קישור לעוגת מוס שוקולד פירורים בלי בוטנים:
http://pirge.co.il/המלצת-היום/מתכון-עוגת-מוס-שוקולד-אפויה-לקטגוריה-ה
עוגת מוס שוקולד סניקרס – אפויה
בהשראת עוגות הסניקרס המוסיות החלטתי לעשות מעשה ולהפוך את העוגה הכי מדוברת… לאפויה.
העוגה מתאימה לכל שעה,לאירוח,לפיקניק,להקפאה ולשמח את החברים בעבודה.
המצרכים והכנה לבצק:
תבנית משומנת 27X33 אפשר תבנית יותר גדולה
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
3 כפות סוכר + 3 חלמונים
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים. לקרר במקרר כשעה.
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת.
(אני מעדיפה לאפות ח ל ק י ת את הבצק 10 דקות עד להזהבה ולקרר (חום 175) אפשר לוותר.
ה-1/3 הנותר מהבצק נכנס לפריזר וישמש לפירורים . כדי שיהיה קל לגרר כדאי לחלק את הבצק לגושים קטנים על צלחת ולהקפיא. בצק קפוא למחצה יותר קל לגרר.
מצרכים והכנה למוס בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות (אם לא אוהבים מריר תשתמשו בשוקולד אחד חלב)
2 כפות שטוחות קקאו או אבקת שוקולית
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
להרתיח על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
להוסיף :
50 גרם מרגרינה או חמאה רכה ו ל ק ר ר 3-4 דקות.
להוסיף:
100 גרם בוטנים טחונים גס או דק לשיקולכם (אפשר לשים כמה בוטנים מלוחים)
2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
3 חלמונים בחושים במזלג
לבחוש היטב לתערובת קרמית
להקציף ב מ י ק ס ר את 6 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גבוה ויציב
להוסיף את הקצף לקרם השוקולד כל פעם כף בתנועות עטיפה. לא לשבור את הנפח.
לצקת את הקרם על הבצק החצי אפוי בתבנית.
מוציאים את גושי הבצק שמיועדים לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה באופן שווה מעל.
אופים בחום 175 מעלות כ-30 דקות. צבע העוגה זהוב וטיפה נוטה לחום ולא יותר.
הערה:
אפשר להכין את העוגה שבוע מראש ולשמור בפריזר – כשעה לפני ההגשה להוציא מהפריזר
תהנו
בוקר טוב פירגה
נפלא היא תככב אצלי כאחת מעוגות החג
אולי את יכולה לעזור לי אני מחפשת מתכון לעוגה עם תפוחים לא מבושלים שאפשר להניח לה רשת בצק למעלה או עלה שלם
תודה
ריקה,יש לי מגוון עוגות תפוחים בפירורים ויש קטגוריה:עוגות תפוחים
פשוט אל תבשלי את התפוחים ותכיני כמו שאת רוצה, במקום הפירורים , תכיני רצועות.
למשל אחת המדהימות שלי:
http://pirge.co.il/נוסטלגיה/מתכון-עוגת-נכס-תפוחים
פשששש
איזה עוגה יאמית :lol:
תודה זה התבקש אילניתי
חיבוק
פירגה יקירתי
לא ידעתח היכן לשאול את השאלה
אני מחפשת מתכון טוב לאוסובוקו אולי את יודעת
תודה
אוסובוקו? לא.
ריקה שלום רב1תכתבי בגוגל אוסובוקו
יעלו לך מספר מתכונים.
בהצלחה
טוב אז בלי כוונה בכוכבים יצא לי כוכב אחד ואין לי מושג איך משנים.
פירגה יקירה, העוגה מהמממממממת!!! עשיתי אותה ב12 ועכשיו (19:00) היא פחות מחצייייי. מדהימה!
מיטל,לא נורא לגבי הכוכבים.זה קורה כל הזמן ולכולם.
תהנו מהעוגה,כיף.
יש לי שאלה לגבי הבוטנים המופיעים במתכון זה ובמתכונים נוספים.
האם אני קונה אותם לא קלויים וקולה לבד ומקלפת או אולי יש רעיון יותר פרקטי?
אני מאוד אוהבת מאכלים עם בוטנים אך כל ההתעסקות איתם מוציאה לי את הרוח מהמפרשים.
מיכל,קונים בוטנים במשקל וקולים אותם.יש לי מתכון באתר. לגבי המלח,את מחליטה אם להוסיף. כמובן שמוסיפים עם המים בזמן הקלייה.
אצלי לא אוהבים בוטנים האם אפשר אגוזים במקום ?
ברור שכן.
לדעת ותר טעם אגוזם אבל שוב זה ענן של טעם
שמחתי לשמוע מה דרגת הקושי ניראה לך של העוגה היא קצת ניראת מסובכת
שאלה את האגוזים זורקים בפנים העיסהאו מעל ההבצק פירורים
בתוך.
היום את עונה מהר פירגוש חחחח ככה אני אוהבת אותך חמודה אני רוצה להכין מחר את זה יש לי יום הולדת ואני רוצה לעשות את זה לעבודה מה דעתך יאהבו את זה ?
הכל טעים באתר שלי.
יום הולדת שמח
פירגה תודה יקירתי על השיתוף המתוק…
העוגה מומלצת אצלי בבית.
יום מתוק
לינדה. :lol:
לינדושה,תודה ויום מתוק לך
האם אפשר לשים מים בבצק במקום מיץ תפוזים/חלב?
תודה…
אפשר מים
הכנתי ויצא מ-ד-ה-י-ם!!!!
המון תודה
נעמה,נפלא
תודהההההההההה
שבת שלום פירגה יקרה
העוגה יצאה 10= טעימה מאוד מאוד.
שולחת חיבוק
לבריאות וחיבוק חוזר
יצאה טעימה ונעלמה מייד :lol:
כמו שצריך
תודה עליזה והמשך טעים לכם
שלום יקירתי
יצא פשוט מושלם אין לי מילים
תודה
שאלה לי אלייך איזה מבין מגוון עוגות התפוחים שלך אני יכולה להפוך אותה לפאי עם רשת בצק מלמעה
תודה
ריקה,תודה רבה מקרב לב
כל עוגה שיש עליה פירורים את יכולה להפוך לציפוי רשת.
יש דווקא כמה מעולות.כנסי לקטגוריה: עוגות תפוחים
בהצלחה
שנה טובה
אפיתי. נפלא. חוסל… אני לא מפסיקה להתפעל מהמתכונים שלך!!! גם מבצעת… אני וחברתי זוהר שכותבת לך מדי פעם , מאמצים בהנאה רבה את המתכונים שלך ואחר כך מחליפות חוויות… כל הכבוד לך!!! המשיכי… שנה טובה לך ולכל בני ביתך, שנה של בשורות טובות לכולנו!!! תודה רבה!!!
סימה יקרה
תמשיכי להכין ולשתף את החברה זוהר ובני המשפחה
שנה טובה ומתוקה והמשך נפלא וטעים ביחד
פירגה אפשר לוותר על הבוטנים?
אפשר
שבוע טוב,
אפיתי לחג, ולא בפעם הראשונה, ויצא כרגיל מעולה. ושוב תודה גדולה לך, גם על כל אותם פעמים שלא חזרתי אחרי שנהננו.. :lol:
מותר הערה על הכנת הפרורים? במקום להקפיא ולגרד הוספתי שליש כוס קמח לשארית הבצק, וכמה שניות במיקסר, ויצאו לי פירורים נהדרים.
חג שמח
איילה תודה ולבריאות
הכנתי והכנסתי להקפאה כשהוצאתי וחתכתי היא התפוררה, טעימה אבל כבדה.
היא לא אמורה להתפורר. אולי שינית את המתכון והוספת עוד קצת קמח לבצק.
לא לשנות כלום. היא לא מתפוררת, לפחות לא אמור להתפורר.
עוגה מעולה…אמאאאא …איזה טעם…להתעלף :eek:
תודה פירגה
אביבתי היקרה
לא להתעלף פשוט להנות בכיף.
תודהההההההההההההההההה
שלום פירגה
אני חדשה באתר שלך, חברה טובה המליצה ואני מאוד מתרשמת.חבילה חמאה = 100 ג"ר,
בבצק לשים חבילה או שתיים?
תודה
כתוב 200 גרם. שימי 2 חבילות של 100 גרם.
אורה כתוב במפורש במתכון====== 200 גרם
בהצלחה וברוכה הבאה לאתר שלי
עוגה מעולה.פעם שלישית להזכרה של קרוב משפחה אני מכינה אותה.תודה לך
אידה,תודה רבה. מאחלת לך להכין אותה גם בשמחות.
:twisted: :lol: