dscf4365 - ירקות כבושים עם עמבה

ירקות כבושים עם עמבה

 DSCF4365 - ירקות כבושים עם עמבה

קילו ירקות שטופים ונקיים.

הירקות  לטעמי:
בעיקר כרובית חתוכה לפרחים בינוניים, גזרים פרוסים ,פרוסות שומר,פרוסות מגבעולי סלרי (הלבן),פלפל חריף, פפריקה מתוקה.

התחמיץ לקילו ירקות:
1/2 1 כוסות חומץ רגיל
1/2 3 כוסות מים
2 כפות מלח (מחוקות)
1/2 כף תבלין עמבה לחמוצים –  ואחרי טעימה אפשר להוסיף יותר.
את התחמיץ מרתיחים . כשרותח,מכניסים את הירקות וממשיכים להרתיח על להבה קטנה 7 דקות.אפשר לוותר על בישול הירקות.
טועמים .   משפרים כל אחד לטעמו.
הצנצנות מעוקרות (שטופות במים רותחים) בעלות מכסה תואם.
אני אוהבת את הכבושים כבר אחרי יום. אפשר לחכות שלושה ימים.
תהנו.

22 תגובות על “ירקות כבושים עם עמבה

    • את התבלין אפשר ליקנות בכול חנות מיוחד לתבלינים!!! מבקשים: אמנה לחמוצים ערקים!!! בלי התבלין זה לא זה! בהצלחההההההההההההההה :lol:

  1. תודה לך, המרשמים שאת מעבירה מככבים אצלי בכל יום שישי, רק שעם אלו הכוללים סוכר אני נזהרת – מה לעשות שלבעל שלי הסוכר אסור…. חבל.

    • צודקת,כשיש מחלה כזו קשה צריך לקבל תפריט מסודר דל סוכר ודל קלוריות מרופא.
      בריאות ואהבה.

  2. בסד
    שלום :P
    1.אני רוצה להכין את החמוצים עם כרוב, האם הן לא יצאו רכים לאחר בישול?
    2.האם ייצא מוצלח גם ללא בישול כמו חמוצים רגילים?
    3.להעביר את החמוצים לצנצנת לאחר שהם מתקררים או חמים?
    סליחה ותודה רבה מאוד smile

    • תשובות:
      אפשר להכין את החמוצים ללא בישול מוקדם.
      להרתיח צנצנות ולהכניס את החמוצים הפושרים.
      בקר טוב.

  3. פירגה שלום
    אני קוראת בשקט ולפעמים מנסה. אתמול הכנתי את החמוצים. במקום תבלין אמבה שמתי כורכום. הכנתי מקילו וחצי ירקות לפי הכוונתך ויצא מעולה. יום קודם הכנתי את הספגטי עם לקט נורמנדי. היו לי אורחים והם מאוד נהנו מהתבשיל. בחימום שני, פיזרתי פירורי גבינ"צ למעלה והכנסתי לתנור.

    אורחי ביקשו את המתכון והפנתי אותם לאתר שלך.
    בקיצור, תודה רבה. המתכונים פשוטים להכנה ועוזרים לגוון את התפריט. תודה על ההשקעה שלך וההתמדה, לטובת כולם. :lol: :lol: :lol:

    • הי לילה,
      את נהדרת. אני אוהבת שחוזרים אלי עם תגובות כאלה. המשך טעים ונפלא.
      תודה ענקית ולבריאות.

  4. פירגה בוקר טוב

    המתכון נראה טעים ואני בת לאבא ממוצא עירקי מכירה את התבלין אפשר לקרוא לו גם
    בהרט לחמוצים בחניות התבלינים.
    ושוב אין על המתכונים שלךךךךך,
    יום נעים.

  5. ערב טוב פירגה
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש באמבה שמוכרים במקררים במקום התבלין
    זה מה שהצלחתי למצוא
    תודה

  6. אחותי המקסימה. אני אוהבת אותך.

    האם יש מצב לשים מים וחומץ בלי להרתיח אותם?

    אני שואלת כי הרתחתי ושפכתי את התחמיץ הרותח על כל החמוצים (כלומר, לא הרתחתי את הירקות עם התחמיץ אלא רק שפכתי עליהם, שזו שיטה דומה…) אבל בסופו של דבר לא היו מספיק נוזלים לכל הכמות של החמוצים שחתכתי :twisted:
    אז בעצם החלק שנשאר בלי תחמיץ כבר עבר תהליך של 'לחטוף מכת חום' :x

    האם להרתיח עבורם תחמיץ נוסף או שאני יכולה להוסיף מים וחוץ ללא הרתחה? (נדמה לי שאמא לא הייתה מרתיחה…?) :?

    מלא נשיקות לשבת מבורכת smile

    • כן יקירתי,את יכולה להוסיף ולטעום עד שתגיעי לטעם הנכסף.
      נשיקות וחיבוקים.

  7. ערב טוב פריגה
    לאחר שהחמוצים מוכנים ,האם לשמור במקרר או בחוץ בטמפרטורת החדר?

  8. ערב טוב פירגה
    מעולה המתכון הזה!!!
    הרגע יצא מהסיר. כל כך מרענן וטעים.
    מומלץ!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *