dscf5769 - עוגת גבינה עם דבש ותפוחים

עוגת גבינה עם דבש ותפוחים

dscf5767 1 1 - עוגת גבינה עם דבש ותפוחים

עוגת הגבינה פירורים שלי,רק שהוספתי לה עוד מרכיבים טעימים

טעם טוב והרבה שיק בעוגה הזו. אתם כבר תרגישו,תראו….עוגה מטרופקה

בצק לתבנית 24 או 26 משומנת:
150 גרם מרגרינה/חמאה לאפיה
1/4 כוס סוכר
כפית דבש+2 קורט קינמון
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
ללוש לבצק חלק ונעים למגע.
לאפות את הבצק בחום 175 עד שישחים.
להוציא את הבצק ולמרוח מעט ריבה אדומה.להחזיר את הבצק לתנור ולאפות ביחד עם הריבה דקה.
לשים בצד לקירור.

מלית תפוחי עץ וצימוקים:
4-5תפוחי עץ מקולפים חתוכים לקוביות +1/2 כוס צימוקים – מבושלים ביחד תוך כדי בחישה ב- 1/4 כוס סילאן וכפית קינמון.
מבשלים עד לקירמול התפוחים.

מסדרים את התפוחים על הבצק שהתקרר.

את מלית הגבינה מכינים בקערה ללא הקצפות :
3 מיכלי גבינה לבנה 5% = 750 גרם
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 גרם
2 כפות מלאות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות במזלג
כף דבש
לערבל בעזרת מקצף י ד נ י.
לצקת על התפוחים.

לאפות בחום 175 כ-45 דקות עד שהקצוות של הגבינה יתחילו להזהיב
לקרר את העוגה היטב ולשמור במקרר.

המלצה חמה ממני:
העוגה נפלאה יום אחרי ההכנה,כך שאם אתם מכינים אותה לאירוח,תכינו יום קודם.

אופציות לציפוי אבל נהדר גם בלי.
1. אחרי האפייה של הבצק לגרד כמה כפות מהשכבה העליונה. הפירורים ישמשו לציפוי העוגה.
2. מיד בתום האפייה לערבב מיכל שמנת חמוצה 9%+כפית דבש+כף אינסטנט פודינג וניל ולמרוח בעדינות על העוגה. להמשיך לאפות עוד מספר דקות.
3. לפני ההגשה לזגג סירופ שוקולד/מייפל/דבש (בתמונה שלי זה סירופ שוקולד)
תהנו.

40 תגובות על “עוגת גבינה עם דבש ותפוחים

  1. בוקר טוב פירגה יקרה,
    העוגה נראית לי מאוד טעימה רק רציתי לברר משהו:את כותבת לגבי המלית שזה ללא הקצפות ואילו בסוף פירוט חומרי המלית את כותבת "לערבל בעזרת מקצף ידני".אני לא ממש מבינה למה הכוונה. :?
    מאחלת לך שבוע נפלא smile smile smile

    • יש מקצף סיליקון ידני,הוא הכי טוב לערבול בתוך קערה. (ל א חשמלי)
      שבוע נפלא. smile

    • פירגה בוקר טוב,
      אני חולת קוליטיס ואסור לי לאכול חתיכות תפ"ע האם אני יכולה לגרד על פומפיה? :x
      תודה רחל

      • אולי זה יצא מיימי מדי.
        תנסי לגרר ואחר כך לסחוט את התפוחים היטב.
        בהצלחה. smile בריאות.

  2. פירגה הי העוגה הזאת באה לי בול בזמן מחר יש לאימי יום הולדת והיא ביקשה עוגת גבינה וזה מה שאני הולכת להכין לה תודה לך ;)

    • אפרת,זו פירגה
      ערב טוב ושתרבו בשמחות. smile מזל טוב לאמא smile
      תעדכני אם אהבתם,תודה.

  3. שילוב קטלני אוהבת ..שלב ראשון אוהבת עוגות גבינה….שלב שני אוהבת עוגות תפוחים ואז הנה שילבת לנו את שניהם ביחד… smile

    תודה יקירתי על המתכון המעולה. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    יום נעים
    לינדוש

  4. וואוו פירגה העוגה נראית מדהים!!! קניתי את כל החומרים ואני הולכת להכין…אעדכן בהמשך… ;)

  5. יופי של מתכון. בסופ"ש יש לבעלי יום הולדת וזו תהיה העוגה המרכזית.
    תודה והמשיכי להרעיף עלינו מהטוב הטוב הזה… :lol:

  6. היי פירגה היקרה מה שלומך??? רציתי לעדכן אותך שהעוגה נפלאה! הכנתי אתמול והיום היא כמעט התחסלה לחלוטין מאוד מאוד טעימה! מומלצת בכל פה …באהבה, ליאתי smile :lol:

    • ליאתי יקרה
      שמחתי מאד לקבל את התגובה הטעימה לעוגה. פשוט נפלא.
      המשך טעים וביחד.
      חיבוק smile תודה.

  7. בוקר טוב פירגה,
    יש לי שאלה לא קשורה למתכון הזה.אני מעוניינית להוסיף סולת לסיר גדול של מרק ירקות.כמה כפות בערך אני צריכה להוסיף(כדי שהמרק לא יהפוך לדייסה) ומה משך הבישול של הסולת לאחר ההוספה?
    יום טוב smile smile smile

    • שלום רותי
      אני אתן לך רעיון, אני מוסיפה קווקר(שיבולת שועל להסמיך המרק, נותן טעם נפלא של עוד….. מסמיך אך יש להוסיף עוד מלח, נותן טעם של קטניות, טעים מאד, תנסי ותתרשמי.
      בבבבבבבבבבבבבבבייייייייייייי :eek: laugh

    • לא,זו אני.יש תקלה בשם המשתמש שלי.
      אל תדאגי.
      אם יהיה אחרת,כולם ידעו.
      תודה לך. smile

  8. הי פירגה אני רוצה להודות לך על העוגה המאוד טעימה שהכנתי ליום הולדתה של אימי שמאוד אהבה את העוגה וכך גם כל בני המשפחה פשוט עוגה מדהימה המון תודה!!! אפרת :lol:

    • אפרת הי,
      אני מאד שמחה שבחרת להכין את העוגה הטעימה ליום הולדתה של אמך.
      מזל טוב ובשמחות.
      תודות מקרב לב שחזרת לשתף אותי.
      חיבוק לך ולאמא smile מפירגה.

  9. הכנתי את העוגה והיא פשוט מצוינת.
    יש לי בקשה: אם תוכלי לתת מתכון מוצלח לטארט טאטן. מצאתי באינטרנט הרבה מתכונים
    וגם ניסיתי כמה אבל לא הצלחתי למצוא אחד ממש מוצלח.
    עברתי על כל מתכוני עוגות התפוחים שלך ולא מצאתי מתכון כזה.
    אשמח אם בקשתי תיענה ובטח ישמחו גם קוראיך האחרים, כי על המתכונים שלך אפשר לסמוך.
    smile smile smile

    • עוד לא הכנתי,אני בטוחה שיהיה מתי שהוא גם מתכון לטאטן.
      המשך טעים עם השפע שיש בינתיים באתר שלי.
      ערב טוב.

  10. הי,
    האחיינית שלי, ענוג, הכינה את העוגה לערב שבת. העוגה יצאה מדהימה!!! :lol:
    לא יאמן שממש "גנבתי" לה חתיכה לבית ….. לקפה של שבת בבוקר ;)
    כל הכבוד, עוגה מצויינת, אצלי היא סופחה למתכוני הקבע.

    • הי איילת
      כיף לקבל עוד מחמאה לעוגה המדהימה.
      היא משולבת נפלא בטעמים נהדרים ואין סיבה לא לאהוב אותה.
      תודה ששיתפת ותמשיכי להכין אותה ולהנות.

  11. פירגה יקרה,שמתי לב שהרבה פעמים שאני כותבת לך שאלות, הן נעלמות……… ואני צריכה שוב לרשום. מה קורה? רציתי את עזרתך:
    1. אני רוצה להכין עוגת גבינה עם פירורים (יש לי מתכון נהדר) ,האם אפשר להקפיא?
    2. אני רוצה להכין טארט גבינות עיזים, עם תחתית שאני עושה, האם את חושבת
    שאפשר להקפיא.
    אשמח לקבל את עזרתך ומקווה שהפעם תראי את ההודעה וזה לא ימחק.
    smile smile

  12. פירגה,
    תודה רבה על תגובתך.
    סליחה,אני שוב שואלת כי אני רוצה להיות בטוחה,
    לגבי העוגת גבינת פירורים, אני אופה רק את התחתית,
    אח"כ מוסיפה שמנת מתוקה+גבינה לבנה וכו', וזה לא הולך
    שוב לתנור. אם אני מקפיאה , אח"כ מוציאה,
    האם הגבינה לבנה+שמנת מתוקה לא יוציאו נוזלים?

    אשמח לקבל את עצתך
    יום נפלא
    smile smile

    • רותי,אני מקפיאה את הגבינה פירורים שלי. העוגה אפויה ולא קרה.

      עוגות גבינה קרות אני שמה במקרר. לא מקפיאה.

      את מכירה אותה? זו העוגה שמכינים בקערה אחת.

  13. פירגה
    אני לא מכירה את העוגה שלך, אשמח אם תתני לי קישור.
    לגבי העוגת גבינה פירורים שאני מכינה, גם אני תמיד שמה במקרר,
    העניין הוא שאני רוצה להכין אותה מחר כי אני פנוייה, ולהקפיא
    אותה לשבת הבאה שבלי נדר הבת שלי ובעלה יבואו אלי לשבת.
    במקרר היא תתקלקל במשך השבוע….זאת הסיבה שאני רוצה
    להכין ולהקפיא. והיא לא אפוייה, רק התחתית שלך אפוי.
    אז מה את חושבת?
    המון תודה על עזרתך.

    אני רוצה שוב להודות לך על הכייף שאת נותנת לנו להיכנס
    למבטח ולהכין מהמתכונים שלך. שבוע שעבר הכנתי
    מנה אחרונה שלך עם תותים, הילדים שלי חולים על זה….
    תודה
    רותי smile smile smile

  14. פירגה יקרה
    המון המון תודה. אז במקום להכין את העוגה שלי, אני אכין
    את העוגה הזאת, היא מאוד קורצת לי…….
    אני אכין עם קקאו.
    כמובן שברגע שהיא תיזלל……אחזור לדווח…
    פורים שמח

  15. בוקר טוב פירגה
    הכנתי את העוגת גבינה פירורים שלך ביום שישי, אחרי שהיא התקררה הכנסתי לפריזר,היא מחכה לסוף השבוע, כמובן שאדווח לך אחרי שנאכל אותה.
    תודה לך על העזרה
    יום נפלא
    smile smile

    • רותי הי חמדתי
      אני שמחה שהכנת ואני בטוחה שתקצור תגובות נלהבות.
      תוציאי אותה מהפריזר אפילו שעתיים לפני האירוח.
      תהנו smile

להגיב על רותי ב. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *