פרג תפוחח 2 730x410 - כרוכיות פרג תפוחים שקדים וצימוקים

כרוכיות פרג תפוחים שקדים וצימוקים

פרג תפוחח - כרוכיות פרג תפוחים שקדים וצימוקים

בצק בניחוח הדרים וקינמון במליות טעימות,שכבת פרג נדיבה ומעליה שכבת תפוחים סילאנית, יהווה עונג מתוק ליד כל כוס קפה או תה.
תהנו.

הבצק בתוספת מעט מלח ללא ההמתקה ישמש אתכם למליות מלוחות. כל מלית מתאימה בשרית או חלבית.

מצרכים לבצק בקערה:
3/4 כוס שמן – אפשר עד כוס.
כוס משקה מי סודה או כל נוזל אחר/מים/מיץ. מי הסודה משבחים את הבצק שווה לנסות.
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כפית קינמון לא חובה
כפית אבקת אפיה
1/2 3 כוסות קמח רגיל
ומכינים עוד 1/2 כוס קמח לזמן לישה
לשים עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.
הבצק מתאים לכל סוגי העוגיות הממולאות והכרוכיות במליות שונות לפי דמיונכם העשיר,
כמו כן,לאזני המן בפורים,לסהרוני פרג או אחר.

משהים את הבצק על ה ש י ש עטוף בניילונית לפחות 1/2 שעה.
בינתיים מכינים את המליות.

למשל מלית פרג ותפוחים:
כמות הפרג גדולה ואפשר להכין ממנה 2-3 כרוכיות פרג נפלאות.
חצי קילו פרג טרי ישירות מהמעדניה (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
לשים בסיר את הפרג עם 2 כוסות חלב/מיץ תפוזים ולבחוש.
להוסיף גם 1/4 כוס סוכר .
כשהחלב/מיץ כמעט ונספג להוסיף 6 כפות דבש/סילאן וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון – כף ברנדי ולטעום שמספיק מתוק לכם.

הפרג נפלא כמלית בפני עצמה….מי שרוצה יכול להוסיף לפרג לפי טעם אישי:
צימוקים,אגוזים,קוביות שוקולד מומס,תפוח עץ מגורר,קליפת לימון,שברי עוגיות/ביסקוויטים/כף או שתיים ממרח שוקולד השחר/תמריםשקדים או ממרח אחר.

מלית תפוחים:
6 תפוחי עץ
שמים בסיר קוביות קטנות של התפוחים קלופים,מוסיפים:
3 כפות סילאן או דבש,2 כפות סוכר,צימוקים,שקדים או אגוזים,קינמון וקליפת תפוז.
מבשלים 5 דקות ומסננים מכל הנוזלים.

מרדדים עלי בצק ומורחים מעט ריבה או סילאן.מעל את הפרג בשכבה נכבדה ומעל לפרג לסדר שכבת תפוחים.
מגלגלים לכרוכית ומסמנים חתכים ליציאת אדים. ניתן להכין כאמור גם מאפים קטנים.
אופים בחום 175 עד שישחימו היטב.

"טיפ"

כיוון שהבצק על בסיס שמן ויוצא יבש יותר מבצק על טוהרת החמאה/מרגרינה,מלאו אותו במליות עסיסיות ומלאות כל טוב.
תהנו.

39 תגובות על “כרוכיות פרג תפוחים שקדים וצימוקים

  1. פירגה היי זה נראה נפלא ואני מתה על פרג בשבילי זה אתגר לעבוד עם שמן במקום חמאה מקווה שאצליח בכל אופן תודה ;)

  2. הי פירגה
    בוקר טוב
    ראשית ממש שמחתי לראות בצק ללא מרגרינה\חמאה…זה פשוט נפלא!

    רציתי לשאול כמה רולדות ניתן להכין מהכמות של הבצק?

    תודה
    מירב

  3. בוקר טוב

    1. ניתן להחליףאת מיץ הקלמנטינות במשהו אחר?
    2. הבצק דומה יותר לבצק שמרים או בצק פריך?

    תודה

    • דורית בקר אור

      ניתן להמיר בכל נוזל אחר.

      להבא אני אנסה עם שמנת חמוצה קלה/יוגורט. אעדכן כמובן.

      הבצק מאד מזכיר בפריזורה ובטעם בצק שמרים.

      תכיני ותהנו smile

      • חז רתי לדווח……נ-פ-ל-א, עדין בטעמו, רך ונעים
        מומלץ
        אני מילאתי בפרג (לפי המתכון שלך), אחד עם ממרח תמרים והמלית פרג, ועוד שניים עם ריבה ואגוזים

        • יעל הי חמודה
          אני שמחה שאת מתחברת למתכונים שלי ושהכל בסבבה וטעים.
          הלוואי וגם בהמשך הכל יהיה קל הכנה ,טעים ומוחמא.
          נפלא והמשך יום נהדר

          ושיבוא כבר השקט על ארצינו הנפלאה.
          smile

  4. שלום פירגה.
    משתמשת המון במתכונים שלך ואף פעם לא מתאכזבת. יישר כחך.
    במתכון הזה לא הבנתי האם הכוונה לפרג תכון או שלם?

    תודה

    • תודה רבה מרים

      smile

      אני קונה פרג במעדניות (גם במעדניות בתוך הסופר) יש בסופרים של מגה ויש גם בסופר סל.
      שם ניתן לקנות פרג על משקל וטוחנים אותו על המקום.
      לא ממליצה לרכוש פרג טחון ובעיקר לא אלה שנמכרים באריזות של 100 גרם בסופרים,הם לרוב מאד מרים ולא ניתנים לאכילה.
      פרג טחון שקונים במעדניות רצוי לשמור בפריזר מיד עם קנייתו.הוא נשמר מספר חודשים ותמיד טוב וטרי לאפייה.
      יום נפלא לך smile

  5. שלום!
    עשיתי ארוע חלבי מהמם ל-60 איש והכנתי סלט כרוב עם אטריות – מנה חמה שקראת בשמך באיזה פורום.
    יצא מדהים!!!!!!!!! לא נשאר פרור וכולם בקשו מתכון.

    תודה רבה לך!

  6. היי פירגה. אני רוצה להכין את המתכון, מאחר ואני פשוט מתה על פרג וכל דבר איתו זה בעיני חובה לנסות! אני רק רוצה להבין- הבצק מתאים ל- 4 כרוכיות והמלית ל- 3 כרוכיות? יש לך רעיון מה לשים בכרוכית הנוספת?

    • קודם כל את יכולה לחלק את הבצק רק ל3 ושנית שימי כל מה שאת רגילה לשים בכרוכיות שלך.
      כל מלית מתאימה בלי יוצא מהכלל.
      תעדכני מה תכיני,בהצלחה smile ומקווה שיהיה לטעמך. smile

    • ריקה הי,
      הבצק הוא בצק לכל סוגי המאפה שאת רוצה להכין. לא לשנות כלום במרכיבים. smile

  7. שלום פירגה. אני חדשה ונהנית מאד מהמתכונים! רציתי לשאול לאיזו מידת כוס את מתכוונת? תודה מראש.

    • מלי,ברוכה הבאה. המשך טעים ביחד.

      הכוס סטנדרטית כל השנים (40 שנה) לא מדדתי. זכוכית עם ידית הכי פשוטה שיש. smile

  8. בסדר יקירתי לא אשנה דבר במתכון השאלה היא אם הבצק לא יבש מידי לרחת לוקום
    תודה smile smile smile

  9. מה יהיה………..
    כל יום -כמעט-מתכוון חדש.
    אני לא עומדת בקצב.
    אני לא עולה על המשקל…..
    אבל…אני מפרגנת על היכולת ,
    על כושר ההתמדה בפירסום מתכונים חדשים ,
    שאי ברכה.
    בעלי מוסר דרישת שלום ותודה.

    • אסתי,באהבה גדולה ושימשיך להיות לנו טעים ביחד. ד"ש בחזרה לבעלך ותמשיכי לפנק אותו.
      שבת שלום smile

  10. פירגה הכנתי את הבצק אבל היה מידי דביק והוספתי הרבה קמח ולא רק חצי כוס ובמילוי פרג הוספתי עוד סוכר ועוד קצת מיץ.

    • הי דנה,
      צריך להוסיף קמח עד שהבצק נהיה כדורי ונוח לרידוד. כמה שתופס. מוסיפים כמובן כפי שהוספת תוך כדי לישה.
      תודה על התגובה ואני מקווה שתהנו מהעוגות הטעימות
      שבת שלום smile

  11. מה אפשרי לשים במקום מיי סודה שאין האם מיים +סודה לשתייה מתאימים
    תודה פירגה
    רחלי
    ;) ;)

  12. שלום פירגה
    כמה מרגרינה אני יכולה לשים במקום השמן
    ודבר שני אם אני רוצה למלא תפוחים ללא הפרג איך לעשות
    תודה smile smile smile smile

      • המלית צריכה להיות יבשה או לפזר לפני התפוחים מעט ביסקוויטים מרוסקים או פירורי לחם smile

להגיב על מרים לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *