עוגה מהירה, בחושה , ניתן להמיר פה ושם את המצרכים למצרכים שיש בבית,מה שלא יגרע מהתוצאה הנהדרת.
מצרכים:
2 תבניות אינגליש קייק
שמים בקערה:
3 ביצים
כוס סוכר חום
3 כפות דבש
1/2 כוס שמן
1/2 כוס תה תפוחים ק ר
4-5 תפוחים מסוג גרנד , קלופים חתוכים לחתיכות גדולות
קינמון,סוכר וניל,קליפת תפוז/לימון (שימו מה שאתם אוהבים)
2 כוסות קמח תופח – או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה
1/2 כוס אגוזים קצוצים מעורבבים עם צימוקים
מערבבים ויוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות 3/4 גובה לכל תבנית
אופים בחום 180 מעלות כשעה .
בודקים שמוכן.
מגישים עם: גלידה,מרק פירות,סלט פירות
המרות :
דבש=סילאן=מייפל
תה תפוחים=כל נוזל אחר שנראה לכם מתאים גם יין מתוק.
סוכר חום=סוכר לבן אבל פחות מתאים לעוגה הזו.
תהנו
נפלא..קלה וגם מצכים שיש תמיד בבית.כל הכבוד פירגה שבוע טוב
בדיוק. משהו שמכינים ומיד נהנים עם כוס קפה ליד. יאמי.
תודה שולי.
בדיוק יש לי בקערה בסלון 5 תפוחים שאף אחד לא רוצה לאכול ,
היום הם יהיו בתוך העוגה ,
נראה מתכון טוב, היום ינוסה
תודה.אריקה.ש
אריקה,אשמח לשמוע אחרי שתכיני איך יצא ואם אהבתם
יאמי יאמי ,
חזרתי מחופש ואני שמחה למצוא באתר הנפלא שלך כל כך הרבה מתכונית קלים וטעימים.
העוגת קלי קלות הזאת תוכם בסופ"ש הקרוב.
האם לדעתך ניתן יהיה להכין מנקטרינות, יש לי כמה בשלות שלא נאכלו.
מלי,נקטרינות זה לעוגה אחרת.פה את יכולה להמיר לאגסים. או לשלב אגסים+תפוחים.
נהדר,אוהבת מתכונים מהירים !
תודה דליוש
התה הקר מדגיש את הטעם
פירגה
בצהריים שעמם לי קצת אז יאלה ניגשתי לאפות את העוגה ויצא מדהים.
אני הימרתי את הנוזלים בתה קר בטעם הילולי פירות.
אז שאפו לך פירגה.http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_lol.gifhttp://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_redface.gif
עופרה,זה כיף שעוגות בחושות מכינים בצ'יק ונהנים מהר.
את הנוזלים ניתן להמיר בכל נוזל שאוהבים. אפשר להמר והכל באמת ויוצא טעים.
תה הילולים נקרא פצצות.
נפלא שחזרת לשתף.תודההההההההה
אני מאד הואהבת את המתכונים הטעימים שלך שאפו שאפו….. :P ;) :shock: :? :cool: :x ;)
ויקי,עם המון אהבה,באמת.
תהנו
נ פ ל :P א :lol: :lol: :lol: :lol:
תודההההההההה
פירגה,בוקר טוב.
אתמול אחה"צ אכן אפיתי את העוגה ,יצא מדהים!!!!
את התפוחים גיררתי בפומפיה,אני לא אוהבת חתיכות כאלה גדולות.
חוץ מבני כולם אהבו . עוגה אחת כבר כמעט נגמרה ואת השניה לא הספקתי
להכניס לפריזר לסופ"ש.
טוב,אני אצטרך לאפות שוב בעזרת המתכונים שלך לסופ"ש.
העוגה יצאה מתוקה ,רכה ולחה כזו שאי אפשר להפסיק ליישר.
תודה רבה ותמשיכי כך
:lol:
אריקה,איזה יופי לקרוא את התגובה הטעימה שכתבת. תהנו ותמשיכי להכין ולשתף אותי.תודה רבה מקרב לב.
אני חסידה של עוגות תפוחים והיא נראית
ממש מצויינת ובהחלט תעלה על שולחני.בשמחה.
מתכון קלי קלות וזה החכמה. :lol: :lol: :lol:
תודה
חנה, גם אני . תודה. יש לי באתר עשרות.חהחהחהחה.תכיני ותהנו
הי
אני בשומרי משקל יש לכן רעיון איפה להוריד
נוסף לממתיק במקום סוכר :lol:
המלצה להכנס לאתר :שומרי משקל
שיחקת אותה
כמו תמיד
מתה על עוגות/שטרודלים של תפוחים
תודה רבה לך אישה יקרה!
רחלי.ג. :lol:
רחלי,תהנו,היא נהדרת.
:? :? פירגה ראשית אין לי סוכר חום.אני באמת יקנה שיהיה בבית.
רציתי להכין לסיום הצום.אפשר עם כמו סוכר.או חצי סוכר וחצי כמו סוכר.
טוב מחכה לתשובה להכין לערב..
תכיני איך שאת רוצה.זו עוגה בחושה ולא צריכה להיות בעיה.
תודה בעלי בסוף קנה עוגת מוס גבינה ללא סוכר.רצה לפנק אותי.
טוב אז באמת אני יקנה סוכר חום ואני יספר לך .תודה :lol:
הכנתי עכשיו את עוגת הגבינה שלך .היא בתנור וכל הבית מלא ריח ניפלא. אך לצערי אני רואה שעוגה התפוצצה. האם יתכן שהיקצפתי יותר מידי את החלבונים??חיבוק גדול ממעריצהגדולה שלך
קורה שעוגות גבינה מתפוצצות.תנסי להוריד את החום קצת.
סליחה על השאלה הטיפשית; יש דבר כזה שנקרא "תה תפוחים"?
תודה שרי
כן. ואם אין,כל תה אחר יעשה את העבודה ויהיה טעים. אפילו מים מהברז יהיה נפלא.
בהצלחה.
העוגה פשוט מעולה.
שרי,תודה ולבריאות
איזה יופי לקבל חוות דעת טעימה
הכנתי את העוגה אתמול. לא היה לי מספיק דבש אז הוספתי גם רסק תפוחים שהיה לי במקרר.
העוגה יצאה מעולה, רכה וטעימה, ומתחסלת בהתאם!!!
כרגיל, מליון תודות!!!
הי אורית
חן חן על השיתוף בתוצאה הנפלאה.
תהנו
הכנתי אתמול את העוגה עם הילדים וכמעט לא נשארה…מתכון טעייים..תודה. :lol:
אסנת,בכיף,שמחה שאהבתם
תודה על השיתוף
היי פירגה
הכנתי היום אחהצ׳,טובה מאוד וקלה להכנה.
אני אוהבת עוגות מהסוג הזה.
מעולה.
רוני שמחתי לקרוא את הודעתך הטעימה
תודה
שלום, האם אפשר לוותר על הצימוקים והאגוזים. ואם כן ,אז מה לשים במקום.? תודה
רותי
תוותרי
עדכון חם מהתנור- פשוטו כמשמעו. הכנתי את העוגה ללא צימוקים ואגוזים, ובתבנית עגולה מסיליקון עם חור במרכז, יצא פיגוז!! עם גלידת וניל ליד- מדהים!! פירגה תודה לך ואני מקווה שאת יודעת שבשבילנו (מעריצייך הרבים) את המאסטר שף של ישראל!! :lol: שבת שלום (ועכשיו אני רצה להכין את שאר המנות, אחרי שיש כבר קינוח..)
תודה עינת יקירתי
קבלי חיבוק חם ואוהב לשבת טעימה ונפלאה לכולכם.
ניסיתי את העוגה והיא יצאה מפתיעה במיוחד
הוספתי קצת יותר קינמון – פיצוץ
תודנ פירגה
מלי,חן חן על חוות דעתכם הנפלאה.
באהבה.
שלום פירגה כל המתקונים שלך נדהמים אבל יש לי שאלה אם יש במתכון חמאה אפשר להחליף בשמן
לא שמן
פירגה הכנתי את העוגה . וזה טעים :lol: שמתי כמו סוכר..
אבל יצא לי תבנית אחת אינגליש גדולה וכמה מאפנסים.
כי את אומרת שיוצא 2 תבניות. אבל שוב תודה… :lol:
בטח שיוצא 2 תבניות אבל תכיני עם סוכר.
ברגע שאת מכינה עם תחליף הכמות יורדת לתבנית אחת ועוד קצת.
תהני.
פירגה העיקר שזה היה טעים..נכין עוד אחת.תודה..
אם תכיני עם סוכר ולא עם "כמו סוכר" תראי שיש הבדל בכמות שיוצאת.
בהצלחה
פירגה שלום
אשמח לדעת – כיצד ממירים את הסוכר ב- כמו סוכר – 1 = 1 ?
האם ניסית לאפות את העוגה עם קמח מלא ?
תודה ויום נעים
לא ניסיתי עם המרות, ולכן לא ממליצה.
שאלה – האם ניתן להוסיף במקום תה תפוחים מיץ תפוחים מוגז עדין? יש לי בבית מיץ כזה של קינלי. האם תוספת הגזים העדינים תשנה משהו?
שבת שלום
נאוה
נאוה אני לא יודעת.תנסי
פירגה יקירתי!!!
הכנתי אותה היום לקפה של שישי אחה"צ. ויתרתי על האגוזים כדי שגם הילדים יוכלו להנות. חוץ מזה, גרדתי את התפוחים על הפומפיה. יצא מ ד ה י ם :lol:
היה שווה לשתות עוד כוס קפה בשבילה.
תודה על עוגה נפלאה וקלה להכנה :lol:
נורית יקרה
נפלא להוסיף עוד מחמאות לעוגה הזו.
תהנו חמודה
אפיתי את העוגה עם חצי כוס של קינלי מוגז עדין, הגזים יצאו במהלך הערבוב, העוגה יצאה מאד טעימה וחוסלה אתמול בלילה
תודה על כל המתכונים הנפלאים
נאוה תודה רבה
טוב שיש אלטרנטיבות ממישהו שניסה והצליח.
שמחתי לקבל את העדכון הטעים.
הכנתיה שוב ושוב ו- העוגה נפלאה :P :P :P :P :P :P המון תודות וחיבוקים
ציפי בקר טוב
איה כיף לקבל שוב מחמאות לעוגה.
תהנו ויום מתוק לכם
פירגה שלום, נראה לך שהעוגה הזו תחזיק בהקפאה עד לחג? יש לך המלצה כללית איזה סוג עוגות מחזיק בהקפאה? :P
לא לוקחת סיכון.אני מקפיאה רק עוגות מוס ומכינה אפילו שבועיים לפני החג.
אני מקפיאה עוגות כאלו,
עוטפת טוב ברדיד אלומניום ומכניסה לשקית ניילון.
מוציאה מההקפאה כשלוש שעות לפני
העוגה טעימה כאילו נאפתה עכשיו
ברור
זה בדיוק מה שעושים
שולפים ונהנים
תודההההההההההההה
שאפו על המתכון המנצח!!!!!
העוגה טעימה מאד, קלה להכנה
הכנתי מראש כמות כפולה והוספתי תערובת של פירות יבשים
תודה וחג שמח
נהדר. אני בטוחה שתהנו מכל ביס
המשך מתוק ושנה טובה לך ליאתי ולכל בני ביתך
לפירגה
שנה טובה !!!!!!!
מרגע שנכנסתי לאתר שלך התאהבתי בבישול ואפיה
כל מתכון הוא חגיגה !!!!!
רציתי רק לשאול אותך האם האפיה של העוגה הזאת היא בחום רגיל או בטורבו ? (כי לטורבו זה נראה לי הרבה מאוד זמן)
בתודה מרים
מרים
תודה רבה.הכיף והעונג גם שלי
אני אופה רק בטורבו .הכל מכל.
תמשיכי להכין ולהנות כמוני
שנה טובה
מה זה בעצם אפייה בטורבו ? אני ממש מפחדת לנסות ? למה זה מתאים ?
אני אופה תמיד בטורבו.אף פעם לא שיניתי. כבר עשרות שנים.
פירגה שלום,
במה ניתן להמיר את התה תפוחים?
בתה אחר? בנוזל אחר?
הי פירגה! אפשר להוריד את האגוזים והצימוקים?
לא ניסיתי בלי. לדעתי זה מוסיף המון.
יש עוגות אחרות בלי,כנסי לקטגוריה:עוגות תפוחים.
הי פירגה,
חג שמח ושנה טובה ובזכותך גם טעימה ומתוקה…http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
רציתי לשאול – בתמונה רואים שזילפת משהו על העוגה, מה זה? (דבש, סילאן, מייפל?) האם זה מוסיף לטעם או רק ליופי?
האם לפני האפיה או לאחריה?
תודה
מרב,זילפתי דבש לפני ההגשה. מוסיף טעם ויופי.
את יכולה להמיר בכל סירופ אחר.אפילו בטעם שוקולד.
חג שמח.
פירגה יקרה חג שמח
אם יש לי תפוחים אדומים קטנים אפשר להשתמש? אין לי מה לעשות בהם.. וכן אפשר להוסיף קוביות שוקולד מריר לתערובת לפני האפיה? פעם אכלתי עוגת תפוחים עם שוקולד והיה שילוב מדהים תודה מחכה לתשובתך
לדעתי יש באתר עוגות תפוחים עם שוקולד.
כן, אפשר להוסיף לעוגות בחושות .עדיף שוקולדצ'יפס מריר.
תהנו.
עוגה נהדרת!!!!
אני מוצאת את עצמי חוזרת אליה עוד ועוד.
פירגה, המשיכי להקל על חיינו,
שבת שלום וחג אורים שמח
איילה תודה רבה והמשך טעים ביחד
שבת שלום וחג שמח
:lol:
עוגה מדהימה.
הכנתי היום אני לא אוהבת עוגות תפוחים בכלל
אבל זאת יוצאת מדהים ובקלי קלות
תודה רבה
תודה קרן, אשמח לשמוע תמיד תגובות כאלה נפלאות.
המשך הצלחה וחיבוק ליום מקסים.
שלום פירגה יקרה,
רציתי לדעת כאשר אופים עוגות בחושות, כמו זאת, כמאפינס, כמה זמן נמשכת האפייה והאם יש עוד הבדל בהכנה?
מאיה יקרה,כל תנור אופה זמנים שונים.אני ממליצה אחרי 25 דקות לבדוק את הצבע וגם עם קיסם.
בהצלחה
הכנתיה לחג טו בשבט מעולה חג שמח ומלא בשפע דברים טובים
הי ציפי, שמחתי מאד.
תודה רבה שחזרת לשתף. המשך טעים ומוצלח
הי פירגה
הכנתי עוגה זו לשבת
כיף של עוגה
גם קלה
גם טעימה
והריח המשכר של התפוחים שמתפשט בבית
אין עליו
תודה! :P
הי מלילה,זה מסוג החוות דעת החביבות עלי :lol: :lol:
המשך הכנה והנאה
הי פירגה!
שוב תודה מעומק לב הכנתי שוב והפעם עם קמח כוסמין יצא מעולה!!
תבורכי משמים על כל הטוב שאת מרעיפה על כולם
שבת שלום!
מלילה,לבריאות אשה יקרה, ותודה שחזרת לעדכן ולשתף.
שבוע טוב
פירגה יקרה,
העוגה מעולה וקלה להכנה.
תודה על האתר ועל המתכונים המנצחים.
חנוכה שמח!
אילנה
אילנה ערב טוב,
תודה וחג אורים שמח.
כיף לקבל המלצה לעוגה הטעימה.
לבריאות ובאהבה
צהריים טובים גב' פירגה, אפשר להחמיא לך ללא סוף, קנית את זה ביושר.
גודל התפוחים אם אפשר היה לתת במשקל היה נחמד. לפעמים הם גדולים, בינוניים וקטנים
קשה להחליט מה לקנות. התפוחים לאחר גירור יש להם נוזלים, להוסיף גם אותם או יש צורך לסחוט
אשמח לקבל תשובתך. תמשיכי בעבודתך הפורייה שאת כה נהנית ממנה, תודה רבה, מרים.
הי מרים יקרה,
צהריים טובים, כיוון שאני לא שוקלת תשתמשי בתפוח בגודל סטנדרטי וכמעט כולם בגודל זה. פלוס מינוס זה לא משנה.
לא לסחוט מנוזלים.
מקווה שתכיני ותהני ואף תגיבי ותתני חוות דעתכם על התוצאה.
תהנו
בוקר טוב לך יקירתי, הכנתי את העוגה, בטעם היא מאוד טובה, חתכתי פרוסה ומרוב שהיא לחה, ניראה כאילו
היא רטובה במירקם ולא כמו עוגה בחושה פירורית, האם כך זה צריך להיות, העוגה מוצקה. חבל שאי אפשר בתמונה
שלך לראות איך ניראית העוגה בחיתוך, מאוד חשוב לי לדעת אם ככה היא אמורה להיראות, אם יש מישהי שהכינה
ויכולה להראות תמונה תבורך. שיהיה לנו סופ"ש בריא ונחמד בעז"ה, תודה.
מרים שלום וברכה,
העוגה אמנם יוצאת רטובה בגלל הדבש וכמות התפוחים וזה המרקם.
אם את ואהבת יותר אוורירי תוותרי על הדבש ותשימי רק 2 תפוחים.
שבת שלום ומבורך