לחמניות מגבינות בלי שמרים שאפשר להכין מכל סוגי הגבינות שיש לכם בבית.
פשוט תערבבו מגוון סוגים. חלק לגרר חלק למעוך ביד,חלק לפורר.הכל טוב ומתאים.
אם תכינו כדורים על ניר אפיה הלחמניות יצאו לכם שטוחות או שתכינו בתבניות מאפינס והלחמניות ישמרו על צורה עגולה.
אחרי האפיה תקררו ותקפיאו. הם טעימים ככה בלי כלום, או לבצוע ולמלא גבינות/סלטים.
מצרכים בקערה:
1/2 3 כוסות קמח תופח – או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן או 200 גרם חמאה רכה
ביצה (מי שאלרגי שיכין בלי ביצה ועדיין יצא נהדר)
גביע שמנת חמוצה=200 מ"ל
200 גרם בולגרית מפוררת גס
300 גרם קצ'קבל מגוררת גס
מעט מלח
לשים לבצק מעט דביק – אם צריך , בהתאם לכמות הגבינות, תוסיפו עוד קמח אבל בסוף הבצק צריך להשאר דביק.
שמים במקרר שעה.
מכינים כדורים.
אפשר להבריש ביצה טרופה ולפזר גבינה/שומשום – או לוותר
להניח במרווחים על נייר אפיה בתבנית גדולה או בתבניות המאפינס
אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות עד הזהבה חומית
נהדר אחרי הקפאה.
תהנו
צהרים טובים
הם נראים טעימים מאוד ואני מעוניינת לנסות .את רשמת שאפשר להכניס סוגי גבינה שונות האם בתוך ה- 500 גרם גבינה אפשר גם גבינות לבנות / קוטג/ צהובה?
וכמה בואיקוס יוצא מהכמות לתוך תבניות מאפינס?
יום טוב
עינת
עינת, כן.
קוטג' זה גבינה לבנה תוסיפי סוגי צהובה /בולגרית/פטה/עיזים מה שאת רוצה.
יוצא כ-14 גדולים או יותר קטנים תלוי בגודל.
יום טוב.
בוקר טוב,
אפשר שמן זית במקום חמאה? אם כן כמה?
תודה וחג שמח!
לא יודעת
נראה לי שאם תשימי במקום שמן רגיל שמן זית, זה יצא בסדר גמור.
אבל זה יקר….
אני מכניס שלוש כפות שמן וגביע גבנה לבנה…זה מחליף את ה 3/4 כוס שמן
סליחה עוד שאלה, כמה יש בגביע שמנת, אני מחו"ל.
רשום במתכון 200 מ"ל זה הכמות שיש בגביע שמנת בארץ. בחו"ל זה שונה? אין לי מושג.מקסימום תמדדי תמיד טוב שיש בבית בקבוק של תינוק גם אם אין בייבי זה עוזר במדידת נוזלים. ;)
נראים טובבבבב :lol:
חן חן יפתי
שנה טובה פירגה יקרה ואהובה
אין כמוך !!
אני מכירה את המתכון בגירסה דומה והוא נפלא, אפשר להוסיף לבצק גיוונים כמו זיתים , עגבניות מיובשות, שומשום וכד'
שרי
צודקת.יש לי באמת באתר מגוון די גדול של לחמניות עם תוספות. בקטגוריה:לחמניות
זה המקור אז הוא בלי תוספות.
אוהבת אותך,מדהימה.
ראשית, המתכון נראה מבטיח ואדווח כאן על מימושו (בשעות הקרובות).
שנית, לחצתי (5/5) על כוכב הדירוג , ודבר לא השתנה – לא הדירוג ולא מספר המשתתפים (הייתי אמורה להיות הרביעית).
והכי הכי – איחולי שנה טובה ויצירתית !
טובה,לא נורא.הניקוד מעצבן ולא מדוייק בכלל. יש הרבה טעויות ופיקשושים.
עדיף לראות את התגובות.
בהצלחה חמודה ושנה נפלאה לך
האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
להוסיף נוזלים?
תודה רבה ושנה טובה.
(אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך, רק – לא מגיבה….)
תרצה,אני לא מכינה מקמח מלא כי זה יוצא לי דחוס.
לשיקולך. הבלילה צריכה להיות דביקה ולפי זה תחליטי אם להוסיף נוזלים.
ממליצה לעשות רק חצי קמח מלא. עדיף לא לקבל תוצאה שלילית.
בהצלחה ותהנו ותודה על המחמאות לאתר.
אני ממש חצויה, מצד אחד נאמנות אין קץ ללחמניות הקוטג' ה-מ-ע-ו-ל-ו-ת, שגורפות מחמאות כל פעם מחדש, מצד שני המתכון הזה שפשוט דורש ניסוי.
טוב נו, אם אין ברירה אכין גם את אלה…אולי אעשה דו-קרב בין שניהם. :P
רננה,צריך להכין הכל ולא רק דבר אחד.חהחהחהחהחה שיהיה שמח בבטן.
בהצלחה
הכנתי – זללתי – נכבשתי.
מתכון מעולה !
תודה לך!
ברוררררררררררררר זה טעים.
תודה רבה.
לבריאות טובה
:lol: שנה טובה פירגה היקרה.שתמשיכי לאפות ולתת מתכונים עד 220 שנה..
אני כן ניסתי לעשות בויקוס עם חצי קמח מלא וחצי רגיל ויצא :| מעולה.רק צריך :oops: לראות עם צריך עוד טיפה של נוזל לפי לישת הבצק.עוד טיפה מים או שמנה ממש קצת.
בולגריה
שנה נפלאה גם לך
פירגה תודה על המתכונים ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה
רבקה שנה טובה
ומתוקה
היי פירגה שאלתי אליך היא:יש לי גבינות שהתוקף שלהם עוד כמה ימים פג יש אפשרות לאפות איתם או שהעוגה מתקלקלת אחרי מספר ימים?אשמח אם תעני לי או שמשהוא אחר שיש לו תשובה יעזור לי תודה רבה
תעשי מה שבא לך.לא קורה כלום.
בהצלחה וחתימה טובה
הי פירגה עשיתי יצא מעולה תודה רבה ושנה טובה :lol: :lol:
תודה מלכה
המשך שנה מתוקה לכם
חתימה טובה וגמר חתימה טובה
פירגה היקרה, מתכון מעולה כרגיל
אני ממוצא טורקי ואנחנו מתים על בואיקוס ובורקסין בייתיים
תודה אישה יקרה על כל המתכונים הניפלאים שיש לך באתר
את נהדרת
שולחת חיבוק גדול, ובברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה!
רחלי.ג.
רחלי ג. יקרה
חיבוק גדול מקרב לב לשנה מקסימה ונפלאה והמשך ביחד
מעולות. אי אפשר להפסיק לאכול.
כל מתכון שלך הוא סוף הדרך.
המון תודה.
אוי,שרי,כיף לקרוא את המחמאות
המשך טעים כל הזמן
תודהההההההההההההההה
גמר חתימה טובה
חג שמח
מאחר ואצלי מנועים מחלב בקר אבל.. חלב עיזים הולך מצויין החלפתי את השמנת באלפרו לבישול (מסויה) גרדתי פטה עיזים וגבינת עיזים לבנה .
נפלא
תודה ענקית
איילה
איילה
תודה רבה על השיתוף
חג מתוק ושמח
היי פירגה
יש לי את כל המצרכים.בכל זאת רציתי לשאול עם מה עדיף להכין שמן או חמאה.קמח רגיל או קמח תופח?
עם מה את מעדיפה להכין?
את תחליטי אחרי שתכיני פעם כך ופעם כך. לי אין בעיה עם טעמים.
כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה
בהצלחה
תודה על התשובה הכנתי כבר עם קמח רגיל ושמן ויצא מצוין.
:oops: היי עשיתי דומה לזה עם גבינת רוקפור וגבינת פרמז׳ן את חושבת שהתוצאה תיצא דומה או משהו כזה ?..,
בוקר טוב
חייבים לשים שעה במקרר או שאפשר לוותר?אני קצרה בזמן
האם אפשר לאפות בתבניות נייר שיונחו על תבנית גדולה? האם לשמן אותן לפני אפיה?
היי לך פירגה. עלי לציין שאני גולשת הרבה באתר שלך האהוב עלי ומנסה פה ושם את מתכונייך. כל הכבוד על הדמיון והיצירתיות שלך. המשיכי כך. יום נפלא
חנהל'ה, חן חן על המחמאות.
המשך נפלא לשתינו.
חנהל'ה יקרה,לא ממליצה. ר ק סיליקון.
פירגה,
שוב אני….
הכנתי, טעים בטירוף, פשוט, מסוכן מסוכן מרוב שזה טעים.
המשפחה אהבה
הבאתי לעבודה
תבורכי יקירתי
נשיקות,רותי
רותי,תודה חמדתי.
נשיקות והכל באהבה גדולה.
שלום פירגה יקרה
הכנתי אתה הבואיקוס יצאו טעימות מאוד, אך אני ממליצה להוסיף יותר מלח.
:lol: בהזדמנות זו אני מודה לך על העצות הטובות והיעילות וכמובן על כול המתכונים
בברכה שולי D
תודה רבה שולי.
המשך טעים.
היי פירגה, אם אני מכינה אותם בערב ורוצה לקחת אותם למחרת לטיול שאנחנו יוצאים זה אפשרי או שבגלל הגבינות חייב מקרר? :lol:
רוניתי,אחרי האפיה,אין בעיה לקחת לטיול.
תהנו.
תודה רבה את מקסימה
האים אפשר להכין את זה אים קמח שמרים
למה שמרים. רשום א.אפיה.
בהצלחה והנאה
פירגה יקרה.
הכנתי פעמיים עם קמח כוסמין מלא, ויצא נהדר.טעים ובמרקם מצויין.
פעם ,עם 2 כוסות קמח כוסמין מלא וכוס וחצי קמח רגיל,
ופעם שניה עם 3 כוסות ועוד טיפה של קמח כוסמין מלא.
לגבי קמח כוסמין -אני מוצאת שהוא יותר טעים וטוב לאפיה מקמח מחיטה מלאה,
ולמי שמשתמש-לקנות רק במבצעים אחרת יוצא יקר…
המון תודה,זה הופך למתכון הבית אצלינו…
ורד תודה על השידרוגים והשיתוף
באהבה ולהמשך טעים
ח,
אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום שמנת חמוצה?
סוניה,אפשר
הי פירגה, תודה על האתר הנפלא! הכנתי את הבואיקס לפי המתכון, והן כמעט לא טפחו, ויצאו כבדות כאלה, כשחתכתי ראיתי שהן רחבות בפנים ולא אווריריות, הן אמורות לתפוח? איפה יכולתי לטעות?? תודה!!!
רוזה שלום,
הבצק צריך להיות דביק קצת בגלל הגבינות. כמובן להשתמש בקמח תופח ואז הלחמניות יתפחו. יש להן טעם של לחמנית גבינה טעימה מאד.
בהצלחה