d7a7d7a4d795d7a6d799d7a0d795d795 800x600 - עוגת תפוחים קפוצ'ינו

עוגת תפוחים קפוצ'ינו

d7a7d7a4d795d7a6d799d7a0d795d795 800x600 1 - עוגת תפוחים קפוצ'ינו
חשבתי מה לשלב בעוגת תפוחים שעוד לא שילבתי? מצאתי ….  אבקת נס קפה…… ולא התאכזבתי מהתוצאה.

מרססים בתרסיס שמן 2 תבניות אינגליש קייק.
מצרכים :
3 ביצים גדולות
1/4 1 כוסות סוכר
4 תפוחים גדולים מגוררים במגררת גסה (מכל סוג)
כוס שמן
6-7  כפות מים מהברז + כפית שטוחה אבקת נס קפה (לערבב)
2 כוסות קמח רגיל מנופה
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
כפית סודה לשתיה – אם אין לא חובה לרוץ לקנות

אופן הכנה:
להקציף חלבונים וסוכר
לערבב את יתר המצרכים ולשדך ביחד.
לפני האפייה אפשר לבזוק על העוגות קצת סוכר וקינמון
מחממים תנור ל-175, אופים שעה ובודקים שמוכן. אם יש ספק,מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות.

תהנו

82 תגובות על “עוגת תפוחים קפוצ'ינו

  1. היי פירגה, עוגה כלבבי
    אני מתה על כל מאפה שקשור לתפוחים
    לפני כמה ימים הכנתי את השטרידל תפוחים שלך, יצא מעולה!

    רציתי לשאול, האם יש צורך לסחוט את התפוחים מהנוזלים שלהם?

    רחלי.ג. smile

  2. במקום 2 אינגליש קייק איזה גודל תבנית מתאים- 24 או 26?
    תודה על מתכון מקסים smile smile smile

  3. smile היי פירגה :lol: אפר עם כמו סוכר. נישמע טעים עם הקפה. נו מה עם משהו חדש ללא סוכר.
    אני הכנתי עוגיות טחינה ללא סוכר :cool: :|
    smile

  4. הי פירגה החלטתי לשנות את שמי מענת לאמא של סהר כי יש כמה ענתיות.מתה על עוגות תפוחים ינוסה כבר מחר תודה ולילה טוב. smile

  5. שינוי קטנטן: כשאכין – אוטוטו – את העוגה, אמיס את הקפה במים חמים, אחרת הקפה יתגבש לגוש מריר. מובן מאליו שאצנן את הקפה הנמס לפני שאצק אותו לעיסה.

  6. כפי שאת רואה אני איתך "לאורך כל הדרך".פותחת את עיני ומיד ניגשת לראות מה חדש אצל פירגה. ממש ממש התמכרות…. הבית שלי מלא בריח ניחוח מאפית העוגה שנימצאת עכשיו בתנור וממלאה את כל הבית בריח העצום של הקינמון. רק שהשכנים לא יגיעו!!! חיבוק גדול מכל משפחתי ותודה רבה לך אשה ג דו ל ה smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

  7. אני נהנית כעת מהעוגה. טעם גו עדן ממש. רציתי לשאול האם העוגה צריכה להיות בפנים רטובה? יצא לי רטוב ורציתי לדעת דחוף אם להמשיך לאפות אותה. אפית 60 דקות, אך כבר אחרי 40 דקות החלק העליון השחים מספיק ולכן הורדתי לסוף האפיה 150 מעלות. מה דעתך?

    • רחל העוגה קצת לחה מהתפוחים, לא רטובה.
      כשהחלק העליון משחים מהר מיד, צריך לכסות בניר כסף ברפיון ולהמשיך באפיה באותן מעלות.
      כשנועצים סכין בתום האפיה,הוא אמור לצאת יבש.
      לא להוריד מעלות. ניר הכסף מונע המשך אפיה חיצוני וממשיך את האפיה מבפנים.
      smile

  8. יצא מצויין ! רק שלקח יותר מהזמן שרשמת – ורעיון מצויין היה עם כיסוי בנייר הכסף – זה עבד … ועכשיו כולם נהנים מעוגה של קפה … ועכשיו אני כב רצריכה להכין עוד נגלה כי הילדים רוצים לקחת הביתה …:-)))

    • בקר אור אני שמחה שחזרת לשתף אותי. ה"קטע" עם ניר הכסף תופס בכל העוגות הבחושות. כשלא בטוחים שהעוגה מוכנה זה פתרון נהדר.
      תהנו בכיף smile ותודה רבה.

  9. היי פירגה שבוע טוב,
    הכנתי את עוגת הקפוצי'נו (עם 3/4 כוס סוכר) ויצאה נהדרת, טעימה ביותר.
    תודה לך על המתכונים הטובים.
    ציפי

  10. פירגה יקרה,
    אני צריכה תשובה דחופה – העוגה כבר בתבניות והתנור כבר חם!!!! –
    עשיתי לפי המתכון ויצקתי את הכל ל-2 תבניות אינגליש קייק אבל כל הבלילה ממש מכסה את התבניות כמעט עד למעלה, אני דואגת מה יקרה כשהעוגה תתפח באפייה בתנור. מה לעשות ? האם להעביר לאינגליש קייק שלישית?
    מהר מהר מהר sad

    • אורית
      שימי בתחתית התנור תבנית ואם זה יגלוש זה יגלוש לתבנית
      בשום אופן לא להעביר כעת
      בהצלחה smile

      • אגב, תמיד ממלאים רק 3/4 מגובה התבנית ולא עד למעלה ואז אין בעיה שיגלוש.
        :|

        • הי פירגה,
          לא הסברתי את עצמי נכון – עוד לא הכנסתי את העוגות לתנור החם, הייתי לקראת לעשות זאת…
          בסוף אחרי התגובה שלך העברתי בכ"ז לתבנית שלישית כך שכל אחת מהן מלאה כמעט עד 3/4 מגובה התבנית.
          בסוף יצאו לי 3 עוגות נהדרות ולא רק 2 ;)

          מעניין איך יצא לי כמות כזו גדולה למרות שעשיתי כמו הרשום (אפילו הורדתי את כמות השמן)

          אדווח בהמשך-
          אורית

          • מחכה. בהצלחה.
            וכלל…למלא רק 3/4 בלילה בכל תבנית,וזה לגבי כל העוגות ולא רק זו.
            smile

  11. שלום, פירגה יקירה.

    איזה כיף להיכנס לפה, כל הזמן מתחדש…

    שאלה קטנה מאוד – אני רוצה לאפות את העוגה, אך מה יקרה אם אמיר את הנס קפה בקקאו?
    אני רוצה גם שהילדים יאכלו וגם הבעל שלא מת על קפה (כן, יש גם כאלה… ;) )

    ולמה את לא כותבת ספרי בישול ואפייה?
    אני הראשונה שתקנה … :P

    יום נפלא,
    נועה.

    • נועה יקרה תודה על המחמאות והפירגון
      בשביל מה ספר? יש לנו הכל כאן ויש אפשרות לשאול ואני תמיד עונה בשמחה ואהבה. תקני ספר……מי יהיה בצד השני? חהחהחהחהחהחה
      ברור שאפשר קקאו.תכיני ותהנו.
      חיבוק smile

  12. פירגה, הטרדה קטנה נוספת –

    הלכתי טובה ושמחת לב להכין את העוגה, ומסתבר שיש לי רק ביצים גודל M, אך הן לא נראות ממש קטנות.

    האם לשים 4 ביצים ?

    תודה וסופ"ש נעים,
    נועה.

  13. היי, פירגה. :P

    אכן שמתי 4 ביצים, אבל העוגה יצאה נורא דחוסה, כאילו לא אפויה.
    עשיתי הכל לפי ההוראות, פרט לביצים.
    אולי 4 ביצים זה יותר מידי בשבילה, אפילו שהן קטנות יותר ?? sad
    אבל יצאה טעימה מאוד :lol:

    אולי היא תהפוך בקרוב לכדורי עוגת תופחים קפוצ'ינו עם תוספת מיץ תפוזים ופתי בר laugh
    אני לא זורקת עוגות….

    תודה לך אישה נפלאה!
    נועה.

  14. :P laugh :lol: :lol: :lol: smile smile smile נפלא smile smile smile smile נפלא smile smile smile smile smile נפלא :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    חוסל במהירות שיא smile smile smile smile smile smile smile smile

    תודה רבה smile smile smile smile

  15. שבת שלום פירגה,עזרה דחופה,האם אפשר להקציף בצים שלמות במתכון,תשובה דחופה תעזור,כי
    יש אורחים בדרך,תודה מכל הלב

  16. היי,נעלמה מעיני תגובתי שנשלחה אליך לפני כמה דקות,שאלתי פירגה האם אפשר להקציף בעוגה זן
    את הבצים כשלמותם,תודה על מענה מהיר תודה ושבת שלום

