מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה
היא נהדרת,לא תרצו שתיגמר. מתרפקים על נוסטלגיה.
מצרכים בקערה לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
150 גרם חמאה רכה
חלמון
גביע שמנת חמוצה של פעם או שמנת מתוקה לבישול= 250 מ"ל
1/4 כוס סוכר
לשים לבצק רך חלק וגמיש (מוסיפים קצת קמח אם צריך) ושומרים שעה במקרר
2/3 מהבצק לשטח בתבנית משומנת 27X33 וליישר
לאפות כ-15 עד 20 דקות בתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות ולצנן 5 דקות.להוריד חום תנור ל-150.
מלית גבינה:
500 גרם גבינה כנען או טוב-טעם
500 גרם גבינה לבנה 5% ( כמו סקי )
3/4 כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים שלמות
גביע שמנת חמוצה של פעם
2 כפות קורנפלור
כוס צימוקים קטנים לבנים+קליפת חצי לימון מגוררת(לא חובה)
לשטח את מלית הגבינה על הבצק החצי אפוי
מיתר הבצק להכין פסים שתי וערב כמו בתמונה
יוצרים שרוכים/חבלים דקים ומסדרים שורות שורות
אופים בחום 150 מעלות כשעה עד שעה וחצי או עד שהשרוכים משחימים .
מצננים את העוגה בתנור . דלת התנור טיפה פתוחה.
שומרים במקרר.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
תהנו
פירגה את משהו מיוחד
את מגלה מה עולה בראש של כולנו באתר, :P
יבורכו ידייך וכל משפחתייך
ממני נ
נ שלום
זו הכוונה והמטרה.
באהבה.
וואהו ! פירגה העוגה נראית מקצועית ומדהימה יבורכו ידייך !!! ;)
פירגה היום הכנתי את הבורקס עם חצי כמות הבצק,במקום משולשים עשיתי חצי ירח,מילאתי בגבינה צפתית בערך 200 גרם ,חתכתי את הגבינה לקוביות ועליהם הוספתי מעט מלח,1 כפית קמח,2\1 כפית אבקת מרק פטריות,מלח עפ"י הטעם,אגוז מוסקט מגורר,ומעט שמן – יצא פיגוז כולם חטפו כמו גרעינים ושוב תודה לך פירגה שבזכותך אפילו אם אין חשק להיכנס למטבח , מתכונייך הנהדרים נותנים לנו את הסקרנות והחשק – לבשל ,לאפות, לצלות – ומה לא – תבורכי בשמי ובשם כל הקוראים והקוראות שגולשים לאתר הנהדר של פירגה כה לחיי שרק תהיי בריאה ותמשיכי במתכונייך הפותחים את הלב ומעניקים לכולנו השראה תודה :lol:
תודה רחלי,אני אפשר להפסיק לישר אותה,היא נהדרת.
אשמח שאת המחמאות לבורקס,תכתבי במתכון של הבורקס ולא פה בעוגה. אין קשר.
כמובן בפעם הבאה.
אני שמחה לתת השראה ומצב רוח חיובי להכנס למטבח ולהכין מטעמים.באהבה גדולה.
תמיד אתכם.
:P :? פשוט לקרוא ולהזיל ריר, איזו עוגה נהדרת ;)איזה יופי תנוסה בהקדם האפשרי – הכנתי רשימה איזה עוגות הכין בשבועות הקרובים והיא תיכנס במהרה לרשימה ;) תודה איזה כיף שיש לי את פירגה תודה תודה
ציפי יקרה,ולי הכי כיף שיש אתכם.
אתם הכח וההגשמה שלי. בלעדיכם אני כלום.
מאחלת לך הנאה והצלחה בכל שתבחרי להכין .
חביקוים
היי פירגה, העוגה נראית מדהימה ובטח טעימה, אני מתה על עוגות גבינה ובטוח אכין אותה אולי עוד היום פשוט אין לי כרגע את כל המצרכים בכל מקרה, כמובן שאחזור לעדכן … תודה פירגה והמשך יום מקסים
גלית יקרה,המבחר ענק ובאמת קשה לבחור מתוכו.
אבל אני מבטיחה שכל מה שתבחרי או תכיני יהיה מוצלח וטעים ברמות. הכל באלפי נשיקות והמון אהבה.
חיבוקי
מזכירה לי מאד בצורתה את עוגת הגבינה הנפלאה של אימי ז״ל. לצערי לא נשאר מתכון אבל מה שכן אצלה הבצק היה שמרים. תודה על המתכון.
מיכל,זה חלק מההתרגשות שלי בבנית האתר.
לתת לכל אחד את מה שהוא איבד או חולם.
ערב נפלא וטעים לכם
שלום לך פירגה, שמי גיא ואני בשלן חובב במקרה הגעתי לבלוג שלך ואני פשוט המום מכמות ואיכות המתכונים אני חושב שכבר אין לי מה לחפש במקום אחר כל הכבוד לך יישר כח עכשיו אני בדרך להכין :lol: את עוגת הגבינה שאגב נראית סוף הדרך … ואעדכן בהמשך …
גיא,ערב טוב
אני מאושרת שהצטרפת אלי לאתר הביתי והחמים שלנו. בהצלחה בהכנת העוגה ואשמח לחוות דעתך.
שלום לך שוב פירגה העוגה כבר בתנור … ואדווח איך יצא … יש לי רק בקשה קטנה בחנוכה אישתי אהובתיהובתי חוגגת יום הולדת ואנחנו מארחים את המשפחה והחברים הקרובים יש לך רעיונות מה להכין? זו תהיה ארוחת ערב אז אם תוכלי לייעץ לי מה להכין אשמח מאוד וכמובן תודה מראש גיא נ.ב על איזה עוגה את הכי ממליצה??? ושוב תודה וגיא :cool:
גיא,כל אחד וטעמו.כנס לקטגוריה חנוכה ותבחר מה שאתם אוהבים. חוץ מלביבות וסופגניות גם כל יתר הקטגוריות שלי מתאימות לחג.לדעתי,הכל הולך.
יש מגוון ענק של סלטים, יש תבשילי קדירה נפלאים,יש פשטידות ומרקים נהדרים.מה שאתם אוהבים,תכין ותהנו.
sorry to bother you again,how much soured cream did you use?
שושנה שלום
200 מ"ל שמנת חמוצה
בהצלחה ובהנאה
פירגה תודה על התשובה הזריזה פשוט יש לך מבחר עצום של מתכונים שהבחירה באמת קשה אבל אני מאמין שאצליח להרכיב ארוחה טובה וטעימה ותודה רבה לך… גיא
גיא,ללכת על הקל,הפשוט והטעים.
תכין בדיוק מה שלטעמכם נראה הכי הכי. באמת יש באתר הכל.
בשמחות.
פירגה חזרתי לדווח לך על העוגת גבינה, אומנם היא עדיין לא כל כך התייצבה במקרר אבל אשתי לא התאפקה ומייד פסקה שעוגה מדהימה ואי אפשר להפסיק לאכול באמת עוגה מעולה ואנחנו ממליצים לכולם לרוץ להכין … בנוסף אנחנו נוברים במתכונים ופשוט אין מילים איזו התלהבות ממש התמכרנו ואנחנו מאוד מודים לך כמובן שאמשיך לעדכן אותך תודה רבה פירגה ;) :P :cool:
הי
חובה לקרר עוגות גבינה מספר שעות שיתייצבו.
אבל תהנו,בכיף,גם אני מתלהבת וזוללת לי פרוסה חמה מיד אחרי האפייה. תודה על המחמאות לעוגה.
לילה טוב והמשך נפלא ביחד
היי פירגה
שאלה לי בקשר לטירמיסו קפוצינו.
רשמת תבנית קפיץ אך בתמונה יש תבנית מזכוכית…….האם העברת לשם ואיך?..
האם בתבנית קפיץ זה לא ייתפרק כשאשחרר את הטירמיסו..
האם אפשר תבנית רגילה או אינגליישקייק מזכוכית?..
האם אפשר להקפיא כי אני נוסעת לגיסתי ורוצה לקחת אותה…..למרות שלא חם בחוץ?…
רשמת גם שמנת חמוצה ולא רשמת כמות?.?.
בבקשה תעני על כל השאלות שלי……………….
תודה :lol:
חבל שלא רשמת את כל השאלות האלה בעוגה המדוברת.
גנט יקרה
תכיני בתבנית משושה מתפרקת מניר.יש להשיג בכל סופר. או תבנית עגולה חד פעמית.
אפשר להקפיא ולפתוח את העוגה מהצדדים בקלי קלות על פי החיתוכים של התבנית. הבסיס נשאר ואת יכולה להעביר לכל תבנית שאת רוצה.
שמנת חמוצה=250 מ"ל
קצר ולעניין: אין עליך!!!
תבורכי!!!
שבת שלום פירגה. נהדר נהדר שוב תודה שאת כאן היום מכינה את העוגה.
בדיוק כזו חיפשתי
פירגה העוגה מאוד מושכת……אני אנסה לכבוד שבת קודש ואדווח ב"נ יום ראשון.תודה מכל הלב
הכל נראה מצויין וטעים זו עוגה שמזכירה לי את בית אמא ואבא ז"ל
בכל מקרה מה עושים שרוצים לעשות דיאטה וזה לא כל כך הולך עם דברים טעימים כמו בתמונה
מירי,בדיאטה צמים
אין מספיק מילים לתאר את פאר היצירה.
את מהווה השראה יומיומית עבורי .
יישר כוח :lol: :lol: :P
מלי,
באהבה
איזה כייף, זו העוגה של סבתא שלי ז"ל.
הכי טעימה!
אני כבר יוצאת להצטייד במצרכים ולהפתיע את המשפחה.
אין עלייך פירגה :lol:
המתכונים שלך מוצלחים, אבל פה
שיחקת אותה בענק!!! :lol:
אשר הי,אשמח לשמוע תגובה אחרי טעימות
שתהיה לכם אחלה שבת נפלאה
היי פירגה, רציתי לעדכן אותך כפי שהבטחתי ובכן הכנתי אתמול בערב את העוגת גבינה והיום כולם נהנו ממנה איזו עוגה טעימה היה קשה להפסיק לאכול והיא כמעט וחוסלה לגמרי … תבורכי פירגה אין פשוט :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: אין על המתכונים שלך
גלית יקירה,זה מה שחשבתי שתכתבי ותגיבי ואני מאד מאד שמחה.
תהנו מהעוגה ושתהיה לכולכם שבת נפלאה וטעימה
כרגע אני חוזרת מהמטבח, ראיתי את המתכון ולא התאפקתי, אני בטוחה שהעוגה תהיה נפלאה, מכיוון שכל מתכון שלך הוא מתכון מנצח, מנסיון..תודה מכל הלב
אביבה יקרה
היא תהיה מעולה
תהנו וסוף שבוע נפלא
פירגה ברצוני לציין ,שאני מכינה את המתתכונים שלך הכל יוצא נפלא אני מקבלת מחמאות
החבות שלי שואלות זה מהאתר של פירגה ? עלי והצליחי במלאכתך הנפלאה
: בתודה דרורה
דרורה,אני מאחלת לך המשך הכנה טעימה וכיף שאת משתפת אותי.
שבת שלום
היי פירגה ניראה מגרה ומדהים. האם אפשר במקום שתי וערב לפזר את הבצק לפירורים?
כמובן
אפיתי מחכה בציפייה שתתקרר נראית נהדר רק במקום צימוקים שלא היה לי אז שמתי חמוציות
תודה לך פריגה על המתכונים הנהדרים
:P :P :P :P :P
עליזה הי,חמוציות פחות מתחבר לי בעוגות גבינה,אבל אם אתם אוהבים אז כל הכבוד.
שבת שלום וטעימה לכם
פירגה שנים אני עוקבת אחרי המתכונים שלך גם בתפוז ובבלוג ופשוט אין מילים ..טעם ביתי טעם של פע נוסטלגיה של ילדות..
העוגה הזא החזירה אותי 30 שנה אחורה שחיפשתי מתכונים וטעמתי….אך לא מסרו לי את המתכון
אנסה את העוגה בע"ה בשבת הקרובה ואדווח לך
נשיקות וחיבוק יקרה♥♥
חני,כיף שאת איתי
תכיני את העוגה הנפלאה ולא תתאכזבו.
