נכס 730x410 - פאי תפוחים סגור

פאי תפוחים סגור

dscf6058 1 - פאי תפוחים סגור

 

פאי תפוחים סגור/רות סירקיס

בואו להכין עם אבי שקדי ביוטיוב את הפאי הנפלא והטעים.  הכנה נעימה.  בהצלחה.

http://avishkedy.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_19.html

מעולה,כולם אוהבים. כבר הכנתי מלא פעמים, הפעם עובר באהדה גדולה לאתר שלי, כדי לשתף את אלה שעדיין אינם מכירים.

בצק פריך:
2 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית שטוחה מלח
150 גר` חמאה
6 כפות מים קרים

2 כפות אבקת סוכר

שמים את הקמח אבקת סוכר  והחמאה בקערה. לשפשף לפרורים. בהדרגה להוסיף את המים וללוש. להכין 2 כדורים כשאחד קצת יותר גדול מהשני וישמש לכיסוי הפאי.
לשמור במקרר כחצי שעה.

לשטח ( לי היה נוח יותר לרדד בין 2 דפי ניר אפייה ) את הכדור הקטן על תבנית משומנת מספר 26. אין צורך לאפות.

מצרכים למילוי:
8 תפוחי עץ ירוקים
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח רגיל
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
25 גרם חמאה לגרר על התפוחים

לקלוף את התפוחים ולפרוס דק . לתבל בקמח,קינמון,סוכר,אגוז מוסקט,מיץ לימון ולערבב.
לפזר את התפוחים על הבצק . לגרר מעליהם את החמאה.
לרדד את הבצק השני ולכסות את התפוחים.
להדק את 2 הבצקים.
לסמן באמצע הבצק צורת איקס עם סכין,או צורה אחרת ליציאת אדים
לאפות בחום 180מעלות 50 דקות.
להגיש חם עם גלידה או לשמור במקרר ולהגיש קר.

תהנו

24 תגובות על “פאי תפוחים סגור

  1. שבת שלום פירגה,
    האם יש לך מתכון כלשהו שבו אפשר לשלב רסק תפוחים?(גם אם אין לך אני בטוחה שתמציאי משהו טוב כמו כל מתכונייך).פשוט יש לי צנצנת רסק תפוחים ואין לי רעיון מה לעשות איתה.
    מאחלת לך שבוע טוב ושקט smile smile smile

    • הי רותי,יש המון

      רשמי בחיפוש באתר את המתכונים הבאים: תעשי העתק הדבק במקום של החיפוש.

      עוגת דבש הדרים ושוקולדצ'יפס לבן

      עוגת דבש מדומה על מצע תפוחים

      עוגת שיש מטחינה וסילאן

      עוגת רסק תפוחים עם קצף ופירורי בצק

      מוס רסק תפוחי עץ סילאן וקינמון

      פנקייק רסק תפוחים

      מקווה שמשהו יצא חן בעינייך.

  2. נראה נהדר. אבל בכל זאת רוצה לשאול האם אין צורך לרכך מעט את התפוחים? תודה לתשובתך :P

    • טובה,במתכון הזה היא לא כותבת לרכך אותם.
      תמיד את יכולה לרכך קצת,לא נראה לי שיש בעיה. smile

  3. נראה מהממם …דבר אחד לא ברור

    ברשימת המצרכים כתוב :"25 גרם חמאה לגרר או לפזר מעל לבצק העליון לפני האפייה"
    ואחר כך רשום :"לפזר את התפוחים על הבצק ולפזר או לגרר מעל את קוביות החמאה"

    כלומר פעם אחת רשום לפזר את החמאה על הבצע העליון (לא הגיוני) ובפעם השנייה לפזר מעל התפוחים…

    אודה להבהרה

    שרית

  4. היי פירגה – העוגה מצוינת טעימה וקלה להכנה. מזכירה שטרודל בטעמה והעיקר קלה להכנה ללא כל צורך בבישול התפוחים. תודה לך על מתכון קל, טעים ומומלץ

  5. היי פירגה האם בבצק לא צריך לשים סוכר ? במתכונים פאי אחרים שלך יש סוכר. את העוגה הכנתי שוב אתמול לאירוח וכשטעמתי אותה הרגשתי שחסר סוכר בבצק או שזה אמור להיות כך ?

    • אירית הי,
      חיפשתי את המתכון המקורי ואכן יש 2 כפות אבקת סוכר.
      הוספתי למתכון.
      תודה. smile

  6. היי פירגה הכנתי את העוגה הרבה פעמים בפעם האחרונה שיניתי והוספתי 2 ביצים במקום מים וכף סוכר( מתכון של אהרוני) יצא טעים מאוד. רציתי לדעת למה כל פעם שאני אופה נוזלים לי מהתבנית נוזלים כנראה של התפוחים לתחתית התנור ואיך אפשר למנוע זאת?

    • אירית,הי, במתכון הזה יש קמח בתפוחים וזה מונע נוזלים.
      בד"כ מפזרים לפני השכבה של התפוחים קצת פירורי עוגיות או פירורי לחם לספיחת הנוזלים.
      בהצלחה smile

  7. היי פירגה חזרתי לעדכן שהוספתי 2 כפות פירורי לחם ואכן לא היתה נזילה בנוסף הכנתי עם תפוחים, אגסים ושזיפים ביחד ויצא טעים מאוד

    • הי אירית,שימחת אותי שהכנת את העוגה אחרי המלצתי.
      יופי. תמשיכי להכין ולהנות.
      אני תמיד פה לעזור.
      יום נפלא smile

להגיב על טובהה בר און לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *