אני אוהבת להמציא מטעמים שאף אחד עוד לא חשב עליהם. הנה עוד אחד….מיוחד…
כמות: 10 מאפינס + תבנית אינגלישקייק
שילוב של טחינה וסילאן במתכונים פשוטים זה תמיד מלהיב ובעיקר מיוחד.
אין אצלי גבולות בהכנת מתכונים מיוחדים . משתדלת שיתאימו לכל אחד מאיתנו.
והפעם המיוחד הוא בקוגל ביתי חמים ונהדר.
המצרכים לקוגל:
400 גרם אטריות סבתא בינוניות – לבשל לפי הוראות היצרן
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 2 כפות ממרח תמרים או סילאן
2 כפות טחינה גולמית
כפית קינמון
הוספתי כוס צימוקים. אתם יכולים לשלב לטעמכם מבחר פירות יבשים/אגוזים בכמות של כוס.
אפשר להוסיף עד 2 כפות קמח תופח.
אופן ההכנה:
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן
לסנן ולא לשטוף . לערבב עם 2 כפות שמן.
בינתיים לחמם את הסוכר במחבת ולנענע עד שיהיה מקורמל.
את הקרמל הסוכרי לצקת מיד כשהוא עדיין נוזלי ורותח על האטריות ה ח מ ו ת
לערבב היטב ו מ י ד.
להוסיף את יתר המרכיבים
לערבב ולצקת לתבנית מ ש ו מ נ ת
2 כפות מרגרינה/חמאה—לפזר גושים קטנים של מרגרינה/חמאה מעל האטריות ולפזר קצת סוכר מעל.
לאפות בתבנית עגולה מספר 26 משומנת בטחינה גולמית
אפשר לאפות בתבניות אישיות כמאפינס או תבניות אינגליש קייק
אפיה בחום 175 כ-50 דקות או עד שמוכן .
אפשר לכסות בניר כסף ולהמשיך לאפות על חום 50 עוד שעתיים.
לחמם טיפה לפני ההגשה.
תהנו
היי פירגה, וואוו!!! זה ניראה מדהים!!!! אני רצה אצה להכין … :P
ברור
שלום לך פירגה אני חדשה באתר למעשה גיליתי אותו לפני יומיים ואני נדהמתי מכמות המתכונים שיש פה אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה עוד להכין בנתיים הכנתי את העוגת גבינה האוורירית שקצרה מחמאות בלי סוף עכשיו אני רוצה להכין לנכדיי היקרים את הקוגל אבל יש לי בבית רק אטריות דקות האם זה הולך? מקסימום אם לא אקנה על הבוקר אז תודה לך פירגה ובאמת כל הכבוד על הסבלנות והיצירתיות האינסופית המשך ערב טוב לכולם דליה
הי דליה שמי כשמך. נעים מאד. את יכולה לקרוא אודות פירגה בדף הראשי בצד ימין.
אני מקווה שתמשיכי להכין ושהכל יצליח. המתכונים שלי מאד קלים ומובנים.
לקוגל מתאים אטריות בינוניות או עבות .
ערב נפלא וטעים.
;) היי פירגה, איזה קוגל מהמם! ;) היה לי בבית אטריות רחבות אז הכנתי בתבנית עגולה 26 עכשיו זה בתנור איזה ריח … אעדכן בהמשך. ;) אגב, זה ניתן להקפאה?? :?
ניתן להקפאה.
תהנו
ערב טוב לך גברת פירגה הקוגל הזה נראה מאוד יפה כמו בקונדטוריה בפריז כל הכבוד לך המתתכונים שלך מאוד קלים יפים וטעימים ואני רוצה להכין גם מתכון זה מקוה שאני מצליחה אבל מאיפה אני קונה ממרח תמרים או סילאן תודה וסליחה על העברית שלי אני עולה חדשה מישל
מישל שלום
בכל סופר בארץ יש לקנות את המצרכים האלה.
בהצלחה ותהני
תודה על המחמאות
פירגה הי, לפני שאני הולכת לישון אני חייבת לעדכן אותך שהקוגל יצא משגע!!! :lol: איזה טעם מיוחד וגם יפה למראה בקיצור חבל על הזמן כל בני הבית אהבו מאוד מאוד!!! תודה על המתכון …..לילה טוב
לבריאות ותהנו
וואו.. זה נשמע טעים. ב"ה ינוסה בקרוב.
מה אין בכלל טיפת שמן ?….
אני מכינה עם קרמל אמנם רעיון גם להוסיף ממרח תמרים אך מה קשור הטחינה?…..
ומה קשור קמח לקיגל…..
זה מה שיש ליבראש וזה מה שאני מכינה.כל אחד וטעמו. מי שרוצה יכין ומי שלא יוותר.
קמח לא חובה.
טחינה חובה. זה המיוחד שבקוגל
יש לי המון קוגלים, כל אחד ועדתו והרגלו.
