מתכון משפחתי מומלץ בחום.
המצרכים בקערה גדולה:
קילו בשר טחון
2 ביצים
בצל מגורר
5 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית תבלין לקציצות
פלפל שחור
1/2 כפית אבקת מרק עוף
4 פרוסות לחם שחור בלי הקרום,מושרה במים עד לריכוך וסחוט היטב – (לפינוק 4 פרוסות חלה)
בפסח ממירים את הלחם ב- 1/2 כוס קמח מצות. לערבב הכל ביחד.
6-8 תפוחי אדמה עגולים בינוניים.
מקלפים וחותכים פרוסות דקות כמו לסנדויץ' כשצד אחד משאירים מחובר (את הקצוות שומרים לרוטב)
ממלאים כמה שאפשר בתערובת הבשר ומהדקים את המלית מסביב.
מנקים ארטישוק וכמה פרחי כרובית (מי שלא סובל את ריח הכרובית שלא יוסיף) ומשאירים בצד לרוטב.
שמים בקערה:
4 ביצים
2 כפות מים + מלח+פלפל שחור
כף גדושה רסק עגבניות
לערבב ביחד.
בקערה גדולה אחרת שמים 2 כוסת קמח (בפסח קמח אוסם תופח כשר)
טובלים את הקציצות קודם בביצים ואחר כך מהדקים היטב בקמח.
במחבת גדולה שמים שמן ומטגנים את הקציצות (אם צריך לסובב ולהעמיד את הקציצות שייטגנו מכל הצדדים)-כדאי להחליף את השמן לפחות פעמיים. (אני מחליפה גם את הקמח אם הוא נהייה פירורי).
להכין רוטב בסיר שטוח וגדול:
להזהיב בצל גדול קצוץ ב-2 כפות שמן ולהוסיף סלרי עלים,גזר חתוך, קופסה עגבניות כתושות 800 גרם,קופסה קטנה רסק עגבניות,פפריקה חריפה ומתוקה,אבקת מרק עוף,קורט קינמון .
לערבב הכל ביחד.
להוסיף את הקצוות של תפוחי האדמה שנשארו , חתיכות ארטישוק ופרחי כרובית קטנים.
להוסיף כ-3 כוסות מים ולהרתיח . להכניס את הקציצות ולבשל כשעתיים על להבה קטנה.
תהנו.
הערה שלי:
שידרגתי ומילאתי גם פרוסות חצילים ותחתיות ארטישוק .
אפשר עם חצילים?
בברכה טובה
:lol: :lol:
כתבתי למטה שהכנתי גם פרוסות חצילים וגם תחתיות ארטישוק. הכל באותו מעמד.
טעים.
מנסיוני כדאי 4 ביצים, הרבה קוביות בצל,לפחות 2 גדולים, והמון פטרוזיליה קצוצה. טעים
אני אוהבת מפרום ,זה מאוד טעיםםםם :lol:
תודה ובאהבה.
קודם בביצה ואח"כ בקמח? תמיד חשבתי שעושים הפוך כמו בשניצלים קודם קמח ואח"כ ביצה.
טוב לדעת…
ככה זה אצלינו.מהדקים היטב את הקמח לביצה.
כמה יחידות מפרום יוצאים בסה"כ ? איזה גודל סיר ממולץ? ואיך כדאי לסדר את המפרום בסיר כך שלא יתפרקו ונוכל להוציא אותם בקלות ?
דרך אגב המתכונים שלך אליפות
תודה
יפעת תודה רבה .
בין 20-30 מנות. תלוי בעובי ובכמות שאת שמה ואם את שמה גם את הפרוסות הקטנות מתפוחי האדמה.
מסדרים אחד על השני.
בהצלחה.
אני לא מבינה, על איזה קצוות של תפוחיי האדמה את מדברת?
קצוות,זה 2 הצדדים.
המתכון נראה יאמי .. יש דרך לחסוך בשמן ?
כאילו לא לטגן? לא נראה שזה המתכון. אבל תטגני על טפלון ועל מעט שמן.
הי,נראה ממש טוב! עם איזה בשר עושים את זה? בקר?
בשר טחון לקציצות.
תודה,
עוד שאלה.. אם אני מכינה כמות ורוצה להקפיא- באיזה שלב?אחרי הטיגון?
