דורית גיסתי מכינה כבר מזמן את המעדן הזה. ביום הראשון אוכלים בארוחה עיקרית ולמחרת פורסים כפסטרמה ונהנים מסנדוויץ' או ארוחה קלה.
חזה פרפר בתנור אפשר להכין באלף טעמים.
התבלינים משתנים בהתאם למצב הרוח והטעם האישי שלכם.
אני בחרתי ברוטב פיקנטי של שמן זית, צ'ילי , סילאן ושום.
המצרכים:
פרפרי חזה עוף שלמים (כמה שרוצים ואפשר גם רק אחד)
ניר אפייה
ניר כסף
שמן זית
רוטב צ'ילי
סילאן
שום כתוש
פפריקה
מלח, פלפל שחור.
עושים לחזה העוף מסג' עם השמן והתבלינים ומניחים על ניר אפיה.מהדקים את ניר האפייה וסוגרים את החזה.
סוגרים מעל ניר האפייה בניר כסף ומהדקים.
מניחים על תבנית ואופים בחום 180 מעלות 40 דקות ובודקים שהחזה רך. אם לא בטוחים, אפשר להוסיף עוד מספר דקות.
מגישים מ י ד. אפשר להוריד את הניירות ולהשחים מספר דקות מועטות רק עד לקבלת צבע נאה.
תהנו.
נראה טוב אני אכין ואגיב בהמשך.
אשמח שרה. בהצלחה.
היי. אפשר להקפיא את זה? ואם כן, לכמה זמן את חושבת שיחזיק מעמד בהקפאה?
רקפת,אפשר להקפיא,אבל אני לא בטוחה לגבי הזמן.
מה נראה לך בערך?
שבוע?
ועם עוד טיפת השקעה, ניתן למלא את המרכז עם סןגי ירק שונים, (פטרוזיליה, כוסברה וכד'), שום, פטריות, בצל מטוגן וכו'. גלגול החזה לצורת "רולדה", קשירה הדוקה עם חוט "שפגט" ו…יוצא מעדן משודרג..
(כל היתר, לפי ההנחיות במרשם).
נתי,זה מתכון לגמרי אחר וצורת הכנה שונה.
ראי פה:
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%97%D7%96%D7%94+%D7%A2%D7%95%D7%A3+%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90
כן ו… לא.. אני משתמש במתכון "החזה הממולא", בגרסה (היחסית) "דיאטטית", באפיה בלבד,ללא טיגון.
ומחמאונת, אני די חדש בבלוג שלך ומאוד מתרשם מכמות ומעשיות המתכונים. ((:
נתי,באהבה והמשך טעים. תודה רבה על השיתוף.
ממממממ,נהייתי רעבה
נפלא!
תודה וערב טוב אילניתי.
היי פירגה, זה נראה מאוד טעים ינוסה מחר בצהריים … לילה טוב! ;)
שולי,תכיני ותהנו.
לעטוף את החזה עוף בנייר אפיה זה הכוונה בסגירה ולאחר מכן לכסות את התבנית בנייר כסף? או שאת החזה לעטוף גם בנייר כסף?
לא,רק את החזה. קודם בניר אפייה ומעל ניר כסף. עטיפה אישית של כל יחידה.
תודה נראה מעולה :lol:
בוקר טוב, אני מכינה עם סויה ,שמן זית, דבש/סילאן, קליפת תפוז מגוררת (הרבה), פפריקה ופלפל גרוס. אנסה גם את הגירסה שלך . בעניין ההקפאה – תשובה לרקפת – אני מקפיאה גם לחודש ימים.
טובה,תודה על השיתוף.
בוקר אור
אני מכירה מתכון כמדומני שלך, אך ללא עטיפות ובאפייה בחום גבוה מאד כ20 דק' , זה נראה לי עדיף, כמובן שאנסה, כי מתכונייך הם המוצלחים.
עלי לציין כי אתמול הייתה מוזת האפייה ואפיתי כרוכיות ממולאות שלך, ועוגת גבינה עם פרורים שלך יצא ,יותר מידי טעים, חלק גדול מעוגת הגבינה הוקפא- יש במתכון טיפ שכותב שניתן להקפיא ,אחרת היה אסון"בליעת העוגה", הכרוכיות הוחבאו….על מנת שבעלי לא "יבלוס" את התבנית, אוחסן בקופסא….
זה סיפור המתכונים שלך, יום נפלא :x :lol:
בכיף,מה שבא לך,שיהיה לכולכם טעים.
בתיאבון.
עונג לי לקרוא שהמתכונים שלי אהובים עליכם. לבריאות ובאהבה גדולה.
נראה מעולה – תודה על המתכון והתמונות היפות.
נירוש, תודה רבה על התגובה .
שלום פירגה יקרה,
כאחת שיודעת המון,אולי את יודעת איך מכינים ריבת פובידל? :? אם כן אשמח למתכון
יש את זו.תכיני לפי ההוראות.
http://pirge.co.il/%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%96%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D
הכנתי עתה ויצא נהדר!אך נשאר הרבה מאוד מהרוטב. מה איתו???
תמיד טוב שנשאר רוטב.תגישי על אורז,תפוחי אדמה והבשר עצמו.
תודה רבה. עוד שאלה קטנה – להשאיר את הבשר ברוטב או בנפרד???תודה לך
אם את מגישה מיד אז ביחד.
אם כפסטרמה אז בנפרד.
פירגה – אני רואה הרבה מתפריטיך ואכן הם מעולים. תודה לך
תודה ושימשיך להיות טעים.
פריגה עכשיו אני הוצאתי מהפריזר את הפסטרמה שאני מכינה לגבי הציפוי כל אחד יכול לפי טעמו אבל אני משרה את הפרפר בקערה מלאה מים עם מלח ללילה הבשר יוצא עסיסי ולא יבש.
תהנו שלי,תודה ששיתפת אותנו.
ערב טוב פירגה יקרה
אני מאד אודה לך אם תפרטי כמויות (לגבי שום סילאן וכו ) לבשלנחת מתחילה….
תודה
תלוי בכמות שמכינים
על כפית סילאן שן שום אחת.
לפירגה בוקר טוב
בהמשך למייל קודם…..אשמח אם תפרטי יותר …הכוונה לדוגמא לפרפר אחד כמות שמן צילי וכו
אנו בשלניות מתחילות (3 חברות טובות ) נעות בין אתרי בישול שונים ודי ננעלנו על הבלוג שלך שהוא בניחוח ביתי ממכר . אך אינו נוח דיו למשתמש טרי בשל העדר כמויות של החומרים….
אם תוכלי לסייע נשמח
איזה רעיון חמוד!
איזו תוספת אפשר להכין ליד זה?
אוי כמה שיצא טעים…….אני לבדי כמעט חיסלתי חצי מהפרפר . כייף אמיתי.
יצא מעולה נהנים מכל רגע
גם אני אשמח לפרוט של הכמיות כמה :eek: ….לפרפר אחד
האם את משאירה אצ העור על החזה?
לא היה עור.
הכנתי לארוחת הערב מחזה אחד, לשלושה אנשים, והיה גיוון מצוין. יחד עם סלט ובמיה עם אורז אדום ממתכון אחר שלך,. כולם מאוד נהנו.
תודה תודה
סןף שבוע נעים
לולי,תגובה כלבבי. תודה רבה.
המשך טעים לשבת נפלאה.
פירגה היקרה
מאוד אוהבת לראות ולבשל מתכונים שאת מפרסמת
לגבי החזה העוף מספר שאלות
לא צריך להשרות במים ומלח ?
האם תוכלי לתת בערך כמות של תבלינים לפרפר אחד מאוד עוזר לבשלנים מתחילים
תודה
לא מוכרת לי ההשרייה במים. תעשי כמו שאת מבינה.
כמויות אין לי אבל שימי מעט מכל תבלין .
בהצלחה והמשך טעים.
אנא עזרתך. מה לעשות כדי שלא יצא יבש גם בפנים?
למה יוצא לך יבש. תכיני לפי המתכון הזה.
פירגה, שלום,
אני מעוניינת להכין א המתכון למחר לחג, אשמח אם תוכלי לעזור לי בכמויות-התרגלתי למתכונים הקלים והפשוטים שלך, וגם במתכון זה אשמח לקבל כמויות כדי להצליח.
חג שמח ושנה טובה.
כל מתכון שלך מוצלח את גדולה.
לבריאות ובאהבה.
תודה על הפירגון והמחמאה.
הי. במה אפשר להחליף את הרוטב צ'לי?
לא יודעת,אבל תכיני פשוט בלי.
אנסה בע"ה.
בטוחני שיצא משהו טעים, כרגיל ממתכונייך!
ברכה והצלחה
תכיני ותהני.
תודה רבה לך.
ממ נראה לי שגם מבוגרים לא יכולים לוותר
יום טוב
http://aoffhmrkaz.co.il/
ערב טוב
נכנסתי למתכונים ונראה לי שאכין משהו טעים בקרוב…..
להשתמע….
אפשר להכין את זה עם חזה עוף לשניצל?
תנסי,הכנתי עם שלם.
בוקר טוב, יש אפשרות להכין מבעוד מועד ולהניח על פלטת שבת, או שממולץ להגיש מיד חם ולאכול אחרי יום קר.
שבת שלום
חמוטל,אפשר לנסות איך זה יוצא על פלטה(אני אישית לא יודעת) אבל טעים מאד לאכול אותה קרה.
שבת שלום
בוקר טוב, האם לדעתך אפשר להוסיף לזה פירות יבשים ?
תודה על המתכונים הנהדרים וחג שמח!
זה לא קשור לפה פירות יבשים. אבל……
יש באתר מתכונים לחזה עוף עם פירות יבשים בקטגוריה:חזה עוף ופרגיות.
שנה טובה
פירגה יקירה,
האם לדעתך במקום לעטוף כל יחידה – ניתן לאפות בשקית קוקי?
תודות רבות וחג שמח וטעים!!
מרב,הגיונית? כן,אבל….
לא ניסיתי כך.
חג שמח
שלום פירגה אני חדשה בעניין הבישול אבל יצא לי לעשות כמה מהמתכונים שלך וכולם יצאו מעדןןןן במיוחד המתכון עוף המחמאות באמת גורף מחמאות וגם עוף 555 זה בכלל מעדן רציתי להגיד תודה על המתכונים
פירגה יקרה, אני בחו״ל וקונה בסופר וכאן מוכרים חצאי פרפרים. אני מניחה שאפשר להכין את המתכון גם עם חצאי פרפר. אבל לא ברור לי איך עוטפים עם הנייר ונייר הכסף. האם להדק לצורת סוכרייה? אשמח להסבר. תודה מראש!
שירי תהדקי איך שאת רוצה.
תניחי על ניר אפיה ותסגרי ואחר כך תעטפי הכל עם ניר כסף ולתנור.
בהצלחה.
תודה!
שלום אני בת 14 ורוצה להכין הפתעה לאימא, אבל לא יודעת כמה שמן, סילאן וכל שאר התבלינים שציינת, איזה כמות לשים ? קניתי 2 פרפרים , אז אם את יכולה לעזור לי אני יודה לך מאד מאד
אגם
לא יודעת לשים תבלינים במדויק. צר לי.
את יכולה לשים קצת כמו כפית ולטעום. טעימות עוזרות לשדרג את הטעם.
בהצלחה