המשך נפלא ביחד
חיבוקים
הי פירגה,
נכנסתי לבלוג שלך לפני שבוע בהמלצת חברה,
איזה כיף אצלך, חם נעים וטעים , מרגישים אוכל של בית, ניסיתי המון מתכונים כולם אחד אחד,
עוגת הגבינה זרקה אותי 30 שנה אחורה והיא מעולה!!!
יישר כוח!!!
הי דידי
איזה כיף לקרוא שנעים אצלי.
תראי,זה כמו להתארח אצלי בבית.אני סבתא למשפחה גדולה ונפלאה ונהנית להכין לכולם אוכל ולפנק.
כל מה שאני מכינה אני מעבירה לאתר שיישאר כמזכרת לכולנו.לכן,הכל בגובה העיניים בשפה פשוטה ונעימה.
אוגרת לי מתכונים מכל הבא ליד ומה שנראה לי הכי שיחבר אותי אליכם,אני מכינה.
תכיני ותהני ביחד איתי ועם כולנו.
חג חנוכה נפלא ומתוק לכם.
פירגה חג שמח.
עוגה טעימה שתענוג לאכול.
היא טעימה יותר למחרת ומשתבחת אפילו אחרי יומיים.
תודה על הכל.
צודקת מוריה,גם אני חושבת כמוך
אני שמחה שאהבתם ושחזרת לשתף
חג שמח והמשך טעים
שבת שלום פירגה
זו גם עוגה שנילקחה בחשבון עבור אורחי היקרים, שאלה לי אלייך, יש לי שבלונה יפה לעשות את הרשת למעלה אבל היא עגולה לאיזו גודל תבנית עגולה אוכל לשדך עוגה זו
תודה
שלום פירגה
זו גם עוגה שנילקחה בחשבון עבור אורחי היקרים, שאלה לי אלייך, יש לי שבלונה יפה לעשות את הרשת למעלה אבל היא עגולה לאיזו גודל תבנית עגולה אוכל לשדך עוגה זו
תודה
תמדדי את הקוטר שלה.
הקוטר 26
תבנית 26.
בוקר טוב פירגה
חזרתי לעדכן, ובכן אין לי מלים עשיתי בתבנית 26 עם שבלונה יפהפיה כמו בקונדיטוריה היא עוגה מנצחת, באמת עוגה של נוסטלגיה כמו שאת יודעת שאני אוהבת
תודה יקירתי
ריקה הי
אני כל כך שמחה לשמוע שיצא מנצח.
בעיקר שהעוגה קלה להכנה ועדיין טעימה מאד.
תהנו ושבת שלום
פירגה יקרה, האם צריך להכניס את הבצק למקרר או מייד לאפות
שבת שלום לאה
האם יש להכניס את הבצק למקרר לכמה זמן?
שבת שלום לאה
כתבתי לשעה.
בהצלחה
היי שוב אני אין לי במקרר אפשר רק גבינות רכות תודה
צביה הי,
כנסי לפה תבחרי עוגת גבינה עם גבינות רכות:
http://pirge.co.il/category/עוגות-ועוגיות/עוגות-גבינה-אפויות-במגוון-טעמים
שלום לך פירגה יקרה
את מחזירה אותי להיסטוריה שלי, לעוגת שתי וערב -גבינה של אימי ז"ל, כ"כ רציתי את המתכון, את העברת בי צמרמורת, העוגה יצאה נפלא והטעם של פעם , ממש מרגש וטעים
יום נפלא חמודה
אסתי ;)
תודה אסתי,אני גאה במתכוני הנוסטלגיה שלי.
אני שמחה שאת מתחברת אליהם ומכינה בהנאה.
תודה.
אפשר להכין בתבנית עגולה ואם כן איזה קוטר?
תודה
לדעתי תבנית 28 עגולה.
מה מידת כוס אצלך בגרם ? 240 ?
תודה
כן.
היי פירגה יש לי איזה שהיא בעיה עם המשקל יש לי כוסות מדידה שמופיע עליהן את הכמות ב ml
וכשאני שוקלת במשקל הדיגיטלי מופיעה לי כמות שונה לחלוטין בגרם ? משהו הזוי
עכשיו מה עדיף כי שתי כוסות וחצי קמח זה מופיע כ 387 ולא כ 600 גרם קמח
לפי מה לפעול 600 גרם או שתי כוסות וחצי משהו כאן לא מסתדר לי יכול להיות שהml שונה מהגרם ?
