d790d792d795d796d7a1d799d79cd79ad790d79fd79f - טארט אגוזים סילאני

טארט אגוזים סילאני

 

סילךאן - טארט אגוזים סילאני

כמעט בלי עבודה והתוצאה??? תלווה אתכם עד לפאי הבא….

תבנית פאי קטנה בקוטר 20 או 22
לפאי גדול תכפילו כמויות.

בצק:
שמים בקערה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר/מרגרינה לפרווה
כף חומץ+כפית מים
חלמון ביצה
2 כפות אבקת סוכר
כוס קמח תופח ולהכין עוד קמח בצד לזמן לישה
לשים בצק תוך הוספת קמח עד שמקבלים בצק נעים וכדורי
מרפדים בבצק תבנית משומנת , גם קצת על הדפנות ומחוררים אותו במזלג , גם בדפנות.
מכניסים למקרר ל ש ע ה.

מכינים בקערה את המלית :
3/4 כוס סילאן (לא נוזלי מדי)
חלבון ביצה
כף חמאה/מרגרינה מומסת
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון
מוסיפים 300 גרם חצאי אגוזי מלך
מערבבים (אין צורך לבשל)

יוצקים על הבצק ואופים 50 דקות בחום 170. מכבים את התנור.

אחרי 50 דקות מכסים בניר כסף ומשאירים בתנור ה מ כ ו ב ה עוד 10 דקות.
להוציא,לקרר היטב לפני שפורסים.
לקשט את הצלחת והטארט בזירזופי סילאן ולהגיש. נפלא עם כדור גלידה.
תהנו

19 תגובות על “טארט אגוזים סילאני

  1. בוקרטוב,להיכן נעלם חלון המתכונים המדורג שתמיד הופיע לפני מתכונים אחרונים במסך הבית שלך???????

    • הי פנינית
      אם את רוצה לראות דירוג תעברי לפייסבוק.באתר בפייסבוק יש דירוג מעודכן.

  2. היי פירגה,
    האם ניתן להכין ולהקפיא את הפאי? אני רוצה להכין ולהפשיר לקראת אירוע.
    אם אפשר, מה התהליך?
    תודה!

  3. שלום פירגה יקרה,
    המתכון נראה נפלא ואני רוצה להכין אותו היום.
    שאלה: אין לי כרגע קמח תופח רק קמח רגיל. כמה אבקת אפיה להוסיף על מנת להגיע לאותה התוצאה?
    תודה וסופ"ש מקסים ורגוע –
    אורית

  4. עשיתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאד, אלא שהבצק מאד מתפורר וקשה להוציא חתיכה נאה מהתבנית. איפה פספבתי?

    • אביב 2 שאלות והבהרה….
      האם הכנת בגודל התבנית שרשמתי? כי הבצק צריך להיות די גבוה.
      שנית,האם שימנת היטב את התבנית?
      ועוד דבר חשוב…. לא להוסיף קמח מעבר למה שהבצק דורש . עודף קמח מקשה את הבצק וגורם שיהיה פירורי.
      בהצלחה

  5. מדהים מגרה ובא לי כבר להכין אחד ובראש השנה שובsmile
    שאלונת פצפונת יש אפשרות להפוך את זה למתכון ללא גלוטן?
    תודה

  6. פירגה שנה טובה
    אני מאוד רוצה להכין את הפאי יש לי תבנית יותר גדולה של 26
    איך אפשר להגדיל את כמויות הבצק??

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *