בתור לקופאית בסופר עמדה לפני אישה נחמדה ועל המסילה בין הקניות שלה,ניצבה גם קופסת אוכמניות למילוי.
מישהי שאלה אותה מה היא עושה איתה. אותה אישה נחמדה אמרה שהיא מכינה עוגה טעימה (חיתוכיות).
והרי המתכון שקיבלנו בהתרגשות נעימה.
הכנתי בתבנית חד פעמית ענקית. 40X33 העוגיות יוצאות כחיתוכיות ולא כעוגה גבוהה. אם מכינים בתבנית קטנה יותר יהיה יותר עובי לבצק,אז כרצונכם.
מצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה מאד (בהנחה שאפשר להמיר לחמאה)
כוס סוכר+קורט מלח
2 ביצים שלמות
כף גדושה שמנת חמוצה (לא היה לי אז שמתי גבינה לבנה 5%)
2 שקיות סוכר וניל
1/2 3 כוסות קמח תופח (מי שרוצה בצק פריך שיכין עם קמח רגיל בלי אבקת אפיה)
מלית:
ממרח/מלית אוכמניות קנוי = 400 גרם
אופן הכנה:
שמים בקערה מרגרינה מאד רכה עם כוס סוכר ומערבבים מוסיפים את השמנת ו-2 ביצים ומערבבים
מוסיפים בהדרגה את הקמח וסוכר וניל ולשים כל הזמן עד שמקבלים גוש בצק נעים לעבודה. בצק לא קשה.
מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3
2/3 משטחים בתבנית משומנת ואת היתר מחלקים לכדורים קטנים שמים בפריזר שיקפא קצת כדי שיהיה נוח לגירור.
מורחים את האוכמניות ואחרי כ-20 דקות מוציאים מהפריזר את הבצק שקצת קפא. מגררים גס.
אופים בחום 175 כ-35 דקות.
מקררים היטב לפני שפורסים.
ניתן למלא עם כל מלית אחרת אבל הניגוד בין חמיצות האוכמניות למתיקות הבצק עושה את ההבדל.
תהנו.
ואוו שילוב טוב
חייבת לנסות
האם יש צורך לאפות תחילה את הבצק? לקרר ולאחר מכן לשפוך את המלית? מכיוון שיש חשש שהעוגה לא תאפה מספיק..
האם אפשרי להמיר את המרגרינה בשמן, ובאיזו כמות?
זה כבר בצק אחר.לא ניסיתי.
היי , לא מצאתי ממרח יש לי מלית אוכמניות האם זה אפשרי?
כן,זה מלית.
שבת שלום. בסוף המתכון הזכרת אבקת אפיה, אבל היא לא מוזכרת ברשימת המצרכים. למה הכוונה??
אתי,קמח תופח זה עם אבקת אפיה.
פירגה.זו לא אתי ששאלה בתגובה מלמעלה.
זואת עוגה נוסטלגית .
אני מכירה מאז בת הספר{בת45}בחדר האוכל יום שישי הינו אוכלים.
את בצק הפירורים להקפיא רבע שעה לפחות כך אפשר בקלות לפורר על העוגה.
מאוד מומלצת ותמיד מצליחה ימי ימייייייייייייי
\
תודה אתי,כתבתי להקפיא בצורת כדורים ולגרר.
תהנו ממנה.
פירגה יקרה האם ניתן לשמור את העוגה בקופסה כמו עוגיות?
לאה
בוודאי,אני שומרת במקרר,אבל לא חובה.
אני מפרידה בניר סנדוויצ'ים בין השכבות כדי שהריבה לא תידבק.
תכיני ותהנו
שבוע טוב פירגה
קניתי בטעות במקום מילוי אוכמניות מילוי דובדבנים אפשר להשתמש בו?
תודה
ריקה יקרה
כל מלית מתאימה.מה שבא לך.
במה ניתן לשנות את השמנת כדי העוגה תהיה פרווה.? תודה מראש ונהנית כל פעם מחדש מהמתכונים
שלך
ברוריה הי,
ראיתי בתגובות של מי שכבר הכין, שהחליפו לפרווה תקראי את התגובות ותחליטי במה להמיר.
בהצלחה.
היי, האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית קפיצית 28 עגולה? תודה
אשמח לתגובתך…מאחר ואני רוצה להכין היום….תודה
לא מתאים. תכיני כפי שרשמתי.
תודה ובהצלחה.
ערב טוב פירגה הכנתי וזה מאוד מאוד טעיםםםםם
שלומית,תודה.
הכנתי כבר פעמיים וזה טעים באמת מאד.
תהנו.
פירגה יקירה מה שלומך אני הכנתי את העוגה הטעימה הזו לנכדים והם מאוד אהבו וחשבו שזה קנוי כמובן שציינתי שזה מהאתר של פירגה תבורכי ממני סבתא נעמי
סבתא נעמי יקרה מה שלומך?
היום הנכדה שלי הכינה את העוגה עם ממרח תמרים,כי אמא שלה לא אוהבת אוכמניות.חהחהחהחה
יצא 10.
תודה על התגובה הטעימה לעוגה והמשך ביחד.,פירגה.
ערכ טוב.
עוגה ממש טעימה, אני ממליצה. תודה.
ניצה,בקר אור
תודה על ההמלצה לעוגה.
יום נפלא לך.
אני הישתמשתי במיץ בימקום שמנת .מדהים :cool:
שמחתי שטעים לכם.
תהנו.
וואי הכי עוגה של חורף :P
תודה בקי.
היום עשיתי את העוגה במילוי ריבת תותים יצא נהדררררר ;)
הי שירי,אני בטוחה שיצא טעים. יופי ששיתפת.
תודה
אני התחברתי מאד לאוכמניות ולניגוד שבין החמיצות שלהן למתיקות הבצק.
שבת שלום
יש לך אתר נהדר יישר כח שבת שלום :P :P
תודה שירי
בכיף,שימשיך להיות לנו טעים
שבת שלום
בס"ד
פירגה שלום .
מה שלומך? ? ?
רציתי לדעת כיצד ניתן להפוך את העוגה לפרווה ומהי הכמות המתאימה במקום שמנת?
בברכת יום טוב ומוצלח שרה
שימי קצת מים אבל המרקם ישתנה.
אתר נפלא
בעונג ואהבה שרה
עכשיו בתנור. והריח הנעים ממלא את הבית
תודה על נדיבות ליבך דליה ושבת שלום
תשמחו ותהנו ושבת נפלאה לולי
היי פירגה, רק רציתי להגיד לך תודה על עוד מתכון נפלא, יש לך אתר מצוין שאף פעם לא מאכזב
חגית מקסימה,תודה על הפירגון והשיתוף והמשך טעים ביחד
הכנתי את העוגיות ושמתי לב לשתי טעויות במתכון:
1. מה עושים עם 2 שקיקים של סוכר וניל? חסר בפירוט.
2. מה זה לוותר על אבקת אפייה? הרי כתבת קמח תופח והוא מעורב עם אבקת אפייה. כדאי לתקן.
אין קשר בין התמונה לבין העוגה השטוחה שיצאה לי. סתם מעצבן לגלות.
הטעם בסדר אך לא יותר מזה. מסוג המתכונים היקרים שלא יישארו בקלסר.
הי אסתר,זו עוגה נמוכה כפי שעוגות ריבה פירורים יוצאות. הבצק בעובי ס"מ ולא יותר..
לגבי אבקת אפיה כתבתי שאפשר לוותר ולהכין בלי אבקת אפיה (קמח רגיל) ואז הבצק יוצא כמו ביסקוויט.
ב-2 האופציות הבצק יוצא מעולה עם או בלי אבקת אפיה.
סוכר וניל מכניסים הגיונית לבצק אבל לא נורא אם לא שמים.
העוגה נעשית המון פעמים וכך היא יוצאת ללא דופי. אין מה לתקן בה.
צר לי שלא אהבת
שבת שלום
הכנתי ויצא מצוין. כיוון שהשתמשתי בתבנית קטנה יותר הפחתתי את הכמויות בשליש, חוץ מציפוי האוכמניות שהשתמשתי בכל מה שהיה בקופסה. העוגה יצאה יפה, טעימה מאוד קלה להכנה והשילוב בין האוכמניות לבצק מצוין. תודה רבה :lol:
סמדר ערב טוב
תודה רבה ותהנו מהעוגות הטעימות
המשך טעים ולילה טוב לך.
מאחר והיתה לי קופסא של ממרח אוכמניות חיפשתי בפייס מתכון שיתאים. מישהי שלחה לי את המתכון שלך ואותו עשיתי. הבצק עורבב במיקסר . אפיתי בתבנית מלבנית חד פעמית לא ענקית על פי ההוראות שלך . העוגה נפלאה ואני קבלתי הוראה מנכדותי – סבתא כל פעם שאת באה רק את העוגה הזו. רק שאלה קטנה – עוברת הקפאה טוב? שנה טובה ומתוקה. ושאפו על המתכון.
הי נירה, תודה.
לדעתי למרות שלא הקפאתי,אפשרי.
שנה טובה לכולכם ותמשיכי להכין לפנק ולהנות