dscf5306 - חזה עוף פרפר בתנור

חזה עוף פרפר בתנור

 

DSCF5307 - חזה עוף פרפר בתנור

dscf5309 300x225 - חזה עוף פרפר בתנור

דורית גיסתי מכינה כבר מזמן את המעדן הזה. ביום הראשון אוכלים בארוחה עיקרית ולמחרת פורסים כפסטרמה ונהנים מסנדוויץ' או ארוחה קלה.
חזה פרפר בתנור אפשר להכין באלף טעמים.
התבלינים משתנים בהתאם למצב הרוח והטעם האישי שלכם.
אני בחרתי ברוטב פיקנטי של שמן זית, צ'ילי , סילאן ושום.

המצרכים:
פרפרי חזה עוף שלמים (כמה שרוצים ואפשר גם רק אחד)
ניר אפייה
ניר כסף
שמן זית
רוטב צ'ילי
סילאן
שום כתוש
פפריקה
מלח, פלפל שחור.

עושים לחזה העוף מסג' עם השמן והתבלינים ומניחים על ניר אפיה.מהדקים את ניר האפייה וסוגרים את החזה.
סוגרים מעל ניר האפייה בניר כסף ומהדקים.
מניחים על תבנית ואופים בחום 180 מעלות 40 דקות ובודקים שהחזה רך. אם לא בטוחים, אפשר להוסיף עוד מספר דקות.
מגישים מ י ד. אפשר להוריד את הניירות ולהשחים מספר דקות מועטות רק עד לקבלת צבע נאה.
תהנו.

71 תגובות על “חזה עוף פרפר בתנור

  1. היי. אפשר להקפיא את זה? ואם כן, לכמה זמן את חושבת שיחזיק מעמד בהקפאה?

  2. ועם עוד טיפת השקעה, ניתן למלא את המרכז עם סןגי ירק שונים, (פטרוזיליה, כוסברה וכד'), שום, פטריות, בצל מטוגן וכו'. גלגול החזה לצורת "רולדה", קשירה הדוקה עם חוט "שפגט" ו…יוצא מעדן משודרג..
    (כל היתר, לפי ההנחיות במרשם).

  3. לעטוף את החזה עוף בנייר אפיה זה הכוונה בסגירה ולאחר מכן לכסות את התבנית בנייר כסף? או שאת החזה לעטוף גם בנייר כסף?

  4. בוקר טוב, אני מכינה עם סויה ,שמן זית, דבש/סילאן, קליפת תפוז מגוררת (הרבה), פפריקה ופלפל גרוס. אנסה גם את הגירסה שלך . בעניין ההקפאה – תשובה לרקפת – אני מקפיאה גם לחודש ימים.

  5. בוקר אור
    אני מכירה מתכון כמדומני שלך, אך ללא עטיפות ובאפייה בחום גבוה מאד כ20 דק' , זה נראה לי עדיף, כמובן שאנסה, כי מתכונייך הם המוצלחים.
    עלי לציין כי אתמול הייתה מוזת האפייה ואפיתי כרוכיות ממולאות שלך, ועוגת גבינה עם פרורים שלך יצא ,יותר מידי טעים, חלק גדול מעוגת הגבינה הוקפא- יש במתכון טיפ שכותב שניתן להקפיא ,אחרת היה אסון"בליעת העוגה", הכרוכיות הוחבאו….על מנת שבעלי לא "יבלוס" את התבנית, אוחסן בקופסא….
    זה סיפור המתכונים שלך, יום נפלא :x :lol:

    • בכיף,מה שבא לך,שיהיה לכולכם טעים.
      בתיאבון.

      עונג לי לקרוא שהמתכונים שלי אהובים עליכם. לבריאות ובאהבה גדולה.

  6. שלום פירגה יקרה,
    כאחת שיודעת המון,אולי את יודעת איך מכינים ריבת פובידל? :? אם כן אשמח למתכון smile smile

  7. פריגה עכשיו אני הוצאתי מהפריזר את הפסטרמה שאני מכינה לגבי הציפוי כל אחד יכול לפי טעמו אבל אני משרה את הפרפר בקערה מלאה מים עם מלח ללילה הבשר יוצא עסיסי ולא יבש.

  8. ערב טוב פירגה יקרה

    אני מאד אודה לך אם תפרטי כמויות (לגבי שום סילאן וכו ) לבשלנחת מתחילה….

    תודה

  9. לפירגה בוקר טוב
    בהמשך למייל קודם…..אשמח אם תפרטי יותר …הכוונה לדוגמא לפרפר אחד כמות שמן צילי וכו

    אנו בשלניות מתחילות (3 חברות טובות ) נעות בין אתרי בישול שונים ודי ננעלנו על הבלוג שלך שהוא בניחוח ביתי ממכר . אך אינו נוח דיו למשתמש טרי בשל העדר כמויות של החומרים….

    אם תוכלי לסייע נשמח

  10. אוי כמה שיצא טעים…….אני לבדי כמעט חיסלתי חצי מהפרפר . כייף אמיתי.

  11. הכנתי לארוחת הערב מחזה אחד, לשלושה אנשים,smile והיה גיוון מצוין. יחד עם סלט ובמיה עם אורז אדום ממתכון אחר שלך,. כולם מאוד נהנו.
    תודה תודה smile
    סןף שבוע נעים

  12. פירגה היקרה
    מאוד אוהבת לראות ולבשל מתכונים שאת מפרסמת
    לגבי החזה העוף מספר שאלות
    לא צריך להשרות במים ומלח ?

    האם תוכלי לתת בערך כמות של תבלינים לפרפר אחד מאוד עוזר לבשלנים מתחילים

    תודה

    • לא מוכרת לי ההשרייה במים. תעשי כמו שאת מבינה.
      כמויות אין לי אבל שימי מעט מכל תבלין .
      בהצלחה והמשך טעים.

  13. פירגה, שלום,
    אני מעוניינת להכין א המתכון למחר לחג, אשמח אם תוכלי לעזור לי בכמויות-התרגלתי למתכונים הקלים והפשוטים שלך, וגם במתכון זה אשמח לקבל כמויות כדי להצליח.
    חג שמח ושנה טובה.

  14. בוקר טוב, יש אפשרות להכין מבעוד מועד ולהניח על פלטת שבת, או שממולץ להגיש מיד חם ולאכול אחרי יום קר.
    שבת שלום

    • חמוטל,אפשר לנסות איך זה יוצא על פלטה(אני אישית לא יודעת) אבל טעים מאד לאכול אותה קרה.

      שבת שלום smile

  15. בוקר טוב, האם לדעתך אפשר להוסיף לזה פירות יבשים ?
    תודה על המתכונים הנהדרים וחג שמח!

    • זה לא קשור לפה פירות יבשים. אבל……
      יש באתר מתכונים לחזה עוף עם פירות יבשים בקטגוריה:חזה עוף ופרגיות.
      smile שנה טובה

  16. פירגה יקירה,

    האם לדעתך במקום לעטוף כל יחידה – ניתן לאפות בשקית קוקי?

    תודות רבות וחג שמח וטעים!! smile smile smile

  17. שלום פירגה אני חדשה בעניין הבישול אבל יצא לי לעשות כמה מהמתכונים שלך וכולם יצאו מעדןןןן במיוחד המתכון עוף המחמאות באמת גורף מחמאות וגם עוף 555 זה בכלל מעדן רציתי להגיד תודה על המתכונים

  18. פירגה יקרה, אני בחו״ל וקונה בסופר וכאן מוכרים חצאי פרפרים. אני מניחה שאפשר להכין את המתכון גם עם חצאי פרפר. אבל לא ברור לי איך עוטפים עם הנייר ונייר הכסף. האם להדק לצורת סוכרייה? אשמח להסבר. תודה מראש!

    • שירי תהדקי איך שאת רוצה.
      תניחי על ניר אפיה ותסגרי ואחר כך תעטפי הכל עם ניר כסף ולתנור.
      בהצלחה. smile

  19. שלום אני בת 14 ורוצה להכין הפתעה לאימא, אבל לא יודעת כמה שמן, סילאן וכל שאר התבלינים שציינת, איזה כמות לשים ? קניתי 2 פרפרים , אז אם את יכולה לעזור לי אני יודה לך מאד מאד
    אגם

    • לא יודעת לשים תבלינים במדויק. צר לי.
      את יכולה לשים קצת כמו כפית ולטעום. טעימות עוזרות לשדרג את הטעם.
      בהצלחה smile

להגיב על שלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *