מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה.
לבצק:
שני חלמונים
200 גרם חמאה
3 כוסות קמח רגיל + כפית אחת של אבקת אפיה
כוס אבקת סוכר
כף ליקר או קליפת לימון /תפוז
חצי כוס מיץ תפוזים
ללוש לבצק נעים. אם צריך מוסיפים קמח תוך כדי לישה . משטחים 1/2 בצק על תבנית אפיה משומנת 27X33
אופים בחום 175 כ-20 דקות עד הזהבה.
מקררים.
אופציה למליות:
פרג/תפוחים מקורמלים/ממרח שוקולד/ממרח אגוזים/ ממרח ריבת חלב ריבות ועוד לפי היצע וביקוש. מעל למלית מפזרים בנדיבות באגוזים גרוסים.
כל המליות בקטגוריה:מליות מתוקות באתר שלי.
מורחים מהמלית שבחרתם בנדיבות.
מרדדים את הבצק שנותר ומכסים בו את המלית.
דוקרים במזלג את פני הבצק ע ד ל מ ט ה עד לקרקעית התבנית, ממש צפוף המון דקירות.
אופים באותו חום עד שהבצק משחים.
מקררים.
חותכים לרצועות של בערך 2X7
שומרים בקופסה סגורה.
תהנו
החמאה צריכה להיות רכה :cool:
ברור
אפשר להחליף את החמאה למרגרינה פרווה
כן
פירגה מאמי תודה על המתכון ..
רעיון מעולה :lol:
ניראה בהחלט טעים!
ינוסה בקרוב,
רחלי.ג. :lol:
WOW זה ממש מתאים לי עכשיו המתכון הנפלא הזה. גם קל גם נהדר. יש לי את הנכדים לכמה ימים עכשיו וזה נהדר גם להכין יחד וגם לאכילה. תודה.
יש מצב לארגן כזה גם למלוח? מה דעתך פירגה?
שוב תודה ויום מושלם
מירי
מיריגולד,יש מאפים מלוחים במלוחים.
בטוח שמשהו יתאים לכם
תודה לך
אוהבת, אוהבת, אוהבת! מתאימות לכל גיל בהתאם למילוי. יאאאאאמי.
כל הכבוד פירגה! תודה.
בכיף לימור
בוקר טוב פירגה,
האם חייבים לאפות בשני שלבים?במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?נתקלתי באיזשהו איזכור של "הרטובה הטובה".אשמח לדעת על מה מדובר כי לא הצלחתי למצור דבר כזה.
לבסוף אני רוצה לציין שאני חוגגת על האתר שלך ואחד הדברים הראשונים שאני עושה כל בוקר הוא להכנס לאתר ולהנות.
מאחלת לך שתמשיכי להוות לנו מקור השראה והנאה ומאחלת לך המשך יום נפלא :lol: :lol: :lol:
רותי,אפשר לנסות לאפות בפעם אחת.נראה שכן.
המשך טעים ומהנה
רושמים רטובה וטובה בחיפוש באתר.
בהצלחה
אולי אולי אפשר להעיז לשאול על שמן במקום חמאה או מרגרינה?????????
לא הכנתי עם שמן
בוקר טוב,אם הבנתי נכון אז הבצק התחתון נאפה פעמים?
תודה
אורה,אפשר לאפות קודם את התחתון ואפשר לאפות הכל ביחד. לדעתי יצא יותר קריספי בפעמיים.
פירגה שלום,
אני רוצה להשתמש במילוי ריבת חלב, מה מוסיפים לחלב מרוכז?
יש לך מתכון?
תודה
לצערי לא
אפיתי את המתכון עם שמן במקום החמאה…זה יצא מעולה.בכלל המתכון מצוין וטעים כולם טרפו….פשוט מעולה…תודה לך, ושבת שלום. :lol:
ישראלה תודה על הטיפ הנפלא. תהנו מהעוגיות חמודה. האם אפית בפעם אחת או פעמיים?
היי פירגה
נקרא נהדר!!
אפשר להחליף את מיץ הפוזים בחלב למשל? או במשהו אחר?
תודה רבה וסוף שבוע מקסים
החלפה זה שיקול של טעם
עלה הראשון אופים ואחר כך אחרי שמורחים אופים את עלה השני
את יכולה כמו שכתבת ואת יכולה לאפות הכל ביחד יותר זמן עד שמוכן.
עשיתי את המתכון. יצא מושלם. נהדר. השתמשתי בקמח מלא וחמאה. נהדר.
תודה פירגה
מיריגולד תגובה כלבבי. תהנו מהעוגיות
שבת שלום פירגה
רוצה להכין לא יודעת באיזו כמות של ממרח להשתמש או באיזו כמות פרג להשתמש
תודה
ריקה,את יכולה 250 או 400
תלוי כמה את אוהבת שהשכבה תהיה מלאה ועסיסית.
האם אפשר במקום בצר על בצק להכין פירורים מהבצק השני
פירורים,תמיד טוב
בהצלחה
בוקר טוב
האם אפשר לשים שמן במקום חמאה וכמה?
תודה ושנה טובה
שרי
בקר אור שרי
לא נראה לי
שנה טובה
נראה לי שאכין את החיתוכיות היום, לכן יש לי שאלות..
1. יש צורך לדקור במזלג את החלק הראשון של הבצק לפני האפייה?
2. אפשר מרגרינה במקום חמאה?
3. המרגרינה צריכה להיות רכה? איך מרככים אותה?
4. החיתוכיות צריכות לצאת מהתנור כשהן רכות או יותר לכיון הפריכות?
תודה רבה, ליאת.
לדקור את כל העוגה לפני האפיה.כך כתבתי.
תמיד מרגרינה=חמאה או להיפך
אם לא כתוב קרה אז תמיד רכה.
ככל שאופים יותר חום יותר פריך.
בהצלחה,
חג שמח.
כמה שמן לשים במקום מרגרינה?
תודה רבה
200 גרם מרגרינה = 3/4 כוס שמן
כמה תבניות יוצא ?
את הכל כתבתי כבר
ללוש לבצק נעים. אם צריך מוסיפים קמח תוך כדי לישה .
משטחים 1/2 בצק על תבנית אפיה משומנת 27X33
את החצי השני למעלה…בהמשך…כבר תראי….
בהצלחה