מרענן וקייצי נאה לעין וטעים לחיך
מצרכים :
בטטה
אפונה – אפשר סנפרוסט 400 או 800 גרם
שמן
בצל
שום
תבלינים :למטה (לשים בהתחלה כ-2 קורטים ובסוף לשבח)
10 עגבניות שרי
1/2 כוס עשבי תיבול
הכנה:
מקלפים ומטגנים קוביות בטטה עד שיתרככו ושמים בצד
שמים במחבת עמוקה:
3 כפות שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים – לטגן ולהזהיב
3 שיני שום כתושות – מוסיפים ומטגנים ביחד עם הבצל דקה
מוסיפים:
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח , פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה, כמון,קינמון, פפריקה חריפה לטעם ,כפית קארי.
מוסיפים את האפונה ומבשלים ביחד כ-10 דקות תוך ערבוב. אם צריך מוסיפים טיפונת מים.
סוגרים להבה.
מוסיפים את קוביות הבטטה ,טועמים ומשפרים סופית.
מפזרים עשבי תיבול (אפשר כוסברה) ומגישים
תהנו
מנה כלבבי :lol:
תודה
היי פירגה – יש לך רעיונות מה עוד להגיש עם המנההזו כדי להפוך את זה לארוחה?
תודה מראש!
מירב בקר טוב
כל מנה בשרית תתאים
:P תודה. ואצלי דווקא לילה אבל בוקר טוב לך!
איזה רעיון נהדר לתוספת לארוחה.
גם המתכון הזה ייצטרף לקלסר "פירגה" שלי. :lol: ;)
מלי הי
שתמשיכי להכין התקלסרות טעימה
מנה מאוד טעימה ובריאה תודה! :lol:
יעל באהבה
אוהבת קארי.
בפעם הראשונה שאכלתי משהו שנקרא קארי ע"י יהודיה אנגליה, הוא היה בטעם חריף מתוק.
כך כנראה האנגלים בהודו המתיקו את הקארי החריף כדי שיוכלו לאכלו. הממתיק היה ריבה, תפוזים או משמש.
אני מעדיפה בהחלט את הגרסה החריפה.
תודה לך :cool:
תודה ורד
מקווה שיאהבו
יש קארי תבלין אבקתי, אני מכירה קארי בקופסה , נראה כמו ממרח , צהוב או, ירוק ,למה מכל אלו הכוונה? יש לציין שהקארי הממרחי חריף אש.
תבלין רגיל בין התבלינים-אבקה.
יצא טעים מאוד .
שינוי מרענן לאפונה סתמית.
אהבנו ונחזור לעשות שוב.
תודה.
Pירגההההההה.. הכנו היום לצד אורז בסמטי בסגנון הודי… ויצא ט-ע-י-ם לאללללללללללה !!!!!
תודה רבה רבה….
לבריאות.נהדר.
טעים וקל להכנה. תודה!
פירגה שלום,
ראיתי, נידלקתי וכבר הכנתי מספר פעמים – זכה לתשוועת גם בביתי וגם באירוח של המשפחה המורחבת,
שנה נהדרת לך ולכל ביתישראל,הרבה אהבה ושפע יובילו את כולנו למקומות טובים,
רותי
רותי שנה טובה
המשך עשייה פורייה וטעימה ונחת מכל בני ביתך
באהבה
עשיתי לשבת בצהריים (מזל שנשארה בטטה בבית…)
יצא טעים!
תודה! :lol:
עירית
תודה ששיתפת
שנה טובה ומתוקה
שלום פירגה,
האם מספיק להפשיר את האפונה (עדינה של סנפרוסט) או שצריך לחלוט ואז להוסיף למחבת?
שנה טובה!
דורית
דורית,שימי אותה במסננת גדולה והזרימי עליה מים מהברז עד שהקרח יפשיר.דקה בערך.
שנה טובה וחג שמח
הכנתי את התבשיל לראש השנה
קל וטעים מאוד הארומה של הקנמון מורגשת בעדינות -האורחים מאוד אהבו
אהבתי!!!
אתי תודה רבה והמשך חג מתוק לכם
לא :eek: לא :eek: לא :eek:
אני עדיין לא בשלב כזה שאפשר להגיד לי עשבי תיבול ואני ישר אדע מה וכמה
אז בבקשה הסבר: מה וכמה ;)
ברבורי יקרה
עשבי תיבול זה תמיד דומיננטי ולא כל אחד אוהב
מתחילים לשים כף ומחליטים בפעם הבאה אם להוריד מהכמות או להוסיף עוד.
אני צריכה בכוח לצאת מהארון? ;) ;) ;)
עשבי תיבול….אני מבינה שזה כוסברה אז בטח זה גם פטרוזיליה
ואיזה עוד עשבים נכללים בשם האקזוטי הזה עשבי תיבול?
שמות…אני צריכה שמות…. :oops: :twisted: :| :P :?
לא הבנת עדיין? לא ראית שבאוכל שלי אין כמעט עשבי תיבול?
ממש לא לשאול אותי,אולי יעזרו לך פה. אני מקווה שיעזרו לך פה.
חהחהחהחהחה .מצחיק אותי אבל זו האמת.
אנחנו אוהבים רק פטרוזיליה .לעיתים רחוקות כוסברה או שמיר וגם אז בכמות של כף ולא יותר.
כמו שכתבתי עשבי תיבול זה דומיננתי ונותן את האופי של האוכל. לא כל אחד אוהב.
אני חלשה בשמות וחלשה בזיווגים של עשבי תיבול.
אממממממ זהו…..האמת יצאה לאור.
יש !!!!
חשבתי שרק אצלי יש חוסר הבנה בעשבי תיבול :oops:
נתת לי את המתנה הכי יפה לראש השנה, את הגאווה שאני לא מבינה בעשבי תיבול
בדיוק כמו המאסטר שפית שלי (שזו את ;) )
כמה שימחה הבאת לעולמי חסר עשבי התיבול :lol:
חג שמח מתוק ומתובל פירגה אהובתי
אני תמיד מוסיפה לאפונה כוס אחת של כוסברה קצוצה,
וכוס אחת פטרוזיליה קצוצה,
הירק נותן בישום וטעם נפלא לאפונה,אצלינו מאוד אוהבים ירק באוכל,וזה ממש מוסיף המון.
לא מדמיינת אפילו תבשיל אפונה בסיר לא עשבי -התיבול.
לא לפחד ולהוסיף ירק,ויוצא תבשיל מאוד טעים !
דחוף!!! אפשר להחליף את הבטטה בדלורית???
לא הייתי בבית,סליחה.
אם את אוהבת דלורית תכיני.
לבריאות.
שלום פירגה, אצלנו לא אוהבים עגבניות שרי. אפשר לוותר או שהטעם לא יהיה אותו דבר?
קוקלי ערב טוב
ניתן להמיר לקצת קטשופ/רסק עגבניות
עשיתי עם רסק עגבניות.תודה!!