חשבתי מה לשלב בעוגת תפוחים שעוד לא שילבתי? מצאתי …. אבקת נס קפה…… ולא התאכזבתי מהתוצאה.
מרססים בתרסיס שמן 2 תבניות אינגליש קייק.
מצרכים :
3 ביצים גדולות
1/4 1 כוסות סוכר
4 תפוחים גדולים מגוררים במגררת גסה (מכל סוג)
כוס שמן
6-7 כפות מים מהברז + כפית שטוחה אבקת נס קפה (לערבב)
2 כוסות קמח רגיל מנופה
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
כפית סודה לשתיה – אם אין לא חובה לרוץ לקנות
אופן הכנה:
להקציף חלבונים וסוכר
לערבב את יתר המצרכים ולשדך ביחד.
לפני האפייה אפשר לבזוק על העוגות קצת סוכר וקינמון
מחממים תנור ל-175, אופים שעה ובודקים שמוכן. אם יש ספק,מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות.
תהנו
נראה טעים את החלמונים גם להוסיף?
בטח.
יאמי נראה מעולה דליה
היי פירגה, עוגה כלבבי
אני מתה על כל מאפה שקשור לתפוחים
לפני כמה ימים הכנתי את השטרידל תפוחים שלך, יצא מעולה!
רציתי לשאול, האם יש צורך לסחוט את התפוחים מהנוזלים שלהם?
רחלי.ג.
רחלי,לא היה בהם הרבה נוזלים אז לא סחטתי.את כבר תראי.
במקום 2 אינגליש קייק איזה גודל תבנית מתאים- 24 או 26?
תודה על מתכון מקסים
יעלי,אני מעדיפה להמיר ב -24.
לבריאות ותהנו
עוגה טעימה ועסיסית.
ניצה,כבר הכנת?
שילוב מעניין
אחלה רעיון! :lol:
היי פירגה :lol: אפר עם כמו סוכר. נישמע טעים עם הקפה. נו מה עם משהו חדש ללא סוכר.
אני הכנתי עוגיות טחינה ללא סוכר :cool: :|
בולגריה, אפשר עם תחליפי סוכר.
בהצלחה
הי פירגה החלטתי לשנות את שמי מענת לאמא של סהר כי יש כמה ענתיות.מתה על עוגות תפוחים ינוסה כבר מחר תודה ולילה טוב.
תתחדשי על השם החדש.תעדכני אם תכיני :lol:
ערב טוב פירגה הכנתי את העוגה היום לא נשאר ממנה הרבה וזה אומר הכול לא? ;)
בהחלט ;) אומר הכל . יופי.תהנו ותודה רבה.
שינוי קטנטן: כשאכין – אוטוטו – את העוגה, אמיס את הקפה במים חמים, אחרת הקפה יתגבש לגוש מריר. מובן מאליו שאצנן את הקפה הנמס לפני שאצק אותו לעיסה.
אפשר ללא התפוחים??? רק עם טעם הנס קפה.,,,,
זו עוגת תפוחים. ישראלה.
כפי שאת רואה אני איתך "לאורך כל הדרך".פותחת את עיני ומיד ניגשת לראות מה חדש אצל פירגה. ממש ממש התמכרות…. הבית שלי מלא בריח ניחוח מאפית העוגה שנימצאת עכשיו בתנור וממלאה את כל הבית בריח העצום של הקינמון. רק שהשכנים לא יגיעו!!! חיבוק גדול מכל משפחתי ותודה רבה לך אשה ג דו ל ה
אני נהנית כעת מהעוגה. טעם גו עדן ממש. רציתי לשאול האם העוגה צריכה להיות בפנים רטובה? יצא לי רטוב ורציתי לדעת דחוף אם להמשיך לאפות אותה. אפית 60 דקות, אך כבר אחרי 40 דקות החלק העליון השחים מספיק ולכן הורדתי לסוף האפיה 150 מעלות. מה דעתך?