  17. פירגה את גדולה אין עלייך
    העוגה זכתה להמון מחמאות היא טעימה ורכה
    אני מודה לך אוהבת אותך
    חג שמח
    ושתצליחי בכל מעשה ידייך smile

  18. היי פירגה,
    אני חדשה באתר, מאוד אוהבת לבשל ובמיוחד לאפות. מחר אנחנו מתארחים אצל חמותי וחמי אני אנסה לאפות את העוגה הזאת בבוקר ואספר איך יצא. בינתיים התרשמות שלי מהאתר שלך היא מצויינת, המתכונים נראים פשוטים וטעימים. ישר כח!!! חג שמח ושנה טובה

  19. היי
    רציתי לדעת אם העוגה תצא לי טוב אם אכין אותה בתבניות מאפינס קטנות? אני רוצה לעשות את זה כקינוח עם גלידת וניל….
    תודה!

  20. היי פירגה!
    הבת שלי חיילת ו"חולה" על עוגת תפוחים. הכנתי את העוגה ולפני מספר דקות הוצאתי אותה מהתנור והתוצאה נראית פשוט נהההדר העוגה רכה וגבוהה ופשוט מחכה שהבת שלי תגיע היום ותטעם.
    את תוצאות הטעם אכתוב לך מאוחר יותר.
    אז שוב הרבה תודה על העוגה הקלה והנהדרת.
    סוף שבוע מקסים אביבה. :lol:

    • הי אביבה,תודה רבה
      אשמח לחוות דעתכן.

      בדקת בעזרת סכין שהעוגה מוכנה מבפנים?

      סוף שבוע נפלא לכן.

          • בוקר נהדר פירגה!
            רק רציתי לעדכן אותך התגובות בבית על העוגה היו נהדרות עד כדי כך שכבר
            ברגע הראשון תבנית אינגליש אחת כמעט נאכלה עד הסוף.
            הטעם נהדרררר והעוגה רכה וטובה.
            שוב תודה על הקלות שבהכנה ועל האתר המקסים שלך.
            שבת שלום. :lol:

            • אביבה,כיף היה לי לפתוח בבקר את התגובה שלך,תודה על המחמאות.
              אני מאחלת לנו המשך עשייה ופינוק
              שבת שלום

  21. היי פריגה, השתמשתי הרגע בכל הקמח שהיה לי בבית לשם הכנת לחם.
    האם ניתן להמיר במתכון זה את 2 כוסות הקמח ושקית האבקת אפיה בשתי כוסות של קמח תופח?
    ועוד שאלה הכוסות שלך הן כוסות חד פעמיות שקופות?

  22. פירגה המקסימה
    תודה על עוד מתכון פשוט ומדהים.
    הכנתי אתמול. ועכשיו – פחות מיום אחרי, כבר לא נשאר כמעט כלום..
    עוגה נימוחה וטעימה מאד מאד.
    כמה כיף שיש אותך !!
    שבת שלום ושבוע חדש ונפלא :lol:

  23. בס"ד

    לפיגורש
    הכנתי לשבת אומנם עם קמח מלא (צריך להתרגל לטעם של הקמח) יצא מעולה מעולה ומתי תבואי לבקר תמשיכי לעניין אותנו עם המתכונים שלך smile

    • ליאורה בקר טוב,
      אולי תכיני עם חצי מלא וחצי לבן,זה פחות יורגש.
      המשך טעים ביחד smile

  24. פירגה,
    כמו שאת מבינה היית מרכיב חשוב בארוחת החג שלנו
    וגם העוגה הזו נוסתה לראשונה- לדעתי פשוט מעולה! וכמובן- לא נורא מסובכת!
    היא יוצאת מעט רטובה ולכן שיטת הבדיקה עם הקיסם קצת לא עובדת פה
    אבל היא בהחלט תמצא את עצמה לשולחנוו עוד פעמים בעתיד!!!
    שנה טובה!

    • שניצל,המשך טעים ותודה על המחמאות לעוגה המיוחדת הזו.
      שנה נפלאה לך smile

  25. וואו פירגה איזה עוגה מעולה! אף פעם לא הכנתי עוגה כזאת רכה. לא יכולנו להפסיק לאכול אותה…גם הגדולים וגם הקטנטנים. מומלצת בחום smile

    • ערב טוב אמא לתאומים,אני אוהבת כל כך עוגות תפוחים וזו עוד אחת מההמצאות הנפלאות והשילובים המיוחדים.
      שיהיה שבוע נפלא לכולכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *