נכדתי אור כבר מבשלת לבני ביתה האהובים אוכל טעים.
היא כתבה לי את המתכון וצילמה את התמונה. מזכיר אוכל פרסי טיפוסי .
המצרכים:
2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים דק
5 כפות שמן לכל הטיגונים
2 בצלים קצוצים דק
גזר מקולף מגורר גס
1/2 1 כוסות כרוב ירוק קצוץ דק
1/2 קילו בשר בקר
2 כוסות אורז פרסי
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח , פפריקה,כמון,כורכום,פלפל שחור
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים ומוציאים לצלחת על ניר סופג
מטגנים את הירקות עד להזהבה ומוציאים לקערה.
מטגנים את הבשר הטחון בהקפצה לפירורים שחומים ומוציאים לקערה נוספת.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה המטוגנים
מערבבים את האורז עם הבשר והירקות ומסדרים מעל לתפוחי האדמה
מוסיפים המים ,התבלינים , עשבי תיבול.
מרתיחים וטועמים.משפרים. מבשלים כ-30 דקות על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה.
בודקים שהאורז מוכן ומכסים את הסיר במגבת. אם האורז עדיין קשה,מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל.
תהנו
נראה חבל"ז
מתאימה לי עכשיו צלחת :lol:
תודה דליוש
הכנתי
יצא פצצה
החבר'ה התענגו
תודה ושבת שלום
תודה זיוה.שבת שלום.
פירגה, אני תוהה מאיפה יש לך את הרעיונות האלה.. לא סתם יום יום. שתהיי בריאה.
באהבה. אוהבת לשתף אפילו במתכונים קלים במיוחד. שיהיה לדורות הבאים לכל הבשלניות המתחילות.
שכולם יצליחו,אמן.
פירגה כל הכבוד הראש היהודי אכן מוציא לנו פטנטים !!!!! נראה מעדן פיגוזי ;)
מה גם שאפשר להכין גם משאריות של אורז ובשר שנותרו ממש רעיון :|
תודה פירגוש היקרה על המתכונים !!!! :P
בכיף.תהני
נראה טעים כל כך בא לי כבר עכשיו להכין!
על פי המתכון אני מבינה שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ. :lol:
תהני מדור ההמשך בבריאות .
כל הכבוד לאור!
תודה רחל.אעביר לה את המחמאה.
כמו הסבתא כך הנכדה :lol:
יופי של מתכון, נראה טעים מאוד. :lol: :P
מלי,תודה היא באמת מקסימה …….כרגע,בגרויות,לימודים זה בראש מעייניה.
בוקר-טוב..
ניראה מעולה !!
כבר התקשרתי לאמא שלי שתפשיר בשר טחון שאני אכין לצהריים…
לבריאות.תהנו.
הי פירגה
מקבלים באהבה את נכדתך אור המוכשרת.
אני מפחד שמא האורז ידבק לסיר אני נוהגת להשרות את האורז עם מלח ולשטוף. אח"כ מבשלת אותו כמו פסטה אל דנטה ואז מצרפת את כל יתר המרכיבים מערבבת ומאדה 40 דקות על אש קטנה. יוצא מצויין.
לכמה מנות מספיק המתכון, ומה הטיפ שלא יידבק אם אני עושה בגרסה שלך?
תודה רבה לך
הי פנינית
תודה רבה.
לא שמעתי על הדרך שלך. מיותר לדעתי.
האורז לא נדבק. מנות זו בעיה יש כאלה שיכולים לאכול 1/2 סיר.
בהצלחה.
פירגה בןקר טוב!
כל הכבוד לנכדה, וכל הכבוד לסבתא הגאה!
יש לה סיכוי , למאסטר שף הבא.
בהצלחה :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
חנה בקר טוב
בהחלט כולי גאוה.
גם הקטנה בת 5 כבר אופה ומבשלת איתי ורוצה להיות שפית.חהחהחהחהחה.
תודה.
פירגה יקרה!
בכל פעם שאת מזכירה את נכדייך האהובים הלב מתרחב
כל הכבוד להם!!!
אכין לסופ"ש ואז אעדכן, בטוחה שיצא נפלא… :P
המשך יום טוב,
שי לי
שי לי בהצלחה ואני מקווה שיצא לך טעים.
פירגה שלום
איפה תפוחי האדמה בתמונה?לא אמורים להפוך את הסיר על צלחת בסוף הבישול?
לא צולמו. לא חובת הפיכה.
זה נראה טעים להפליא, והכל בסיר אחד, מי צריך יותר מזה.
רותיק,תודה רבה.
הי,
מסרי נא תודות לאור, והמון הצלחות בבגרויות ובכל אשר תפנה, אכן הכל בגנים ולאור יש גנים משובחים!!!
שפע נחת מכל הנכדים!
אמסור בהחלט
תודה תודה רבה.
חיבוקים.
תודה !!! נראה טעים, נראה מעדן! אוהבת את המתכונים שלך
באהבה ולבריאות.
הכנתי את המתכון של נכדתך אור, אורז ובשר טחון, פשוט מעולה. אני עוקבת אחרי הבלוג שלך ומאוד נהינית. המתכונים ברורים, קלים, ומוצלחים. תבורכי. אגב, זו אני שדיברתי איתך בתיווכה של לאה מר"פ.
כל טוב, פיה
הי פיה
ערב טוב . אמסור לאור את המחמאה.
זה מה שנאמר שהעולם קטן.
אני מודה לך מאד על הפירגון והשיתוף. המשך טעים וביחד.
פירגה
ערב טוב לך,
אכן העולם קטן, ושכחתי לציין שאני ילידת העיר שבה את גרה.
כל טוב פיה.
כל טוב גם לך
ערב טוב ומבורך.
פירגה זה יצא ניפלא , תודה רבה !
:P
תודה ולבריאות.
שבת שלום.
פירגה-אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך!
בקשר למתכון הנוכחי אפשר גם עם בשר טחון הודו?
אני לא מכירה הודו.אין לי כמעט מתכונים עם בשר הודו. אבל הגיונית,אפשר.
תודה רבה לך.
שלום פירגה
הכנתי את המעדן הזה והוא נזלל במהירות הבזק יצא מאוד טעים לטעמם של כל הזללנים.
לאחר מעשה אני חושבת שאפשר לוותר על הטיגון של תפוחי האדמה ולשים מעט שמן ושכבה של תפוחי אדמה ואחר כך את כל היתר וגם נאלצתי להוסיף עוד כוס מיים כי האורז לא התבשל,אני עשיתי בפעם ראשונה כמוך,אנסה פעם נוספת לפי מסכנותי.כל הכבוד טעים מאוד
יופי חנה.
אור ראתה את כל המחמאות ושמחה מאד.
תודה לכולם.
במתכון כתוב בשר בקר ,הכוונה אני מבינה בשר בקר טחון-לא?
תודה
יפה
ברור. בהצלחה.
אהובה שלי,
להיום בצהריים, הכנתי את המעדן הזה וצירפתי תפו"א צלויים בטחינה וסילאן, הילדים טרפו וביקשו שאכין את האורז הזה לערב שבת
אין כמוך!!!
שרי- מעריצה שרופה :lol:
שרי יקרה,
כמו שכתבת,מעדן. גם אצלי התלהבו מאד.
תמשיכי לפנק ולהתפנק.
לילה טוב עם חיבוק.
שלום פירגה יקרה,
יש לי שתי שאלות:
1)האם לדעתךאפשר לעשות את המתכון רק עם כוס אחת של אורז כדי שהבשר יואגש יותר?אם כן,כמה מים את ממליצה לשים?
2)איך הכי טוב לחמם את התבשיל?
ולבסוף,אי אפשר בלי מחמאה לנכדתך המוכשרת :lol: :lol: מעניין למי היא דומה ;)
רותי, אני לא בעד שינויים שאני לא מכינה.
מחממים במיקרו.
תודה על המחמאות לנכדה המקסימה שלי.
היי פירגה..
איך הופכים את הסיר שהתפוחי אדמה יהיו למעלה ?
יש שיטה לזה ?
יערית הי,
מיד אחרי הבישול שימי את הסיר על מגבת ס פ ו ג ה במים קרים,תשחררי קצת מהדפנות עם סכין ותהפכי.
תודה-רבה על התשובה
לפירגוה שלום אני ניכנסת לאתר שלך לעיתים קרובות ונהנית מאד . מתכונים פשוטים ומעולים שאפשר להכין ביום יום. אין עליך .אתר מקסים שעוזר מאד, דרך האתר והתגובות שלך ממש היתאהבתי בך את אישיות ניפלאה שאין מילים לתאר.כן ירבו כמוך.הרבה בריאות עד 120.אים אפשר לבקש שתשימי תמונה שלך אני מאד סקרנית תודה : : : : : : : :
אסתר מקסימה,איזה מחמאות,חהחהחהחהחהחה. אוהבת אותך. העיקר זה שנמשיך להכין מטעמים לכולם ולפנק את כולם,זה הכי חשוב.
לא שמה תמונה כי אני אנונימית ולא מתפרסמת……….. אבל אני סבתא נחמדה בלונדינית עם עיניים כחולות.חהחהחהחה.
חיבוק.
היי פירגה.. לא חשוב שהתפוחי אדמה אחד על השני ?
לא חשוב אבל רק השכבה התחתונה תקבל את ההשחמה.
יצא מעולה !!!
באהבה ותודה ששיתפת.
פירגה היקרה!
אין עלייך!!! המתכונים שלך מעולים מדוייקים וטעימים…
רק שתדעי שכל מתכון שעשיתי מהאתר שלך (ועשיתי המון) יצא מוצלח ומעולה וקוצר מחמאות רבות…
למדתי ממך הרבה ויש לי עוד המון…
תודה גדולה מאחת שרוצה לנסות את כל המתכונים שלך…
באהבה גדולה והמשך טעים ביחד גם לשנה הקרובה.
שנה טובה.
עשיתי לארוחת ערב החג בסוכה. כרגיל באתר שלך, יצא מצויין. כל הכבוד לנכדה.
הי אודי,זו פירגה.תודה מקרב לב.
אני אראה את התגובה הנהדרת לנכדתי היפה והמוכשרת.
תודה רבה והמשך טעים ביחד כולנו.
בריאות ואהבה.
הי פירגה
רציתי לדעת כמה זמן יש לטגן את הבשר לפני הבישול?
לטגן רק עד ההשחמה? בערך 3 דקות? רק כדי שיהפוך מאדום לשחום?
תודה
כתבתי במתכון. בהקפצה לפירורים חומים.
הי פירגה
רציתי לדעת כמה זמן יש לטגן את הבשר לפני הבישול?
רק עד שהוא משחים? כלומר בערך 5-10 דקות?
שכן הוא עובר גם בישול…
תודה מראש מירי
ערב טוב פירגה
אפשר בלי כרוב ירוק?
תודה
מקווה שכן,לא ניסיתי בלי.
הכנתי וכולם נהנו אפילו הילדים (בלי כוסברה)
תודה ושבוע טוב
מאיה הי חמודה.
תודה רבה וכמובן שאמסור לאור שאהבתם. נפלא.
שבוע טוב
פשוט מצוין!
(מותר לטעום לפני ליל הסדר ? גם אם לא… טעמתי! )
שמחתי לגלות את האתר הזה.
הכנסתי אותו לקישורים המועדפים
ואני בטוחה שהמתכונים פה יככבו במטבח שלי מעתה.
תודה!
איילת
איילת הי חמודה
אני מאחלת לך המשך עשייה ושהכל יצא טעים ומוצלח ושתמיד תוחמאי.
בברכת חג שמח וטעים לכולכם
מתכון מעולה.
והכי חשוב בהצלחה לאור.
שנה טובה לכולכם
ברטה,תודה רבה
שנה נפלאה לכולכם
הי פירגה,
אני חדשה באתר ולפני שאני מכינה את המתכון של נכדתך אור (גם לי קוראים אור ) רציתי לשאול האם צריך לערבב מידי פעם כששמים את הבשר ביחד עם האורז? אני שואלת כי אני יודעת שאורז לא מערבבים כי אחרת יוצא עיסתי, אבל יש מתכונים עם בשר שזה בסדר שייצא עיסתי וכן מערבבים. מה כאן? מערבבים או לא?
אור,כיוון שלא רשום לערבב …..אז לא לערבב.
בהצלחה והנאה.
המשך הנאה ושיתוף ביחד
פירגה יקרה,
האם את הטיגונים והבישול עושים באותו סיר?
תודה!
אנט בקר טוב.
כדאי,כך תחסכי לנקות.
;) :lol:
תודה רבה פירגה,
בזכותך הייתה לנו תוספת מאוד מאוד טעימה לארוחת שבת.
שבת שלום
תודה רבה אנט
לבריאות והמשך טעים