העוגה הנוסטלגית של נירה שויאר שתמיד תשאיר טעם של עוד.
את העוגה הכינה חברה שלי ישראלה שאוהבת להכין אותה כמעט בכל הזדמנות .
אני מיד משתפת אתכם ביצירה הטעימה.
מצרכים:
תבנית עגולה משומנת מספר 26
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
כוס + 2 כפות סוכר
6 ביצים מופרדות
2 כפות ברנדי (ישראלה שמה ליקר קפה)
200 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות פירורי לחם/קמח מצות
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזים קצוצים
שמנת מתוקה עמידה
כפית שטוחה נס קפה
אופן הכנה:
חמאה+ 1/2 כוס סוכר+חלמונים+ברנדי מקציפים לתערובת קרמית. (אפשר במקצף ידני)
טורפים פנימה את השוקולד המומס (מצונן מעט). מערבבים.
בקערת מיקסר יבשה מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר הנותר לקצף גמיש.
מקפלים ב ע ד י נ ו ת ב יד את קרם השוקולד והקצף לבלילה קרמית/מוסית.
חצי מהקרם לשמור במקרר לציפוי העוגה.
לקרם שנשאר בקערה מוסיפים לאט ובערבוב את אבקת האפייה,האגוזים ופרורי הלחם.
יוצקים לתבנית ואופים בחום 175 כ- 20 דקות . בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה. על העוגה נוצר קרום
קשה. מצננים את העוגה ומורחים את הקרם שהשארנו במקרר.
מחזירים את העוגה למקרר להתייצבות לכמה שעות או לילה.
מקציפים מיכל שמנת מתוקה +2 כפות סוכר +סוכר וניל + הנס קפה ומורחים על
שכבת הקרם.
לקשט כיד הדמיון: למשל: באבקת קקאו מנופה או אגוזים ושוקלד מריר קצוצים קלות במג'ימיקס או לגרר שוקולד עם קולף הירקות.
שומרים את העוגה בהקפאה עד לאירוח.
תהנו.
נראת נפלא
העוגות של נירה שויאר מוצלחות
טעימה להפליא.
תודה דליוש.
ניראת טעימה, העקר קלה לעשיה וזה מה שחשוב לי
באמת הם תמיד מוצלחות וטעימות :lol:
עוגות בטעם של פעם.
הכנתי כמותהכבר לפני 30 שנה. ;)
תודה עדנה היא טעימה מאד.
פירגוש בקר טוב.
מדוע הפסקת לשלוח לי עדכונים למייל?
תודה זהבה
??????????????? לא אני
היי פירגוש
תשומת ליבך לכך שהקרם מכיל ביצים לא מבושלות
קצת מסוכן בימינו – עידן הסלמונלה
יום נעים
כולם שמו לב כמוך,כל אחד ושיקוליו עמו. העוגה הזו מלווה אותי עשרות שנים ואמשיך להכין אותה.
יום נעים.
ההערה של שושי במקום, אבל אם חייבים להשתמש בביצים לא מבושלות, הסיכון מופחת אם משתמשים ב"ביצי חופש". הן מגודלות בתנאים פחות צפופים ולכן יש בביצים פחות סיכוי לסלמונלה, אי-קולי וכדומה.
גם אם לא בוחרים בביצים כאלה מסיבות הומניות אלא בריאותיות נטו, עדיין כדאי להשקיע בהן רק לצורך עוגה כזו. הסיכון הבריאותי פשוט לא שווה את זה (או כמו שאני תמיד אומרת לכולם מניסיוני המר- מספיק לחטוף זיהום פעם אחת ממוצרי עוף שלא עברו בישול בשביל לדעת להימנע מזה בכל מחיר).
ושיהיה לכולנו לבריאות.
אחוז גבוה מעוגות המוס והבוואריות שיש בקונדטוריות בכל העולם , כולל קינוחים במסעדות יוקרה, עשויות מביצים לא מבושלות.
כל אחד ינהג כרצונו ודעתו. בריאות.
עוגה מענינת …תודה יקירה על השיתוף.
:lol:
באהבה לינדושה.
היי
נראה מעולה,, יאמי יאמי
יש משהו אחר שאפשר לשים במקום הליקר קפה?
מאיה,שימי כל ליקר אחר,ברנדי או יין מתוק.
תהנו.
פירגה בוקר טוב!