סלילה אמ זה נשמע טיפשי פשוט אני מטורפת על המתכונים שלך ורוצה שיצא טוב
תשתמשי כמוני בכוסות הכי רגילות וישנות.
כוסות מזכוכית עם ידית. (לא מאג)
כן,240 זה גם הסטנדרטי לא?
פירגה חג שמח הבצק במקרר האם אני צריכה להקציף את הביצים למלית או שמערבבת את הכל ביחד ללא הקצפות?
גלית ערב טוב,
או בקערה או הכל במיקסר.
חג שמח לכולכם
יצאה נהדר ויפה וטעימה הייתי שולחת לך תמונה
התעקשתי להכין אותה כי אמא ז״ל של בן זוגי הייתה מכינה כזו עוגה והוא סיפר לי אז רציתי להפתיע
ואכן הוא טעם והתענג
תודה לך
באהבה גדולה מורן.מרגש אותי שהכנת ושבן זוגך התענג עליה בנוסטלגיה של אימו ז"ל.
חג שמח לכם ותודה לך שאת משתפת :lol:
חג שמח , בזכותך הצלחתי לעורר זכרונות נעימים
המון תודה
נהדר.באמת שהתרגשתי בשבילכם
לבריאות ויום נפלא לכם :lol:
פירגה תודה רבה על התשובה העוגה בתנור רק עכשיו שמתי לב ששכחתי לשים אינטנט פודינג וניל-עד כמה זה היה נורא???? :cry: :oops:
גלית,מקווה שתצא בסדר ולא רכה מדי.
פירגה שבת שלום תודה רבה על הסובלנות פשוט הייתי חייבת להגיב העוגה קצת רכה אבל טעימה מאוד אני מאמינה שבטח עם האינסטנט שאני אשים בפעם הבאה היא תצא מדהימה עוד יותר
גלית,הפודינג הוא שמחזיק את המסה.
באהבה גדולה ושבוע נפלא לכם
אמא שלי היתה עושה את העוגה המדהימה הזו רק עכשיו מצאתי את המתכון .
האם אפשר לעשות אותה השתי תבניות אינגליש קייק ?
יצא פחות מיוחד .אבל….אפשר לנסות.
בוקר טוב, פירגה.
שמתי עין על העוגה הזאת :P ….
שאלה – באיזה תחליף סוכר את ממליצה להשתמש עבור סכרתיים, ומהו היחס ?
זו פעם ראשונה שאני משתמשת בתחליף סוכר, לא מכירה את התחום הזה.
תודה ויום נפלא,
נועה.
נועה,כל תחליף טוב ועל כל תחליף כתוב ההמרה.
להקצפות צריך "כמו סוכר" הוא היחידי שמקציף פחות או יותר את הביצים.
לבחושות אני משתמשת או בנוזל או בסוכרהדיאט אבקה.
יום נפלא ובהצלחה
פירגה, תודה לך על התגובה המהירה!
לאף אחד מהנ"ל אין טעם לוואי?
פירגה,
הכנתי את העוגה יצאה מ ד ה י מ ה!!!! . קראתי את התגובות ואכן , נוסטלגיה לשמה!
העוגה שאימי הכינה לשבועות, עוגת הגבינה הקלסית , אין עליה, ולצורך הענין גם עליך.
תבורכי
הי אתי
כלתי אוהבת את העוגה הזו ברמות על. באמת מדהימה וקוצרת שבחים רבים.
לבריאות ובאהבה גדולה.
פירגה יקרה האם אפשר להכין בתבנית עגולה? איזה מס
הם אפשר במקום פסים להשתמש במתריצה בצורת פסים או גלגלת?
תודה לאה קליין
לאה,אני חושבת לתבנית עגולה 28.
אפשר מטריצה,אפילו יותר סבבה לעוגה. ;) :lol:
למה הכוונה ל"שמנת חמוצה של פעם"? תודה
ברכה,כך קוראים לשמנת.
אפשר גם אחרת.
אהבתי את המתכון-תודה לך. : :P :P :P :P
רותי,בכיף והמשך טעים.
חג שמח