לוקחים בערך 6 תפוחי אדמה ש ל מ י ם ומקלפים אותם שתי וערב (חלק מהקליפה אני אוהבת להשאיר)
מכינים רוטב בקערה:
1/4 כוס שמן
שן שום גדולה מגוררת דק
כפית טחינה גולמית
כפית גריל עוף/פפריקה
מלח ופלפל שחור
כף עיטורי עגבניות (מיובשות)
מבשלים את תפוחי האדמה כ- 25 דקות עד שהם כמעט מוכנים
סוגרים להבה ומשאירים את התפוחים בסיר עם המים הרותחים עד שהמים מתקררים
מסננים.
מצננים היטב את התפוחים.
"דופקים" ( קצת – לא הרבה) את התפוחים עם הפטיש ש"דופק" את השניצלים (ראו בתמונה)
המקל שלי בגילי…חהחהחהחה (התפוחים צריכים להיות סדוקים ובשרניים… קצת מעוכים)
שמים את התפוחים צפוף בתבנית אפיה
מברישים ברוטב את התפוחים מכל הצדדים ואת יתר הנוזלים מרוטב השום יוצקים מעל.
אופים לא מכוסה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או לפי הצורך עד שישחימו ויהיו ממש רכים.
מגישים מיד חם
תהנו.
ראיתי באיזה תוכנית בישול – את אותו הרעיון, רק ששם נדמה לי "דפקו" אותם לפני הבישול
אמא,תכיני כמו שהכנתי ויצא לך פצצות
אשה נפלאה שלי – ישר כח למרות שאינני מכירה אותך רק מהמחשב -אי אפשר שלא לאהוב אותך !!!
את מקסימה !!
אור
גם את מקסימה.
תודה רבה
ניראה מעולה!
בהחלט ינוסה, לא ידעתי שטחינה היא כל כך שימושית וכל כך מעשירה מאכלים.
תודה פירגה,
רחלי.ג.
התחלתי לפני כמה שנים להכניס טחינה/חומוס לכל דבר.אין אפס כמעט והתוצאה לטעמינו מעולה.
יאמי
רעיון נפלא!
באהבה אילניתי
פירגה,
פשוט מעלף!
בא לי להושיט יד ולקחת אחד…
איזה שחומים הם!
עכשיו אני בדרך להרים טלפון לבעלי לעבור בסופר ולהביא תפוחי אדמה!!!
דרך אגב, עדיף להכין עם תפו"א אדום או לבן?
ינוסה בהקדם.
יום נפלא!!!
שי לי,הכנתי עם אדומים אבל נראה שכל סוג יהיה נפלא.
תהנו חמודה
ינוסה במיידית, לכל אוהבי תפוחי האדמה אצלי בבית.
תודה ענקית. :lol:
ציפי בקר אור ויום נפלא
פירגה נראה מעולה,תודה
פזית,באהבה
מעורר תיאבון אנסה זאת עוד היום
בטי,תהנו ואשמח לחוות דעתכם
הי פירגה
למה הכוונה ב"לקלף אותם שתי וערב"?
שתי וערב= כתבתי בסוגריים שחלק מהקליפה אני משאירה
מה הכוונה לשפוך מעל את הנוזלים? הנוזלים של הבישול?
לימור,נוזלים של רוטב השום.
תודה על ההבהרה
יאמי יאמי, הבת שלי פריקית של תפוחי אדמה ועכשיו קבלתי עוד רעיון להכנה.
אמנרתי כבר שאין עלייך ברעיונות?
יישר כוח :lol: ;) :? ;) :lol:
מלי,בטוח שהיא תאהב מאד. תהנו
כהרגלך יקירה נשמע מעולה
בהחלט ינוסה
עד שהכרתי אותך לא ידעתי כמה טחינה מוסיפה
ענת,כפי שלמדת להכיר אותי אני מוסיפה טחינה כמעט לכל מתכון. תכיני ותהנו
נראה טעים מאד. אכין היום.תודה לך
ברטה
בהצלחה
תהנו
היי פירגה,
לא הצלחתי להתרשם מהתמונות מגודל התפוחים שהם שלמים
האם מדובר על תפו"א גדולים, בינוני ?
תודה מראש
עומר
עומר,הגודל לא קובע ואת כמות הרוטב אפשר להכין בהתאם.
בהצלחה
בוקר נפלא שאלתי: האם אפשר להתנהג לתפוחי האדמה באותה צורת בישול ולא להשאיר שלם אלא לחתוך לקוביות גדולות או לפרוסות ןלפזר את הרוטב שנשמע נפלא וישר לתנור. מצפה לתשובה. את נהדרת. :lol:
אפשר להיות יצירתיים ולהכין מה ואיך שרוצים.זו דעתי.
אשה יקרה, כרגיל מפתיעה כל יום מחדש. מתכון ניפלא ינוסה עוד היום. מה ההבדל בין תפוחי א דמה לבנים ואדומם? חיבוק יומי ע נ ק י
אין לי משהו נגד אף אחד.פעם אני מכינה אדום ופעם לבן.
ושוב
תודה מיוחדת לך פירגה על העושר הקולינרי והאושר שאת מרעיפה עלינו את נהדרת
שיהיה לך כח ומרץ להמשיך
תודה שרי
באהבה
אין עלייך! המתכונים שלך נפלאים!
יש אפשרות לקצר את הדרך: לאפות את תפו"א במיקרו עד התרככות חלקית, למרוח ולהשיב למיקרו?
בא לי תפו"א בטעם של עוד כבר עכשיו!!
המיקרו לא עושה לך אותם רכים מאד? תנסי.