מה שנקרא מתכון מנצח ,
כל החומרים הטובים בעוגה אחת מקסים!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
חנה,בהחלט מתכון טעים.תודה רבה.
עוגה מעולה!! זאת העוגה שלי לחג הפסח (וכמובן שהיא טעימה גם בכל עיתוי אחר). מומלץ מאוד לשים אותה במקפיא – היא מקבלת טעם של גלידה
הילה,את צודקת . במקפיא היא הכי טעימה.
תודה.
מה אפשר במקום החמאה??
מרגרינה.
כמה זמן לפני ההגשה יש להוציא מהמקפיא?
אני הוצאתי 10 דקות כי זו למעשה עוגת גלידה.
האם אפשר להקפיא עוגת גבינה? פירורים\שמרים\אפויה?
שמרים אני מקפיאה חופשי.
את העוגה בקערה אחת (פירורים) אני כן מקפיאה. את העוגות הרכות אני לא מקפיאה.
הכנתי לשבת ;היו לי אורחים וקצרתי מחמאות רבות.
תודה לך על שלל המתכונים הנהדרים.
אני מכינה מהם ארוחות נפלאות
חג שבועות שמח.
רחל,המשך טעים ונפלא ביחד.
תודה רבה ולילה טוב.
חג שמח ונפלא גם לכם.
עוגה מנצחת מככבת אצלי בחגי ראש השנה ובעיקר בחג פסח :P קלה להכנה ובעיקר ;) ;) טעימה.
שנה טובה ומבורכת לפירגה ובני ביתך. :? :?
ף
באהבה ולבריאות ציפי.
שנה טובה ונפלאה לכולכם.
פירגה יקרה!
האם הכרחי להוסיף את שכבת הקצפת, או שהעוגה מספיק עשירה גם ככה?
חג שמח!
שולמית,בהנחה שאפשר לוותר,אבל זה "סט".
תכיני איך שנראה לך.
חג שמח
ערב טוב פירגה :
אפשר להפוך תעוגה הזו לפרווה ולהכין עם שמנת פרווה רייץ ובמקום חמאה מחמאה ???
ערב טוב יעל,
ברור שכן.תחליפי ותהני מהעוגה הטעימה.
לילה טוב
האם בעוגה זו יש ביצים שלא מבושלות ?? :?
נראה שכך ;)
פירגה שלום
שאלתי היא האם אפשר לוותר בכלל על הקרם של הביצים
ולאפות את כל הבלילה כולה? ומעל רק את הקרם של השמנת מתוקה וכו"?
חגית,תנסי בתבנית יותר גדולה.
בהצלחה.
העוגה הזו נראת כל כך מגרה, שאי אפשר לעמוד בזה ולא להכין אותה, רק הבעיה היא שזה מורכב מביצים לא מבושלות , ואף אחד מבני משפחתי כולל אותי לא אוכלים את זה :?
ענוג שלום ,
יש באתר מאות עוגות אחרות טעימות לא פחות.
לבחירתך שבת שלום
מעניין אותי אם קרם עם ביצים לאחר הקפאה עדיין מסוכן.
יש לי מתכון מוס ששנים הכנתי עם ביצים לא מבושלות.
אין לי יותר אומץ להכינו למרות שהוא הכי טוב שיש.
זו בעיה מוכרת.
כל אחד ושיקוליו איתו.
שלום באיזיה חום יש לאפות את העוגה?
175 אם לא כתוב אחרת.
חג שמח
רק עכשיו שמתי לב שצריך לשמור חצי מהקרם.. העוגה כבר באפיה.
לא הבנץי איך היא יצאה כזו גבוהה.. באסה
ערב טוב,
לדעתי, העוגה תצא בסדר גמור רק נמוכה. אחרי האפיה העוגה תרד לגובה חצי…..
תהנו
פריגה שלום אפשר לעשות חצי כמות העוגה
ועל להוסיף שמנת מתוקה עם שוקולד לקרר ועל להוסיף את השמנת
עם הקפה ואז את הביצים הכול אופן רעיון טוב של עוגה :lol:
????
אפשר להחליף את המרגרינה בכוס שמן?
מישהו יודע? יודעת?
אי אפשד
פירגה ושאר החברים
זו עוגה שאני אופה בכל שנה לחג הפסח
נפלאה כפי שהיא אין ספק.
זה מתכון של המומחית נירה שויאר .
חג פסח שמח ומהנה לכולם!!!
חג שמח וטעים. חג כשר מלא ברגיעה ונחת