כולם חיסלו בהנאה את הקציצות האלה.
הקטנים "זללו" אותם.
מצרכים:
300 גרם בשר טחון עוף או משולב עם בקר
חצי חלה קלה בלי ה"קשה" , להשרות במים ולסחוט היטב.(ניתן להכין עם כל סוגי הלחם גם מלא וקל)
לפורר לקערה ולהוסיף:
2 בצלים קצוצים גס מ ט ו ג נ י ם ב-2 כפות שמן זית ומוזהבים
"טיפ" מי שלא אוהב בצל יכול להמיר בכרישה מרוככת.
2 ביצים טרופות
כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה (אם הילדים אוהבים כוסברה,אפשר לשלב).
2 כפות קמח מכל סוג
מלח ,פלפל שחור,פפריקה,כמון,כפית סוכר חום,כף סלט חומוס או טחינה מוכנה.
לטגן מ-2 הצדדים ולהגיש חם.
תהנו
הקציצות האלה מדהימות ואני מכירה אותן מימי ילדותי כשהבשר לא היה מצוי בשפע כמו היום. סבתא היתה מכינה אותן עם מינימום בשר. [כף]. ומוסיפה אותן לחמין. ת…ע…נ…ו…ג. ואז הן מקבלות את הרוטב… :P
בקר אור טובה,
צודקת. הקציצות מופיעות במתכון החמין המסורתי שלנו באתר. רק שאמא שלי הוסיפה להם קוביות כבד מטוגן.
בדיוק מפה לקחתי את הרעיון.
טעימות משהו משהו….השבוע אני מכינה אותן שוב לבקשת הילדים והנכדים.
שימשיך להיות טעים .
פירגה בוקר טוב,
האם ניתן לאפות את הקציצות אסור לי מטוגן
תודה לתשובתך
תכיני לפי המתכונת של אפייה.
לשמן ניר אפיה.
לרסס מעט על הקציצות ולאפות כל צד כ-20 דקות בחום 175.
כל קציצה אני אופה בשיטה הזו ויוצא סבבה לגמרי.
בהצלחה ומחכה לעדכון.
פירגה תודה,
המתכון מדהים
פירגה יקרה, מקבלת באהבה את כל המתכונים שלך והרעיונות המופלאים שלך. שאלה- מה הרעיון של להוסיף חומוס או טחינה?
תודה ויום טוב
תוספת חומוס או טחינה לפשטידות וקציצות מוסיפה גם ארומה מיוחדת ורכות נפלאה.
המון מתכונים שלי מתובלים כך.
ראיתי שכבר המון בלוגרים מיישמים ונהנים.
בהצלחה.
בוקר טוב פירגה, נראה מעולה (כרגיל)
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
ראי תשובתי מעל.
נשמע מעולה.
וגם יש לי בשר עוף טחון בהקפאה שעדיין לא עשיתי בו שימוש (אף פעם לא השתמשתי בבשר עוף – רק בבשר בקר), אז סוף-סוף יש לי מתכון מוצלח.
ואני משתמשת בטיפ הזה שלך של הוספת טחינה/חומוס וגם אורז לעיסת הקציצות ויוצא מעולה.
אז תודה שוב♥
באהבה רותי, שיהיה טעים ומפנק.
לבריאות.
לפירגה אם אני שמה לחם כמה בדיוק? לא נשמע לי הגיוני חצי לחם?
אלה קציצות לחם.
שלום לך יקרה
אם אני משתמשת בלחם שהוא פרוס כמה פרוסות בערך – פשוט לקחת חצי ככר פרוס? זה לא הרבה?
:|
סימה,זה קציצות לחם ולא קציצות בשר.
אז זה לא הרבה. בלי ה"קשה".
בהצלחה.
יאמי :lol:
אכן,תודה אילניתוש.
אהלן,פירגה
אני בדיוק הכנתי קציצות ברוטב עגבניות, אני תמיד מכניסה לחם רטוב וסחוט, אפילו לחם קל אם אין חלה יוצא נפלא…. וגם אני עושה כך בעקבות אימי ז"ל שתמיד הכניסה לחם,גם אם היה הרבה בשר, זה מרכך את הקציצות, אך ממך למדתי להוסיף טחינה וחומוס- בהתחלה זה קצת "הפחיד"- אך מנסים ומכל מלמדי השכלתי- יוצא טעים,טעים….
את המורה לבישול שלי, על אף שנות הנסיון, אני מבשלת ומאלתרת רבות, אך מתענגת על מתכוניך- חמודה, לא סתם בקשה כלתי את ברכתך ליום הולדתי ה60, אני ממש אוהבת את גישתך, תגובותיך, לא רק המתכונים , מרגישים שאת אשה מופלאה
:x :lol: :P ;)
אסתי
הי אסתי יקרה,טוב לשמוע ממך.
את תמיד מרגשת אותי כל כך. האתר הפך חלק בלתי נפרד ממני, ואתם ביחד איתי משלימים אותו.
שולחת חיבוק חם מלא הערכה.תודה רבה.
רחל הי,
אני שמחה שאהבת ושחזרת לשתף אותי
שבת שלום
היי פירגה
רציתי רק להוסיף שמי שאלרגי לגלוטן,יכול להוסיף 3-4 פרוסות לחם נטול גלוטן במקום חלה קלה,יש בחנויות טבע,לחמים נטולים מגלוטן
תודה
רחלי ;) :lol:
ועוד דבר בממרח חומוס,או טחינה מוכנים ברוב המקרים יש קמח רגיל בתוכן אנשים שאלרגים לגלוטן ישתמשו בממרח שהכינו בבית חומוס או טחינה
אני מוסיפה גם סחוג מוכן אחלה טעים ;)
לא הבנתי איך החומוס צריך להיות ממרח או לחוד חומוס ולחוד טחינה
הכוונה לסלט מוכן שמכינים בבית או קונים. אפשר להשתמש או בסלט חומוס או בסלט טחינה.
היי, מה שלומך?
יש לי 500 ג' חזה עוף טחון שהפשרתי. אפשר להשתמש בכולו?
בכמה פרוסות לחם מדובר בערך? אפשר פרוסות של לחם פרוס?
תודה
אפשר הכל אבל לא יצא כמו במתכון.
יש לי טיפ לאפיית קציצות בתנו ר
אני קוצצת מאוד גס לחוליות את הבצל ,1 בצל
ופלפל אדום ,לחתיכות ארוכות ,שמה כף 1 שמן ,מתבלת אותם במה שאוהבים
פפריקה,מלח,פלפל,שחור מעט אריסה או סחוג,
ועליהם מניחה את הקציצות בשר/עוף לאפייה בתנור יוצא פיצוץ !!!!!!!!!
הי פירגה,
האם אפשר להכין את הקציצות האלה גם בדרך אחרת חוץ מטיגון? לילדים ולבעלי אני אטגן אבל אני בדיאטה…
ואני מחפשת מתכונים שגם הם יאהבו וגם שאני אוכל לאכול מהם…
תודה רבה
הי פירגה
ראיתי עכשו שכבר ענית על כך
תודה רבה
מקודם שאלתי על אפיה והשאלה לא הופיעה. אח"כ ראיתי שיש לכך כבר תשובה
katespade