בבקשה יש פה 12 מתכונים של קוגל מלוח או מתוק:
http://pirge.co.il/category/קוגל-או-קיגל-מתוק-ומלוח
תודה דליה היקרה….על המתכונים הנפלאים..על כושר ההמצאה…………אין כמוך. כל פעם אני מקטרת על עבודות המטבח אני נזכרת בך ובאנרגיה שלך ויאללה…………….ממשיכים. הקוגל הזה ועוד בצורה הזו גאונות!!! מידידתך הותיקה והמעריצה עדי. :lol:
עדי,תמשיכי להכין ולהנות. אני שמחה שאתם אוהבים את האתר שלי.
המשך נפלא ביחד
פירגה שלום הקוגל יצא מאוד מיוחד בטעמו שווה לנסות
בריאות ותהנו
אין אין אין אין אין עליך פירגה
א ל ו פ ה .
כמעט אין יום שאני לא מכינה מהאתר איזה מתכון שניים.
איזה כיף שיש לנו אותך.
אתי תודה רבה,אני שמחה כל כך.
אני מאחלת לנו המשך טעים ונהדר ביחד
סוף שבוע נעים וחמים
היי, קודם כל תודה. אפשר להכין את המתכון בדיוק בצורה שמוסברת אבל איטריון ללא גלוטן ואז גם חולי צליאק יוכלו להנות. ככה אני הכנתי ויצא מעולה.
תודה דבורה
נראה מעולה וטעים!!!
פירגה יקרה, שוב תודה על כל מתכון שאנו מקבלות יום יום. את פשוט "עושה לנו את היום".רציתי לשאול מה זה אומר עד 2 כפות קמח.חיבים קמח או לא?חיבוק ענק ו שבת שלום
רחל תודה וערב טוב
לא חייבים
הכנתי את המתכון והוא טעים טעים . יש לי שאלה :
אתמול אכלתי מרק פלפלים אדומים קלויים, מעדן , הטעם עדיין בפה. חיפשתי אצלך במרקים אולי במקרה יש לך מתכון ולא מצאתי, האם אפשר לאתגר אותך? אני בטוחה שכן……
שאלתי את השאלה במדור המרקים, כנראה שלא ראית ואני מאד רוצה להכינו
שבת שלום אשה יקרה
את יכולה לרשום את המרק בהמשך התגובות.
תודה
היי דליה (פירגה) צהריים טובים, מה שלומך? חזרתי לעדכן אותך על הכנת הקוגל ומה אומר לך היתה התלהבות מכל המישפחה הנכדים אהבו מאוד ומגיע לך כל הקרדיט. אני כמובן אכין מתכונים נוספים האתר שלך זה ממש נכס תודה רבה לך ושיהיה לך שבת שלום ומבורך :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
דליה מהצפון שלום ותודה לך.
נהדר,תהנו.באמת קוגל מדהים ומיוחד. תמשיכי לפנק את כולם שיהנו.
שבת שלום.
זה לא הראש שלך שממציא פטנטים….זה הלב שלך
הלב? נכון.זה הלב. תודה עם נשיקה.
הפכתי לטבעונית ואני רוצה לוותר על הביצים יש דרך אחרת להדביק את המוצרים
בתודה מראש וערב טוב
מירי,בקוגל חובה ביצים.
פירגה שלום,
הכנתי את הקוגל והטעם "חבל על הזמן", לצערי השכבה העליונה יצאה קשה מאוד, איך אפשר למנוע זאת?
לפזר מרגרינה לפני האפיה וכשמשחים לכסות בניר כסף ולהמשיך באפיה מכוסה.
נ ה דר , כרגיל תודות ממישפחתי…
טעים טעים טעים !! -חבל שהכנתי רק חצי כמות
כבר כמה ימים מתבשל אצלי החשק לקוגל עם סילאן / דבש וטחינה גולמית. איכשהו הייתה לי הרגשה שאמצא מענה אצלך… וצדקתי.
כמה הערות לקוגל הטעים במיוחד: חשוב שהאטריות יהיו חמות מאוד כי אחרת הקרמל נקרש והופך לטופי (אני הכנתי פעמיים, את פעם אחת זרקתי את החתיכות סוכר ובפעם השנייה חיממתי מעט את האיטריות. עדיין היו מעט גושים אבל קטנים מאוד וזה לא משמעותי)
הוספתי קוביות פיציות של תפוח עץ (תפוח אחד על חצי כמות) – יצא נהדר.
מלמעלה פיזרתי מעט סוכר חום ועל 12 מאפינס השתמשתי ב25 גר מחמאה וזה בהחלט הספיק.
שוב תודה רבה לך פירגה! שבת שלום :lol:
תהנו ושבת שלום.
ואני לתומי חשבתי שריגל מכינים כל השבת על הפלטה
כתבת במתכון "לאפות בתבנית עגולה מספר 26 משומנת בטחינה גולמית"
לשמן את התבנית בטחינה גולמית?
רוחלה בקר טוב,
אפשר לשמן בטחינה גולמית או כל שמן אחר