מצרכים ל10 מנות בלינצ'ס:
שמים בקערה עמוקה:
2 ביצים טרופות במזלג
1/2 1 כוסות חלב
1/2 כוס אשל /יוגורט 100 מ"ל
כף סילאן או סוכר
3 כפות חמאה מומסת
כוס קמח רגיל ועוד כמה שנכנס…לערבב היטב עד שיהיה מרקם של שמנת דלילה.
אופן הכנה:
מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב על להבה גדולה.
בדרך כלל משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון.
מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.
מטים את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת ומשאירים כדקה או עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.
מניחים עלה בלינצ'ס בקערית קטנה אישית יפה להגשה גודל רצוי 10X10
את המלית מכינים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
שקית אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם
גבינה לבנה מסקרפונה 250 גרם
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
מקציפים לקרם
עורמים ערימה יפה מהקרם בתוך העלה ופותחים אותו לצדדים לצורת פרח
מצפים בפטל/פירות יער/ תותים/ דובדבנים/ או סירופ שוקולד
"טיפ"כאופציה
משרים כוס תותים / פטל חתוכים קטן עם 1/4 כוס סוכר ו-2 כפות יין מתוק לחצי שעה
מסננים ומערבבים עם הגבינה. ממלאים את הבלינצ'ס.
תהנו
ואי איך יצרת את כול הגבינה עם הפטל,
פשוט אין כמוך
תודה רבה
פירגה ניראה מצוין מקווה שאספיק להכין עוד הערב … כמובן שאעדכן אותך בהמשך, :lol: :lol: :lol:
גלית,אשמח לקרוא אותך שוב. בהצלחה
פירגה קוראים לי אושר ואני בת תשע אני רוצה להגיד לך שאני מכינה הרבה מתכונים שלך עם סבתא ולפעמים גם עם אמא והכל יוצא מאוד עטעים ועכשו הכנו את הבלינצס והיה מאוד טעים אני אוהבת מאוד את האוכל שלך וסבתא אומרת שיש לה עוד הרבה מה ללמוד מפירגה אז פירגה תודה רבה על :P :lol: :lol: :cool: הכל אושר :cool:
אושר ממוש,הכל אושר כשאני קוראת את מה שכתבת פה.
קבלי חיבוק ענק ותמסרי גם לאמא וסבתא חיבוק ממני.
תמשיכו להכין ולהנות. כתבי לי מדי פעם מה שאתן מכינות.זה מאד מאד מאד משמח אותי.
לבריאות ובאהבה.
פירגה- רואים שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ. כל הכבוד לסבתא ולנכדה!!
תודה שירי
נראה שגם הקטנה בת ה-5 הולכת בעקבות האתר. כבר יש לה מתכונים באתר שלי. כולי נחת וגאווה.
היי פירגה כפי שהבטחתי חזרתי לעדכן ובכן, הכנתי את פרחי הבלינ'צס ויצא ממש טעים הילדודס ממש אהבו ואפילו בעלי התלהב מהטעם המיוחד אז פירגה תודה על המתכון וכמובן תודה לנכדתך אור
גלית יקרה,בבקשה.
אמסור לאור תודה
אני מעריכה שחזרת לשתף אותי ולהוסיף מחמאה למתכון הטעים.
תודה פירגה ותודה לאור על המתכון …עוד לא ניסיתי אותו אך המתכון נישמע מענין ובטוחה טעים… :cool:
תודה אשה מקסימה …כל מתכון הצלחה :lol:
לינדוש
לינדושה,תודה רבה מעומק ליבי
נראה מעולה, שמרתי לנסיון
תודה!
תודה עירית
באמת נראה יפה, ממש כמו פרח, אסתטי וחייב להיות טעים. כל הכבוד לאור נכדתך! יפה שאהבת
הבישולים והאפיה עובר מדור לדור. יישר כח!
אנסה זאת בחנוכה, במקום סופגניות וכמובן אעדכן אותך, פירגה.
חג שמח!
רותי הי חמודה
זה יפה וטעים ומתאים מאד לחג החנוכה.
חג שמח
בוקר טוב פירגה יקרה…תמיד אמרתי שהאהבה לבישול זה עניין גנטי…..
איבונה שלום
ואני מאד מאושרת על כך. האתר שלי ימשיך לפרוח וישמח לבבות רבים.
Pirge could you tell me please how many mililiters is the cream that you used (because I live in England and don't have the same proucts that you use)
of course you can answer in hebrew
many thanks
Shoshana
הי שושנה יקרה
מיכל שמנת מתוקה בארץ 250 מ"ל
באהבה.
כל הכבוד!!! איזו נכדה יצירתית!! בהחלט הולכת בעקבות הסבתא.
בדיוק התכוונתי להכין בלינצ'ס עם ריקוטה ועכשיו קבלתי רעיון מדליק וכנראה גם טעים ביותר.
תודה
בלהה,אני מקווה שבאמת תהנו כמו שאנחנו נהנים
אשמח לשיתוף וחוות דעתכם.
פירגה ערב טוב!
איזה גבינה זו מסקרפונה ומה התחליף.
תודה מראש :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
חנה
סימפוניה או כל גבינה שמנה החל מ5%.יש גם במעדניה בכל סופר .
I like you recipes ,your cooking is wonderful.thank you.
I only wish you cooked more vegetables if possible,because in everyday life I need to eat lots of vegetables and the nicer food that I learned from you is when I have guests or the family comes to visit
and again thank you
Shoshana
שושנה יקרה,אני מבשלת לפי מוזה ומה שבא לי להכין באותו יום. אין לי תכניות מיוחדות לגבי הבישולים שלי. אני לא יכולה להיות מתוכנתת. זה לא אני.
סליחה.
בנוסף,יש המון המון מתכוני ירקות באתר .כנסי לקטגוריות המתאימות,תבחרי ותכיני מהמבחר הגדול.
תודה על המחמאות,הכל באהבה גדולה.
זו אימרה ידועה שהעיניים "אוכלות" לפני הקיבה.
המתכון פשוט ויפיפה.
אני מומחית בבלינצ'נסים ומעולם לא חשבתי על צורת הגשה שכזו.
כל הכבוד!
נגה,אצלי זה די נשלף.
תודה והמשך טעים ביחד.
חיבוק
היי פירגה שבת שלום
שבת שלום פירגה.רציתי לבקש ממך אם יש לך מתכון בסיסי לבלינצ׳ס חלבי מתוק לשבועות?(בלילה מתוקה לבלינצ׳ס)תודה ויום קסום
מיכלי,זה מתכון שמתאים לכל סוגי הבלינצ'ס.אם את רוצה מלוח תשמיטי את הסוכר.
יש עוד מתכוני בלינצ'ס באתר שלי.
רשמי בחיפוש למעלה בצד שמאל את המילה : בלינצ'ס ותראי.
לבריאות ושבוע נפלא לך