d7a1d7a0d799d7a7d7a8d7a1 800x600 - עוגת מוס שוקולד סניקרס – אפויה

עוגת מוס שוקולד סניקרס – אפויה

d7a1d7a0d799d7a7d7a8d7a1 800x600 1 - עוגת מוס שוקולד סניקרס – אפויהקישור לעוגת מוס שוקולד פירורים בלי בוטנים:

http://pirge.co.il/המלצת-היום/מתכון-עוגת-מוס-שוקולד-אפויה-לקטגוריה-ה

עוגת מוס שוקולד סניקרס – אפויה

בהשראת עוגות הסניקרס המוסיות החלטתי לעשות מעשה ולהפוך את העוגה הכי מדוברת… לאפויה.
העוגה מתאימה לכל שעה,לאירוח,לפיקניק,להקפאה ולשמח את החברים בעבודה.

המצרכים והכנה לבצק:
תבנית משומנת 27X33  אפשר תבנית יותר גדולה
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
3 כפות סוכר + 3 חלמונים
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים. לקרר במקרר כשעה.
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת.
(אני מעדיפה לאפות ח ל ק י ת את הבצק 10 דקות עד להזהבה ולקרר (חום 175) אפשר לוותר.
ה-1/3 הנותר מהבצק נכנס לפריזר וישמש לפירורים . כדי שיהיה קל לגרר כדאי לחלק את הבצק לגושים קטנים על צלחת ולהקפיא. בצק קפוא למחצה יותר קל לגרר.

מצרכים והכנה למוס בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות (אם לא אוהבים מריר תשתמשו בשוקולד אחד חלב)
2 כפות שטוחות קקאו או אבקת שוקולית

1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
להרתיח על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
להוסיף :
50 גרם מרגרינה או חמאה רכה ו ל ק ר ר 3-4 דקות.
להוסיף:
100 גרם בוטנים טחונים גס או דק לשיקולכם (אפשר לשים כמה בוטנים מלוחים)
2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
3 חלמונים בחושים במזלג
לבחוש היטב לתערובת קרמית

להקציף ב מ י ק ס ר את  6  החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גבוה ויציב
להוסיף את הקצף לקרם השוקולד כל פעם כף בתנועות עטיפה. לא לשבור את הנפח.
לצקת את הקרם על הבצק החצי אפוי בתבנית.
מוציאים את גושי הבצק שמיועדים לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה באופן שווה מעל.
אופים בחום 175 מעלות כ-30 דקות. צבע העוגה זהוב וטיפה נוטה לחום ולא יותר.
הערה:
אפשר להכין את העוגה שבוע מראש ולשמור בפריזר – כשעה לפני ההגשה להוציא מהפריזר
תהנו

47 תגובות על “עוגת מוס שוקולד סניקרס – אפויה

  1. בוקר טוב פירגה
    נפלא היא תככב אצלי כאחת מעוגות החג
    אולי את יכולה לעזור לי אני מחפשת מתכון לעוגה עם תפוחים לא מבושלים שאפשר להניח לה רשת בצק למעלה או עלה שלם
    תודה smile smile smile smile

  2. פירגה יקירתי
    לא ידעתח היכן לשאול את השאלה
    אני מחפשת מתכון טוב לאוסובוקו אולי את יודעת
    תודה smile smile smile

  3. טוב אז בלי כוונה בכוכבים יצא לי כוכב אחד ואין לי מושג איך משנים.
    פירגה יקירה, העוגה מהמממממממת!!! עשיתי אותה ב12 ועכשיו (19:00) היא פחות מחצייייי. מדהימה!

  4. יש לי שאלה לגבי הבוטנים המופיעים במתכון זה ובמתכונים נוספים.
    האם אני קונה אותם לא קלויים וקולה לבד ומקלפת או אולי יש רעיון יותר פרקטי?
    אני מאוד אוהבת מאכלים עם בוטנים אך כל ההתעסקות איתם מוציאה לי את הרוח מהמפרשים. sad

    • מיכל,קונים בוטנים במשקל וקולים אותם.יש לי מתכון באתר. לגבי המלח,את מחליטה אם להוסיף. כמובן שמוסיפים עם המים בזמן הקלייה.

  5. שמחתי לשמוע מה דרגת הקושי ניראה לך של העוגה היא קצת ניראת מסובכת
    שאלה את האגוזים זורקים בפנים העיסהאו מעל ההבצק פירורים

  6. היום את עונה מהר פירגוש חחחח ככה אני אוהבת אותך חמודה אני רוצה להכין מחר את זה יש לי יום הולדת ואני רוצה לעשות את זה לעבודה מה דעתך יאהבו את זה ?

  7. פירגה תודה יקירתי על השיתוף המתוק…

    העוגה מומלצת אצלי בבית.
    יום מתוק
    לינדה. :lol:

  8. שלום יקירתי
    יצא פשוט מושלם אין לי מילים
    תודה
    שאלה לי אלייך איזה מבין מגוון עוגות התפוחים שלך אני יכולה להפוך אותה לפאי עם רשת בצק מלמעה
    תודה smile smile smile

    • ריקה,תודה רבה מקרב לב

      כל עוגה שיש עליה פירורים את יכולה להפוך לציפוי רשת.
      יש דווקא כמה מעולות.כנסי לקטגוריה: עוגות תפוחים

      בהצלחה

      שנה טובה

  9. אפיתי. נפלא. חוסל… אני לא מפסיקה להתפעל מהמתכונים שלך!!! גם מבצעת… אני וחברתי זוהר שכותבת לך מדי פעם , מאמצים בהנאה רבה את המתכונים שלך ואחר כך מחליפות חוויות… כל הכבוד לך!!! המשיכי… שנה טובה לך ולכל בני ביתך, שנה של בשורות טובות לכולנו!!! תודה רבה!!!

    • סימה יקרה

      תמשיכי להכין ולשתף את החברה זוהר ובני המשפחה

      שנה טובה ומתוקה והמשך נפלא וטעים ביחד

  10. שבוע טוב,

    אפיתי לחג, ולא בפעם הראשונה, ויצא כרגיל מעולה. ושוב תודה גדולה לך, גם על כל אותם פעמים שלא חזרתי אחרי שנהננו.. :lol:

    מותר הערה על הכנת הפרורים? במקום להקפיא ולגרד הוספתי שליש כוס קמח לשארית הבצק, וכמה שניות במיקסר, ויצאו לי פירורים נהדרים.

    חג שמח

  11. שלום פירגה
    אני חדשה באתר שלך, חברה טובה המליצה ואני מאוד מתרשמת.חבילה חמאה = 100 ג"ר,
    בבצק לשים חבילה או שתיים?
    תודה

  12. עוגה מעולה.פעם שלישית להזכרה של קרוב משפחה אני מכינה אותה.תודה לך

להגיב על איילה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *