וללא גבינות וגם מוסיפה מעט פטרוזיליה ורצועות בטטה עם קולפן ;)
העברתי לכולם את המתכון עם קרדיט והמלצה חמה לאתר. תודה לך