20 כדורים זהובים פריכים,ניתן למלא בטעמים ואפשר להשאיר קלאסי ללא מלית
בא לכם להפתיע ולגוון? זה המתכון המתאים והטעים.
מצרכים:
כוס אורז ריזוטו
1/2 בצל קטן קצוץ מאד דק מוזהב בכף שמן
1/2 2 כוסות מים חמים
3-4 כפות מים להמשך הבישול
מלח לטעם
ביצה אחת
כוס גבינה צהובה מסוג פרמז'ן או אחר (גבינה צהובה מגוררת)
אופן הכנה:
בסיר בינוני עם כפית שמן מזהיבים את הבצל הדק
מוסיפים לבצל את הריזוטו והמים ומבשלים עד שהמים נספגים כ-20 דקות (סיר מכוסה) על להבה קטנה מאד.
לערבב מדי פעם.אם הריזוטו לא במרקם של "פירה" מוסיפים כף מים ומערבבים וכך מוסיפים עוד כף מים ומערבבים עד שיתקבל מירקם "פירה".
לקרר את התערובת ולהוסיף את יתר המצרכים. לערבב. לשים שעה במקרר כדי שיהיה קל ליצור כדורים
לטבול את האצבעות בטיפונת מים וליצור כדורים קלאסיים או….
למלא כל כדור בקובית גבינת חלומי או זית או מעט תירס/פטריה
או לחילופין,לערבב מעט מהתוספות עם האורז
להטיל ולגלגל את הכדורים בצלחת עם פירורי לחם או עדיף פנקו או פירורי לחם יפניים בניחוח לימון(זה מה שאני עשיתי)
"טיפ" : ניתן לטבול קודם בביצה טרופה ואחר כך בפירורים,לשיקולכם.
הטיגון בשמן ח ם בגובה 1/2 מהכדורים על להבה בינונית . טיגון מכל הצדדים. הכדורים משתטחים מעט.
מגישים ח ם עם רטבים קרים ומקשטים עם עירית טרייה גזורה.
רוטב עגבניות פיקנטי חריף מתוק:
מצרכים בסיר קטן:
3 כפות שמן זית
בצל מגורר
2שיני שום מגורר
חצי קילו עגבניות בשלות קלופות וקצוצות לקוביות. (ניתן להחליף
בעגבניות משומרות)
קופסה קטנה רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כף סחוג או פלפל חריף קצוץ דק
מלח אחרי טעימה
מים לפי הצורך
מבשלים הכל ביחד 10 דקות
אפשר להכין רוטב חלק במעבד מזון/מג'ימיקס
שומרים את הרוטב במקרר
או רוטב מהיר ללא בישול:
רוטב מיונית / אלף האיים + רוטב צ'ילי מתוק+קצת קטשופ
תהנו
נראים נהדר :lol:
שבוע טוב
אילניתי שבוע טוב חמודה ותודה
היי!
מנסיון – זה מדהים!
אני הכנתי אם אורז רגיל – והרבה מיים – עד שהופך לדייסתי.
אפילו הילדים טרפו!
שילונת,נהדר . שמחתי לשמוע שאת מכירה ושאהבתם.
תודה
נפלאים מכינה אותם כמה שיותר מהר. נהדר בתור תוספת ובתור מנה עיקרית את גדולה
ציפי,תהנו.באמת משו משו…הנכדה שלי הגדולה ממש התלהבה.
זה מה שנקרא ללקק את העצבעות :P
אכלתי במסעדה אדלה ברמת ישי .כדורי ריזוטו ממולאים עם בשר. היה מעדן. יש מצב ישי לך מתכון.אשמח לקבל את המתכון.בתודה דינה :eek:
יהיה בקרוב
פירגה יקירתי הכדורים טעימים ..
:lol:
לינדוש
נראה כל כך טעים שבא לי להשאר בבית במקום לצאת לעבודה וכבר להכין…. : :P
תודה תהל
תכיני בקרוב ותהנו חמודה
נראה משגע…
מה עושים עם גבינת הפרמז'ן?
מכניסים לתוך האורז ומערבבים
רק לאחרונה התוודעתי למתכונים המדהימים שלך. כולם ברורים ולא מסובכים ונראים נפלא! אני מתחליה לאמץ רבים מהמתכונים שלך…..תודה!
דינה ברוכה הבאה לאתר שלי והמשך טעים ביחד
תודה רבה.
נראה נהדר! לדעתך אפשר לאפות במקום לטגן? ואם עושים בשרי- מה כדאי במקום גבינת הפרמז'ן? תודה :lol:
עינת ר ק לטגן.
בשרי? לא צריך במקום……תכיני את המלית של הקובה שלי.
בתמונה יש תירס ,ובמתכון לא ציינת תירס נראה לי ששחכת את התירס במתכון
צמחוני,בטח שרשמתי
ניתן למלא כל כדור בקובית גבינת חלומי או זית או מעט תירס/פטריה
אבל לא חובה להוסיף מלית.
פירגה יקירה,
נכנסתי לפני מס' שבועות לאתר שלך אחרי המלצה שמצאתי באינטרנט, ומאז כל יום שישי כשאני מתחילה להתלבט מה להכין לשבת אני נכנסת לאתר המקסים שלך.
את הכדורים האלה הכנתי בשבוע שעבר, נטרפו תוך כמה דקות :lol:
אני שידרגתי קצת ועשיתי עוד שני סוגי מילויים- אחד עם פטריות ובצל מטוגנים בקצת שום, והשני עם מחית תפוחי אדמה, עירית ומעט גבינת פרמז'ן- הכל יצא גן עדן!
תודה רבה לך!
אפרת מקסימה תודה
כיף שאת מרוצה מהאתר שלי.
מקווה שנמשיך להכין ולהנות
שבת שלום
אפרת ערב טוב
שמחתח לקרוא תגובה על המתכון החדש.נראה לי שזו תגובה ראשונה.
תודה על המחמאות והפירגון והמשך טעים לכל מעשה ידייך.
שבת שלום
היי מקסימה אנחנו מעריצים ומפרגנים שאלה הטיגון הוא טיגון עמוק?
אני שאלתי כמה שאלות בכמה מתכונים שונים ולא קיבלתי תשובה או הודעה למייל יש אופציה לעשות את זה?
יישר כח
ליאת בקר אור
תודה רבה. לא יודעת מה הסיבה. בכל אופן,לגבי הטיגון במתכון הזה הטיגון הוא רגיל כמו שמטגנים קציצות.
כמובן שאם הטיגון היה בשמן עמוק זה היה מופיע במתכון.
שלום פירגה, האמא הרוחנית שלי. להיום אני רוצה להכין את זה! אפשר לאפות, לדעתך? אני פשוט מפחדת מטיגון, הכל מתפרק לי לא משנה מה. אז מה את אומרת, אפשר לאפות??
ליאלי,אין לי מושג לגבי אפיה. כלומר,לגבי המתכון הספציפי הזה. גם לא נראה לי מתאים.
צר לי.
במתכונת הרגילה הם נפלאים ואגב,כשמטגנים על קצת שמן לא מתפרק….. תנסי.