d790d7a4d795d7a0d794 d791d798d798d794d794 800x600 - אפונה ובטטה בקארי

אפונה ובטטה בקארי

 

d790d7a4d795d7a0d794 d791d798d798d794d794 800x600 2 - אפונה ובטטה בקארי

מרענן וקייצי נאה לעין וטעים לחיך

מצרכים :
בטטה
אפונה – אפשר סנפרוסט 400 או 800 גרם
שמן
בצל
שום
תבלינים :למטה (לשים בהתחלה כ-2 קורטים ובסוף לשבח)
10 עגבניות שרי
1/2 כוס עשבי תיבול

הכנה:
מקלפים ומטגנים קוביות בטטה עד שיתרככו ושמים בצד
שמים במחבת עמוקה:
3 כפות שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים – לטגן ולהזהיב
3 שיני שום כתושות – מוסיפים ומטגנים ביחד עם הבצל דקה
מוסיפים:
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח , פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה, כמון,קינמון, פפריקה חריפה לטעם ,כפית קארי.
מוסיפים את האפונה ומבשלים ביחד כ-10 דקות תוך ערבוב. אם צריך מוסיפים טיפונת מים.
סוגרים להבה.
מוסיפים את קוביות הבטטה ,טועמים ומשפרים סופית.
מפזרים עשבי תיבול (אפשר כוסברה) ומגישים
תהנו

36 תגובות על “אפונה ובטטה בקארי

  1. היי פירגה – יש לך רעיונות מה עוד להגיש עם המנההזו כדי להפוך את זה לארוחה?
    תודה מראש!

  2. איזה רעיון נהדר לתוספת לארוחה.
    גם המתכון הזה ייצטרף לקלסר "פירגה" שלי. :lol: ;)

  3. אוהבת קארי.
    בפעם הראשונה שאכלתי משהו שנקרא קארי ע"י יהודיה אנגליה, הוא היה בטעם חריף מתוק.
    כך כנראה האנגלים בהודו המתיקו את הקארי החריף כדי שיוכלו לאכלו. הממתיק היה ריבה, תפוזים או משמש.
    אני מעדיפה בהחלט את הגרסה החריפה.
    תודה לך :cool:

  4. יש קארי תבלין אבקתי, אני מכירה קארי בקופסה , נראה כמו ממרח , צהוב או, ירוק ,למה מכל אלו הכוונה? יש לציין שהקארי הממרחי חריף אש.

  5. smile Pירגההההההה.. הכנו היום לצד אורז בסמטי בסגנון הודי… ויצא ט-ע-י-ם לאללללללללללה !!!!!
    תודה רבה רבה…. smile

  6. פירגה שלום,
    ראיתי, נידלקתי וכבר הכנתי מספר פעמים – זכה לתשוועת גם בביתי וגם באירוח של המשפחה המורחבת,
    שנה נהדרת לך ולכל ביתישראל,הרבה אהבה ושפע יובילו את כולנו למקומות טובים,
    רותי

  7. שלום פירגה,
    האם מספיק להפשיר את האפונה (עדינה של סנפרוסט) או שצריך לחלוט ואז להוסיף למחבת?
    שנה טובה!
    דורית smile

    • דורית,שימי אותה במסננת גדולה והזרימי עליה מים מהברז עד שהקרח יפשיר.דקה בערך.
      שנה טובה וחג שמח

  8. הכנתי את התבשיל לראש השנה
    קל וטעים מאוד הארומה של הקנמון מורגשת בעדינות -האורחים מאוד אהבו

    אהבתי!!!

  9. לא :eek: לא :eek: לא :eek:
    laugh laugh laugh
    אני עדיין לא בשלב כזה שאפשר להגיד לי עשבי תיבול ואני ישר אדע מה וכמה

    אז בבקשה הסבר: מה וכמה ;)

    • ברבורי יקרה
      עשבי תיבול זה תמיד דומיננטי ולא כל אחד אוהב
      מתחילים לשים כף ומחליטים בפעם הבאה אם להוריד מהכמות או להוסיף עוד.

  10. אני צריכה בכוח לצאת מהארון? ;) ;) ;)

    עשבי תיבול….אני מבינה שזה כוסברה אז בטח זה גם פטרוזיליה
    ואיזה עוד עשבים נכללים בשם האקזוטי הזה עשבי תיבול?
    שמות…אני צריכה שמות…. :oops: :twisted: :| :P :?

    • לא הבנת עדיין? לא ראית שבאוכל שלי אין כמעט עשבי תיבול?

      ממש לא לשאול אותי,אולי יעזרו לך פה. אני מקווה שיעזרו לך פה.

      חהחהחהחהחה .מצחיק אותי אבל זו האמת.

      אנחנו אוהבים רק פטרוזיליה .לעיתים רחוקות כוסברה או שמיר וגם אז בכמות של כף ולא יותר.
      כמו שכתבתי עשבי תיבול זה דומיננתי ונותן את האופי של האוכל. לא כל אחד אוהב.

      אני חלשה בשמות וחלשה בזיווגים של עשבי תיבול.
      אממממממ זהו…..האמת יצאה לאור.

  11. יש !!!!
    חשבתי שרק אצלי יש חוסר הבנה בעשבי תיבול :oops:
    נתת לי את המתנה הכי יפה לראש השנה, את הגאווה שאני לא מבינה בעשבי תיבול
    בדיוק כמו המאסטר שפית שלי (שזו את ;) )
    כמה שימחה הבאת לעולמי חסר עשבי התיבול :lol:

    חג שמח מתוק ומתובל פירגה אהובתי smile smile smile smile smile

  12. אני תמיד מוסיפה לאפונה כוס אחת של כוסברה קצוצה,
    וכוס אחת פטרוזיליה קצוצה,
    הירק נותן בישום וטעם נפלא לאפונה,אצלינו מאוד אוהבים ירק באוכל,וזה ממש מוסיף המון.
    לא מדמיינת אפילו תבשיל אפונה בסיר לא עשבי -התיבול.
    לא לפחד ולהוסיף ירק,ויוצא תבשיל מאוד טעים !

  13. שלום פירגה, אצלנו לא אוהבים עגבניות שרי. אפשר לוותר או שהטעם לא יהיה אותו דבר?

להגיב על מלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *