המצרכים:
קילו בצק עלים מופשר או שמכינים את בצק השמרים המהיר שלי:
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו
מחלקים את הבצק מרדדים (לא דק מדי שלא ייקרע) ממלאים ואופים.
ניתן להכין בורקס אישי או שבלול או כרוכיות.
מלית:
קילו בשר בקר טחון
כוס פטריות קצוצות או תירס
שן שום כתוש
3 בצלים גדולים קצוצים גס
6 כפות שמן
3 גזרים מבושלים קצוצים גס
תפוח אדמה מבושל קצוץ גס
בטטה מעוכה גס
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה , כמון , ומעט כורכום וקינמון. אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק.
2 ביצים קשות
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 עד כוס צנובר מטוגן על מחבת יבשה
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה וגדולה להשחים בצל בשמן ולהוסיף את הבשר .
לפורר עם מזלג עד שיהיה חום.
להוסיף ירקות, תבלינים ולטעום. אם יבש להוסיף מעט מים
לבחוש עד שאין נוזלים
להוריד מהאש להוסיף ביצים קשות קצוצות וזיתים קצוצים. אפשר להוסיף כף סלט טחינה או חומוס.
לקרר היטב.
במחבת ללא תוספת שמן לטגן את הצנובר
לערבב הכל ביחד ולשפר טעמים.
לרדד את הבצק ולמלא במלית הקרה.
להכין שלל צורות. להניח על ניר אפיה בתבנית מתאימה.
להבריש חלבון מוקצף במזלג ולפזר שומשום
לחמם תנור לחום 190 מעלות
להוריד חום תנור ל-175 ולאפות עד השחמת הבצק
תהנו
נשמע מדהים! איזו מלית עשירה ומגרה!!!
ושאלה- אף פעם לא הבנתי את הענין של ביצים קשות במליות? איך זה יוצא? מה זה מוסיף?
תודה את נהדרת!
שייניק,
אכן, טעים ומגרה. הביצים זה שאלה של טעם. בורקס/סמבוסק חם עם ביצה קשה זה מעדן.
מי שלא אוהב,לא חייב להוסיף את הביצה הקשה.
שיהיה טעים ונפלא ויום טוב.
פירגה יקרה,
הכנתי את העגת הקלמנטינות והקוקוס היה טעים אבל התפורר חה.חה.חה.מה הסיבה?
ציפי
ציפי,אין לי מושג. תנסי לאפות פחות 5 דקות בתנור שלך,
למרות שאני לא בטוחה שזו הסיבה.
תודה יקירתי על המתכון …אוהבת בורקסים :lol: :lol:
לינדוש.
תודה לינדושה
בוקר טוב,
זה באמת מדהים ומגרה בימים הקרים הללו זה כייף לאכול בורקס.
פירגה שאלה לי אליך לא קשורה לבורקס . איך אני אופה העוגת גבינה בתנור והעוגה תשאר גבוהה ולא תיפול לי באמצע התבנית יש איזה פטנט לעינין?.
אשמח לתגובה ועזרה .
לי אין שום פטנט אני מכינה כמו שרשום במתכון. הכי פשוט ואף פעם לא נופל לי.
בהצלחה
היי פירגה !אני צפונית לשעבר המתגוררת באילת
הבורקס הזה מזכיר לי מאוד אמפנדס של אימי מצי'לה
רק שאצלהם הוא בלי בטטה'תפו"א ובתוספת כמה צימוקים שחורים – לפיקנטריה
תודה על מתכונים נהדרים המעלים זכרונות נשכחים… כן ירבו !!!
איילת,אין גבול למה שאפשר למלא בבורקס.
כל אחד יכול להכין לטעמו ולהנות.
לבריאות והמשך נפלא וטעים.
היי פירגה,
כאילו קראת את מחשבותיי, אתמול דפדפתי באתר שלך ומצאתי את המתכון של מאפה הבשר הסגור
ותכננתי להכין אותו והנה הגעתי הבוקר ואני מוצאת מתכון שבדיוק עליו חשבתי, מאפה עם בשר טחון אבל שלא ייצא יבש מידי.
איזה כייף לקבל מתכונים מוכנים שנוסו בהצלחה.
המון תודה. :lol: :shock: :lol: :P
מלי,מאפה בשר סגור עסיסי ונפלא.
גם הבורקס הזה עסיסי ונהדר.
בחירה קשה,אבל כל מה שתחליטי להכין יצא מעולה.
בהצלחה והמשך טעים.
וואו פירגה
איזה רעיון
חיפשתי ליום שישי תוספת מעניינת
וזו תהייה התוספת
את מדהימה כל פעם מחדש
תודה
נראה חבל"ז :lol:
אוהבת בשר…..
