מצרכים ל-20 קציצות:
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים /רכים טחונים במיקסר ידני (מוט) או במג'ימיקס
בטטה מקולפת ומגוררת (לא לבשל)
2 תפוחי אדמה (לא מבושלים) מקולפים ומגוררים – סחוטים היטב
1 כף סלט חומוס/טחינה מוכן (אפשר קנוי או ביתי)
בצל מטוגן בכף שמן
ביצה או שתיים – מתחילים עם ביצה אחת ואחרי ערבוב כ ל המצרכים מחליטים אם צריך להוסיף עוד ביצה
פטרוזיליה יבשה או טרייה
כפית סחוג או עגבניות מיובשות או רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור
לערבב הכל ביחד בתוך קערה גדולה ולהוסיף 1/2 כוס פירורי לחם מכל סוג שיש בבית.
לטעום על קצה הזרת ולשבח טעמים.
לטגן מ-2 הצדדים על מעט שמן.
בשיטת האפייה שלי:
לשמן ניר אפיה בנדיבות בספרי שמן ולהניח קציצות שטוחות.
לחמם תנור לחום 180. לאפות צד אחד 25 דקות . לשמן שוב את ניר האפיה וגם טיפה את הקציצות.
אפשר לפזר על הקציצות גם מעט פירורי לחם מתובלים לשידרוג.
להמשיך לאפות עד שהקציצות ישחימו.
גרגרי חומוס קפואים:
אם גרגרי החומוס קפואים (סנפרוסט) תבשלו אותם קצת.
תהנו
במילה אחת מקסים
תודה
Amazing. I love your blog.
ואני אוהבת אותך על הפירגון. חיבוק מקרב לב למרות המרחק הגיאוגרפי
פירגה!
נחשפתי לאתרך רק לאחרונה (ואני מאושרת שמצאתי אותך… )
רציתי רק לומר שכבר הספקתי להכין כמה מאכלים והכל פשוט ,קל וטעים!
יישר כוח!!!
לי כבר ברור שזאת התחנה האחרונה בחיפושיי אחר מתכונים טובים לי,לבעלי ולילדיי!
תודה לך!!!
שבת שלום.
שי לי יקרה
תודה שהצטרפת לאתר שלי. התמוגגתי לקרוא את התגובה שלך והתרגשתי.
המוטו שלי זה קלי קלות והכי טעים שיש. מקווה שתמשיכי להכין ולהנות ולשמח את כולם.
שבת שלום
פירגה, תודה! :lol:
היי מצטערת שהתגנבתי ככה לתגובות אך יש לי שאלה כללית
האם מישהי יודעת איך מבשלים אורז בסמטי חום..?.???..
:P
גנט,תכיני כמו אורז מלא.
על כוס אחת של אורז שימי 2 כוסות מים רותחים.תבשלי על להבה ה כ י ק ט נ ה (זה חשוב) כ-45 דקות.
מדי פעם להסיר מכסה ולערבב. אחרי 40 דקות תטעמי ותראי אם הוא מוכן או להמשיך בבישול.
התיבול עלייך,איך שבא לך.
יש אפשרות לטגן כוס אטריות קצרות דקיקות עד השחמה ואז להוסיף את האורז והמים+תיבול.
בהצלחה.
תודה רבה עשיתי כך יצא מעולה
אין עלייך.
האם יש לך מתכון לפיצה ביתית…..?.??? :lol:
גנט,כנסי לקטגוריה פיצות ופוקצ'ות.
תהני מפיצה מובחרת ביותר
בהצלחה
תודה רבה
אורז מלא משרים יום לפני במים כדי להוציא את טעם האדמה… (זה מה שאני עושה) ואח"כ כמו שפירגה אמרה- 40-45 דקות על להבה נמוכה ויוצא מעדן.. (אני מגרדת ומטגנת לפני זה בצל, מוסיפה את האורז ואז מבשלת- מוסיף טעם)….
מ ע ו ל ה . איזה יופי של טיפ.
תודה גדולה.
אפשר להשרות אורז וזאת גם מסיבה אחרת-תתקיים נביטה קלה וזה יותר בריא וקל לגוף- אבל אז צריך מעט מאוד מים אחרת יוצאת דייסה
תודה נילי
כל פעם שהשריתי אורז מלא הוא יצא דייסתי מדי. כשלא השריתי – יצא מעולה בלי טיפת טעם אדמה. הכי חשוב זה לקנות אורז טרי וטוב ואז יוצא מוצלח. מניסיון – העגול מעולה.
מעולה,כל הכבוד על הרעיונות
שבת נפלאה
אילניתי, תודה רבה וחיבוק מקרב לב
תודה רבה רק לא הבנתי מה זה טחונים במיקסר ידני ? מכשיר כמו מטחנת בשר? או מג'ימיקס?
גסטרו הי
אפשר במג'ימיקס או במיקסר מוט.לא חשוב.
ממש שדרגת את הפלאפל . יופי של רעיון. ייושם. :lol:
תודה ורד,המשך שבוע טעים
אמנם אני גבר ואת כל התגובות את מקבלת מנשים אך אני המבשל הראשי בבית ובזכות המתכונים שלך שנחשפתי אליהם לאחרונה לילדים שלי לא נותר אלא להכריז כבל עם "אין כמו האוכל של אבא" אני מודה לך בשמם "אין על המתכונים שלך" הפסקתי לשוטט בגוגל אחר חיפוש מתכונים.
