זה הסיר שהכנתי לנו להיום,נראה ומריח נפלא.
מצרכים:
2 כוסות עדשים אדומות ללא השריה
כוס אטריות למרק
3 תפוחי אדמה או מיני תפוחי אדמה מקולפים
3 גזרים ואני מוסיפה גם 2-3 חתיכות גדולות של דלעת
3 קישואים
1/2 כרישה
בצל קצוץ
1/2 כפית כמון,1/2 כפית תבלין חוויאג' למרק , כפית תבלין גריל עוף , מלח ופלפל להשלמת טעמים
אופן הכנה:
בסיר גדול למרק מטגנים ב-3 כפות שמן
בצל, כרישה, גזר אחד קצוצים לקוביות קטנטנות.
מזהיכים בבחישה .
מוסיפים תבלינים ומערבבים ויוצקים כוס מים
את יתר הירקות מקלפים וחותכים לקוביות גדולות
ממלאים את הסיר במים ומבשלים את המרק שעה וחצי
מוסיפים את האטריות לכמה דקות עד שיתבשלו
בוחשים את המרק מדי פעם שהעדשים לא יידבקו לתחתית הסיר.
תהנו.
נראה טעיםםם
יאמי
יום נפלא :lol:
דליושה,תודה ושבת שלום
:lol:
אני מתה על מרק עדשים
תודה לך על עוד מתכון מבית היוצר פירגה
גלזורה לעוגות (לבן)
כוס סוכר
2\1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
לבשל מים וסוכר ולהרתיח —-להוסיף לימון.
למרוח את העיסה על עוגות חמות.
מתאים לעוגות שמרים\בחושות.
גלית,שבת שלום
שלום פירגה זאת אושר רציתי להגיד לך שחזרתי מבית ספר וסבתא הביאה לי את המרק הז :? ה ולא רציתי לאכול כי אני לא אוהבת מרקים אז היא אמרה לי אבל זה מתכון של פירגה אז טעמתי וזה מאוד טעים ואני אכלתי קערה שלמה אני אוהבת את המרק הזה חבל שאח שלי הקטן לא רוצה לטעום כי זה מאוד טעים ומחמם וסבתא אומרת גם משביע תודה רבה פירגה אני אוהבת אותך אושר
אושר,את כולך אושר ואני "מתה" עליך.
את גורמת לי להיות שמחה בחלקי ולשכוח את הצרות.
נשיקות חמודה וד"ש חמה לסבתא המקסימה.
היי
מה אפשר במקום עדשים??
האם העדשים לא יהיו כמו דייסה אחרי שעה וחצי של בישול??
יש המון המון המון מרקי קטניות בקטגוריה מרקים
תבחרי,תכיני ותהנו
היי פירגה המרק נראה נהדר,תבורכנה ידייך תמשיכי לתת מתכונים נהדרים,ציבור המעריצים והגולשים לאתר שלך רק גודל וגואה,וזה מצויין כולנו מרווחים מזה
פירגה האם אפשרי להוסיף למרק כנפיים,או קציצות קטנות מחזה עוף – הילדה מאוד אוהבת עוף במרק יש לך רעיון נוסף אשמח לתשובה
תודה ושוב תודה ;) רחלי
רחלי
תודה חמודה
אין בעיה להוסיף חלקי עוף
תהנו
לפירגה שלומלום
המרק הזה לנשמה אני תמיד עושה אותו בתחילת החורף איך שמתחיל להיות קר מאז ילדותי . סבתי ז"ל אמרה שזה מרק של עניים כי כול הארוחה במרק לא היה להם הרבה כסף אבל אהבה גדולה לכולם כן מזכיר לי תמיד על הסיפור מרק כפתור.
יש לי הערה בונה : קטניות אף פעם לא לשים במים קרים בסיר אלא רק חמים כיוון שאח"כ כשמבשלים הם נשארים קצת קשים.
ואם המרק אחרי שבישלנו וקיררנו במקרר נהיה גוש פשוט להוסיף מים ולדלל. עוד דבר כשרוצים לחמם ביום אחרי לא לחמם את כול המרק אלא רק כמות שרוצים שלא יחמיץ
נחמד לקבל ממך מתכונים אשמח אם יש לך מתכונים לעוגיות עם חותכנים, אני עובדת בבית אבות ופעם בשבוע עושה להם פעילות אפיה ואין לי מספיק מתכונים לעוגיות עם חותכנים הם מאוד אוהבים לעשות עוגיות ,אני נותנת להם בצק מוכן והם יוצרים עוגיות שונות ואח"כ אני אופה (הם תשושי נפש)לא משהו מסובך שיהיה כמו בצק שק"ם או פריך
תודה לך ויום נעים
ימילת שלום ובקר אור
עדשים אדומים אין צורך במים חמים הם מתבשלים מהר.
תודה על ההארה.
הנה מתכון נהדר שהנכדים שלי עושים:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/עוגיות-ילדים-אביב-שחר ויש עוד מגוון ענק בקטגוריה:עוגיות.
אם את רוצה יש גם במלוחים עוגיות מלוחות.
הבצק הלבן גם מתאים למגוון עצום של עוגיות גם ממולאות.
תהנו
הריח מגיע עד אלי!!!!!! ניראה סוף הדרך וגם טעים. אני אוהבת מרקי קטניות!!!!!
אצלי מתבשל עכשיו חמין מסורתי לכבוד שבת קודש.
שבת שלום.
בקר טוב פירגה,
המרק נשמע נהדר, אך שאלה קטנה לי אליך – באיזה שלב בדיוק את מוסיפה אאת העדשים, אחרי הטיגון או מאוחר יותר????
רק אתמול הכנתי מרק מעדשים ירוקים משןלב בירקות נוספים – עכשיו זה הזמן להחליף את הצבע……
תודה על כל מתכוניך – אני ממש נהנית מהם למרות שאיני מגיבה בכל פעם….
שבת שלום , נעמי
נעמי חמודה הי
עדשים אדומות שמים מההתחלה והם הופכים במשך הבישול לדייסה ומסמיכים את המרק. המרק מקבל צבע אדום.
לגבי ירוקים זה מרקים אחרים. יש לי בקטגוריה: מרקים . תבדקי. הכל רשום שם.
שבת שלום יקירתי
מכינה אותו עוד היום. בברכת סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך ושבת שלום ומבורך. :P :P :P :P
ציפי,תהנו ושבת שלום
צהריים טובים פירגה, הכנתי את המרק לכבוד השבת ואיזה ריח נפלא התפשט בכל הבית … אני שהוא גם טעים … אז תודה רבה לך פירגה ואני מאחלת לך ולבני משפחתך סוף שבוע קסום ושבת שלום ומבורך תבורכי אשה יקרה :lol: :lol: :lol:
גלית יקרה
שימשיך להיות טעים ושבת שלום
תודה על השיתוף
פירגה זאת אני אושר אני רוצה לספר לך על הארוחה שאמא הכינה למשפחה היום קציצות בשר רכות אורז עם צימוקים ושקדים תפוחי אדמה עם זעתר ושומשום וגם כמה סלטים וסבתא הכינה לנו קדרת עוף לשבת שכבר אכלנו כמה פעמים וזה מאוד טעים ועכשו אני ואמא מכינות מאפינס עם הפתעה שכולם בבית מאוד אוהבים את זה פירגה כל האוכל שלךהכי טעים בעולם ואת אשה טובה וחבל שאת גם לא סבתא שלי אמא מוסרת לך הרבה תודות ואומרת שאת אשה נדירה נשיקות ושבת שלום אושר :lol: ;) :P :P :| :lol:
אושר מתוקה מה שלומך?
את מאד משמחת ומרגשת אותי כל פעם שאת כותבת לי מה הכנתם מהאתר.
הכי אני שמחה שהכל טעים לכם . לקראת חנוכה כנסי עם אמא לקטגוריה:חנוכה ותכינו רשימה של דברים טובים להכין לחג.
אוהבת אותך מאד מאד ושבת שלום לך ולכל המשפחה.
בעלי אומר שבזמן האחרון אני עושה מרקים…. סוף הדרך. היום עשיתי את שלך. עוד לפני שהסתיימה ההכנה, הוא כבר היה בתוך הצלוחית של הבת שלי, ואפילו אני גנבתי קצת.
פשוט, ומעולה….
את אלופה.
הדס,תודה רבה והעונג גם שלי.
תמשיכי להכין שכולם יהנו
שבת שלום
ושלא יהיה מקום לספק-יופ ראשון על הבוקר אכין אותו. אצלנו לא מקובל לאכול עדשים בשבת, זה מנהג אבלות ובנוסף, לא מדליקה אש בשבת, עקרונית, כדי לקחת יום חופש מבישולים. :lol:
נכון,אדומות ותוקן
לא מכירה מנהגים כאלה.
המשך שבוע נפלא
פירגה מקסימה, את מצילה את כולנו עם המתכונים הניפלאים והקלים שלך. ביום שלישי אני עורכת בביתי מסיבת חנוכה ל16 אישבערך. כניראה אני אקרא למסיבה מסיבת פירגה ,כי כל המתכונים יהיו מאתר שלך. אני צריכה יעוץ דחוף ממך :אם אפשר חלק מהדברים להכין כבר ממחר, יום ראשון? אני מתכוננת להכין :סלט קוסקוס עם ירקות צבעוניים, לביבות תפוחי אדמה, סלט חסה ברוטב הבית, מאפינס הפוכים במגוון טעמים, מאפינס פיצה אישי, עוגת גבינה שתי וערב וכמובן סופגנית קינמיות אפויות. תוך כדי כתיבה,ניראה לי יותר מדי דברים. מה דעתך, ןמה כדאי לי להכין מראש? תודה וחיבוק ענק
רחל,הכל אפשר מראש .סלטים תכיני ביום האירוח
מאחלת לכם אחלה אירוח טעים ונפלא
חיבוק ענק בחזרה
פירגה את אלופה המרק ינוסה כנראה כבר מחר בע"ה
בוקר טוב פירגה..
המרק ניראה טעים…בא לי כבר להכין אותו !
יש לי שאלה את היקרות לא ציך לחתוך לחתיכול קטנות?
ועוד משהו -אם אני לא שמה את ה1/2 כרישה זה בסדר?
הדס,כרצונך וטעמך
יש לי שאלה……….
אם אני רושמת שאלה או תגובה במתכון ישן האם את רואה אותו?..
זאת הסיבה שאני תמיד שואלת במכון האחרון שאת נותנת גם אם השאלה קשורה למתכון אחר.
בכל אופן רציתי לשאול אם בטירמיסו צריך גבינת שמנת ובמכולת הישראלית שלנו חסר(אני גרה בלוסאנגלס).
איזו גבינה אפשר במקום?..
יש לנו פילדלפיה או מסקרפונה……….אני אישית מעדיפה פילדלפיה אך נראה לי שהמרקם שונה מגבינת שמנת??.
אני רוצה להכין לכרי :cool: סטמס לגיסתי.
גנט בקר טוב
ברור שאם את רושמת במתכון אפילו אם הוא מלפני שלוש שנים המתכון קופץ לפה להתחלה ואני מיד רואה אותו.
חשוב לרשום את התגובות שלכם במתכון עצמו.
גבינת שמנת מכל סוג מתאימה.הגבינות שרשמת טובות לעוגה.
בהצלחה וחג שמח
תודה על התשובה המהירה
ערב טוב פירגה
רציתי לדעת מדוע בקטגוריה של מרקים מופיע רק אחד
אני זוכרת שהיו לפחות עשרים :eek:
כל כך מתחשק לי להכין מרק טוב והופתעתי לראות שהם אינם יותר :?
בכל אופן שיהיה לך חג שמח לך ולבני משפחתך .
יש קטוריה מרקים.ראי לפי סדר הא…ב……
http://pirge.co.il/category/מרקים-חמים-וקרים
יש פה 40 מרקים
תהני
חג שמח
מצאתי תודה רבה
פשוט ישנה עוד קטגוריה של -מרקים שמופיע בה רק מרק אחד.(קצת מבלבל אולי כדאי להשאיר רק קישור אחד) :P
אתי,אני אבדוק ואמחק את המיותר.
הכנתי לארוחת שבת והיה וואוו.
נגה
תודה על התגובה הנהדרת.
חג שמח
מרק נפלא !!!
תבלין החוואייג' למרק מוסיף המון !
וגם הילדים מאוד אוהבים.
תודה סימונה
כיף שגם הילדים אוהבים.
בוקר טוב וחג שמח פירגה
בישלתי את המרק אתמול והגשתי בארוחת הערב לאורחים ולמשפחתי וכולם ליקקו את האצבעות וביקשו את המתכון, יצא נפלא וטעים טעים, ממש מרק חורפי מושלם.
תודה לך על המתכונים הנפלאים.
תמי.
תמי,איזו תגובה חמה ונפלאה.
שימשיך כך ותשמחי אותי תמיד עם תגובות כאלה.
תודה מתוקה
פירגה אהובתי
היום הכנתי את המרק הזה לארוחת ערב והכל נטרף, בעלי אמר שזה מתכון למסעדה. אמרתי לו שאת בעצמך שף מס' 1.
מתה עלייך, שרי – מעריצה שרופה!
שרי יקרה, זו את שמבשלת עם כל הלב והנשמה. מעתיקה ממני,חהחהחהחהחהחה.
נשיקות והמשך טעים ביחד. אה, וחיבוק לבעל שאהב ופירגן.
שלום פירגה
הרבה מאד זמן לא נכנסתי לאתר שלך ועכשיו אני מדפיסה את החסר .מתכונים אחד אחד.
רציתי לשאול כמה מים את ממלאת את הסיר?בגובה הירקות ,מעליהם?תוכלי לתת לי אמת מידה בליטר למשל?סוף שבוע חמים ,טעים,מענג ומשביע.
זה מרק.3/4 סיר מרק.
תודה רבה על התגובה הסופר מהירה. איזו אשת חיל! גם לנסות מתכונים חדשים, גם לכתוב ולצלם אותם יפה וגם להגיב ולענות כל כך מהר לכל אחת .יישר כח וכל הכבוד!!! :lol: שבת שלום.
חן חן ושבת נפלאה שירה
ללא מרק עוף???
מרק עוף זה תבלין.כל אחד ישים כרצונו והבנתו. אין בכלל בעיה.
אחרי כמה זמן להשים את העדשים?? על השקית שך העדשים כתוב 10 ד'ק לבישול.. מה אני עושה?
אני שמתי עדשים יבשות.
בכל מקרה שמתי מההתחלה. העדשים הופכות לדייסה.
תודה רבה :lol:
הי פירגה,, אני מתה על המרק הזה ועכשיו אני רואה שהגבתי עליו בשנת 2011. מאז הוא עולה על שולחני בחורף כמעט כל שבת. יש לי חשק קצת לשנות אותו. האם את חושבת שמתאים במקום עדשים לשים גריסים ויתר המתכון ישאר בדיוק אותו דבר. או אולי אפשר גם עדשים וגם גריסים. מחכה לתשובתך, אשה "גדולה מהחיים, מאחלת לך רק אושר ובריאות
רחל ערב טוב,
אם את אוהבת גריסים,תדפדפי בדף הזה
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%9E%D7%A8%D7%A7+%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D
יש פה מגוון מתכוני מרקים עם גריסים.
לבריאות
תודה פירגה . עיינתי והכן יש לך מתכונים ניפלאים עם גריסים. אך אני מעונינת בכל המרכיבים והתבלינים שבמרק הזה אך חשבתי האם אפשר לשים במקום עדשים אדומות גריסים?
לצערי לא ניסיתי