תודה חמודה
נשמע נהדר
שומרת לי את המתכון – אנסה להכין בסיר גריל.
בכל אופן יופי של מתכון – המלית העשירה מוסיפה המון.
תבורכי
רותי, נשמע טעים בסיר גריל.
תעדכני אותי אם תכיני,תודה.
לפירגה איזה מתכון ממש מפתה ומוצלח ינוסה בקרוב
לגבי שאלה על הביצים הקשות במאפים בכלל אני נוהגת כך
מכינה רק מספר מסויים של בורקס או מאפים עם המלית של ביצה קשה
ואו שאני יוצרת מהם צורה אחרת נאמר משולש במקום ירח או שאני שמה
עליהם קצח או שומשום שחור או ירוק (עם ווסאבי) וכך יש לי מבחר מכל דבר
ומי שלא אוהב יאכל ללא ביצה קשה
זה הטיפ שלי ומקווה שיעזור
תודה לפירגה המדהימה כמו תמיד
רחלי,תודה.
בטוח יעזור. כמו הקלופס שלי, אני מציעה להכין חלק מקציצות הבשר עם ביצים קשות וחלק בלי. כל אחד יאכל מה שאוהב.
חיבוק ושרק יהיה טעים לכוווווולם.
נראה מבטיח רק אשמח לדעת האם אפשר להמיר את בצק העלים בבצק פילו?
שרה,לא הכנתי עם פילו.תנסי.
אני חדשה באתר נכנסתי בהמלצת חברה נהנתי מאוד מהאתר אך ברצוני בבצק השמרים המהיר ואני לא מצליחה להוציא אותו מה עלי לעשות תודה יהודית
בבקשה יהודית
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו
בהצלחה והמשך טעים עם כולנו
פירגה יקרה
אפיתי את הבורקס ויצא פשוט מעולה
הטעמים משתלבים זה בזה
בערב הבנות יאכלו ובטחה שיהנו
תודה על כל המתכונים
פירגה יקרה שאלה,
מחר אני מארחת
ורציתי לשאול האם במילוי הזה אפשר גם למלות פחזניות.
אני רוצה להכין פחזניות אבל עם מילוי בשרי.
תודה
אפשר ענת
בהצלחה.
תודה
פירגה רציתי לעדכן אותך
את המילוי הכנתי לפחזניות ברוטב פטריות
ויצא ממש מעולה
הכל נחטף
תודה
ברור שטעים ענת.
תודה שחזרת לשתף אותי ואת כולנו.
ערב נפלא לכם.
פירגה שלום
אני רוצה להכין את המתכון אבל עם רוטב מעליו
איזה רוטב היית ממליצה לי חוץ מרוטב פטריות כי לא אוהבים אצלי פטריות
תודה מראש
עדיף רוטב פטריות.לא אוהבת רוטב אדום.
הי, הכנתי עם הבצק שמרי שלך ויצא מעולה! תודה! רק שיצא לי מלא, האם אפשר להקפיא?
תודה,אפשר להקפיא ולחמם בתנור.
סוף שבוע נעים
היי פירגה,
האם תוכלי לרשום עבורי את המרשם לרוטב פטריות
תודה :P
טל בבקשה רוטב פטריות:
1 או 2 בצל קצוץ
250 גרם פטריות טריות או- קופסת שימורי פטריות חתוכות – שטופות היטב -מסוננות–לייבש מעט במגבוני ניר.
1 שמנת מתוקה- אפשר כל סוג גם לבישול
4 כפות שמן
1/4 כפית מלח או כף שטוחה אבקת מרק פטריות
מעט אבקת פלפל שחור
כף רוטב צ'ילי מתוק – אם רוצים
הכנה:
לטגן בשמן את הבצלים ולהזהיב
להוסיף פטריות ולטגן עד שלא יהיו נוזלים
כשהכל בגוון זהוב-להוסיף שמנת ולערבב
להוסיף תבלינים ולערבב.
לצמצם את הרוטב תוך כדי ערבוב. הצימצום מסמיך את הרוטב.
ניתן להוסיף קצת קורנפלור להסמכה.
תודה רבה …
אני מארחת ביום שישי, מתכננת להכין את הבורקס עם הרוטב..
אכתוב לך ביום ראשון בטח התגובות יהיו מעולות !!!
טל,אירוח מהנה וטעים.בחירה מצויינת למתכון מאד טעים ומוחמא :lol:
פירגה שלום..
הבורקס יצא מעולה… וגם הרוטב
תודה ענקית
באהשבה גדולה טל,
המשך יום טעים וחמים