עוגיות חמאת בוטנים מוטבעות- קרין גורן
אפשר לשדרג את המראה של העוגיות, טובלים אותן בשוקולד מומס לפני ההגשה. אם מתכוונים לשמור אותן ולא לאכול במקום לא רצוי לטבול – השוקולד יימס ו"ילכלך" את העוגיות.
כמות: כ 30 עוגיות
הבת שלי הכינה וצילמה והטביע בכל עוגיה שוקולדצ'יפס. מסקנות שלה: יצא מאד מאד מתוק ומאד טעים.
מצרכים:
1 כוס חמאת בוטנים (חלקה או עם שבבי בוטנים) (280 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 ביצה
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים יחד את כל החומרים בקערה לקבלת תערובת אחידה.
מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם הבצק רך מדי לעיצוב, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה).
לוחצים את החותמת על כל כדור ליצירת הדוגמא. החותמת פוחסת את הכדורים וזה בסדר.
אופים 10-8 דקות בלבד, עד שהעוגיות יציבות למגע בשוליים ועדיין בהירות ורכות במרכז.
מצננים לחלוטין לפני שמגישים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות בקלות).
שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
תהנו.
אם אין חותמת,פחסו קצת את הכדורים ביד.
יאוווו!
נראה ממש טעים!
שאלה: זה ללא קמח?
מירי,הי
אין קמח
הי פירגה,
את יכולה להסביר את הענין עם החותמת? באיזו חותמת מדובר?
מרב בקר אור
קונים אותה בחנויות מתמחות.
חותמת לעוגיות. להטבעת צורות ע ל עוגיות.
יום נפלא לך.
אפשר להכין בלי חותמת ולפחוס ביד.
גרררר,נראות סוף הדרך :lol:
מה אפשר חוץ מחמאת בוטנים ? משהו מחית אחרת? חותמת זה אומר כל הצורות מברזל או פלסטיק שאנחנו עושים עוגיות צורות עם הילדים ?וכמובן שבטח אפשר להפחית סוכר?
הי חגית,
לא ניסיתי עם ממרח אחר.
כל חותמת צורות תתאים.
יצא מאד מתוק כך שאפשר להוריד סוכר.
בהצלחה.
פירוש הדבר חותמת זה כל הצורות של העוגיות מפלסטיק או מניקל ברזל ?
לא ידעתי פשוט שקוראים לזה כך !!
לא חשוב.
דווקא ניראה לי שאפשר לנסות ממרח חלבה גם נשמע טוב נכון ?
?