טעים קר או חם. גם בסנדויץ'
משהו ח ד ש שהרגשתי נכון לשדך ולהכין לביבות מיוחדות. מתאים לטיגון או אפיה.
כ-15 לביבות לא גדולות.
מצרכים:
חציל
2 קופסאות טונה ב ש מ ן עגולות או מלבניות (קופסאות רגילות )
ביצה טרייה
2 פרוסות לחם מכל סוג (עדיף לא טרי)
כף קמח/פירורי לחם
1/2 בצל
קליפה מחצי לימון ואפשר להוסיף כף עיטורי עגבניות או רוטב פלפלים שום. אפשר להכין בבית או לקנות.
מלח ופלפל
אופן הכנה:
קולים את החציל ושמים את התוכן בקערה.עודף נוזלים לסנן.
מוסיפים תוכן של טונה מסוננת וסחוטה
מגררים את פנים פרוסות הלחם גירור גס (בלי הקשה)
מגררים גם את הבצל גירור גס
מוסיפים ומערבבים את כל המצרכים לעיסה.
אם העיסה יבשה מוסיפים לה מעט שמן/מיונז ואם היא רטובה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם.
אפיה:
משמנים היטב דף ניר אפיה /על תבנית ואופים בחום 180 מעלות 20 דקות.הופכים וממשיכים לאפות עוד כמה דקות.
טיגון:
מ-2 הצדדים על להבה בינונית עד שישחימו. מוציאים על ניר סופג.
תהנו
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97+%D7%A4%D7%9C%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D
נ.ב. מתכון דומה לקציצות בשר וחצילים
שילוב מנצח
אהבתי !!! :lol:
תודה אילניתי.יום נפלא לך
איזה מתכון טעים ומעולה פירגוש יקירתי שולחת לך :lol:
לינודש, זה נהדר גם קר. אתמול הכנתי פרוסה עם מיונז וקציצה מעל ויצא חבל"ז……
טעים
תודה :lol:
המתכון נראה נפלא.
שאלה – האם ניתן להשתמש בקופסת סלט חציל קלוי טבעי?
תודה ויום נפלא
מיכל יקרה
לא אוהבת,אבל את יכולה.
אהבתי ואאמץ בחום :lol:
נהדר.שווה אימוץ ;)
ועם יש לי סלט חצילים במיונז?
לדעתי אפשר גם עם חצילים במיונז. :lol:
ניראה ניפלא, ינוסה בקרוב!
תודה פירגה,
רחלי.ג.
רחלי,זה נפלא וטעים מאד.
תכיני ותהנו
עבור…….
ואיייייייייייייי, שילוב מנצח.
חצילים ישר מהגינה(ועכשיו יש מלאאאאאאאא) טונה, יטוגן עוד היום :P
תהנה גדי, אגב, יש לי באתר קציצות דומות בשילוב בשר+חציל ואופציה: מבושל ברוטב חריף.
אז אם זה מענין אותך…..
יום טעים
נפלא לחברים הצמחוניים שלנו וגם לנו ליום חם. רעיון נפלא.
מה שלומך היום פירגה.? אתמול היגשתי לאורחי מעוגת התפוחים שלך. כולם גמרו את ההלל ואמרו פה אחד:נו זה בטח מהמירשמים של פירגה שלך". כן כולם כבר יודעים שאני מגישה לאחרונה רק מאכלי "פירגה".אין עליך חביבתי. לכבוד שבת , שיש לי בו הרבה אורחים, אני מתכוננת להכין את קציצות החצילים. האם אפשר להכניס במקום פרוסות לחם פירורי לחם או קמח, נוסף לכמות הקמח שמצוין.? מחכה למרשמים של מחר ובינתים חיבוק גדול
רחל תודה יקירה, שימשיך להיות לכם טעים.
את יכולה לשים פירורי לחם.תתחילי עם 1/4 כוס ותוסיפי לפי הצורך כמו שאת מכינה קציצות בשר.
בהצלחה ותהנו
יש לך מתכונים פשוטים וטעימים, לא הייתי חושבת לרגע לשלב חצילים וטונה
ואת עשית את זה כל כך פשוט ואפילו שלא הכנתי עדיין זה נראה לי טעים טעים.
תודה פירגה
ביפה יקרה
די רואים באתר שלי את השילובים המנצחים האלה.אני שמחה שבורכתי במידת יצירתיות ובחלומות פורים .
הקציצות מעלפות,לפחות לנו….תכיני ותהנו גם.
עשיתי את הקציצות ויצא ממש טעים
קניתי קופסת חצילים של צבר קלויים טבעי – פשוט יותר קל ויותר מהיר
כל הבית הריח ריח נפלא וזה יצא טעים
מרים,תהנו כמוני.אני התמוגגתי עם כל ביס ;)
שבת שלום
פירגה חמודה,קודם כל שתהיה לך חופשה ניפלאה ומהנה. תנוחי ותחזרי אלינו בהקדם.. הכנתי עכשיו {עדין בתנור} את הקציצות גם בבישול וגם בטיגון. החומר יצא נהדר לעיבוד , ממש כמו פלסטלינה נעימה למגע. בטיגון הקציצות התפוררו מעט. מה עלי לעשות?
רחל,בודקים ומוסיפים או עוד ביצה או פירורי לחם.אחרי הקציצה הראשונה בד"כ יודעים בדיוק איך להשלים…..שיצא מושלם.
בהצלחה
הכנתי את הקציצות . במקום מלח הוספתי אנשובי – יצא מעולה
יפצ'י,נהדר.תודה על ההמלצה.איזה כיף לכם וגם לי ;)
פירגה יקירתי!
הכנתי את הבלילה, ועמדתי לאפות את הקציצות המתוקות. ואז הסתכלתי עליהן :shock: והחלטתי שבמקום לאפות קציצות, אני מכניסה את כל הבלילה לתוך מאפה של בצק עלים בצורה של צמה מדומה, ואז אופה. :P לקחתי את המאפה לפיקניק משפחתי וחוץ מהחתיכה האחרונה (הנימוס הפולני) היא פשוט נחטפה.
אגב, את החצילים אני אופה בתנור עם שמן זית, במקום לקלות על האש.
אין ספק שהמתכון הזה יתפוס אצלי מקום של כבוד בארוח עם דברים מפתיעים וחדשניים. :lol: :lol: :lol:
תודה
תודה
תודה
נורית ערב טוב
כיוון שאני "חולה" על טונה בכל סיטואציה.זו נקראת לי מעולה וטעימה
תודה רבה
פשוט , טעים ונפלא!!
תודה
פסיה,לבריאות חמודה
מעלף!!!! קליפת הלימון נותנת טעם נהדר!! אפיתי ופיזרתי שומשום למעלה ויצא קרנצ'י וטעים
הי רעות
נפלא שחזרת לעדכן ולשתף.אין עליך חיבוק לשבת נהדרת
הצליח לי!!
הכנתי היום את הקציצות האלה והן יצאו טעימות בטירוף. קליפת הלימון שם היא רעיון גאוני.
החסרון היחיד שהן ספגו שמן. מצד שני לא נצמדתי לכמויות המדוייקות במתכון, יש קשר??
תודה על מתכון מעולה, נראה לי שהוא יככב בבית בזמן הקרוב, בעיקר בתשעת הימים.
בתיה,יש אפשרות כפי שרשמתי לאפות. באחריות,גם באפיה הן יוצאות נהדר.
הטיגון יכול להיות על מחבת טפלון עם מעט שמן.לא צריך הרבה.
לגבי שינוי הכמויות,אני לא יודעת אם זו הסיבה.
תהנו,זה מה שחשוב.
פירגה
היום הכנתי את מתכון וכל המחמאות מגיעים רק אליךhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gifhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gif
אך אני הוספתי קצת גם פטרוזיליה קצוצה ויצא מאוד טעים אז שוב תודה בגדול
עופרה,תודה רבה
גם השידרוג של הפטרוזיליה נקרא טעים טעים.
תהנו ותודה שחזרת לשתף אותי
זה היה מעולה : :| ;) lol: :lol: ,lol: :lol: :lol: כול הביניין הריח ואכל את זה
אני אכלתי וזה יצא מעולה :lol: :lol: הביניין ריח את הטעם הנפלא הזה ובא לאכול את זה
היייי פירגה :lol:
אפיתי בתנור יצא טעים ביותר ויש ביקוש לנגלה נוספת.
וסתם לידיעה .. כיף להכין את המתכונים שלך פשוט קל טעים וחשוב מכל מצליח :-))))
שבוע מקסים לך ולבני ביתך.
מיה יקרה,אני כ"כ שמחה ומאושרת.
הלוואי תמיד כאלה תגובות טעימות.
בהצלחה להמשך טעים וביחד.
תודה.
היי פירגוש.
אשמח הסבר למאותגרת מטבח כמוני למה כוונתך-
בקליפה מחצי לימון?איך עושים זאת?
תודה
לגרר חצי לימון (רק את הקליפה)
החלפתי את הלחם + קמח בעדשים אדומות טחונות בבלנדר מוט, לטובת חבר שלא אוכל גלוטן, יצא טעים מאד.
בקר טוב,
שימחת אותי הבקר שעדיין מכינה מהאתר שלי למרות חוסר הפעילות לאחרונה.
תודה ושבוע נפלא וטעים לכם