פירגה יש לי שאלה: אני רוצה להכין {אני בת 16} דודה שלי סיפרה לי על האתר שלך.
מה זה העגבניות מיובשות? ולשים את זה בתערובת?
יעל,קונים בסופר בצנצנות. שמים בתערובת.בהצלחה ותהנו.
תודה על המתכון רעיון נפלא ננסה ונחווה דעה .תודה רבה :lol:
תודה ניצה בהצלחה.
בס"ד
שלום, יש תחליף לעיטורי העגבניות?
לוותר.
אם ממילא צריך לחכות שהם יתקררו
אפשר להכין יום לפני
יצא מעדן באמת טעם של עוד
עליזה,נפלא.
תודה רבה
פירגה יצא מעלף!!!! הכנסתי את הסיר עם התפ"א יחד עם תבנית עוךף עם מלח וחבל"ז
יעל, אין כמו מעלף. נפלא.
תודה ששיתפת
ראשית, המון תודה על המתכונים הנפלאים,
אנחנו כל שבת נהנים מהם- למרות שאני בד"כ לא מגיבה…
לגבי התפו"א- האם הטעם של הטחינה מורגש? (אני ממש לא אוהבת טחינה…) או שלוותר?
שוב תודה רבה, גם על המתכונים וגם על הסבלנות לענות…
תוותרי ותודה רבה על המחמאות
פירגה יקרה
אתמול הכנתי
וכולם אהבו ללא יוצא מן הכלל
תודה
נפלא ונהדר
תודה ענת
יש לי 3 בנים בגיל ההתבגרות שעוסקים בתחומי ספורט שונים והם כל הזמן רעבים. בשבועות האחרונים הם גם החליטו להפוך לצמחונים ואני בשמחה רבה הצטרפתי אליהם. אני אוהבת לבשל, אבל הבעיה היחידה היא שמאוד קשה לי לעשות סוויצ' לבישול צמחוני, זה נראה שכאילו בלי בשר אין מה לבשל. לכן, אני כל כך שמחה על עוד מתכון להוסיף ל"מחברת הצמחונית", ועוד יותר שמחה שמצאתי את האתר הנהדר שלך שמעשיר אותי ברעיונות ומתכונים חדשים. כל הכבוד על ההשקעה והיצירתיות. ישר כוח!
בקר אור פרח יקרה
תודה לך על המסר הנהדר הזה.
באתר שלי יש מגוון ענק של מאכלים צמחוניים בהמון קטגוריות. תוכלי לבחור לטעמם,להכין להם ולתת להם המון אהבה דרך הבישולים.
לבריאות לכולכם והמשך נפלא וטעים
הכנתי את התפוחי אדמה מה אומר אין מילים איזה רכות, איזו פריכות, איזה טעם, איזה יופי. כל מה שצריך.. פשוט נפלא. השתמשתי בתפוחי אדמה המיועדים לבישול והם רכים ןטעימים.
המתכון נמצא ברשימת הכבוד של מתכוני תפוחי האדמה……………….תודה ענקית. ;) ;)
חיבוק גדול ואוהב ממני ומבני משפחתי
ציפי יקרה
מתכון כזה פשוט יכול כ"כ לשמח.חהחהחהחהחה.זה נהדר.
באמת נפלא.
חיבוק לכולכם ותמשיכי להכין ולפנק את כולם
יצא מאוד נחמד, תודה
תודה, יצא טעים מאוד!
אני הוספתי לתבנית (נשאר מקום) גם בצל, קישוא, עגבניה – מעליהם שמן זית ומעט מלח גס.
העיקר שיצא טעים
תיקון לתגובה – מרוב תגובות טובות אכין עוד השבוע.
תודה
פירגה יקרה!
אני ובני ביתי מאוד נהנים מהמתכונים שלך, כל הכבוד לך, את אישה מופלאה.
אני מחכה למתכונים שלך יום יום.
תפוחי האדמה המעוכים היו טעימים מאוד מאוד.
תודה.
דיתי תודה על הפירגון,המחמאות וההמלצה לתפוחי האדמה הנהדרים.
המשך טעים וחג שמח
תודה על המתכון מתכוננת להכין אותו לשישי, אבל רק רציתי להאיר את תשומת לבכם תפוחי אדמה נקראים תפודים ולא תפוחים תפוחים הם תפוחי עץ נא לתשומת לבכם
מקווה שתהנו כמונו מהמעדן הטעים הזה.
פירגה יש משהו לשים במקום כף עיטורי עגבניות (מיובשות) ?
הדס,תוותרי
הי פירגה
רציתי לדעת האם זה בסדר לקלף את כל הקליפה מהתפוח אדמה,וככה לבשל אותו?
האם יצא אותו טעם?
תנסי,אני לא ניסיתי כך. תעדכני אם בא לך איך יצא.
תודה
תודה על המתכנוים הטעימים.
הכנתי כבר מספר פעמים את תפ"א המעוכים ודורשים עוד ועוד.
הם כל כך טעימים שאוכלים בהנאה רבה. :P
אני מבקשת אותם ללא הקליפה, הזמן על פי המלצתך.
גם עכשיו אני בדרך להכין אותם. :lol:
תודה רחל ותהנו .
מבשלת אותם כמובן ולא מבקשת כפי שכתבתי ;)
מ ע ו ל י ם !! :lol: :lol:
באהבה שריתוש.
הרבה זמן לא כתבתי..יצא מ ע ו ל ה .הבנות ממש אהבו. :P
רונית,לבריאות. תודה על השיתוף.
נראה מעולה,
תודה על המתכון ועל הרעיון
RamiSun
לבריאות רמי והמשך חג שמח ונפלא לך.