מדבשים את החג
חג שמח ומתוק לכולם.
תחילה מכינים את הרוטב ומקררים:
3/4 כוס דבש
כוס מים
כפית גרנד מרנייה/לימון /תפוז
מבשלים ומערבבים דקה,מתבלים ומקררים היטב
מצרכים בקערה :
מיכל ביו יוגורט 3%
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סולת
כוס קוקוס
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח
שקית אבקת אפיה
לבחוש ולצקת לתבנית מלבנית בינונית משומנת
לאפות בחום 175 35 דקות
להוציא ולחתוך למעויינים
להחזיר את העוגה לתנור לעוד כ-10 דקות אפיה.
לצקת את הרוטב הקר על עוגה חמה מאד.
העוגה יוצאת נמוכה.
תהנו
היי פירגה!
וואו…….. זה נקרא טעים ואני בטוחה שגם הטעם כזה. איזה כיף שכל חג מתחדשים במתכונים חדשים פרי מוחך ומטבחך. אני מחכה כבר להרכיב את תפריט החג המתקרב על בסיס המתכונים הנפלאים שלך תבורכי! באהבה גדולה
חניתה,תודה רבה ואין גבול למה שהחלומות שלי יכולים להמציא לנו. המשך טעים לקראת
מטעמים מדובשים.
בוקר טוב פירגה.
זה נראה מעולה. יש לי בקשה לגבי גודל התבנית. כשאת כותבת בינונית זה לא אומר כלום ,משום שיש אין ספור גדלים. לכן אולי כדאי למדוד את התבנית שבה את מכינה ולכתוב את הגודל. זה יקל מאוד. והרבה הרבה תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
דייזי גודל תבנית 27 על 33 לא חובה לדייק במ"מ….המסה צריכה למלא 3/4 גבוה התבנית.
בהצלחה
מה זה מיכל כמות רוצה לדעת תודה
200 מ"ל זה בארץ…
בוקר טוב תגידי לי כמות של יוגורט
יום מתווק
סימה,200 מ"ל
יום מתוק גם לך
היי,
קודם כל העוגה גם נראית ונשמעת טעימה.. כמו רוב המתכונים פה באתר..
יש אולי דרך להפוך את העוגה לפרווה ? או מתכון לעוגת קוקוס פרווה ?
תודה
הי אודי
יש לי עוגות קוקוס מדהימות וביתיות אחת אחת והמון מהן פרווה
הנה תדפדף במבחר הזה:
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%95%D7%AA+%D7%A2%D7%9D+%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1
סליחה על הבורות , מה זה גרנד מרנייה ? והאם יש לזה תחליפים?
יולה זה ליקר.אפשר לוותר
מה דעתך אם אשפוך על העוגה מיץ תפוזים במקום רוטב הדבש?
גם יצא טעים?
תנסי ותגיבי פה
עוגה גם יפה וגם טעימה …תודה יקירתי על השיתוף המתוק.
:lol:
לינדוש
בקר אור
תודה מחובקת
קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים
אבל למה הכוונה במיכל יוגורט? איזו כמות?
אילנה בקר טוב ותודה עם חיבוק
מיכל יוגורט=200 גרם
פירגה
אני אכין את
העוגה ביום שיש.
סימה הי
מחכה לתגובה ומאחלת בהצלחה
פששששששששש, נשמע מדהים
יהיה נורא אם אוותר על הקוקוס? מה אפשר במקום?
יעל הי
בד"כ במקום קוקוס אפשר לשים אגוזים/שקדים,לא יודעת ספציפית אם מתאים פה.
אולי אשים שקדים טחונים או שאצמד למקור- בכל אופן, אם אכין אדווח כמובן
תודה יעל
פירגה שלום,
אני מעריצה סמויה שלך, והמתכונים שלך פשוט מדהימים וטעימים לחיך.
יש ליש שאלה בבקשה, במתכונים שונים יש רישום הוספת קוקוס, מה עושה אדם שאינו אוהב בכלל קוקוס ואם יש חלופה מהו היחס? אודה על תשובתך בהקדם.
תודה ויישר כח על מעשה ידייך.
תודה סילבי
כמו שכתבתי הבקר ליעל מוינה
קוקוס באפייה=אגוזים/שקדים באותו יחס
אישית,לא ניסיתי ואני מקווה שהתחליף טוב.
בהצלחה
בוקר טוב פירגה
האם אפשר 2 תבניות אינגליש קייק?
תודה .
לגבי תבניות אינגליש,אפשר לנסות
פירגוש, העוגה ניראית מצויין!
אני בהחלט יפתיע את המשפחה בראש השנה.
תודה אישה יקרה.
רחלי.ג.
רחלי,בהצלחה חמודה
נראת משו משו :lol:
תודה אילניתי
היי פירגה,
מדוע צריך לחתוך למעויינים?
האם אפשר לאפות שוב בלי לחתוך למעויינים?
אין לי תשובה.באמת.
הי פירגה
האם אפשר להכין את העוגה בלי סולת? או לחילופין מה אפשר לשים במקום סולת?
רחלי,אני לא מכירה בלי סולת.
יש מגוון ענק של עוגות בחושות בקטגוריה המתאימה.
פירגה שבוע טוב!
הכנתי עוגה לשבת וכבר בבוקר לא נשאר פרור. עוגה קלה להכנה וטעימה.
אידה תודה ושבוע נפלא
היי פירגה יש לי מתכון מעולה לעוגת בחושה תמרים שהיום חילקתי בעבודה לכבוד יום הולדתי הנה לכם המתתכון:
1 קופסת ממרח תמרים 450 גר' קופס לבנה ותמונה של עציי דקל לא ואקום
3ביצים
1 כוס סוכר
1+3/4 כוס קמח לבן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה אבקה
3/4 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
לערבב הכל במערבל לפי הסדר
לחמם מראש תנור 170-160מעלות לשפוך את העיסה ל 2 תבניות אינגלשקייק או 26 מרובעת לסדר מעל העיסה לפני שמכניסים לתנור הרבה אגוזי מלך חצאים , מוסיף מאוד לחמם את העוגה 35 דקות ולבדוק עם קיסם עד שיוצא יבש שחום ויפה "היא ני טעמת כמו עוגת דבש"
חברים העוגה מומלצת בחום
היי פירגה,
הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה, אבל כמובן שפחות יפה משלך… בעיקר נמוכה יותר.
תוכלי להבא, בבקשה, לכתוב את הגודל המדויק של התבניות בהן את משתמשת? כך נוכל לדייק…
תודה רבה רבה! אין כמוך
ממש עכשיו אני בהכנות של המג'דרה מקוסקוס שלך…. אעדכן שם כשאסיים!
בכל העוגות תמיד תמיד תמיד גודל 24 בבודדות יש גודל אחר והוא כתוב.
בהצלחה
תודה!
וואוו!!! איזה עוגה טעימה, איך ש היא התקררה טיפה חוסלה חצי תבנית….
שנה טובה פירגה!!! והמון המון תודה על ההשקעה והגיוון
רעות
תודה שחזרת לשתף אותי.את נהדרת
שנה מתוקה לך
עוגה טעימה וקלה לחובבי עוגות סולת וקוקוס.
החבר התורכי שלי מאוד אהב. מתכון עוגה דומה מאוד של יוצאי יוון/תורכיה נקראת REVANI.
אוהבת מאוד את העוגות הבחושות שלך, קלות להכנה טעימות וקוצרות שבחים רבים.
תודה ויום נפלא.
איילה,אם תוכלי לרשום לי את המתכון אשמח
יופי שיצא טעים ויופי שחזרת לשתף אותי.
תודה
הי פירגה, רציתי להכין את העוגה שוב, אבל אין לי יוגורט…אפשר לדעתך להחליף בשמנת? ( אולי לדלל קצת עם חלב ?)
שבת שלום
לא הכנתי אחרת.אני לא בטוחה.לשיקולך
העוגה יצאה מעולה עם השמנת
תודה.אני מאד שמחה.
הי פירגה, אני שוב חוזרת לעוגה המדהימה הזאת, אבל הפעם לצערי נגמר לי הדבש…. יש אפשרות להחליף את הדבש בסילאן? או שעדיף סירופ סוכר ומים (כוס מים על שלושת רבעי כוס סוכר)?
תנסי בסילאן
חג שמח
הוספתי רום לסירופ, יצא מדהים מדהים מדהים!
סטלה,תודה רבה ושבוע נפלא
פירגה שלום,
הגעתי לאתרך המיוחד דרך חיפוש מאכל מסוים בגוגל, ואני שמחה מאד שכך!
מתכונים קלים ומעולים בסגנון ביתי, ממש טוב בלב!
הכנתי את העוגה הנ"ל, במקום 0.5 כוס קמח שמתי 0.5 כוס סולת, סה"כ כוס סולת בעוגה,(פשוט כי לא היה לי), ויצא מעולה!!!!טעים טעים! אני מחכה שהפיצפונת שלי תתעורר ואתן לה להתענג..
תודה תודה תודה!!!
חהי חרדית יקרה
ברוכה הבאה לאתר המשפחתי שלי.
שמחתי לצרף אותך אלי וכבר שולחת לך חיבוק ומברכת אותך.
לעוגות בחושות הסולת עושה טוב. כמו בבסבוסה ועוגת מיץ. תודה רבה לך על השידרוג.
חיבוק לפצפונת ואני מקווה מאד מאד שיא תתלהב לפחות כמו אמא שלה.
יום נפלא לך.
אגב, לא הבנתי מזה:"כפית לימון" האם גרידת לימון או מיץ לימון? המרתי על גרידת לימון ויצא מהמם, הלימון מוסיף המון..
תודה רבה והמשך יום נפלא! :P