חיים יקר
בהחלט מרענן לקבל מחמאה מגבר ;) אפילו התרגשתי מאד.
שתמשיך להכין ולהנות את בני ביתך. כיף להם.
ל ב ר י א ו ת
פירגה האלופה שבוע טוב!
בשביל מה התפוחי אדמה?
שיהיה ;) טעים
שלום פירגה
אמנם אני לא מגיבה לעתים קרובות, אך עלי לציין כי הפסקתי לחפש מתכונים באתרים אחרים.
אנו זוג פנסיונרים ואת רוב המתכונים הרגילים שלי אני משדרגת ומגוונת בזכותך וגם בזכות התגובות והשאלות של המגיבים באתר שלך.
תודה רבה. :lol:
יהודית מקסימה
מרגש ונפלא לקרוא כאלה מחמאות ופירגון.
עשית לי את היום.
המשך עשייה ביחד ושימשיך להיות תמיד טעים
תודה לך ולבעלך
איזה רעיון נפלא לשדרוג הקציצות.
בכל ארוחת שישי אני מציינת איזה מהמאכלים הוא מהמתכונים שלך.
יישר כוח ומתכונים משובחים לרוב :lol: :?
באהבה מלי. אני מקווה לראות אותך הרבה בין המגיבים. כיף לראות כאלה תגובות עם המון פירגון.
חיבוק להמשך טעים
הגירסה הבשרית שלי היא: (מתכון פרסי)
1 פרפר חזה עוף
3 גזר
2 בצלים
לטחון את החזה עוף, גזר במעבד מזון 3-4 פולסים, להוסיף את הבצל ושוב לטחון 3-4 פולסים.
להעביר לקערה, להוסיף 3-4 כפות שמן תבלינים: קצת מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון טחון,תבלין כוסרה טחון תבלין כמון טחון, בערך 1 כוס חומוס קלוי. לערבב הכל לתערובת אחידה וחלקה (לא קשה ולא רכה). להכין קציצות ולטגן במחבת.
לשים בפיתה עם סלט חומוס – יותר טעים מפלאפל.
מעולה
הי פירגה,
איך יוצאות הקציצות באפיה? לא יבשות? אני רוצה להכין אבל לא לטגן.
תודה
תמר בקר טוב
הכף סלט חומוס והבצל המטוגן לא מייבשים.
תהנו.
אפשר להקפיא אותם לדעתך? נראה מצוין כארוחה קלה לימי הקיץ החמים..
עינת,אני לא בטוחה שאפשר להקפיא קציצות עם חומוס .
תנסי להקפיא קציצה אחת ולראות אחרי יום מה קורה?
בוקר טוב אני רואה שיש עוד עינת חמודה אחת
בוקר טוב
בטעות שלחתי את התגובה ללא תגובה אני רואה שיש עוד עינת אחת חמודה אז שיניתי את שמי לעינת 10 האם באפיה את הקציצות לא צריך להפוך ?
הקציצות נראות נהדר ואני בטוחה שגם טעמם נפלא כמו בכל המתכונים
יום טוב
עינת10 יקרה
ברור שלהפוך
תודה רבה ויום מתוק לכם
אם תוכלי לאמר לי כמה זמן צריך לבשל את החומוס ?
אני אף פעם לא בישלתי חומוס אז לא יודעת כמה זמן צריך כדי יהיה מבושל.
אני מכינה את הפאלאפל שלך ויוצא מעווולה…מנסה לגוון לילדים את הארוחות…
אסנת,תבדקי כל פעם חומוס אחד עד שתראי שהוא רך כחמאה.
היי פירגה.
כמה כוסות חומוס לא מבושל צריך?
האם את ממליצה לבשל כמות של חומוס ולהקפיא?
באהבה והערכה
לא יודעת כי עשיתי עם מבושל .
היה לי בפריזר.תמיד יש לי בפריזר גרגרי חומוסים מוכנים לכל מיני מאכלים.
תודה.
עכשיו ראיתי במתכון אחר תשובה ששלחת.
את מכינה שקית ומקפיאה במנות.
אחלה. אני הולכת להשרות חומוס למחר.
לילה טוב ושבת שלום. :P
בהצלחה רויטל
לילה טוב ושבת שלום
:lol: רוצה על הדף שלי בפייס
בבקשה
שבת שלום
בינתיים כל מה שהכנתי מהאתר שלך יצא טעים מאד ומיוחד תודה
אין לי עגבניות מיובשות ולא סחוג מה אפשר במקום
בתודה מראש מירי
מירי תודה על המחמאות.את נהדרת ובלבוסטה טובה.
במקום סחוג שימי כף רוטב צ'ילי מתוק. גם לא יקרה כלום אם תוותרי
המשך יום נפלא לכם
שימורי חומוס גם מתקבל?
תודה
פחות
את מוזמנת לנסות
תודה אני אנסה והדווח לך
בשמחה
תודההההה
פירגה יקירה
אנחנו עכשיו אוכלים את הקציצות יצא פשוט טעים מאוד
תודה רבה לך.
אושרת, לבריאות.
יופי שהכנת ושחזרת לשתף אותי.
תודה רבה.
חיבוק.
פירגה בוקר טוב הכנתי את המתכון הנ'ל כפשטידה יצאה מעולה תודה רבה
חיה,תודה על השיתוף והתגובה הנהדרת והטעימה
מומלץ מאוד ! כרגיל פירגה אף מתכון שלך לא מאכזב !
תודה רחל,המשך טעים ויום נפלא לכם