רחל העוגה קצת לחה מהתפוחים, לא רטובה.
כשהחלק העליון משחים מהר מיד, צריך לכסות בניר כסף ברפיון ולהמשיך באפיה באותן מעלות.
כשנועצים סכין בתום האפיה,הוא אמור לצאת יבש.
לא להוריד מעלות. ניר הכסף מונע המשך אפיה חיצוני וממשיך את האפיה מבפנים.
רצה למטבח……..
דיווחים בהמשך… ;)
שאלה זריזה : לקלוף את התפוחים או שאפשר לגרר עם הקליפה?
לקלף
ואאווו!!!
איזה ספידי גונזלס…
תודה !!!!
יצא מצויין ! רק שלקח יותר מהזמן שרשמת – ורעיון מצויין היה עם כיסוי בנייר הכסף – זה עבד … ועכשיו כולם נהנים מעוגה של קפה … ועכשיו אני כב רצריכה להכין עוד נגלה כי הילדים רוצים לקחת הביתה …:-)))
בקר אור אני שמחה שחזרת לשתף אותי. ה"קטע" עם ניר הכסף תופס בכל העוגות הבחושות. כשלא בטוחים שהעוגה מוכנה זה פתרון נהדר.
תהנו בכיף ותודה רבה.
היי פירגה שבוע טוב,
הכנתי את עוגת הקפוצי'נו (עם 3/4 כוס סוכר) ויצאה נהדרת, טעימה ביותר.
תודה לך על המתכונים הטובים.
ציפי
באהבה ציפי
שבוע טוב וטעים
פירגה יקרה,
אני צריכה תשובה דחופה – העוגה כבר בתבניות והתנור כבר חם!!!! –
עשיתי לפי המתכון ויצקתי את הכל ל-2 תבניות אינגליש קייק אבל כל הבלילה ממש מכסה את התבניות כמעט עד למעלה, אני דואגת מה יקרה כשהעוגה תתפח באפייה בתנור. מה לעשות ? האם להעביר לאינגליש קייק שלישית?
מהר מהר מהר
אורית
שימי בתחתית התנור תבנית ואם זה יגלוש זה יגלוש לתבנית
בשום אופן לא להעביר כעת
בהצלחה
אגב, תמיד ממלאים רק 3/4 מגובה התבנית ולא עד למעלה ואז אין בעיה שיגלוש.
:|
הי פירגה,
לא הסברתי את עצמי נכון – עוד לא הכנסתי את העוגות לתנור החם, הייתי לקראת לעשות זאת…
בסוף אחרי התגובה שלך העברתי בכ"ז לתבנית שלישית כך שכל אחת מהן מלאה כמעט עד 3/4 מגובה התבנית.
בסוף יצאו לי 3 עוגות נהדרות ולא רק 2 ;)
מעניין איך יצא לי כמות כזו גדולה למרות שעשיתי כמו הרשום (אפילו הורדתי את כמות השמן)
אדווח בהמשך-
אורית
מחכה. בהצלחה.
וכלל…למלא רק 3/4 בלילה בכל תבנית,וזה לגבי כל העוגות ולא רק זו.
שלום, פירגה יקירה.
איזה כיף להיכנס לפה, כל הזמן מתחדש…
שאלה קטנה מאוד – אני רוצה לאפות את העוגה, אך מה יקרה אם אמיר את הנס קפה בקקאו?
אני רוצה גם שהילדים יאכלו וגם הבעל שלא מת על קפה (כן, יש גם כאלה… ;) )
ולמה את לא כותבת ספרי בישול ואפייה?
אני הראשונה שתקנה … :P
יום נפלא,
נועה.
נועה יקרה תודה על המחמאות והפירגון
בשביל מה ספר? יש לנו הכל כאן ויש אפשרות לשאול ואני תמיד עונה בשמחה ואהבה. תקני ספר……מי יהיה בצד השני? חהחהחהחהחהחה
ברור שאפשר קקאו.תכיני ותהנו.
חיבוק
פירגה, הטרדה קטנה נוספת –
הלכתי טובה ושמחת לב להכין את העוגה, ומסתבר שיש לי רק ביצים גודל M, אך הן לא נראות ממש קטנות.
האם לשים 4 ביצים ?
תודה וסופ"ש נעים,
נועה.
נועה,אני מקווה שהכנת בינתיים
אפשר 4 ביצים
שבת שלום
היי, פירגה. :P
אכן שמתי 4 ביצים, אבל העוגה יצאה נורא דחוסה, כאילו לא אפויה.
עשיתי הכל לפי ההוראות, פרט לביצים.
אולי 4 ביצים זה יותר מידי בשבילה, אפילו שהן קטנות יותר ??
אבל יצאה טעימה מאוד :lol:
אולי היא תהפוך בקרוב לכדורי עוגת תופחים קפוצ'ינו עם תוספת מיץ תפוזים ופתי בר
אני לא זורקת עוגות….
תודה לך אישה נפלאה!
נועה.
:P :lol: :lol: :lol: נפלא נפלא נפלא :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
חוסל במהירות שיא
תודה רבה
יופי.שמחתי מאד ;)
שבת שלום פירגה,עזרה דחופה,האם אפשר להקציף בצים שלמות במתכון,תשובה דחופה תעזור,כי
יש אורחים בדרך,תודה מכל הלב
היי,נעלמה מעיני תגובתי שנשלחה אליך לפני כמה דקות,שאלתי פירגה האם אפשר להקציף בעוגה זן
את הבצים כשלמותם,תודה על מענה מהיר תודה ושבת שלום
את יכולה.
בהצלחה.
עוגה מדהימה,שאלו אם זו עוגת דבש?וכמובן טעו,קטפה מחמאות,תודה
:lol:
פירגה אפשר להמיס את הנס קפה
במים רותחים
בכמות שרשומה,אפשר
פירגה את גדולה אין עלייך
העוגה זכתה להמון מחמאות היא טעימה ורכה
אני מודה לך אוהבת אותך
חג שמח
ושתצליחי בכל מעשה ידייך
תהנו מהעוגה
תודה רבה וחג שמח
שנה טובה
היי פירגה,
אני חדשה באתר, מאוד אוהבת לבשל ובמיוחד לאפות. מחר אנחנו מתארחים אצל חמותי וחמי אני אנסה לאפות את העוגה הזאת בבוקר ואספר איך יצא. בינתיים התרשמות שלי מהאתר שלך היא מצויינת, המתכונים נראים פשוטים וטעימים. ישר כח!!! חג שמח ושנה טובה
עינבל
תודה שהצטרפת לאתר שלי
שנה טובה ומתוקה
פירגה שלום העוגה אחרי הקפאה. תהיה טובה?
טובה מאד
היי
רציתי לדעת אם העוגה תצא לי טוב אם אכין אותה בתבניות מאפינס קטנות? אני רוצה לעשות את זה כקינוח עם גלידת וניל….
תודה!
עדיף להכין את התפוחים הסילאנית כמאפינסים.
ואיייי איזו מהירות
תודה רבה, אני בדרכי למטבח!!!!!
למה לא יוצא לי קצף עשיתי פעמיים ולא יוצא לי :oops:
חני,תזהרי שלא ייכנס חלמון.אולי בגלל זה.
בהצלחה.
היי פירגה!
הבת שלי חיילת ו"חולה" על עוגת תפוחים. הכנתי את העוגה ולפני מספר דקות הוצאתי אותה מהתנור והתוצאה נראית פשוט נהההדר העוגה רכה וגבוהה ופשוט מחכה שהבת שלי תגיע היום ותטעם.
את תוצאות הטעם אכתוב לך מאוחר יותר.
אז שוב הרבה תודה על העוגה הקלה והנהדרת.
סוף שבוע מקסים אביבה. :lol:
הי אביבה,תודה רבה
אשמח לחוות דעתכן.
בדקת בעזרת סכין שהעוגה מוכנה מבפנים?
סוף שבוע נפלא לכן.
כן כמובן שבדקתי…. תודה תודה
יופי. אשמח לשמוע ממך שוב
שבת שלום אביבה
בוקר נהדר פירגה!
רק רציתי לעדכן אותך התגובות בבית על העוגה היו נהדרות עד כדי כך שכבר
ברגע הראשון תבנית אינגליש אחת כמעט נאכלה עד הסוף.
הטעם נהדרררר והעוגה רכה וטובה.
שוב תודה על הקלות שבהכנה ועל האתר המקסים שלך.
שבת שלום. :lol:
אביבה,כיף היה לי לפתוח בבקר את התגובה שלך,תודה על המחמאות.
אני מאחלת לנו המשך עשייה ופינוק
שבת שלום
:lol:
היי פריגה, השתמשתי הרגע בכל הקמח שהיה לי בבית לשם הכנת לחם.
האם ניתן להמיר במתכון זה את 2 כוסות הקמח ושקית האבקת אפיה בשתי כוסות של קמח תופח?
ועוד שאלה הכוסות שלך הן כוסות חד פעמיות שקופות?
אפשר להמיר תמיד כך ולהיפך.
בדיוק.אלה הכוסות הרגילות.
בהצלחה.
יופי, תודה על התגובה הזריזה.
בדיוק עכשיו אני מכניסה את התבניות לתנור.
שיהיה בהצלחה!
בהצלחה.
תעדכני איך יצא? שבת שלום לכולכם.
פירגה המקסימה
תודה על עוד מתכון פשוט ומדהים.
הכנתי אתמול. ועכשיו – פחות מיום אחרי, כבר לא נשאר כמעט כלום..
עוגה נימוחה וטעימה מאד מאד.
כמה כיף שיש אותך !!
שבת שלום ושבוע חדש ונפלא :lol:
דקלה הי,
כיף שיש גם אותך באתר שלי. המשך טעים ונפלא ביחד.
בס"ד
לפיגורש
הכנתי לשבת אומנם עם קמח מלא (צריך להתרגל לטעם של הקמח) יצא מעולה מעולה ומתי תבואי לבקר תמשיכי לעניין אותנו עם המתכונים שלך
ליאורה בקר טוב,
אולי תכיני עם חצי מלא וחצי לבן,זה פחות יורגש.
המשך טעים ביחד
פירגה,
כמו שאת מבינה היית מרכיב חשוב בארוחת החג שלנו
וגם העוגה הזו נוסתה לראשונה- לדעתי פשוט מעולה! וכמובן- לא נורא מסובכת!
היא יוצאת מעט רטובה ולכן שיטת הבדיקה עם הקיסם קצת לא עובדת פה
אבל היא בהחלט תמצא את עצמה לשולחנוו עוד פעמים בעתיד!!!
שנה טובה!
שניצל,המשך טעים ותודה על המחמאות לעוגה המיוחדת הזו.
שנה נפלאה לך
וואו פירגה איזה עוגה מעולה! אף פעם לא הכנתי עוגה כזאת רכה. לא יכולנו להפסיק לאכול אותה…גם הגדולים וגם הקטנטנים. מומלצת בחום
ערב טוב אמא לתאומים,אני אוהבת כל כך עוגות תפוחים וזו עוד אחת מההמצאות הנפלאות והשילובים המיוחדים.
שיהיה שבוע נפלא לכולכם.
שלום פירגה יקרה.הכנתי את העוגה והיא לא איכזבה רכה וטעימה
ליאת ערב טוב יקירתי,
תודה שחזרת לשתף אותי ולשמח אותי