לא מקפיאה.לא חושבת שטעים אחרי ההקפאה.
היי פירגה, תודה על התמכונים הנהדרים.אני רוצה להכין היום את המפרום אבל לא מבינה אם צריך לשים את כל הסלרי במרק או רק את עלי הסלרי…..אשמח לעזרתך!
שבת-מבורכת,
רייצ'ל
עדיף שורש בלי עלים. הטעם דומיננטי וחבל לקלקל.
היי פריגה
לא ממש הבנתי את מה צריך לטגן.
את הקציצות יחד עם תפוח האדמה או עוד לפני ההכנסה לטגן את הקציצות?
תודה מראש
:lol:
מטגנים את הקציצות הממולאות לפני שמכניסים אותן לרוטב.
בהצלחה.
עשיתי את המפרום היום ,אכלתי הרבה מפרום בחיים שלי ,וזה המפרום הכי טעים שאכלתי,אהבתי את המתיקות,יש משהו נוסטלגי במפרום הזה מבית סבתי הטוניסאית,התפו״א אדמה יצא לי מעט קשה אבל בהחלט אכיל(אם את יודעת מדוע אשמח לדעת וללמוד מהטעות שלי..)
,תודה רבה רבה ,תמשיכי למלא אותנו באהבה וומתכונים נהדרים,שבת קסומה
הי מיטל,אחרי שעתיים בבישול קטן יצא קשה? מוזר.
תודה על המחמאות והשיתוף,את נהדרת.
המשך שבת נפלאה.
כנראה כיוון שבשלתי בסיר לא שטוח ורחב … ,כי אין לי כזה ..
מיטל שלום,
יכול להיות.
בהצלחה ומאחלת שתמיד יצא לך טעים ומוחמא
היי פריגה ,
ברגעים אלו הפרום העל האש.
מריח משש טוב.
רק שאלה: האם לבשל עם מכסה סגור או פתוח חלקית?
תודה ושבת שלום
תמיד משאירים אוורור לאדים.
תהנו מהתבשיל הטעים ושבת שלום
יופי תודה
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבישול באפייה בתנור.. תודה על כל המתכונים הנפלאים!
דריה בקר אור
עדיף להשאיר את המתכון במתכונתו הטבעית שיהיה ספוג כולו ברוטב.
באהבה והמשך טעים
היי פריגה אני מנסה למלא את תפוחי האדמה בבשר
אך כבר פעם שלישית שהם נפתחים ומתפרקים לי .
איך אעשה שיהיו יותר גמישים ולא "ישברו"?
שמעתי שאפשר לרכך עם מלח אך אני לא בדיוק הבנתי איך. אשמח אם תוכלי לעזור לי
תבשלי אותם קודם,תוציאי מהתוכן חלק ותמלאי.
\ה קל מאאאאאאאאד אני עושה את זה הרבה ולא מתפרקים
הי
ברצוני לקבל מכם תפריט פאי תפוחים שטעמתי בקפה קפה? אפשר? :P
הכנתי היום את המתכון, כולם ליקקו את האצבעות ולקחו עוד. מה שכן, ההכנה גרמה לי להבין למה היו מתחתנים עם כמה נשים ;))) אבל אני מניחה שעם הניסיון, זמן ההכנה יתקצר. בכל אופן שווה את זה!! תודה על עוד מתכון מדהים!
חהחהחהחהחה.
צודקת. המתכון דורש זמן . אבל אם אהבה הכל הולך קל יותר.
טוב שלפחות אהבתם ונהניתם.
תודה רבה על המחמאות
פירגה מה שלומך?
האם לא צריך קודם לטבול את המפרום,קודם בקמח ואח"כ בביצה טרופה?
תודה
פירגה שלום
אני לא מבינה איך זה קורה כמה כמה פעמים, אני שולחת שאלה ומשום מה,זה נמחק…
רציתי לברר, לא צריך קודם להעביר בקמח ורק אח"כ בביצה טרופה?
שיהיה לך יום חמים
רותי הי חמודה.
.תעשי כמו שאת רגילה.
לדעתי יש וירוס באתר ובגלל זה כל הבעיות. אני מקווה שיסתדר בקרוב.
ערב טוב וחמים