d7a8d792d79c 3 800x600 - רגל קרושה

רגל קרושה

d7a8d792d79c 3 800x600 300x225 - רגל קרושה

רגל קרושה-פירגה

מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה:
נוסטלגיה עם אהבה ושנאה
בעלי ואמא שלי "מתים" על זה והיתר , כולל אותי, ממש שונאים.
אז מתפשרים ובכל זאת מכינים שיהיה טעים לאהובים.
מצרכים:
3/4 קילו רגל בקר (חתוכה לנתחים) חשוב שיהיה בתוך העצמות מח עצמות ולא עצמות לבד.
8 כוסות מים
בצל חתוך קוביות
5 שיני שום כתושות
6 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
כפית ורבע מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3 ביצים קשות שלמות או חצויות.
אופן הכנה:
תחילה רוחצים את הנתחים במים רותחים ומנקים את הלכלוך.
מבשלים עם המים והתבלינים על להבה ה כ י ק ט נ ה כ-10-14 שעות או עד שהבשר נפרד כולו מהעצמות.
את הבשר טוחנים או קוצצים קטנטן.
מערבבים עם הנוזלים שנשארו.  טועמים. חשוב להרגיש את השום,פלפל שחור והמלח.
יוצקים לצלוחיות אישיות או תבנית מתאימה ומטביעים את הביצים בנוזל החם.
לפני ההגשה מקשטים בפטרוזיליה/ביצים קשות

שומרים במקרר.
תהנו

44 תגובות על “רגל קרושה

    • פירגה שלום רב

      יש לך טעם ואתר מדהים רואים שאת אשת-אשכולות,אין כמוך,מכל הלב נותנת מתכונים נהדרים ובכך עושה את החיים שלנו לקלים,מספיגה השראה בכולנו,המשיכי ככה עם כולנו אנחנו נהנים ומרוויחים מתכונים מהנים :lol:

      כעת יש לי שאלה פירגה הנהדרת איך (לעזאזל) עושים דים-סאם אני אוהבת אותם ולא מצליח לי ובחוץ 1 יחידה של דים-סאם,עולה כמו 1 קילו קמח….. אז אשמח לשמוע ממך את המתכון כדיי שאוכל ליהנות כמו מכל האתר והמתכונים הנהדרים שלך

  1. אך, אך,מה עשית לי עכשיו…אמא,כמה אני מתגעגעת….
    פירגה,למכורים כמוני לאוכל מזרח אירופאי את עושה רק טוב,אם אני מבשלת לבני משפחתי רגל קרושה,הרי שאני נשארת לבד עם התבנית ,אבל הפעם לא אותר,אבשל גם את הימנ ית וגם את השמאלית(הרגלים)והם שיביאו אוכל מהבית שלהם,נראה אותם… :lol:

    • וונדיס, מי שאוהב ישתגע על זה. חהחהחהחהחה
      תכיני ותהנו. הצחקת אותי,איזה כיף.

  2. המאכל הכי אהוב עלי! תודה על המתכון!
    אנסה ומקוה שיצליח לי.
    אני לא זוכרת שסבתא שלי בישלה כל כך הרבה שעות…..
    :lol:

  3. נהדר,נהדר פירגה יקרה- ממש בשישי זה עשיתי רגל קרושה ,ו,,הקונים" שלי זה הבן הבכור שאוהב כמוני,וכמובן כלתי אשתו התמניה בורחת מזה כמו מאש.הבן השנישונא כמובן את המאכל,לעומת אשתו הרוסיה שמתלקקת על זה,בקצור שמח במשפחה -כשיש רגל קרושה .יש לי רר הערה שלא הערת,אחריי שזה מונח בכלי,שאותו החלטנו לשים את התבשיל הנוזלי לא רצוי לטלטל אותו כי אז מקלקלים את הקריש,וזה לא מתקרש …בתיאבון לכולםותודה לך על כללללל המתכונים הנהדרים

    • לאה ערב טוב
      בישול ארוך יסמיך את הקריש ואז אין בעיה.
      תודה על הטיפ והמחמאות ואני מקווה שנמשיך להנות ביחד
      לבריאות

  4. הכנתי לכל בני המשפחה ופשוט ליקקו את האצבעות כל הכבוד על המתכון המדויק דניאל :lol: :lol:

  5. פירגה את פשוט אשה מדהימה אין מילים כל מתכון שלך יוצא מוצלח, וכל פעם את מפתיעה מכל הלב

  6. היי פירגה… בווול.. כך אימי ז"ל הייתה מכינה. וגם אני. ממליצה לבשל את הרגל בסיר לחץ ותוך שעה היא מוכנה והמלצה שנייה לימזוג את הנוזל לתוך תבנית מאפינס מסיליקון.

  7. כמו אצל כולן כאן – אני ובתי ובעלי אוהבים, כל השאר מתחלחלים, אבל זה לא עוזר, כי אחת ל……..
    אני עושה ומי שמתלקק מתלקק, כל השאר שיאכלו סלט. סתאאאם. נהניתי לראות שאת עושה או יותר נכון
    אני מכינה בדיוק כמוך – מה שספגתי מביתי הקט – רק בסיר לחץ כדי לחסוך זמן, זה הדבר היחידי שנכנס בסיר הזה, ואולי אחת לכמה שנים קורקבנים.
    ובהזדמנות זו "גנבתי" את מתכון הורניקס, נראה קל להכה וטעים כמובן.

    חזקי ואמצי והמשיכי לספק לנו מתכונים נפלאים.

    שבוע נפלא

    • נירה הי
      אין לי סיר לחץ וכנראה שגם לא יהיה לי כבר.
      בכל אופן,המשך נפלא וטעים . הורינקס טעימים פחד. העיקר,שתמשיכי להכין ולהנות ולפעמים לשתף אותי ולגרום לי נחת.
      תודהההההההה

  8. פירגה בוקר טוב!

    שיהיה לך יום נפלא, ב"ה שחזרת אלינו,
    ממשיכים לחכות לך בשמחה.

    בהזדמנות זו אם אפשר לקבל הדרכה איך להשתמש בעגבניות יבשות לאפיית לחם ולתבשילים.

    תודה מקרב לב למי שמשמחת אלפי לבבות יום יום.

    • חנה,אני שמה כף או שתיים ולהבא רושמת על כל מתכון אם להוסיף או לגרוע. זה שוב, שאלת טעם.
      המשך נפלא ביחד

  9. , מצאתי פטנט דומה, מכנפיים של עוף ואני מוסיפה בסוף ג'לטין להקשחת המקפא. יוצא טעים מאוד וכמעט כל יושבי ביתי לא מסרבים לכך. העקרון ,להכין את הכנפיים עם כל התיבול של רגלי הפרה. חוסך בישול וחוסך 6 שעות הפרדה.

  10. כל הכבוד על האומץ לתת פומבי למתכון הזה. הצל"ש בדרך…
    סבתי עליה השלום היתה מכינה גלר (אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה הכינוי היידי לרוטט הזה), הסיוט האולטימטיבי של ילדותי, מה עוד שהביצה הטבולה במסה האפורה הביטה בי בעין עוינת…
    עם כל הזכרונות הלא טעימים והלא אסתטיים, אני מעריכה את נחישותך להעלות את המתכון בין שאר מתכונייך הנפלאים, ואת הלגיטימציה שאת מעניקה לו. מגיע לו כבוד בפנתיאון האוכל המזרח אירופאי.

    • טובה,בהחלט שמגיע כבוד לכל מתכוני הנוסטלגיה
      בעיקר שבעלי ואמא שלי כל כך אוהבים. בעלי ממוצא חלאבי,אמא שלו היתה מכינה רגל קרושה. היית מאמינה?
      באתר שלי יהיה הכל מכל טוב הארץ והעולם ותקוותי שהוא יעבור לעוד הרבה דורות ולכולם יהיה טעים.

    • אותו מתכון של לביבות מטוגנות אפשר לאפות. חום 175.
      שמים כף גדושה בלילה על ניר אפיה משומן ואופים 20 דקות,הופכים וממשיכים לאפות עד שמוכנות. אפשר לרסס את פני הלטקעס בשמן.

  11. פירגה שלום!
    תודה רבה לך על רעיון. למה אני לא חשבתי על דבר כל כך אהוב ומפורסם ברוסיה?? אמא שלי הכינה הרבה ואני עזרתי לה. אתמול עשיתי מגרונות הודו, בישלתי 3 שעות. שום כתוש טרי הוספתי כבר בתבנית. יצאה מצויין, נקרש תוך לילה לגמרי, בעלי ובת הגדולה בהתלהבות מלאה. שיהי לך שבת שלום!!! :lol:

  12. היי , נראה מעולה
    אני מתכנן לנסות את המתכון
    סוף סוף מצאתי מתכון ברור מזמין ועם כמויות נורמאליות smile
    תודה רבה

    בכוונתי בשלב של :מערבבים עם הנוזלים שנשארו. טועמים. חשוב להרגיש את השום,פלפל שחור והמלח.
    להוסיף מעט שום חי, כך הבנתי שסבתי נהגה לעשות . מה דעתך?

    עכשיו
    שאלה חשובה, בגלל שהסועדים שלי מאוד רגישים לנושא….
    איך מנקים את הרגל כך שלא ישארו כלל עקבות של שערות?

    שאלה אחרונה
    האם אפשר לבשל את הרגל לשעות הרבות בתנור ?

    • רגל מנקים במים רותחים .
      מבשלים עד שרך מאד על הגז,לא בתנור.
      התבלינים חשובים ביותר,כן.
      בהצלחה

  13. טוב הסיר על האש smile

    תגידי איך מנקים במים רותחים? זה חם לא? אני הרתחתי וכמה דקות עם המים שטפתי זה מספיק?

  14. אני והבן שלי מתים על רגל קרושה, בעלי והבת לא.
    אמא שלי עושה מעולה.
    רציתי רק לדעת – כשאני קונה רגל קפואה (לפעמים אין טרי) יש לזה ריח לא נעים. האם ההרתחה במים או השטיפה במים רותחים משפרת את המצב?

  15. שלום אני רוצה לעשות את זה בשביל אמא היא רוסייה זה מעדן בשבילה (לי איכס!)
    השאלה היא איפה קונים את הרגל בקר? יש את זה בסופרים רגילים במעדניה של הבשר למשל בשופרסל דיל, מגה בול, יינות ביתן? איפה לקנות?
    ומה להגיד למוכר?
    תודה laugh

  16. תודה על המתכון
    בתור מישהי שממש אוהבת אוכל יהודי מסורתי מתכונים שלך זה זהב
    השאלה היא עשיתי פעם רגל כרושה וזה נשרף לי כי כי המים התאדו איך מוודאים במהלך הבישול הארוך שזה לא נשרף
    תודה

    • מרלן,שימי שעון זמן וכל שעה תבדקי.אין דרך אחרת למנוע.
      תודה לך. smile

להגיב על נירה גונטרסקי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *