d797d7a6d799d79c d79ed79cd790 33 3 800x600 - חציל קלוי ממולא בהפתעות

חציל קלוי ממולא בהפתעות

הפתעות11 - חציל קלוי ממולא בהפתעות

אהכנתי  מעדן מחצילים שעוד אין באתר ויש בו כבר עשרות רבות של מתכוני חצילים נפלאים.

יש אפשרות למלא בגבינות צאן קשות ולשלב בין החריצים גם ירקות ולהגיש עם רוטב צ'זיקי .

או אפשרות אחרת להכין עם ירקות כמו פרוסות עבות של בטטות או גמבות ופרוסות בשר מבושל ולהגיש עם רטבים שונים מטחינה. כמו:רוטב טחינה קלאסי,רוטב טחינה משולב עם יוגורט,רוטב טחינה משולב עם סילאן ושום.

למעשה זה חציל על האש מקולף שתי וערב (כלומר,משאירים חלק מהקליפה (שבצעתי לאורך לפרוסות (לא עד הסוף) כדי שהצורה של החציל תישאר שלמה והחציל נשאר מחובר. המרחק בין הפרוסות בערך 2 ס"מ .  אני מכינה הכל על מחבת שמיועדת לקליית חצילים.

אני בחרתי לשים בחריצים : שיני שום שלמות,גבינת צאן,גמבות,בטטה הכל בחתיכות גדולות.

כשהחציל ממולא זורים עליו ועל המליות מלח , פלפל שחור ,ומברישים/מרססים בשמן זית.
עוטפים את כל החציל עם מה שמילאתם בניר כסף וצולים כ-30 דקות.  אין צורך להפוך אבל אפשר לבדוק במהלך הקלייה.
מגישים חם עם הרטבים שבחרתם.
תהנו

נ.ב.  אם תלחצו על התמונה תגדילו אותה ותראו כמה שהיא טעימה. לבריאות ותהנו

37 תגובות על “חציל קלוי ממולא בהפתעות

    • רונית,את יכולה להכין 2 חצילים. אחד רק עם גבינות,ואחד עם ירקות.הכי היה טעים לנו הבטטת,השום,והגמבה האדומה. לא לפספס את הרטבים.מוסיף המון.
      תהנו smile

  1. הי פירגה,טרופה על חצילים בכל צורת הכנה.שאלתי האם יש צורך לרכך את הירקות כמו בטטה למשל
    לפני שילובם בחציל.
    יש מצב להכינם בבר בקיו במקום בתנור
    תודה,נראה אחלה,

    • פניניתוש, נהדר על המנגל,לא צריך לרכך כלום. תעטפי בניר כסף בדיוק לפי ההוראות ותקלי את החציל.אחרי 20-30 דקות הכל מתרכך וטעים טעים.
      תהני smile

  2. נראה מקסים וטעים,
    נראה לך שאפשר להכניס לסיר גריל חשמלי?
    אם כן, לדעתי כן צריך לרכך לפני כן יקרות קשים כמו בטטה,
    כי הסיר ממש מהיר.

  3. בוקר טוב פירגה
    האם קודם לקלות את החציל, לחתוך לפרוסות ולמלא? או שכל הפעולה מתבצעת באחת. לי לא היה ברור כל כך………..

    • הי טוני
      הכל ביחד. הנה הסבר ממצה:
      לקלף את החציל שתי וערב (להשאיר חלק מהקליפה) לחתוך פרוסות בעובי 2 ס"מ ( לא עד הסוף ) כדי לשמור על שלמות החציל. בחריצים למלא מה שרוצים. להניח על ניר כסף גדול, לפזר מלח+פלפל+שמן זית . אפשר עוד תבלינים לפי בחירה אישית….. לגלגל , לסגור היטב ולקלות.
      תהנו smile

  4. בוקר טוב פירגה
    כשמניחים את החציל העטוף לקליה מה נימצא בצד העליון החלק עם הקליפות או החלק הממולא ?
    תודה על תשובתך.
    תמר

  5. תודה, תודה אשה יקרה שעושה לאלפי נשים ימים שמחים וטובים. אתמול ערכתי בביתי מסיבת "פייף אוקלוק,ל 10 חברות והכל היה על טהרת "מאכלי פירגה" גם המשקאות שהצעת לי . את פשוט גדולה, אין עליך כפי שהחברה אומרים. לגבי המתכון של החצילים האים אפשר לקלות בצורה אחרת אם אין לי מחבת מיוחדת לקליה? האם אפשר לרכך במיקרוגל? מצפה בהקדם לתשובתך ובנתים חיבוק ענקsmile smile smile smile smile smile

    • רחל מקסימה,כמה מרגש אותי לקרוא את ההודעות האלה שמכינים מתכונים שלי לאירועים ושהכל מוצלח..אין יותר שמחה ממני.אין.
      תודה רבה smile
      את יכולה לקלות על תבנית בתנור על חום גבוה של 200 מעלות . תכיני הכל כפי שרשום כולל עטיפת החציל בניר כסף.
      בהצלחה. smile

  6. פירגה,
    כל הכבוד לרעיון הגאוני הזה, את צודקת – כל כך הרבה מרשמים יש לחצילים, וזה הטוב מכולם !!!
    קל ביותר ונראה טעים מאד,
    והכי חשוב – לא מלכלך !!
    כל הכבוד לראש הגאוני שלך – תמשיכי להביא לנו רעיונות כאלו ,
    את מבורכת מאיתנו כל יום !!

  7. אחלה רעיון !!!! יבוצע בהקדם !!
    נראה לי מצויין כמנת פתיחה (עם החצילים מאורכים קטנים יחסית) לארוחת יום שיש בערב…
    נפלא וקלילי לימי קיץ מהבילים אלו….

  8. הי פירגה,
    תודה רבה על עוד מתכון נהדר.
    הכנתי הערב לכבוד אורחים שהיו לי והעסק קצר מחמאות מכולם. :lol:
    באמת פשוט וקל להכנה וטעים שללקק את האצבעות.
    אמנם לא היתה לי גבינת צאן, אז הסתפקתי בבולגרית. אפילו היא הייתה די מיותרת… הירקות עצמם גונבים יופי את ההצגה.
    בקיצור – תודה ו smile

    • אנא יקרה,אני מאד מעריכה שחזרת לשתף אותי.את נהדרת
      מקווה לשיתוף טעים גם בעתיד smile תודה מקרב לב

  9. היי פירגה .נהדרת! הכנתי את החצילים לפי המתקון
    יצא נהדררררררררר תודה רבה :

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *